dexter74 19.01.2011 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Chcę wewnątrz mieszkania wykonać narożnik z płyty GK - 20x20 cm, 260 cm wysokości. Docelowo ma być pomalowany razem ze ścianami dekoralem.Po montażu - czym go pokryć (laik jestem) - gips, szpaczlę, gładź?Przed nałożeniem powyższego - gruntować czymś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bind 24.01.2011 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Na łączeniach płyt zastosuj fizelinę lub siatkę i zaszpachluj np. Cekolem C-45. Wyszlifuj a następnie zagruntuj. Nie ma potrzeby szpachlowania całego narożnika, wystarczy tylko, że zatopisz siatkę lub fizelinę na łączeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paprotnik19 25.01.2011 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Po ustawieniu narożnika warto jeszcze wkleić na niego np.flizelinę,wtedy jest pewność jego połączenia z płytą,gdyż sam narożnik potrafi nieraz {po zaszpachlowaniu i przeszlifowaniu)odskoczyć.Uważaj też na narożniki dostępne w marketach.Niektóre,(chyba ze względu na cenę)są wyjątkowo delikatne-łamią się lub wyginają nawet po delikatnym dotknięciu.U mnie na wszystkie narożniki-zastosowane zarówno przy obróbce płyt gk jak i szpachlowaniu ścian-wykonawca powklejał tasmt flizelinowe,które po zaszpachlowaniu są niewidoczne,ale jednak wzmacniają samo osadzenie narożnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laschlo 26.01.2011 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 U mnie na wszystkie osadzane narożniki była również wklejana flizelina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts