patrykp 18.01.2011 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Witam, posiadam około 20-30 letni domek parterowy. Domek o wymiarach 15m x 5m. Sciany oraz strop nie docieplony (jeszcze ) Moj problem polega na tym iż budynek nie posiada izolacji poziomej Przeszukałem trochę internet i wiem że można taką izolacje wykonać na budynku na zasadzie iniekcji. Niestety opinii jest wiele, jak i wiele preparatów do zrobienia takiej iniekcji. Czy ktoś z Was stosował taką metode i może cokolwiek poradzić ? Dodam że mur podciąga wodę z gruntu, ale nie mocno. Wody gruntowe również nie są na wysokim poziomie. Dookoła domu mam taką wylewkę na około 50cm szeroką, czy trzeba ją skuć i również zrobić coś z fundamentami ? Dom nie jest podpiwniczony. Bardzo proszę o jakiekolwiek wskazówki, może konkretne firmy które mogą mi pomóc. Nie chciałbym wydać na to fortuny lecz chce mieć też zrobione to porządnie... Jestem z okolic Kalisza, Wielkopolska. Bardzo bardzo proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryzipiórek 19.01.2011 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Jeżeli jak piszesz masz niską wodę gruntową, to alternatywą iniekcji może być to: http://www.aquapol.pl/Ponoć analiza problemu i wycena jest za darmo.Ogólnie proponuje poczytać w internecie o iniekcjach, izolacjach poziomych, alternatywach i decyzja przyjdzie sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patrykp 19.01.2011 23:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Dziekuje za odpowiedz! Niestety aquapol odpada... Nie pisza o tym zbyt pochlebnie i tez czas schniecia murow dosc dlugi. Moze ktos stosowal iniekcje u siebie ? W internecie produktów do iniekcji jest masa tylko na co sie zdecydowac i co wybrac ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 20.01.2011 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 info na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts