Darcy 07.02.2011 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 No dobra, odstawiam Prozac. W sumie nie jest tak źle, ale nie jest IDEALNIE tak, jak sobie wymyśliłam. Czas zbierać złotówkę do złotówki i mieć radar w głowie wyczulony na widok krzeseł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toya_m 07.02.2011 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Darcy jest pięknie. Rzadko teraz można spotkać tak miły dla oka dom. A u Ciebie w każdym pomieszczeniu po prostu wszystko jest bardzo, bardzo ładne Gratuluję Cieszę się, że zrezygnowałaś z sukienek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 07.02.2011 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Darcy ...ja wiem, że miało być nic z krzesłami nie zmieniam ...ale może choć nogasy im na biało machnąć ? co? taka tylko luźna sugestia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 07.02.2011 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 lashe, a może to jest myśl...? Przetrawię ją przez noc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 07.02.2011 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 już nie chciałam nic pisać, bo podjęłaś decyzję, że zostawiasz jak są, ale skoro niewyparzona laschencja się wyrwała... to była pierwsza myśl, która przyszła mi do głowy kiedy dziś wstawiłaś te zdjęcia" - wybielić nogi i będzie git. nawet nie całkiem na biało, tylko pastą wybielającą. przetraw to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 07.02.2011 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Magnollia, witam w moich skromnych progach! I koniecznie załóż swoją galerię, gdy zaczniesz się urządzać. Iwek, sugestię dotyczącą sukienek doceniam tym bardziej, że miałaś z nimi tak traumatyczne przeżycia. Joliska, dzięki za podrzucenie propozycji! Wandeczka, dobre. Myślę, że panie w USC nie mrugnęłyby nawet okiem. BTW, Darcy rzadko bo rzadko, ale pojawia się jako imię w Stanach. kos.aga, jeśli jesteś psychofanką, to nie jedyną. Dla mnie najprzyjemniejszy moment poranka, to gdy siadam przy biurku z kubkiem kawy i odwiedzam kilka moich ulubionych wątków, aby sprawdzić, co nowego u ludzi. Facebook to nuda w porównaniu z tym forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 07.02.2011 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Krzesła rzeczywiście nieszczególne ..... wyglądają jak zrobione z mrowiska. Trochę mnie otrzepuje jak się na nie patrzę. Lustereczko w łazience bardzo ładniutkie . A w tym dozowniku to na pewno mydło trzymasz ? ( wygląda jak piersiówka ) ale fajny jest ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha73 07.02.2011 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 (edytowane) Myślę, że Monah i Lasche dobrze prawią :yes: Też tak bym to widziała ... A w ogóle krzesła świetne ! Nie wiem co się ich czepiasz Ale w sukienkach jakoś ich nie widzę ... ( to oczywiście moje, subiektywne zdanie ...) W ogóle domek obrasta w piórka i wygląda rasowo pięknie !!! WSZYSTKO :lol2: Pozdrawiam Edytowane 7 Lutego 2011 przez mycha73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 07.02.2011 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 tylko tyle mam do powiedzenia... bo jest za-je-...-ście:yes: a z krzesłami, to już sama musisz pomyśleć, pożyć z nimi, oswoić się. Chyba nikt ci w tym nie pomoże... NIE SŁUCHAJ już naszych rad. Ogłaszam embargo na komentare odtyczące krzeseł:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha73 07.02.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Jeszcze dopowiem w kwestii krzeseł - zależy , na czym Tobie zależy ... Czy idziesz w stronę Riviera Maison , czy bardziej w coś "Ą " " Ę" pałacowo itp ... Jeżeli RM - krzesła na Tak Jeżeli ta druga opcja - musisz temat przemyśleć ... Mi się podoba tak, jak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 07.02.2011 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 j wybielić nogi i będzie git. nawet nie całkiem na biało, tylko pastą wybielającą. przetraw to Magda, ja wiem, że działa embargo, ale jeszcze jedno pytanie do monah. Jaką pastą wybielającą? Bo ja i DIY to dwie różne planety. Farbą potrafię zrobić, bejcą też, potrafię nawet zaolejować drewno. Ale myślałam, że pasty to na surowe drewno się daje, a nie te moje pomalowane już nogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 07.02.2011 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Jeszcze dopowiem w kwestii krzeseł - zależy , na czym Tobie zależy ... Czy idziesz w stronę Riviera Maison , czy bardziej w coś "Ą " " Ę" pałacowo itp ... Idę pomiędzy, ale na pewno nie pałacowo. Jeśli pikowania, to tylko w połączeniu z surowym lnem. Żadne błyszczące tkaniny, żadne aksamity. Wiem, czego chcę, tylko nie mogę tego znaleźć. Skończy się na robieniu krzeseł na zamówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha73 07.02.2011 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 To ja odpowiem co wiem ... (może się mylę ...) Zeszlifować farbę na nogach do żywego drewna (bo zakładam, że tam jest farba ... czy co tam jest ? ) - i na to pasta np. Starwax Ale musisz dokładnie sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha73 07.02.2011 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Idę pomiędzy, ale na pewno nie pałacowo. Jeśli pikowania, to tylko w połączeniu z surowym lnem. Żadne błyszczące tkaniny, żadne aksamity. Wiem, czego chcę, tylko nie mogę tego znaleźć. Skończy się na robieniu krzeseł na zamówienie. No czyli RM w tym bardziej eleganckim wydaniu ... mmmmm ...... to lubię ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 07.02.2011 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 embargo zdjęte ale nogi drewniane są? to wystarczy, że trochę zmatowisz lakier papierem ściernym, potem potraktujesz je specjalną drucianą szczotką i pory do zywego drewna otworzysz, pobielisz pastą wybielającą (Starwax), pasta wejdzie w te pory i już. a potem polakiewowac na matowo, albo i nie. tylko zalecam próbę najpierw, bo czasem efekt odmienny od zamierzonego (wiem coś o tym ) a jak malować chcesz, to też nie powinno byc problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 07.02.2011 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 o mycha mnie wyprzedziła ja bym nawet nie szlifowała całej farby, tylko pory pootwierała szczotą (są specjalne takie) i pobieliła tylko w porach jakkolwiek to brzmi ale jakbyś chciała zedrzeć całą farbę, to jest taki specjalny płyn do zdzierania starych powłok, żeby się nie męczyć. stoi u mnie w szafce, ale jeszcze nie wypróbowałam, więc nie dam głowy ani innej części ciała, jak to działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 07.02.2011 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 A nie można tego, co już jest pomalować farbą? Zlezie czy nie? Bo może by je potraktować jednolitą bielą, tak jak stół? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha73 07.02.2011 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Wszystko można - zależy jaki efekt chcesz uzyskać. Inaczej wygląda bielone a inaczej pomalowane na biało ... Up to you Jak na to co jest - a ja nie wiem, co to jest - zawsze możesz dać podkład, np. Primer Fluggera ... i dopiero farbę ... wtedy nie zlezie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 07.02.2011 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Jak embargo zniesione to ja otworzę niewyparzoną gębę ja bym leciała na biało ...nie znam Cię Darcy z życia twego blogowego muszę przyznać ze skruchą ...więc o inspiracachi i co lubisz wiem mało ...stąd staram się bardzo mocno przymknąć jadaczkę ...ale mam wrażenie że lubisz wnętrza spójne stylistycznie i o ile u mnie w domu otworzyłabym pory tym biednym nóżkom (Monah dałaś czadu ) to u Ciebie nie wprowadzałabym innego wykończenia drewna ...ale jak to mówią wolnoć Tomku w swoim domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 07.02.2011 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 mycha, jest farba. A nie chce mi się tego szlifować do żywego, bo gra nie warta świeczki. W końcu i tak kupię nowe. syberia, to mrowisko mnie powaliło. lasche, dobrze prawisz. Spróbuję pomalować po przeprowadzce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts