Arche1982 18.01.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Witam, mam pytanie, w spadku otrzymałam mieszkanie - chcę wymienić tam instalację elektryczną i czy musi być odbiór elektryka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 18.01.2011 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 W sensie formalnym - nie.Natomiast w sensie zdroworozsądkowym - przydałoby się tym bardziej, im mniej fachowe osoby będą tą wymianę robiły. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 18.01.2011 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Witam, mam pytanie, w spadku otrzymałam mieszkanie - chcę wymienić tam instalację elektryczną i czy musi być odbiór elektryka? Elektryk będzie potrzebny jeśli: - zamierzasz wymienić WLZ (odcinek między licznikiem, a rozdzielnicą mieszkaniową) - chodzi o rozplombowanie licznika, zdjęcie i ponowne założenie licznika. - zachodzi potrzeba wznowienia dostaw energii, czyli obecnie nie masz licznika i chcesz mieć licznik - zamierzasz pozbyć się licznika z mieszkania i umieścić go np: na klatce schodowej Elektryk jest wskazany na etapie łączenia rozdzielnicy, a przynajmniej sprawdzenia Twoich poczynań. Elektryk może Ci pomóc załatwić tańsze materiały i tym samym zrekompensujesz sobie jego opłacenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arche1982 19.01.2011 06:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts