Maszenka 27.01.2011 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Ależ we wnętrzu Darcy nie ma nawet mebli! Poza tym mnie one już zachwycają. Na tyle, że we własnych, na miarę moich możliwości postanowiłam zrobić podobną bazę. Sama bym na to nie wpadła, tu dojrzałam coś idealnie w mym guście. Mi się podoba u Darcy to, że nie będzie dosłowności. Nie będzie dosłownej stylizacji retro, chociaż elementy (wanna!) tak. Nie będzie pójścia w styl angielski czy też francuski, chociaż inspiracje można zobaczyć. Nie będzie też dosłownego pójścia w styl skandynawski. Może komuś to się wyda "ostrożne", nudne... Dla mnie jednak, a czytam blog Darcy od dawna, tak się planuje dom, który jest nie tylko do zdjęć. Wspaniała biblioteka zapełni się przecież książkami z różnorodnymi okładkami. Regał na płyty płytami. Przecież naprawdę w tym domu ma się pomieścić duwosobowa rodzina ze swoimi rzeczami, hobby etc. Będą dodatki, będą meble, będzie się działo życie. To samo życie, które czyni tak wiele designerskich wnętrz absolutnie nieatrakcyjnymi. Dla mnie dom ma być piękny nie tylko w czasie idealnego porządku, nie tylko bez miejsca na ubrania, książki, płyty, ale zawsze. I myślę, że dom Darcy taki będzie. I pewnie, Darcy, nie przejmuj się. Wszakże nie jestem nawet historykiem sztuki, ani nikim takim (coś tam mogę powiedzieć jedynie o sztuce ludowej sensownego ), ani architektem, ani dekoratorem wnętrz, ale Twoje wnętrza bardzo mi się podobają. Uważam, że są z klasą. I jednocześnie nie są i nie będą przestylizowane. Będą domowe. Kuchnia zachęca, aby gotować, łóżko, aby w nim spać, kanapa, aby się na niej rozwalić z książką. Stół wprost się prosi o podanie jedzenia. Przynajmniej z tych propozycji, jakie dotąd wrzucałaś. Będzie cudnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 28.01.2011 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 jeśli sektę rozumieć jako dążenie do uzależnienia się od uznawanych przez społeczeństwo sekty czynników (czyt. codzienne posty i wyraźne uzależnienie od niektórych wątków) to ja się zgadzam z tą sektą forumową Udział w sekcie wyznawców biało-szaro-stylu to zaszczyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 28.01.2011 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Udział w sekcie wyznawców biało-szaro-stylu to zaszczyt ano właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialena-lublin 28.01.2011 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Żeby nie przeciągać niemiłego tematu powiem krótko- każdy ma swój gust, nie wszystkim podoba się to samo. Tylko po co pisać właścicielom wnętrz niezgodnych z naszym pojęciem smaku niemiłe słowa? Przecież nic to nie wnosi, a ludziom robi się po prostu przykro. Nie podoba mi się u kogoś- nie wchodzę, nie komentuję, zapominam. Tyle. Mi się u Darcy bardzo podoba i będę się wpisywać. I będę zaglądać Odpoczywaj, odpoczywaj a potem wracaj i wrzucaj więcej fotek. I więcej. I więcej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 28.01.2011 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Darcy uważam, że Twoje wnętrza są super przemyślane i jestem pewna że realizujesz w swoim domku to co CI się podoba i z czym bedziesz się dobrze czuła. Przecież to Twój dom i Ty będziesz w nim mieszkać.I o to właśnie chodzi. Być może osoby, które widzą wnętrza stonowane i nie na modłę "obecnych trendów" czyli wszędobylskie półeczki z kartongipsu, mnóstwo halogenków i ściany które wrzeszczą kolorem ,o tzw tryptykach nie wspomnę nie rozumieją, że nie każdy ma potrzebę krzyczeć we własnym domu pełną paletą barw. Ja w tej chwili jestem na etapie stonowanych kolorów czego większość moich znajomych nie rozumie i szczerze nie będę im się podporzadkować. Inna rzecz to kultura tych osób. Jak mi się coś nie podoba to nie czytam. Nie sptrawia mi przyjemnośći obrażanie ludzi ale jak widać są ludzie i ludziska do których nigdy nie dotrze, że o gustach się nie dyskutuje. I jeszcze jedno chociaż nie mam biało szarych wnętrz bardzo chętnie się do tej sekty wpiszę bo kocham stare meble i domy z duszą a mówię nie masowo produkowanym meblościankom z "trocin" i innym takim. Może niech Ci, którzy mają tak dużo do powiedzenia pokażą jak sami urządzili własne domy! Głowa do góry Darcy ja z pewnośćią będę zaglądać. Wszystkiemu co jest ponadczasowe ma klasę i styl mówię stanowcze TAK !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 28.01.2011 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 (edytowane) Darcy! Na początku-bardzo Ci dziękuję za numerki i sugestie dotyczące farby :)Sypialnię i gabinet mam w szarościach połączonych z białym i też miałam problem z doborem farby.Na szczęscie efekt jest zadowalający-ale ile czasu ,godzin na Fm i próbek farb poszło wiem tylko ja .Pożadany efekt przynosła polecana na forum gotowa farba z kolekcji Evy Minge Teraz sez z powiek zrzuca mi mi ta farba do salonu-ma być właśnie taki popiel- trochę szary trochę beż - jak sama wiesz trudny do określenia .Byłam wczoraj w salonie benjamin moore-znalazłam nawet coś podobnego.A dziś popłudniu jadę do Pary-i zobaczę te farby zgodnie z Twoimi sugestiami.Dziękuję . Tak czytam te komentarze i dyskusję jaką rozpętały i powiem Ci jedno-nie przejmuj się.Jeśli któś mówi,że mój dom będzie nudny bo szary,beżowy,brązowy i biały traktuję to jako komplement .Do gustu w życiu też trzeba dorosnąć-jakbyś zobaczyła moje pierwsze mieszkanie-padłabyś.Bynajmniej nie z zachwytu .Wprost kipiało kolorami-pomarańczowe,granatowe,zielone . Pewnie w tamtych latach bezowo-białe wnętrza wydały by mi się nudne.Ale na pewno nie krytykowałabym ich-tylko potraktowała jako inne. Zresztą czym jest gust?Ja również bywam w galeriach domów-niekoniecznie w moim ulubionym stylu.Ale podziwiam domy jeśli wszystko jest dobierane z tym samym stylu,wnętrza współgrają ze sobą.Cenię konsekwencję w stylu.I szanuję gust właścicieli. A u Ciebie -darcy-cenię właśnie tą konsekwencję w stylu i klasę. Nawet cieszę się,że jestem uważana ,że forrumową sekciarę Edytowane 28 Stycznia 2011 przez lady in red Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaweł7 28.01.2011 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 (edytowane) Darcy ja usłyszałam że mam w domu jak w mauzoleum i mam wrażenie że osoba ta nie rozumiała znaczenia swoich słów tak jest i w tym przypadku. Klasyka zawsze się obroni. Edytowane 29 Stycznia 2011 przez gaweł7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaweł7 28.01.2011 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 A ja kupiłabym dziś obie serie - do gościnnej Mugaty, a do tej przy sypialni - New Classic. Może to jest jakieś wyjście z Twojego dylematu? Jedna łazienka już zrobiona jakieś 3 -4 lata temu.Zdecydowałam że mugaty bardziej pasują do łazienki a grazia do moich mebli kuchennych. Lecz podoba mi się zbyt wiele kolekcji (RIXI, LANDSCAPE, ESSENZE BRICK, no i oczywiście CLASICA ).Mam teraz tydzień urlopu i miałam ostatecznie zamknąć ten rozdział ale się dzieci pochorowały i mam pretekst przed małżem bo się już czaje jechać do sklepu patrzą już jak na wariatkę.:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blueeye 28.01.2011 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Darcy - Twój dom jest cudny , kolorystyka jeszcze cudniejsza Ty i tak wiesz co robisz , czego chcesz - więc raduj nasze oczy dalej, balsamuj nasze dusze swoimi pięknymi wnętrzami i nie zwracaj w ogóle uwagi na uwagi i `rady` pomarańczowo-groszkowców Pozdrawiam cieplutko i przy okazji wizyt w 3city zapraszam wszystkie Dziewczyny na pyyyyszną kawkę z dodatkiem morskiej bryzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 28.01.2011 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Kochane, dziękuję Wam! Odzyskałam wiarę w siebie. I okazało, że na Podkarpaciu jest nie tylko internet, ale także fajne sklepy z artykułami gospodarstwa domowego, gdzie i ceny są atrakcyjne, i rabaty przyjemne. Pomimo totalnej pustki w portfelu nie mogłam się oprzeć i kupiłam serwis obiadowy na 12 osób. Rosenthal to nie jest, ale za tysiąc złotych nic ładniejszego w Warszawie nie znajdę. Wiem, bo szukałam i naprawdę trudno trafić na coś bez kolorowych kwiatków albo greckich wywijasów w złocie. Drogą kupna nabyłam także fajowe garnki na indukcję i rewelacyjne patelnie ceramiczne. Te akurat tanie nie były, ale są podobno lepsze niż teflon. A kiedy ja się wczasuję, na budowie zasuwają trzy ekipy. W niedzielę wchodzą panie z mopami, ścierami i Domestosem, dlatego po powrocie... wstawiam meble! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 28.01.2011 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Darcy fajnie, ze zakupy udane no i pobyt na Podkarpaciu tez Apropo wnetrz to ja uwielbiam Twoje nudne, stonowane wnetrza i nie moge sie doczekac efektu koncowego - mebli i reszty bibelotow:). Mam nadzieje, ze moje wnetrza choc w niewielkim stopniu beda tak nudne jak Twoje:lol2: aaaa ja tez pochodze z Podkarpacia:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 28.01.2011 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Już się nie mogę doczekać Sekta.. ja do biało - szarej nie należę, bo to inne czasy były... ale mam nadzieję, że odbieracie mnie jako ściśle zwiazaną z sektą FM Fajnie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 29.01.2011 00:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Ach Darcy, wspaniale!!! Przebieram nóżkami. Do tego serwisu jakbyś nie miała sztućców, to Tchibo ma teraz w swojej ofercie przepiękny komplet: http://www.tchibo.pl/Sztucce-stolowe-p200022140.html Nie wiem jakie wrażenie zrobi na tobie zdjęcie, ale zobacz koniecznie na żywo. Są cudowne. Piękne, smukłe, a do tego świetnej jakości i w bardzo przystępnej cenie. Ja jak dziś je zobaczyłam od razu kupiłam dwa komplety (na 12 osób). Przy okazji chciałam się pochwalić, że założyłam swój wątek:rolleyes: Zapraszam Cię serdecznie (i wszystkich oczywiście:D). Mam nadzieję na wsparcie i z utęsknieniem oczekuję Twoich trafnych i bardzo cennych komentarzy:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaweł7 29.01.2011 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 DARCY życzę miłego pobytu ja siedzę sobie właśnie w stolicy podkarpacia mieście słynnego pomnika pije kawkę i muszę do roboty mimo urlopu:evil:.Jeżeli jesteś w okolicach Przeworska polecam wstąpić do sklepików z meblami holand używane ale można znalezć czasem perełkę chociaż biel to tam rzadkość. Polecam szczególnie jednego pana który przy okazji odnawia więc niektóre jak nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 29.01.2011 17:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Piszę trochę na haju, więc może być nieskładnie. Uwaga, uwaga, oprócz nowego serwisu, garów i patelni wiozę do Warszawy cały bagażnik pięćdziesięcioletnich kryształów! Kieliszki, karafki, kompotierki, wazony, cukiernica i śliczne naczynie na pralinki! A wszystko to po świętej pamięci babci, która latami zbierała te skarby. Dziś są już mocno oldschoolowe, może odrobinę obciachowe, ale i tak je kocham. Mama wygrzebała cały karton na strychu, a przy okazji znalzła... stuletnie kryształowe lustro z fazą! Rama jest do odnowienia albo wymiany, w zależności od tego, co odkryjemy pod grubą warstwą paskudnej farby. Ale w ten sposób rozwiązał mi się problem ściany nad konsolą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 29.01.2011 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Gratulacje!Też bym była na haju, i to mocnym, gdyby ktoś mi takie lustro wyczarował! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 29.01.2011 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 To jedź szybko i zrób duuuużo zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blueeye 29.01.2011 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Ja też czekam na zdjęcie lustra.. od jakiegoś czasu lustra ( oczywiście te z `duszą ` ) są moją słabością .. uwielbiam ten zapach starej ramy zawsze wyobrażam sobie czego były świadkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniutaJ 29.01.2011 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Hej Darcy, czy bylaby szansa zebys zmierzyla srednice i wysokosc abazurow, ktore dopasowalas do kinkietow Petra? FAjnie wyglada ten komplet u ciebie. Chyba zdecyduje sie na ten model kinkietow, tylko w kolorze czarnym, cene maja bardzo przystepna. Z gory dziekuje.ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 29.01.2011 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Zazdroszczę tych skarbów. Dzisiaj już rzadko coś odnajduje się na starym, poczciwym i często - zapomnianym - strychu. Obciachowe naczynia? Niemożliwe! No i zaczynam przebierać nóżkami, chyba tak samo jak MagdaZZZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts