michal8282 19.01.2011 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Witam załączam zdjęcie w który na zielono zaznaczyłem linie.Czy to nie będzie mostek ? Co prawda jest deskowanie, folia, dachówka ale na styku muru z deskami nie będzie mostka ? Co z tym można zrobić ? http://mojeftp.com/daszek.jpg Druga sprawa to daszek który widać jak go poprawnie docieplićchodzi mi o styk dachówek ceramicznych ze ścianą terazprzylegają do muru a chyba powinien być odstęp na styropian ?Co można teraz z tym zrobić żeby dobrze ocieplić połączeniedachówek z murem ? Koniecznością będzie docinanie dachówek ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 19.01.2011 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Czy warto się przejmować tymi mostkami to zależy od tegoi jaki dom budujesz (ile ocieplenia) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProMyst 19.01.2011 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Niestety mostek. Dlatego teraz coraz częściej stosuje się ocieplenie nakrokwiowe szczególnie przy dachach dwuspadowych które eliminuje takie mostki. Co do daszka chciałem się zapytać w jaki sposób jest połączony z domem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal8282 19.01.2011 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 ocieplenie wewnątrz to nie problem na zewnątrz będzie stropian minimum 15cm knauf grafit a wewnątrz zrobie chyba watę ? czy dać też styropian jaki gruby ?Ciąć szczyt teraz to może być bardzo dużo pracy nie wiem czy się opłaca ?Mostek wówczas pojawi się tylko patrząc od góry na dom czyli szerokość porotherm który ma przecież dziury z powietrzem co jest też izolacją.Czy to będzie wówczas istotny mostek i trzeba się tym przejmować? Daszek jest przykręcony belką do ściany i kątowniki wcześniej izolacja, ale pod daszkiem będzie zabudowa więc całość mogę dobrze docieplić. Chodzi głównie o styk dachówek z murem, czyli pewnie trzeba będzie dociąć dachówki i wcisnąć styropian ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal8282 19.01.2011 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 coś wiadomo w moim temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozek131 19.01.2011 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Mostki termiczne nie występują przy ociepleniu metodą natryskową pianą poliuretanowa jeżeli nie masz zamontowanej wełny mineralnej to zmień na pianę poliuretanową SELECTION500 i na pewno nie będziesz miał problemów ze szczytami i nie będzie potrzeba dachu ocieplać na zewnątrz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal8282 19.01.2011 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 no tak ale między deskami a porotherm nie ma wolnej przestrzeni czyli nie ma wyjścia jak tylko wycinać a to ciężko do wykonania na tym etapie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts