Darcy 16.12.2011 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 (edytowane) Eh..... nie wiem czemu,ale czuję jakąś stratę, czy tylko ja tak mam ????? Ja tego tak nie odbieram. Budowa była, minęła, dom stoi. Pełni funkcję użytkową, a nie muzealną. Nie myślę już o tym, jak go zmienić, co nowego kupić, co ulepszyć. W życiu i w pracy lubię duże projekty, które mają swój początek i koniec. Dom to zamknięty rozdział i jeśli kiedyś do niego wrócę, to wyłącznie z dużym projektem - generalnym remontem albo nową budową. Teraz czas pozwiedzać świat. PS. W ramach rozliczeń z przeszłością zlikwidowałam adres mailowy powiązany ze starym blogiem. Koniec epoki. Edytowane 16 Grudnia 2011 przez Darcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 16.12.2011 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Darcy, ale widzisz, to jest trochę tak: Ty masz swój dom na codzień, a myśmy miały jego namiastkę tutaj na forum i już nie mamy; stąd nasze poczucie straty (które rozumiem bardzo dobrze - to samo mam za każdym razem, kiedy lubiany przeze mnie bloger kończy przygodę z blogowaniem:)) a jeszcze tak na marginesie: pamiętam jak pisałaś tutaj, że zimą masz ochotę na ciemniejsze kolory w domu. dziwiłam się wtedy, bo np: Skandynawowie mają odwrotnie. A teraz przestałam się dziwić, bo zauważam u siebie dokładnie ten sam trend: im ciemniej się robi na zewnątrz, tym ciemniej mam ochotę pomalować swój hol:). Od pół roku zastanawiam się jaki kolor wybrać: latem byłam zdecydowana na bardzo jasną szarość, teraz waham się pomięcy grafitem a taupe. i chyba wstrzymam się z decyzją do następnego lata, żeby sobie nie pluć w brodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 16.12.2011 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 nihiru, no właśnie! Jasności nie przeszkadzają mi w lecie - jest świeżo, jasno, z oddechem. Ale na zimę mam ochotę pomalować ściany na ciemno. Bardzo ciemno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 16.12.2011 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 No ale co pół roku nie będziemy przemalowywać Any ideas? Anybody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 16.12.2011 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Nihiru, dwa domy: letni i zimowy Nie trzeba przemalowywać. Wystarczy się przeprowadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 16.12.2011 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 No właśnie TEJ odpowiedzi się obawiałam:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 16.12.2011 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Nihiru,ewentualnie mniejszego kalibru, jeśli Pani życzy: zbuduj sobie domek na drzewie:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 16.12.2011 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Widziałam gdzieś Twój pyszny nowy avatarek z mojego ulubionego zdjęcia Twojego domu mniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CRAZY MARY 19.12.2011 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Ja tego tak nie odbieram. Budowa była, minęła, dom stoi. Pełni funkcję użytkową, a nie muzealną. Nie myślę już o tym, jak go zmienić, co nowego kupić, co ulepszyć. W życiu i w pracy lubię duże projekty, które mają swój początek i koniec. Dom to zamknięty rozdział i jeśli kiedyś do niego wrócę, to wyłącznie z dużym projektem - generalnym remontem albo nową budową. Darcy i dzięki Bogu! Bo gdybyś Ty teraz czuła żal, niedosyt i smutek byłoby chyba coś nie ten teges Masz piękny, naprawdę piękny i wykończony dom i basta. A nasze smutki czytelniczek - obserwatorek permanentnie urządzających,no cóż Nihiru chyba wyjaśniła to bezbłędnie Korzystając z okazji chciałabym jeszcze złożyć Tobie i wszystkim Dziewczynom życzenia ciepłych, rodzinnych i takich przytulnych Świąt - nieważne czy spędzonych w małym mieszkanku, wypasionym apartamencie czy domu z ogródkiem- ważne, że z bliskimi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 23.12.2011 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 http://img215.imageshack.us/img215/876/30684z7mj10a4rz.gif Wesołych świąt! Bez zmartwień,Z barszczem, z grzybami, z karpiem,Z gościem, co niesie szczęście!Czeka nań przecież miejsce.Wesołych świąt! A w święta,Niech się snuje kolęda.I gałązki świerkoweNiech Wam pachną na zdrowie.Wesołych świąt! A z Gwiazdką! -Pod świeczek łuną jasnąŻyczcie sobie jak najwięcejZwykłego, ludzkiego szczęścia. Wesołych, spokojnych i radosnych Świąt - życzy nemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 24.12.2011 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2011 http://img845.imageshack.us/img845/3231/img2626x.jpg Uploaded with ImageShack.us Pełnych spokoju, rodzinnego ciepła, wypełnionych miłością i pokojem Świąt Bożego Narodzenia życzy Aneta z Rodziną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ragazza 24.12.2011 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2011 Z okazji Świąt dużo zdrowia, spokoju, uśmiechu, miłości, przyjaźni i ciepła rodzinnego, a w Nowym Roku 2012 samych szczęśliwych dni życzy Asia z rodzinką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 25.12.2011 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2011 http://img715.imageshack.us/img715/7825/dsc0091bz.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 25.12.2011 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2011 Wesołych, pogodnych, kolorowych...http://beta.poczta.onet.pl/image.html?data=%7B%22storageType%22%3A%200%2C%20%22fileName%22%3A%20%22image001.gif%22%2C%20%22contentType%22%3A%20%22image/gif%22%2C%20%22mid%22%3A%2011845831%2C%20%22location%22%3A%20%22atch%3A5139853%3A11845831%3Ad875c36791506634e8c0adfd1c6e5023%3Aa875b395%22%7D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ruby 25.12.2011 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2011 http:///lh5.googleusercontent.com/-6lihDyZsNfs/TvPFYmzfiLI/AAAAAAAAABE/UZ1T56cMop0/s912/zyczenia.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morsmordre 02.01.2012 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Witaj Darcy! Dopiero się zarejsestrowałam, ale Twój wątek śledzę praktycznie od początku jego istenienia, byłam także cichym obserwatorem Twojego starego bloga, z nowym dopiero się oswajam;) Jestem wierną fanką Twojego wyczucia stylu. Zbudowałaś piękny dom, cudownie go urządziłaś. W takim wnętrzu można się wyciszyć i odstresować, nie przeszkadzają w tym wszechobecne bibeloty, których obecności udało Ci się uniknąć. Jestem zachwycona Twoją podłogą, jest niesamowita, domyślam się, że musiała Was sporo kosztować. Będziesz moim natchnieniem i inspiracją przy budowie naszego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madileo 02.01.2012 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 [ A jeśli chodzi o kradzież marzenia... O przejechaniu Stanów marzy mnóstwo ludzi, tyle że niewielu te marzenia realizuje. Mnie też wydawało się to nieosiągalne, aż pewnego dnia w drodze do pracy usłyszałam kawałek Born To Be Wild (z Easy Rider!) i zadałam sobie pytanie - co mnie powstrzymuje? Mam stabilną pracę, bez większych wyrzeczeń mogę zebrać pieniądze, nie mam dzieci ani żadnych zobowiązań, przez które nie mogłabym się ruszyć z Europy. Wystarczy wiza, bilet lotniczy i moje marzenie jest w zasięgu ręki. Na raty, bo na raty, ale podobno nie można mieć wszystkiego. Darcy, w nowym roku życzę Ci zdrowia i spełnienia wszystkich marzeń ...wielkich i malutkich i niech ten tekst powyżej będzie kopniakiem dla każdego kto zapomina, że tak naprawdę wszystko jest możliwe, trzeba tylko połączyć siły, marzenia i wiarę w siebie i zacząć działać dzięki Kochana! :* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 09.01.2012 15:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Kochani, Dopiero teraz dopadłam sieci, bo przez dwa ostatnie tygodnie bawiłam w Barcelonie. Dziękuję serdecznie za wspaniałe życzenia i Wam również składam, spóźnione co prawda, ale równie gorące życzenia noworoczne - aby Wasze domy były zawsze przystanią i spokojnym portem, miejscem, do którego zawsze z przyjemnością wracacie. A skoro o portach i przystaniach mowa, wrzuciłam kilka katalońskich impresji na nowo utworzony blog: http://traveling-miles.blogspot.com/ To be continued. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 16.01.2012 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Darcy a tam na blogu to Twoje fotki? bo świetne są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 17.01.2012 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Moje, moje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts