td2003 19.01.2011 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Witam,chciałbym zweryfikować opinię, którą ostatnio usłyszałem (a jest ona dla mnie ważna bo jestem w trakcie szukania mieszkania).Otóż chodzi o to, że podobno w mieszkaniach w blokach z wielkiej płyty położonych na najwyższych piętrach latem jest bardzo gorąco, znacznie cieplej niż a piętrach niższych.Czy jest to prawda? Będę wdzięczny za podpowiedzi w tym temacie.Dzięki, Tomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 19.01.2011 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 tak zresztą dotyczy to wszystkich budynków o bardzo zredukowanym strychutudzież zamieszkałych strychów.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 19.01.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Jeżeli szukasz mieszkania w bloku z wielkiej płyty to nie kupuj mieszkania na ostatnim piętrze nie chodzi tu o ciepło w lecie bo to raczej jest znikoma różnica, czy mieszkasz na 7 czy np na 10 pietrze, na pewno jest różnica miedzy 10 a np. 3 pietrem, ale tym bym się nie sugerował. Chodzi bardziej że na ostatnim piętrze przeważnie w zimie jest chłodniej. Występują problemy z zaciekaniem sufitów z powodu nieszczelnych dachów itd. Im wyżej jeżeli są wichury bardziej wieje. Jak się zepsuje winda lepiej mieszkać niżej żeby nie drałować. Ja mieszkam na 7 piętrze i nie chciał bym mieszkać niżej mam fajne widoki z okna, ci co mieszkają do 5 piętra maja widok tylko na bloki i parking. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macst 19.01.2011 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Witaj.Słuchaj tego co mówi Bladyy78 Dam Ci przykład z mojego czteropiętrowego bloku...Mieszkanie 50 m2 na pierwszym piętrze. Miesięczna opłata za CO około 105 zł. Grzejników prawie nie odkręcam, a ciężko zbić temperaturę poniżej 21 C.Sąsiadka z czwartego piętra... Takie samo mieszkanie (nade mną). Miesięcznie płaci 220 zł, a zimą temperatura maksymalna nie przekracza 19 C, przy grzejnikach odkręconych na "full". Nie jest w stanie dogrzać mieszkania... Okna i my i Oni mamy plastikowe, więc jedyne straty (którymi się różnimy) to te przez dach...Lato w Polsce jest krótkie... Zima niestety nie.... (Lato i zima rozumiane w sensie gorąco - zimno)... Pozdrawiammacst Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalsiak 19.01.2011 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 moja mama mieszka na czwartym piętrze (u nas ostatnim) i nie narzeka ale, w tamtym roku docieplili strop wypełniając go granulatem chyba wełny. Od tamtej pory nie ma problemu z dogrzaniem mieszkania, choć nie pamiętam żeby jakoś szczególnie drogo kosztowało w poprzednich latach. Musisz się udać do spółdzielni i zapytać czy takie działania miały miejsce, lub czy są planowane w przyszłości. W opsisywanym przypadku blok w latach 90 był docieplony supremą (nie wiem co to jakieś płyty do termoziolacji) i niedawno właśnie docieplili strop. michalsiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MORHOT 20.01.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Czwartego bez windy unikaj jak ognia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 21.01.2011 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Jeszcze wiele zależy od tego, czy mieszkanie jest szczytowe czy nie. Jeśli szczytowe, a ściana jest nieocieplona, to w zimie nawet na niższych piętrach może być chłodniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szafa 21.01.2011 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Ja mieszkałem na 4 ostatnim w 3 lokalizacjach i sprawa wygląda tak. W lato upał sakramencki bez klimy nie da się żyć ponad 28 stopni przez całe lato. W zimę natomiast ciepło było zawsze bez odkręcania grzejników ! Zawsze 2-3 czynsze do zwrotu w ciągu roku z tytułu nadpłaty za ogrzewanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts