skibusia 17.01.2012 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Darcy piękne zdjęcia z Barcelony. To dla mnie sentymentalne miasto, bo tam poznałam męża:-) Widzę, że złapałaś teraz bakcyla podróżniczego, więc zapraszam na naszą stronkę: plecakowicz.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 17.01.2012 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Darcy - jaki talent objawiłas:o I jaki sprzęt masz:o Przepiękne zdjęcia... zachwycające:rolleyes: Dlaczego tak swoich wnętrz nie obfociłaś nigdy? Skoro swoich nie chciałaś, to może do mnie wpadniesz z tą swoją camerą jak skończe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 17.01.2012 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 No co Ty, Ania, TAKIE ZDJĘCIA ROBISZ??????????????No to szacun.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 17.01.2012 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Wow, jestem pod wrażeniem! Świetne kontrasty, światło... Jakim sprzętem robisz zdjęcia? Jaki masz obiektyw? HDR z aparatu, czy z późniejszej obróbki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 17.01.2012 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Na mnie też te fotki zrobiły mega wrażenie - dlatego się zapytałam:) Bombastyczne są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 17.01.2012 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 noooooo Wielkie WOW!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 17.01.2012 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Ja nie tak dawno też miałam przyjemność pozwiedzać Barcelonę, tylko my mieliśmy na to 4 dni i wszystko w biegu, ale warto było, piękne miejsca. Zdjęcia boskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 18.01.2012 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 (edytowane) Jak tylko zobaczyłam hasło "Barcelona", zaraz poleciałam na Twój blog. Miło sobie powspominać... W maju spędziliśmy tam dwa tygodnie, a mieszkanie mieliśmy z widokiem na Port Vell, który tak pięknie obfotografowałaś. Zdjęcia rzeczywiście ciekawe, tj. bardzo dobre ujęcia (znaczy - fotograf zdolny ), ale pozwolę sobie mieć inne zdanie co do sposobu ich obróbki. Mam nadzieję, że się nie pogniewasz... Po prostu nie lubię tego typu "przefajnowanych", przeczołganych przez (być może) PhotoShop (i być może filtry) zdjęć. A Twoje są same w sobie naprawdę świetne i - moim zdaniem - nie potrzebują aż tak agresywnej obróbki. Ale - De gustibus et coloribus non est disputandum... Tak czy siak - dziękuję za możliwość popatrzenia na piękne miejsca i poczytania o nich. Edytowane 19 Stycznia 2012 przez barbe-cue Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 20.01.2012 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Bardzo dziękuję za miłe słowa i parę zdań konstruktywnej krytyki. Fotograf ze mnie żaden i nie udaję, że moje fotki to coś innego niż zwykłe widoczki z wakacji. Zdjęcia robiłam Olympusem XZ-1. To najzwyklejszy kompakt, może trochę lepszy niż te z najniższej półki. Nie używam żadnych profesjonalnych programów graficznych do obróbki zdjęć, bo żadnego nie mam i nie potrafię obsługiwać. Mam tylko darmową Picasę Googla, którą bawię się czasem przy rozświetlaniu zbyt ciemnych zdjęć. Efekt lekko dramatyczny wychodzi przy zastosowaniu filtrów. Jest ich parę w aparacie (dramatyczny, czarno-biały, diorama etc.), ale nie zawsze mają zastosowanie. Mnie najbardziej wciąga szukanie ładnych kadrów, harmonijnych kompozycji - to jest to, co trygryski lubią najbardziej. skibusia, świetny blog! Pół świata już zjeździliście. joliska, jak wyżej - zwykły kompakt + filtry. MagdaZZZ, Twoje wnętrza będzie pewnie fotografował Tyszka albo inna równie znana persona. A wracając do Barcelony... Dla wtajemniczonych - mieszkaliśmy w La Ribera, rzut beretem od Montcady, pięć minut spacerem do portu. Fantastyczne miejsce! Mniej zaturyszczone niż Barri Gotic, ale bardziej klimatyczne - pełne imigrantów, młodych ludzi, artystów, wszelkiej maści freaków. Wynajęliśmy mieszkanie w średniowiecznej kamienicy - ściany z surowego kamienia, drewniane stropy, niewielkie okienko (ciemno!), sąsiedni dom na wyciągnięcie ręki. Może mniej wygodnie niż w hotelu, ale za to wśród lokalnych mieszkańców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 20.01.2012 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 cudne zdjęcia!!!zazdroszczę wyjazdu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 20.01.2012 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Piękne zdjęcia !! na moment zatopiłam się we wspomnieniach.....A Sagrada jest już ukończona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 20.01.2012 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Skibusia, to Wasz blog i relacje z Waszych podróży?????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ironfan 20.01.2012 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Witam serdecznie, postanowiłem wykorzystać plan zamieszczony przez Darcy na pierwszej stronie by zrobić wizualizację (tym się zajmuję zawodowo). Oczywiście pozmieniałem to i owo, efekt zamieszczam poniżej: http://img710.imageshack.us/img710/4755/final1v.jpg Uploaded with ImageShack.us pozdrawiam i zapraszam do komentrzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 20.01.2012 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Ironfan, nie wiem, czy Darcy chciała jakąkolwiek wizualizację, bo dom ma wykończony, ale ja bym chciała, gdybyś mi mógł zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 20.01.2012 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Skibusia, to Wasz blog i relacje z Waszych podróży?????????????? Dokładnie tak samo zareagowałam, gdy weszłam do galerii zdjęć. A pustynia w Namibii... 100 x Ironfan, dzięki, ale mój dom wygląda nieco inaczej. Anetko, dziękuję. Beauty, a skąd! Sagrada jest jednym wielkim placem budowy z kolejką zwiedzających owijającą się dwa kilometry wokół katedry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ironfan 20.01.2012 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 @Sharlotka - jasne, zaraz napiszę Ci PW i możemy rozmawiać. @Darcy - hehe wiem, wykorzystałem jedynie plan (rzut z góry), po prostu wydał mi się fajny więc zrobiłem takie coś dla zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 20.01.2012 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Piękne zdjęcia !! na moment zatopiłam się we wspomnieniach.....A Sagrada jest już ukończona? Zostało jeszcze 8 wież do skończenia, planowany czas oddania to 2018:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 23.01.2012 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 (edytowane) A wracając do Barcelony... Dla wtajemniczonych - mieszkaliśmy w La Ribera, rzut beretem od Montcady, pięć minut spacerem do portu. Fantastyczne miejsce! Mniej zaturyszczone niż Barri Gotic, ale bardziej klimatyczne - pełne imigrantów, młodych ludzi, artystów, wszelkiej maści freaków. Wynajęliśmy mieszkanie w średniowiecznej kamienicy - ściany z surowego kamienia, drewniane stropy, niewielkie okienko (ciemno!), sąsiedni dom na wyciągnięcie ręki. Może mniej wygodnie niż w hotelu, ale za to wśród lokalnych mieszkańców. Bo tak jest najlepiej:-) Skibusia, to Wasz blog i relacje z Waszych podróży?????????????? Tak. Poczułam, że Darcy złapała bakcyla podróżniczego, dlatego wkleiłam, może coś ją/was zainspiruje. Co prawda my raczej włóczęgami jesteśmy (czasem na odrobinę luksusu też się porywamy), ale nic nie szkodzi, żeby podróżować wszędzie wedle własnych upodobań i możliwości. Ja was wszystkie podglądam cichaczem, bo nie umiem tu wklejać zdjęć etc., ale może choć tak się mogę Wam kochane dziewczynki odwdzięczyć. Edytowane 23 Stycznia 2012 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 23.01.2012 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 skibusia a ja nie mogę jakoś wejść na Twojego bloga,,,chętnie bym pooglądała ...bardzo chciałabym pojechac do Mongolii ,zanim się zestarzeję ,ale jakoś nikogo nie mogę namówić ,wszyscy jacyś tacy wygodni się zrobili... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 26.01.2012 15:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 skibusia, mnie Twoje wyprawy przyprawiły o szybsze bicie serca, ale potem zerknęłam na daty i mina mi zrzedła. Nie mam najmniejszych szans, aby wyrwać się gdziekolwiek na dwa miesiące, a to chyba standardowy czas trwania Waszych podróży. Podejrzewam, że napotkam trudności, prosząc aż o 3 tygodnie urlopu na Stany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts