Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Darcy zaprasza...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Darcy, przyznam się, że w sklepie powędrowałam dzisiaj w kierunku gazet wnętrzarskich - Twoje wnętrza prezentują się naprawdę pięknie :yes: Miałam tylko małe zastrzeżenia do koloru sypialni (chyba ją jakiś grafik przekolorował) i jadalni (według mnie też wpada w lekką zieleń), poza tym również uważam, że najładniejsze zdjęcia - przedpokoju i wiatrołapu - niestety nie weszły :( Na spokojnie przeczytałam cały artykuł i muszę Ci pogratulować, bo po raz pierwszy w ramce z projektantami pojawiło się zdjęcie nie-projektanta :lol2:

Przyłączam się do pytania, które się pojawiło - jak wygląda przygotowanie domu do sesji i sama sesja? Zdradzisz kulisy?

Ilona Agata, mnie też zaskoczyły te kolory w druku. Dlatego postanowiłam opublikować całość na blogu - dla porównania.

Jeśli chodzi o samą sesję, pozwól, że skopiuję swoją wypowiedź dla Elfir z poprzedniej strony: Fotografka sama zaproponowała sesję, ustaliłyśmy termin, a ja tylko posprzątałam i zrobiłam coś do jedzenia. Obecna była też stylistka, która układała przedmioty do kadru, ale nie ingerowała za bardzo w to, co zastała. Dostałam potem zdjęcia do autoryzacji i na tym moja rola się skończyła. Nie miałam wpływu na wybór magazynu, w którym ukazała się sesja, nie wybierałam też zdjęć, które ostatecznie pojawiły się w druku.

I to chyba tyle. :)

No dobra, dosyć o tych wnętrzach. Dom jak dom - stoi, daje dach nad głową, sprawa zamknięta. Teraz na tapecie jest ogródek, chociaż prawdziwe prace zacznę pewnie dopiero wiosną. Na razie kilka obiecanych dawno temu fotek przed-ogródka z widocznym ogrodzeniem.

Kopia%2525202011.10%252520Ogrod%252520068.jpg

ttps://lh6.googleusercontent.com/-KxQGaAo3zvs/Tp59KfEqHDI/AAAAAAAAA0g/2iMhHApj28Q/s640/2011.10%252520Ogrod%252520070.jpg

2011.10%252520Ogrod%252520071.jpg

2011.10%252520Ogrod%252520086.jpg

Tu z małą wiatą na śmietnik i bramą wjazdową:

2011.10%252520Ogrod%252520074.jpg

No i mój ukochany dąb. :)

2011.10%252520Ogrod%252520084.jpg

Edytowane przez Darcy

Darcy,

ja też widziałam zdjęcia w gazecie:) - gratulacje z uwagi na ogrom pracy i serca, jaki włożyłaś w urządzenie domu!

Szkoda, że na wydruku odcienie wyszły trochę zbyt ciepłe/ słoneczne - jednak najpiękniejsze fotki robiłaś Ty!!!

aaaaaa, i jeszcze coś, a raczej - przede wszystkim - jesteś śliczną dziewczyną!!!

a ja wczoraj wybralam się specjalnie do empiku w moim miasteczku aby zakupic w/w magazyn w którym jest sesja fotograficzna domu Darcy i nie wiem jak to sie stało,ale nie znalazłam tego magazynu,nie wiem czy ja go nie widzialam czy moze tez jeszcze go nie było albo juz nie było...wyszlam bardzo zawiedziona i zła ,ze nie zapytałam kogos z obsługi o niego...no nic w tygodniu zrobie drugie podejscie,moze uda mi się nabyc owy miesięcznik:-)

Jak rozumiem - chwalisz się tymi ręcami sadzonymi krzaczkami?:D

bardzo ładne wszystko: elewacja, podjazd, ogrodzenie, trawnik i krzaczki też:). Nawet otoczenie - mam nadzieję że sąsiedzi nie powycinają tych wszsytkich brzózek. Wcale się nie dziwię, że kochasz ten dąb miłością wielką - piękny jest. Tylko radziłabym, żebyś szybko wycięła (przesadziła?) ten świerczek, który obok niego rośnie. Jeszcze parę lat i zaczną sobie wzajemnie przeszkadzać i obydwa stracą ładny pokrój (a wtedy będzie już za późno na wycięcie).

Darcy no piekny ten Wasz DOM...bede sie nim zachwycac przy kazdych odwiedzinach Twojego watku badz bloga...:yes::DSesja byla nieunikniona - taki cudny dom nalezy pokazac:yes::) fajnie ze sie Zgodzilas:yes::) zdjecia piekne...choc Twoje "kolory" bardziej mi sie podobaja...niestety photoshop kroluje we wszystkich kolorowych magazynach i jak sie ma taka moc to wszyscy z tego korzystaja - jak dla mnie w Twoim przypadku niepotrzebnie bo sypialnia przeciez zielona nie jest a bez tej zieleni jest cudna...:yes:

Ogrod...Darcy bedzie pieknie - z roslinami, ktore juz wybralas i to co planujesz zapowiada sie bajecznie i napewno bedzie tak jak Chcialas - wnetrza zgraja sie z tym co na zewnatrz.:yes::)

Darcy Twoj dom dla mnie to ideal - spojny, harmonijny,spokoj poprostu bije z kazdego kata...

Mam prosbe - wiem ze juz nie raz o tym Pisalas ale nie mam sily sie przekopywac, Napisz mi prosze skad Masz karnisze

aha26, CnW to nie Cztery Kąty, więc nie w każdym kiosku można go znaleźć. Ja kupiłam w Empiku.

nihiru, no pewnie, że chwalę się krzaczkami posadzonymi tymi ręcyma, a nie głupim ogrodzeniem. :D

W sumie posadziłam przez 3 dni 145 krzaków. Nie wiem, jak to przeżyłam...

I wiem, że świerka muszę się pozbyć, ale tak ładnie wyrósł... Tak go chroniłam i broniłam w czasie budowy, że szkoda mi go teraz ścinać.

aneta, takie słowa z Twoich ust... Miód na moje serce. :hug:

A patrząc z dystansu, muszę przyznać, że gdybym jeszcze raz miała się urządzać, wnętrza wyglądałyby w 80 proc. identycznie. Zmieniłabym tylko kanapy w salonie, a zamiast ściany z wiadomo czego zrobiłabym kominek otoczony biblioteką. Trochę inaczej rozwiązałabym małą łazienkę przy sypialni, wybrałabym może trochę większe szafki obok łóżka... Ale to detale. Na pewno nie zmieniłabym kolorów, tapet, oświetlenia, głównych mebli (poza kanapą), zasłon. Lubię te kolory, lubię ten spokój.

:yes:

A patrząc z dystansu, muszę przyznać, że gdybym jeszcze raz miała się urządzać, wnętrza wyglądałyby w 80 proc. identycznie. Zmieniłabym tylko kanapy w salonie, a zamiast ściany z wiadomo czego zrobiłabym kominek otoczony biblioteką. Trochę inaczej rozwiązałabym małą łazienkę przy sypialni, wybrałabym może trochę większe szafki obok łóżka... Ale to detale. Na pewno nie zmieniłabym kolorów, tapet, oświetlenia, głównych mebli (poza kanapą), zasłon. Lubię te kolory, lubię ten spokój. :yes:

I to jest najlepsze podsumowanie całego procesu budowy domu, jakie może być:)

A patrząc z dystansu, muszę przyznać, że gdybym jeszcze raz miała się urządzać, wnętrza wyglądałyby w 80 proc. identycznie. Zmieniłabym tylko kanapy w salonie, a zamiast ściany z wiadomo czego zrobiłabym kominek otoczony biblioteką. Trochę inaczej rozwiązałabym małą łazienkę przy sypialni, wybrałabym może trochę większe szafki obok łóżka... Ale to detale. Na pewno nie zmieniłabym kolorów, tapet, oświetlenia, głównych mebli (poza kanapą), zasłon. Lubię te kolory, lubię ten spokój.

:yes:

I tego wszystkim urządzającym należy życzyć :)

A tak w ogóle, to :welcome:

Przepraszam, nie widziałam, że już wcześniej dałaś odpowiedź na moje pytanie. Następnym razem postaram się czytać uważniej :bash:

Może to głupie, ale zapytałam, bo zawsze mnie zastanawiało, czy te dania i warzywa na stronach wnętrzarskich są prawdziwe czy sztuczne (jak plastikowe pomidory w salonach kuchennych :lol2:). Poza tym w każdym prawie domu prezentowanym na łamach gazet stoi fotel Barcelona - myślałam, że oni go wożą z sesji na sesję i w ogóle podjeżdżają wielką ciężarówą pełną gadżetów, mebli, kwiatów, zielonych główek sałaty i czerwonych jabłek :yes:

A pani stylistka spisała się na medal, niby nic, ale te obcasy w przedpokoju, lekko wysunięta szuflada w wiatrołapie, taca z kawą w sypialni - tylko podkreśliły piękno Twoich wnętrz :yes:

Darcy,

napisz kochana, albo pokaż jeśli możesz, co Ty masz na łączeniu płytek i desek? mi spędza to sen z powiek, bo wszelkie listwy maskujące są dla mnie obrzydliwe, fuj... i jeszcze jedno pytanko: czy masz piekarnik z funkcją mikrofali? jeśli tak - to zadowolona jesteś? jest program termoobiegu?

W Twoim domu podoba sie mi właśnie ten ład, harmonia, ciepłe kolory i brak tych wszystkich pierdółek, dla mnie jest idealnie bez tych roznych flakoników, figurek, fotek, itp - poustawianych gdzie tylko sie da... gdybym wprowadziła sie do tak urządzonego domu, nie zmieniłabym absolutnie nic, przywlokłabym tylko ze sobą moje domowe kwiatki - bo lubię zieleń w domu :lol: