mado1980 19.01.2011 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Witam; może mógłby ktoś cos doradzić w sprawie wyboru pieca z zasobnikiem z podajnikiem ślimakowym?Dom to nowowybudowana parterówka ok 140 m2 plus garaż ok 40 m2, domek ocieplony 15 cm styropianu, ogrzewanie pogłogowe 100% plus grzejniki Zastanawiałem się nad Klimoszem ling combi 28KW Lub ling duo 25KW, Primus eco - http://www.primus-eco.pl/index.php?kociol_podajnik1Nie mam w tym temacie żadnego doświadczenia więc mam nadzieję że ktoś pomoże. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mado1980 19.01.2011 14:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 nikt nie pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajkowski 28.01.2011 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 a jakie paliwo wchodzi w gre ? Jezeli masz zamiar palic głównie pelletem to lepiej kupić kocioł przystosowany głównie do niego - wtedy spalanie jest ekonomiczne. W sieci pełno jest opinii że grzanie pelletem jest drogie ale piszą to zazwyczaj ludzie którzy mają kotły na ekogroszek a w nich spalają pellet. Ja mam kocioł właśnie głównie do pelletu i chociaż moge spalać w nim ekogroszek to wole grzać pelletem i nie narzekam na koszty. Grzeje wygodnie - kocioł ma automatyczną zapalarke i sterownik współpracujący z pogodówką i termostatem pokojowym i czyściutko w kotłowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts