Małosia1 25.01.2011 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Ja brałam wyceny na kompletny dach z czterech różnych firm( projekt i liczyli) i naprawdę, nie można się sugerować ceną dachówki podstawowej, bo dadzą bardzo niską, a kroją na całej reszcie. Porównywaliśmy dahcówki cementowe i ceramiczne i zdecydowaliśmy się na ceramikę robena. Różnica w cenie minimalna, a co ceramika to ceramika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MORHOT 26.01.2011 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Jeśli ktokolwiek ma wątpliwości, to polecam zapakować się w auto i zrobić 100 km po okolicy. Obejżyjcie sobie jak wyglądają dachy z dachówką cementową po paru latach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 27.01.2011 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 (edytowane) Ja brałam wyceny na kompletny dach z czterech różnych firm( projekt i liczyli) i naprawdę, nie można się sugerować ceną dachówki podstawowej, bo dadzą bardzo niską, a kroją na całej reszcie. Porównywaliśmy dahcówki cementowe i ceramiczne i zdecydowaliśmy się na ceramikę robena. Różnica w cenie minimalna, a co ceramika to ceramika. Bardzo trafne spostrzeżenie. Ale na tym nie powinnaś skończyć bo jest jeszcze kilka innych trików Mianowicie interesuje cię całość, bardzo słusznie, weź więc wyceny od tych kilku firm i porównaj nie tylko ceny końcowe ale też i ilości wliczonych materiałów. Bo to jest bardzo często taka luka. Masz wycenę na kompletny dach od kogoś ale zauważ że w wielu przypadkach masz różne ilości materiałów wpisane. Np 5 ark blachy płaskiej mniej, 2 paczki wkrętów, Kilka gąsiorów, kilka skrajnych, samej podstawowej również kilka metrów. To wszystko może dać dobrą sumkę. To są powszechnie stosowane triki że się tak wyrażę. A handlowcy liczą przeróżnie i nie będziesz w stanie udowodnić że zrobił to celowo. Także te "kompletne" wyceny mogą się znacznie różnić i nie zawsze ta droższa z oferty okazuje się droższą po przemyśleniach. MOja rada: zrobić wycenę w kilku firmach porównać materiały ilościowo Porównać ceny poszczególnych materiałów. przeliczyć i wybrać najkorzystniejszą ofertę A tak w ogóle to trochę mogę wam pomóc Oczywiście nie prowadzę sprzedaży internetowej, moja pomoc będzie polegała na wyliczeniu ilości i zrobieniu kosztorysu. Będziecie mieli w ten sposób bardzo dobrą podporę przy wyborze odpowiedniej oferty. Mowa do Michała i Małgosi Pozdrawiam Edytowane 27 Stycznia 2011 przez photos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małosia1 31.01.2011 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Bardzo trafne spostrzeżenie. Ale na tym nie powinnaś skończyć bo jest jeszcze kilka innych trików Mianowicie interesuje cię całość, bardzo słusznie, weź więc wyceny od tych kilku firm i porównaj nie tylko ceny końcowe ale też i ilości wliczonych materiałów. Bo to jest bardzo często taka luka. Masz wycenę na kompletny dach od kogoś ale zauważ że w wielu przypadkach masz różne ilości materiałów wpisane. Np 5 ark blachy płaskiej mniej, 2 paczki wkrętów, Kilka gąsiorów, kilka skrajnych, samej podstawowej również kilka metrów. To wszystko może dać dobrą sumkę. To są powszechnie stosowane triki że się tak wyrażę. A handlowcy liczą przeróżnie i nie będziesz w stanie udowodnić że zrobił to celowo. Także te "kompletne" wyceny mogą się znacznie różnić i nie zawsze ta droższa z oferty okazuje się droższą po przemyśleniach. MOja rada: zrobić wycenę w kilku firmach porównać materiały ilościowo Porównać ceny poszczególnych materiałów. przeliczyć i wybrać najkorzystniejszą ofertę Zgadza się, dlatego porównywałam ceny jednostkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PAKESZ 01.02.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Witam a ja chciałbym zakupić dachówkę firmy Kormanic -naturalna czerwień-nazwa angoba, czy ta firma i ta najzwyklejsza ale ceramiczna dachówka, będzie OK, ja niestety nie mam pojęcia, czy to właściwy wybór, kierujemy się z żoną zasadą podoba się -nie podoba się , dachówka cementowa odpada, ceramiczna jest OK, tylko czy ten kolor nie będzie się brudził (nie wiem co jeszcze może się z nim dziać ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sekur 28.02.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 też jesteśmy na etapie wyboru dachówki, zastanawiamy się nad Koramic L-15 angoba szlachetna-mahoń oraz Roben Monza Plus Trentino. Ceny porównywalne. Zastanawiamy się, która dachówką jest lepsza pod względem jakościowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 02.03.2011 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Koramic jest "równiejsza" a roben jest tańszy...To są ich zaletyA wady...to najsłabsze dachówki ceramiczne na rynku. Co nie znaczy że są do doopy. Od blachy i tak o wiele lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 02.05.2011 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Czy ktos z Was wybrał może dachówke ceramiczną Nelskamp Nibra F10? Dostalismy dobra cenę i sie nad nia zastanawiamy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 03.05.2011 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 no my też dostaliśmy na nią bardzo dobrą cenę . z opisu wychodzi że to glazura.u nas między najlepszym brassem a tą glazurą jest 3500zł różnicy na dachu 4 spady 240 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 03.05.2011 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 no my też dostaliśmy na nią bardzo dobrą cenę . z opisu wychodzi że to glazura. u nas między najlepszym brassem a tą glazurą jest 3500zł różnicy na dachu 4 spady 240 m2 To u nas podobnie tylko ze dach mniejszy-225m/2 i miedzy euronitem a wlasnie ceramika nelskampa jest roznica 3000 tyś zł i chyba wybierzemy ceramike.W podobniej cenie mamy robena ale tu tylko kolor miedziany i chyba odpuscimy. A jak myslicie jesli chodzi o jakos nelskamp czy roben? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 03.05.2011 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Zbyszek nie chcę do dystrubutora w święto dzwonić no ale to jest glazura-jesli tak to nie ma co się zastanawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jackgal 19.05.2011 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 No to jak z ta firma Nelskamp - ryzykować i brać czy nie - ja mam dach o powierzchni 370m2 i różnica między R10 a odpowiednikiem z Creatona "Optima" jest ładnych parę tysięcy więc kupa mamony jakby nie patrzeć tylko pytanie czy ta cena nie idzie z jakością ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts