Anjazzielonego 07.03.2011 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Darcy,zwykłe, małe, proste, a przy tym ładne haczyki do podpięcia zasłon są po jakieś 4 zł.Leć do LM:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Kotynska 07.03.2011 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 tzw. metoda patyczkowo sznureczkowa. Czasem zdaje egzamin, ale raczej znana jako nietrwała, szczególnie w pomieszczeniu znanym z wszechobecnej wilgoci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 07.03.2011 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Zaraz Ci wrzucę Darcy link do pięknych starych aktów. Niech no go tylko znajdę... Nie są takie pocztówkowe, ale może Ci się spodobają. Ja ostatnio wpadłam na pomysl, czy sobie galerii starych playmates w łazience nie zrobić . https://picasaweb.google.com/ziemlanika/AlfredCheneyJohnston?authkey=Gv1sRgCNC95peGzbWqjwE# I co o tym sądzisz? Wiem, że to co proponuję, jest niemoralne, ale zawsze można ściągnąć takie zdjęcia i dać do wywołania/wydrukowania. Ja uwielbiam te fotografie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 07.03.2011 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Darcy, zwykłe, małe, proste, a przy tym ładne haczyki do podpięcia zasłon są po jakieś 4 zł. Leć do LM:) Ale czy samoprzylepne? Takie tanie mogą odklejać się po miesiącu:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 07.03.2011 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Moim zdaniem każde samoprzylepne są do bani, czy za 4 czy 40 albo 104 zł. Klej z czasem słabnie, a jeśli jest taki mocny, że wytrzyma kilka lat to może być potem problem z jego usunięciem, albo co gorsza z usunięciem haczyka w razie zmiany koncepcji. To akurat z doświadczenia, u mnie w obecnej łazience kafel był skuwany właśnie przez samoprzylepne ustrojstwo, nic nie chciało kleju rozpuścić. Na szczęście to daleka przeszłość. Jeśli wiesz, że wiercenia będą wykonane estetycznie to warto wywiercić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 07.03.2011 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Moim zdaniem każde samoprzylepne są do bani, czy za 4 czy 40 albo 104 zł. Klej z czasem słabnie, a jeśli jest taki mocny, że wytrzyma kilka lat to może być potem problem z jego usunięciem, albo co gorsza z usunięciem haczyka w razie zmiany koncepcji. To akurat z doświadczenia, u mnie w obecnej łazience kafel był skuwany właśnie przez samoprzylepne ustrojstwo, nic nie chciało kleju rozpuścić. Na szczęście to daleka przeszłość. Jeśli wiesz, że wiercenia będą wykonane estetycznie to warto wywiercić No tak, ale tym trudniej usunąć wywiercony haczyk. W razie zmiany koncepcji pozostaje tylko skucie płytki. Osobiście boję się wierceń, ale jak mus to mus. Zawsze może pęknąć płytka- tfu, tfu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 07.03.2011 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 No tak, ale tym trudniej usunąć wywiercony haczyk. W razie zmiany koncepcji pozostaje tylko skucie płytki. Osobiście boję się wierceń, ale jak mus to mus. Zawsze może pęknąć płytka- tfu, tfu. To fakt mam w kaflach dwie "zaklajstrowane" dziury ale prawie ich nie widać. I tak Darcy wybierzesz to Ci będzie najbardziej odpowiadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mme33 07.03.2011 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Darcy podaję linka z bajecznymi chwostami: http://www.arabskienoce.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 07.03.2011 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 (edytowane) Darcy, ja tylko mogę potwierdzić... też parę haczyków samoprzylepnych w swoim życiu przerobiłam. Powiem jedno: dziadostwo ale gdyby jednak, to te już tańsze;) http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-67927910-D170C374/lidl_pl/hs.xsl/index_15026.htm a te chyba najładniejsze (choc nie wiem ile kosztują): http://www1.tescoma.com/pl/scripts/katalog.php?gid=1010010000&id=420842 A zajrzałabym jeszcze do zary home. Tam widziałam ostatnio jakieś... Edytowane 7 Marca 2011 przez MagdaZZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 07.03.2011 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 yyyy, ja miałam na myśli nie samoprzylepne, a klasyczne "wkręty". Też uważam, że przylepce są może na pięć minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 07.03.2011 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Darcy a co Twoj maz na te gołe babinki w lazience? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tszecia 07.03.2011 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Na Śniadeckich, za placem Konstytucji jest mała pasmanteria, chyba najlepsza w Warszawie. Mają niewyobrażalną ilość chwostów - dużych, małych, średnich, maleńkich we wszystkich możliwych kolorach. Zwykle jak tam wpadam po coś, motek wełny czy kawałek muliny, to stoję tam i gapię się przynajmniej pół godziny na te wszystkie guziki, chwościki, koronki (rany, jakie koronki!), i inne cuda. I zwykle pocieszam się, że to dobrze, że jestem niespełnioną DIY-person, bo inaczej przepędziłabym tam majątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 08.03.2011 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Czyli przylepki odpadają. Tak myślałam. Przejadę się do LM po haczyki i może na Śniadeckich po chwosty (Tszecia, dzięki za namiary!). Właśnie sobie uświadomiłam, że w centrum Warszawy nie byłam już chyba ze trzy miesiące. Tak to jest, jak się mieszka na obrzeżach, a pracuje na służewieckiej biurowcowni. kacha, luby bardzo się ucieszył na myśl o gołych babach w łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 08.03.2011 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Reaktywuję wątek, bo mi przymiera. Dziś dotarło do mnie czterech kurierów - z lustrami (super!) i komodą do holu (taka sobie), z oświetleniem (są czarne Sieny!), z komodą do łazienki (poniżej) i niespodzianką do sypialni (wkrótce ujawnię). Łazienka została całkowicie pozbawiona echa. Zasłony oczywiście do podwiązania chwostami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 08.03.2011 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 (edytowane) Komoda wyglada super...ciesze sie ze Ci sie udalo z tym sprzedawca bo ja oczywiscie nawet do najlepszych sprzedawcow na allegro mam pernamentnego pecha, Lazienka nabiera naprawde niepowtarzalnego klimatu i widac ze mialas na nia pomysl od poczatku!mam malutkie pytanko, czy w tej lazience jest ta biala szafka pod umywalka? Czy ona sie nie gryzie z ta komoda? Edytowane 8 Marca 2011 przez kacha.crac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 08.03.2011 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Piękne drewno, łazienka staje się klimatyczna i udomowiona. A co to za komoda do holu? bo Matko Boska, nie nadążam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dagunia 08.03.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 bardzo podoba mi się ta komoda w łazience - ładnie sie komponuje z kolore ścian i zasłonami darcy a pokaż bardziej poglądowe zdjecie tej twojej łaznieki i czekam na niespodzianke w sypialni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 08.03.2011 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 kacha, sama się zdziwiłam, że facet przywiózł komodę już dziś. Po Twojej o nim opinii spodziewałam się, że będę czekać co najmniej miesiąc. Widać, ze komoda była używana, ale właśnie o taki used look chodziło mi od początku. Pewnie usłyszę parę głosów, że mam już w tej łazience szafkę pod umywalkę, więc wprowadzanie mebla z innej parafii jest bez sensu, ale mnie to nie przeszkadza. Szafka jest z Ikei, prosta, biała, prawie zlewa się ze ścianą. Niemal nie widać jej po wejściu do pomieszczenia. A stara dębowa komoda od razu rzuca się w oczy, bo fajnie kontrastuje z wypucowanymi białymi mugatami. Ja lubię taki eklektyzm. Anja, w holu to nawet nie jest komoda, bo miejsca brak, tylko mały słupek z szufladkami. Potrzebowałam czegoś, na co mogłabym rzucić torebkę i klucze po wejściu do domu. dagunia, jak mawiają Hiszpanie darle tiempo al tiempo. Po mojemu - co ma wisieć, nie utonie. Zdjęcia poglądowe będą, jak zapełnię ściany. A przynajmniej powieszę lustro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tulipia 08.03.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 witam serdecznie podglądam wątek już od dłuższego czasu - cudowne wnętrza a teraz właśnie grzeję piekarnik zainspirowana kilkanaście stron wcześniej tartelitkami z mozzarellą i oliwkami - po prostu uzupełniam paliwo do dalszego buszowania po FM i szukania inspiracji do mojego "wykańczania" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 08.03.2011 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 chwila moment bo mnie sie juz cos pokickalo i domu twego nie ogarniam...... to gdzie jest ta szafka pod umywalka z mdf-u z taka ozdobna fazka...nie w tej łazience? A to jak nie w tej, a w tej jest szafka z Ikeii to cofalm pytanie bo to oznacza ze wszystko ze soba gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts