Darcy 07.10.2011 14:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Bardzo mi się podoba, że nie sadzisz wszystkiego obok siebie - między tujami coś się przewleka itd. Bo ma być po angielsku, a nie po francusku. Chaos pod kontrolą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 07.10.2011 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 jak mas Darcy jakies zacienione miejsca to polecamCi hortensje o ile takowe Ci się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 07.10.2011 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Bo ma być po angielsku, a nie po francusku. Chaos pod kontrolą. To lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 07.10.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Darcy fajny masz plan tego ogrodu - super, że nie za dużo wszystkiego naraz:yes: a gdzie kupowałaś roślinki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 10.10.2011 06:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 pasie, roślinki kupowałam w bardzo dużej szkółce w Woli Mrokowskiej (al. Krakowska). Bylin i kwiatów nie mają, ale drzewek i krzewów ogromny wybór. No i ceny też świetne. Np. cena jałowca w centrum ogrodniczym w Wa-wie to 22 PLN, a ja płaciłam 12 PLN za podobny lub nawet większy krzaczek. Posadziłam przez weekend: - 16 jałowców płożących - 4 żywotniki zachodnie (2 x Yellow Ribbon i 2 x thuje szmaragdowe) - 1 sosnę górską - 20 berberysów - 2 lilaki pospolite - 12 cisów - 10 winobluszczów pięcioklapowych. Chciałam zrobić więcej, ale kręgosłup odmówił mi posłuszeństwa. Na ten tydzień zostało mi jeszcze 38 cisów i 40 winobluszczów. Wiem jedno - to pierwszy i ostatni raz, kiedy sadzę coś hurtowo. Następnym razem będę obsadzać jednorazowo tylko jedną rabatę, ale od początku do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 10.10.2011 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 http://emotikona.pl/emotikony/pic/2wow2.gif wow - ale hurtowe ilości! Darcy - skoro prosiłaś o uwagi: w jakiej skali ten plan? bo tak na oko sądząc, to wydaje mi się że zarówno dab jak i świerk urosną zdecydowanie większe niż zaznaczyłaś.Do tego sprawdź, czy masz dąb szypułkowy i bezszypułkowy. Moj tato posadził szypułkowy i teraz - po paru latach - cala okolica walczy z sadzonkami dębu. A to cholerstwo zaskakująco trudno się wyrywa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 10.10.2011 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Dowiedziałam się u ogrodnika ,że miskanty dobrze jest sadzić w pojemnikach wycinając dno.Może być jakieś wiadro lub donica plastikowa o określonej średnicy.Pięknie się ogród zapowiada ,i właśnie fajnie ,że wszystkiego nie jest za dużo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 10.10.2011 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Darcy dałaś po garach, ja zdążyłam (z mężem!) obsadzić tylko dwie rabaty i 10 drzewek owocowych. Twoje ilości są naprawdę hurtowe . Mam nadzieję, że pokażesz co nieco ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 10.10.2011 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Darcy dzięki za namiar:) to moja strona więc się przejadę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 10.10.2011 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 A co wyście się tak wszystkie na południu ulokowały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 10.10.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 A co wyście się tak wszystkie na południu ulokowały? najlepsza strona ale do Ciebie to ja akurat tez mam bliziutko:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 10.10.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Taaaak? To gdzie ty mieszkasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 10.10.2011 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 (edytowane) Taaaak? To gdzie ty mieszkasz? okolice lotniska:yes: tak z 20 minut i jestem na Bartyckiej;) Edytowane 10 Października 2011 przez pasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 10.10.2011 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 aaa, to faktycznie:) A jeszcze bliżej masz do mnie teraz;) Zapraszam na kawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 11.10.2011 06:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 yokasta, miałam weekendowy power, więc jakoś szło. Z roślinami najpierw się cackałam jak z jajkiem - malutką łopatką ręczną wykopywałam idealny dołeczek, potem łapkami ugniatałam ziemię, bla, bla, bla... Potem wzięłam po prostu duży szpadel, wykopałam nim 20 dołków, wywiozłam ziemię, wsypałam nową (tym razem prosto z wora, a nie łopatką), no i ubijałam nogami. Z kwiatami tak się nie da, ale taki chwast jak winobluszcz zniesie wszystko. Foty najwcześniej w weekend, bo mam teraz w korporacji zlot ludków z całej Europy. Ale w piątek wezmę urlop, bo zaczynam się obawiać, że nie skończę sadzenia do pierwszych przymrozków. A potem podobno sadzić już nie wolno. Prawda li to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renja 13.10.2011 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Darcy, weekend tuż tuż, czekamy na foty... i na kolor tynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 13.10.2011 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Prawda to, prawda niestety a ja mam trochę drzew do posadzenia już idą przymrozki brrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena P 16.10.2011 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Witam serdecznie, właśnie przygotowałam kawkę i zasiadłam celem poinspirowania sie wątkiem a tu niemiła niespodzianka czy tylko ja nie widze zdjęć? Opisy kuszące, ale ja wzrokowiec jestem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 16.10.2011 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Darcy,usunęłaś zdjęcia??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 16.10.2011 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Wygląda to na usterkę serwera/serwisu, na którym Darcy ma zdjęcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts