mycha73 17.02.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Zwisający jest na przykład bluszcz ... występuje w różnych odcieniach i jest raczej "prosty" w obsłudze ... Wszystko Piekne ... ! zachwycające ... Pozdrawiam PS. ... skąd ja znam te poduchy w salonie ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 17.02.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Darcy, przyszłam się przywitać i dorzucić swoje trzy grosze na temat skrzydłokwiatu. Po pierwsze jest kwiatkiem idealnym dla tych, którzy na kwiatach się nie znają, zapominają o podlewaniu lub wręcz przeciwnie - przelewają wodę. Wydaje mi się, że ta roślinka zniesie wszystko . A wiem, co piszę, bo niejednego kwiatka wykończyłam, natomiast on trzyma się dzielnie . Gdy ma za sucho - liście stają się trochę oklapnięte, ale wystarczy podlać i szybko nabiera dawnych kształtów. Gdy ma za mokro - pije powoli i widać, że woda w doniczce jest bardzo mokra, więc łatwo powstrzymać się przed kolejnym podlaniem. U mnie kwitnie dwa razy do roku - na wiosnę i późnym latem/wczesną jesienią. Brzydko przekwita - biały kwiatek wygląda wówczas jakby gnił (nabiera brzydkiej, brunatnej barwy). Wyczytałam, że planujesz więcej kwiatków i właśnie dlatego się odezwałam - uważaj, żeby nie kupić ich za dużo, ponieważ skrzydłokwiat (jako niemal niezniszczalny) bardzo szybko rośnie i konieczne jest rozsadzanie go do innych doniczek. Także na tych dwóch skrzydłokwiatach Twoja przygoda z tą roślinką się nie skończy . Ja mojego dostałam od żony brata, której kiedyś takiego skrzydłokwiata kupiłam w prezencie . Ona sama ma już kilka doniczek z nim (ja też mam już trzy), rodzice dostali ode mnie, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 17.02.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 A ja myślałam, że nikt na kwiatkach się nie zna a tu proszę Bluszcz i owszem ładnie rośnie, ale tą roślinę trzeba lubić. No i jeśli ma to być jakaś sensowna kompozycja to nie wystarczy coś zwisającego, musi być jeszcze odpowiedni dobór pokroju liści i kolorystyki. Darcy a może byś się kopsnęła do centrum ogrodnictwa? Tam powiesz jakie masz wymagania co do rośliny, jakie warunki miałaby w tym miejscu i z czym ma współgrać. W takich centrach często pracują kompetentni ludzie (chociaż o zgrozo nie zawsze). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 17.02.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Agawi, to na mur skrzydłokwiat - na jednej fotce na kwiatku z prawej widać biały pąk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 17.02.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Ze zwisających sensownych znalazłam jedynie takie. -kolumnea okazała- ma efektowne zwisające pędy. Rozrasta się bujnie, gdy zapewnimy jej dobre światło, nie narażając jednak na bezpośrednie działanie słońca. http://images12.fotosik.pl/93/731d31f2ebbcc099.jpg -Eschynantus marmurkowy http://bi.gazeta.pl/im/5/4136/z4136025X,Eschynantus-marmurkowy-urode-zawdziecza-wzorzystym.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 17.02.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Agawi, to na mur skrzydłokwiat - na jednej fotce na kwiatku z prawej widać biały pąk Pewnie masz rację joliska, że to skrzydłokwiat- to jakaś gigantyczna odmiana. Może sama taką kupię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 17.02.2011 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 PS Nie napisałam, że podglądam od jakiegoś czasu i podziwiam (choć sama urządzam w innym stylu) za konsekwencję i spójność. Przepiękny kolor ścian! Czy mogę nieśmiało zapytać, co to za stoliko-kolumny w rogu, przy kamiennej ścianie z kącikiem audiofilskim i kwiatkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 17.02.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 To cheba kwietniki ? Ale mogę się mylić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 17.02.2011 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 (edytowane) yokasta, kwietniki, a jakże. Ilona Agata, kwietniki kupiłam w Fabryce Wnętrz. Były trzy, ale podkusiło mnie, żeby zrobić shabby chic z jednego. Wyszła taka kicha, że wstyd pokazać, więc pewnie porąbię na opał dla sąsiadów. mycha, you got me. Poduszki made by Ikea, inspired by mycha. Jutro może przejadę się tutaj. Wielgachne centrum ogrodnicze przy Krakowskiej, dokładnie na mojej drodze z pracy. Dobrze, że czynne do 20, bo jutro także otwarcie Zary Home. Edytowane 17 Lutego 2011 przez Darcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 17.02.2011 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Nooo a w Zarze to Ci zejdzie trochę czasu, wiesz - wieczorową porą rośliny wyglądają bardziej intrygująco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 17.02.2011 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Kwietnik, no tak Nie wiem, dlaczego nie skojarzyłam Być może dlatego, że szukamy miejsca tudzież stolika do postawienia w rogu na głośnik dla mojego narzeczonego i zafiksowałam się w tym temacie całkowicie - jak nie wymyślę, głośników nie będzie, a wtedy czeka mnie ciężki, oj ciężki czas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 17.02.2011 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Ale chodzi o profesjonalne standy pod kolumny? Jako audiofilska para możemy doradzić. Bo ten mój kwietnik pod każde monitory jest duuużo za wysoki. No i pusty w środku, więc dla dźwięku makabryczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 17.02.2011 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Darcy fantastyczne zdjecia, fantastyczne wnetrza:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 17.02.2011 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Chodzi o umiejscowienie gdzieś małych (bądź dużych, bo jeszcze nie wybraliśmy) tylnych głośników od kina domowego Problem w tym, że mamy narożnik dostawiony maksymalnie do ściany, więc wymyśliłam, że małe będą lepsze - jeden głośniczek stanie na parapecie, a drugi, no cóż... Nie chcę wieszać na ścianie (nie zależy mi na efekcie kawalerskiego mieszkania z wiszącymi przewodami, itp.), najlepiej, jakby był "niewidoczny". Może na szafce po drugiej stronie narożnika? Narzeczony zainteresował się standami, ale nie wiemy, z czym to się je ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 17.02.2011 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 ooo, z kwiatkami, to ja nie pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 17.02.2011 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Z kilkugodzinnym opóźnieniem przyszłam powiedzieć KLASA moja droga PIERWSZA KLASA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 17.02.2011 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Nie znam się na kfiatkach wcale, ale czy one nie będą tam miały za ciemno? przy tej ścianie? Są podobno jakieś specjalne żarówki co to imitują światło słoneczne ( czasem widzi się takie np w relacjach policyjnych z upraw marihuany w piwnicach) Fajnie że będą firanki , lubię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KashaG 17.02.2011 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 To łóżko kosztuje trochę ponad 4 stówki. Jak odbiję się finansowo, to może wymienię. Dno i materace już przecież mam. Już widzę minę lubego, gdy przywiozą to z Ikei... A luby rzeczywiście językowo biegły. Ja tylko English i Deutsch, a on - filolog po anglistyce - śmiga po norwesku, szwedzku i duński w mowie i piśmie świetnie rozumie. Podjął nawet walkę z niderlandzkim i islandzkim. Dlatego skandynawskie klimaty są w naszym domu mile widziane pod każdą postacią. Aha, link miałam dać: http://www.vintageogcharm.com/ Darcy pięknie wszystko wygląda. Co do łóżka w Ikei to nawet jak je rozpapowaliście to nie ma problemu żebyś oddała i kupiła inne. Sprawdź tylko, czy nadal dany model sprzedają. Na stronie Ikea, jest kilka modeli, których już nie ma w sprzedaży i nie będzie. Co do poszukiwania dywanu to polecam dwa sklepy, mają piękne dywany. Jeden to http://www.superdywany.pl/, drugi - mniejszy wybór, ale ładne wzory w kolekcji papilio http://ace24.pl/papilio-c-1_455.html. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 17.02.2011 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Darcy pisała, że do połednia tam jest światło, a potem trochę mniej. Wiele roślin lubi półcień, a jeśli panuje on przez połowę dnia to jest to w pewnym sensie jak w warunkach naturalnych, kiedy mniejsza roślina rośnie przy większej A że się tak wtrącę, skoro mowa o głośnikach, tylne powinny stać nie za daleko ale i chyba nie za blisko, bo wrażenia nie będą za ciekawe Ja mam pytanie do Ciebie Darcy czy widziała gdzieś białe głośniki z szarymi albo białymi membranami, bo moje ultimatum brzmiało, że tylko i wyłącznie takie są przeze mnie akceptowalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 17.02.2011 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 A dywan to może być tylko orientalny , wełniany albo jedwabny oczywiście ręcznie robiony . http://www.carpetvista.pl/dywany/Kazak/carpet_130868-Kazak.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts