apietra 19.01.2011 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 witam Mam problem ze zjazdem do garażu, może ktoś pomoże.Moja działka jest pozioma. Droga wzdłuż działki ma nachylenie 20-22% (wg pomiarów geodezyjnych) szerokość drogi 4,5m.Między drogą a moją działką jest skarpa o wysokości od 0 do ok 3 m.W miejscu gdzie skarpa ma wysokość ok 2 m planuje ją wyciąć i zrobić zjazd do garażu o szerokości 4,5m (lub szerszy choć tu jest problem z przepisami bo zjazd nie powinien być szerszy niż droga) Zjazd miałby być w poziomie drogi. Ponieważ na 4,5 m szerokości zjazdu będę miał prawie metr różnicy wysokości zastanawiam się jak to wszystko wyprofilować żeby auto mi się nie zawiesiło w czasie zjazdu do garażu. Dodam jeszcze że garaż będzie usytuowany 6,5m od granicy działki.Czy ktoś miał może podobny problem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 20.01.2011 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 wjazd (styk wjazd-droga) na dzialke wyprofilowac jak i droga - czyli ten 1 m roznicy na 4,5 m szerokoscinastepnie zdazajac w kierunku garazu poziomowac delikatnie plaszczyzne wjazdu - poziom powinienes uzyskac po ok 5m od drogi czyli przed garazem a nie bedzie zbyt stromo i tak np: styk droga-wjazd - roznica 1m1m dalej - roznica 0,8m2m dalej - roznica 0,6m3m dalej - roznica 0,4m4m dalej - roznica 0,2m5m dalej - roznica 0m pamietaj aby na podjezdzie zrobic spadek i korytka do zbierania wody (najlepiej po tej nizszej czesci wjazdu - spadek poprzeczny wykonac na jedna strone - nizsza i podluzny wjazdu aby wyszadl w strone drogi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts