psosin 27.01.2011 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Darcy zawsze znajdzie sie jakis złoscliwiec-zazdrosnik!! Domek masz przecudny zobacz ile tu ochów i achów! a najwazniejsze ze Tobie sie podoba i dobrze czujecie sie w tym stylu! a Twoja konsekwencja w stylu jest niesamowita! piekny dom! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha73 27.01.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 (edytowane) Wiesz Darcy ... aż z ciekawości weszłam na Twojego bloga aby poczytać te komentarze ... ... i nie powiem ... trochę oniemiałam ... Hmmm ..... nie bardzo rozumiem takie zwyczaje, aby "zjechać" czyjeś wnętrza ... Jeżeli coś mi się podoba - to najczęściej informuję o tym właściciela ... Jeżeli natomiast widzę coś nie do końca mi leżącego - zostawiam to dla siebie ... w końcu o gustach się nie dyskutuje ... a jaki miałabym cel w sprawieniu komuś przykrości ??? Doceniam co prawda konstruktywną krytykę - a może właściwie bardziej jakieś interesujące podpowiedzi ale ironiczno - sarkastyczne wypowiedzi z pozycji najmądrzejszych tego świata - sorry ale nie mieszczą się w moim kanonie kultury ... Ponadto - całkowicie nie rozumiem dlaczego osoby piszące na Twoim blogu nazywają nas - z FM - sekta ??? Kurna - my do nich nic nie mamy, ... w ogóle się o nich nie wypowiadamy ... a oni nas od sekt ... ??? Bufoństwu i zarozumialstwu mówię stanowcze NIE Pozdrawiam Cię Darcy PS. a tak na marginesie - chciałabym zobaczyć te niesamowicie wysmakowane, niestandardowe i niepowtarzalne wnętrza Twoich największych krytykantów ... Edytowane 27 Stycznia 2011 przez mycha73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 27.01.2011 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Ja jednak wierzę, że o wszystkim można dyskutować i krytykę przyjmuję. Jedyne, co mnie smuci, to stwierdzenie, że - upraszczam - nic już więcej ciekawego nie pokażę. Że będzie jak jest, czyli biało, mdło i nudno. A po pierwsze primo, lubię monochromatyczne wnętrza i nie widzę potrzeby wprowadzania całej palety kolorów do domu. A po drugie primo, przecież to tylko baza! Nie pokazałam ściany z kamienia, nie powiesiłam zasłon, nie ma właściwie żadnych mebli poza łazienkowymi i zabudową. Tak naprawdę to dopiero rama, a obraz dopiero się pojawi. Powinnam albo wstrzymać się przed pokazywaniem czegokolwiek przed ukończeniem wnętrz w całości, albo wziąć krytykę na klatę i przestać się przejmować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 27.01.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Darcy, powiem brutalnie OLEJ TO.... A ja dzisiaj prawie się popłakałam, bo po lataniu i przymierzaniu próbek kilkunastu listew posufitowych, stwierdziłam że w moich wnętrzach banalnie - nie pasują....MNIE TO DOPIERO JEST PRZYKRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 27.01.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 (edytowane) Darcy, wielbicielom meksykańskiej czerwieni, szałowych oranży, czy też groszkowej zieleni z całą pewnością nie dogodzisz. Podobnie jak tym marzących o feerii kolorów - co pomieszczenie, albo, jeszcze lepiej, co ściana to inny kolor, a co, niech wiedzą, że właściciel miał fantazję. I chwała Bogu!! Ja ulegam urokowi Twojego spokoju, stonowania, elegancji. Uwielbiam to, uwielbiam dobrą bazę, fajne wzornictwo, dobry pomysł na dom - a to u Ciebie jest!!!! Wiesz, ja już kilka razy miała ochotę pod tymi komentarzami malkontentów - krytykantów napisać: to jest DOM DARCY, jej dzieło!!!Jak byście woleli co innego, niż wybrała, to urządzajcie się u siebie!!!! Edytowane 27 Stycznia 2011 przez Anjazzielonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 27.01.2011 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 (edytowane) Amtla, nie ma opcji, żeby nie było pasujących listew. Coś na pewno znajdziesz! Anja, na Twoje umiejętności podnoszenia nastroju zawsze można liczyć. Muszę koniecznie wybrać się do Krakowa na dłuższą sesję. A w ogóle to może wpadnij do Warszawy? Jakiś rajd po sklepach z meblami, kawka? Edytowane 27 Stycznia 2011 przez Darcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 27.01.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 (edytowane) No, mam nadzieję, że Cię nieco rozweseliłam.Co prawda prócz błyskotliwych ripost dla tych niektórych " znawców mód wszelkich" miałabym jeszcze jedną, prostszą, ale o wieeele bardziej niegrzeczną, domyśl się. Spotkanie bardzo bardzo chętnie!!!!Bardzo!!! Do Krakowa przyjedź jak tylko dasz radę, weźmiemy jeszcze Joliskę zmówimy, dla Was wezmę urlop, ZLA, urlop na żądanie, bumelkę, cokolwiek - i pobuszujemy razem po sklepach, potem omawiając przy kawie podanej w nuuuudnej białej zastawie tą naszą nuuuudziarską fascynację bielą & beżem, OK? Do Wwy też bym z miłą chęcią wpadła, i do Lublina:)Jakbym się tylko wyrwała z obowiązków pracowniczo - matczynych.... Edytowane 27 Stycznia 2011 przez Anjazzielonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 27.01.2011 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Coraz bardziej żałuję, że na Misteria Paschalia nie uda mi się przyjechać. Ale co się odwlecze, to nie uciecze. W Krakowie byłam ostatnio rok temu na FKŻ (Festiwal Kultury Żydowskiej dla niewtajemniczonych), żeby posnuć się wieczorami po Kazimierzu, posłuchać klezmerów i pooddychać przeszłością, której w Wa-wie trudno uświadczyć. I tylko sklepów z rzeczami do domu nie napotkałam, dlatego czas chyba najwyższy wsiąść do tego ekspresu, który z Centralnego odchodzi co godzinę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 27.01.2011 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Wsiąść, zdecydowanie wsiąść, i wysiąść w Krakowie wprost w wielkim centrum handlowym tj. Galerii Krakowskiej, gdzie podają dobrą kawę i ciasta:)A plan dalszej wycieczki się obmyśli:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 27.01.2011 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Tylko nie Almi Decor, bo sklep mam tuż obok swojej KORPORACJI. BTW, w Almi mają naprawdę fajne abażury w cenie, której się nie spodziewałam. Polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 27.01.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 o matko ale mi smaka narobilyscie tym Krakowem, kiedys tam pomieszkiwalam i wieki tam nie bylam no i bardzo za nim tesknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 27.01.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 "Zresztą może powinnam w całości przemyśleć kolorystykę swoich wnętrz? W komentarzach na blogu znalazłam druzgocącą krytykę, że jest mdło, nudno i ogólnie zanosi się na wielką klapę." To ja czepiałam się kolorów, ale nie pisałam że jest mdło i nudno. Marudziłam, bo to prawie beż, na który zgodziłaś się*pod wpływem małża ( małże w ogóle mają oczy?)Słowa bym nie pisnęła gdyby to był szary (lepiej gra z dębem na podłodze) , nie mam nic przeciwko malowaniu całego domu na jeden kolor. I nie jestem miłosniczką meksykańskich czerwieni , lubię kolory zbrudzone , ścierkowe , spokojne , niezdecydowane ..Dom jest piękny , lubisz białe tulipany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 27.01.2011 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 (edytowane) Syberia, to nie Ty. Ty sugerowałaś, żeby wybrać inny kolor. Ktoś inny napisał, że zanosi się na wielką klapę. A białe tulipany uwielbiam! Edytowane 27 Stycznia 2011 przez Darcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tulipia 27.01.2011 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Witam serdecznie, wpadłam przypadkiem na twój wątek i aż mi dech zaparło. Cudnie...biel ,szarości po prostu moje kolory Pozdrawiam po sąsiedzku z okolic Nadarzyna - ja się aktualnie wykańczam i mój domek też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 27.01.2011 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Absolutnie rozumiem kogos kto na widok wnętrz Darcy jest przerazony ta wszechobecna monochromatycznoscia i jednostajnoscia....mnie ona tez uderzyla w oczy ale zgadzam sie z Darcy ze nalezy poczekac na efekt koncowy, Darcy pokaz wtedy takie zestawienie "przed" "w trakcie" "po" i gwarantuje ze bedziecie zaskoczeni jak wnetrze moze sie zmienic pod wplywem dodatkow. Ja juz czekam jak zaskoczy mnie koniec tej historii zwanej "wnetrzem Darcy":) Co do lamp ja dzis zamowilam MASSIVE Fermini 40445/30/10 jest tez biala, abazurki piekne materialowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 27.01.2011 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Rozumiem udzielanie rad, gdy ktoś tego oczekuje, fajne, mądre podpowiedzi i sugestie.Niektóre wypowiedzi na blogu jednak są niegrzeczne i niemądre, z pozycji 4-latka, któremu się coś nie podoba, to tupie nóżką, wrzeszczy i wyje. Popieram Mychę - odwiedzam wątki, które sprawiają mi radość, niejako wizytuję domy ludzi o podobnych zamiłowaniach & planach wnętrzarskich. Po to, by nacieszyć oko, czegoś się dowiedzieć, wspólnie fajnie pogadać o detalach. Oczywiście, że każdy ma w sercu i w głowie swoją wizję domu, swoje marzenia, plany, pomysły. Ile nas, tyle różnych pewnie czasem pomysłów, nawet na podobną tonację. Ale czemu ma służyć udzielanie rad po tym, jak ktoś pokaże stół czy podłogę, w stylu: ja bym wybrała co innego. To SOBIE wybierz, a u gospodarza podziwiaj JEGO wybory. Nie bywam w domach z innej dla mnie galaktyki stylistycznej, nie włażę miłośnikom kanarkowej żółci w połączeniu z kobaltem i panterką na dodatek, w butach do ich bajki i nie wymądrzam się, a fe, JA bym to zrobiła inaczej. Darcy, właśnie u Ciebie zapowiada się bajkowo i bajecznie!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 27.01.2011 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 No dobra, to teraz radosne newsy. Jutro wchodzi fachowiec od poprawiania tego, co spieprzył poprzedni geniusz fugi i pędzla. Mam nadzieję, że moje nastawienie do stanu łazienek (na które teraz nie mogę patrzeć) zmieni się zasadniczo. Jutro robotę kończyć będą też elektrycy. Został im wideofon do zainstalowania. Kupiłam tak wypasiony, że spokojnie można na nim filmy oglądać. I będzie to jedyny telewizor w moim domu. A ja tymczasem wybywam na Podkarpacie. Rodzice zapomnieli już, jak wyglądam. Czas się przypomnieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 27.01.2011 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 jeśli sektę rozumieć jako dążenie do uzależnienia się od uznawanych przez społeczeństwo sekty czynników (czyt. codzienne posty i wyraźne uzależnienie od niektórych wątków) to ja się zgadzam z tą sektą forumową a co do komentarzy na blogu...no cóż każdy zagląda do wirtualnych domostw w innym celu ...ja lubię się inspirować...nawet domami zupełnie nie w moim stylu ...ale są i tacy, którzy nie przeżyją dnia bez skrytykowania kogoś ...najlepiej wirtualnie, bo można się schować za maską klawiatury ...smutne ...Darcy zignorowałabym zupełnie tego typu komentarze ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KJB 27.01.2011 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Darcy, bardzo dziękuję za odpowiedz nt. okien. Przepraszam, że ja o tych oknach, bo to temat raczej poboczny do wątku głównego, ale przecież dość istotny zarówno dla wnętrza, jak i dla elewacji. Nie będę oryginalna i znów się (nudno:)) ) powtórzę - pięknie tam u Ciebie jestem tego samego zdania co większość odwiedzających Twój wątek - masz wspaniałe wyczucie stylu i konsekwencję w wyborze, wszystko skrupulatnie dobierasz, każdy detal. Okna też Myślę, że finał będzie imponujący Tak trzymaj i rób swoje Ech... chciałabym już wykańczać domek .... Narazie wykańczam się nad adaptacją projektu........ Ale na szczęście zaglądam do Ciebie, widzę kolejne postępy, czerpię inspiracje na przyszłość ...........i od razu mi lepiej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 27.01.2011 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Dziewczyny, serce mi tak waliło:eek:, bo przez moment myślałam, że to pod moim adresem te wszystkie komentarze. A ja tylko zapytałam o kinkiety... bez złośliwości, bez kropli krytyki. Jedynie w ramach wyjaśnienia, bo informacja ta mnie dotyczy (swoją drogą zmartwiła mnie niedostępność Dehli:() W obronie pięknych wnętrz Darcy pragnę jedynie dodać, że niektórzy nie potrafią wziąć poprawki na to, że tak klasyczne i eleganckie wnętrza (swoją drogą nie dopieszczone jeszcze) ciężko jest od tak sfotografować i pokazać światu. Nie biją po oczach ferią barw ani designerskimi gadżetami. Ich piękno oparte jest na harmoni i drobnych smaczkach, któe nie sprzedają się tak łatwo i jedynie profesjonalna sesja potrafi oddać ich prawdziwy urok. Darcy nie przejmuj się. Już jest świetnie i z klasą. Tylko czekać co będzie dalej. I nie daj się, nie zaprzestawaj tak ważnej dokumentacji każdego etapu. Nie odbieraj nam tego. Ja odkąd tu trafiłam nawet na fb nie wchodzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts