MarzannaPG 18.01.2011 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Pytanie jak w temacie: jaki macie lub wybralibyście? Po lekturze postów widzę, że polecane czujki to Gazex i Kidde. Gazex oferuje na prąd, Kidde zachwala baterie. Skłaniałabym się też ku bateriom (łatwość montażu w każdym miejscu, nie ma problemu w przypadku braku prądu), ale jakoś tak zwykle bywa, że gdy chcę skorzystać z latarki , to okazuje się, że baterie uległy wyczerpaniu - i obawiam się, że z czujką może być podobny problem - zapomnę o wymianie baterii. Jakoś kidde nie chwali się że ma na wyświetlaczu wskaźnik poziomu baterii. A może jednak mają ?Gniazdek ci u mnie dostatek, więc mogłabym kupić na prąd, ale co jak w nocy np. nie będzie zasilania?Nie widziałam jeszcze takiego skrzyżowania typu ładowarka baterii na prąd a taki byłby chyba najlepszy. Ale może się mylę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 19.01.2011 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Mam czujkę na prąd i baterie.Dla przykładu podam, że po 5 min wycia alarmu, bateria się rozładowała, taki większy paluszek kwadratowy - nie wiem jakie ma oznaczenie. Jeśli więc zaistnieje sytuacja, że podczas waszej nieobecności w domu czad zacznie się ulatniać, alarm się włączy i rozładuje to wy po przyjściu do domu popadacie "jak kawki" nie mając pojęcia o zaczadzeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 19.01.2011 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 OK, znaczy jest coś na baterię i prąd jednocześnie. Poproszę o nazwę tej czujki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 19.01.2011 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 (edytowane) Czujki Kidde sa zasilane trzema bateriami AA - czas pracy na takim zestawie to dwa - trzy lata . U mnie aktualnie taka czujka pracuje juz czwarty rok na pierwszych bateriach.Kto Ci powiedzial ze czujki Kidde nie maja wskaznika rozladowania baterii ? - oczywiscie ze maja. Jak baterie maja sie ku koncowi czujka informuje o tym fakcie sygnalem dzwiekowym . Dzieje sie tak na kilka dni przed przewidywanym wylaczeniem czujki - takze jest czas na wymiane baterii . Oczywiscie nie umniejszajac nic Gazexowi - jak dla mnie to pierwsza liga. Edytowane 19 Stycznia 2011 przez pablitoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 19.01.2011 14:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Poroszę o typ czujki Kidde, którą masz. To dobrze, że jest wskaźnik poziomu baterii. Przeglądając ofertę Kidde nie zauważyłam, żeby w opisach pojawiała się właśnie ta cecha, co nie znaczy że jej nie ma. Dobrze wiedzieć, że jest, ale może nie w każdej czujce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 19.01.2011 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 http://img269.imageshack.us/img269/6747/56853503.th.jpg W instrukcji każdej takiej czujki jak i w opisie jest zaznaczone o systemie ostrzegania o rozładowanych bateriach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 19.01.2011 16:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Dziękuję bardzo! Poszukam takiej czujki. Jeśli ktoś ma inne sugestie, to nadal zapraszam do tematu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts