skibusia 27.01.2012 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Darcy, my tyle staramy się wyrwać i co roku myślimy, że to już ostatni raz na tak długo, ale póki co udaje się zawsze. Mąż wcześniej brał bezpłatny urlop, teraz pracuje zdalnie. Przez 3 tygodnie też można dużo zobaczyć, zwłaszcza wypożyczonym samochodem i w 1 kraju:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beap 29.01.2012 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 witam serdecznie.Oglądałam od początku Twój pierwszy blog o urządzaniu i perypetiach w domu, który zresztą baaardzo mi się podoba. W sumie to cały czas podglądam to co sie u Ciebie dzieje. Nowy blog Decoratorium naprawdę poszerza horyzonty, ale ja nie o tym dziś chciałam napisać. Często buszuję na allegro. Teraz jestem na etapie naklejek na ścianę. Nie wiem czy to Cię zainteresuję, ale zobaczyłam zdjęcie Twojej sypialni na jednej z aukcji. Podaję Ci link http://allegro.pl/naklejki-na-sciane-scienne-glamour-kobieta-130-cm-i2082015158.html . pozdrawiam i czekam na nowe Twoje zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 29.01.2012 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 I niech ktoś powie, że ACTA są be... Darcy, zrzuty ekranu mam na wypadek, gdyby złodziej zmienił opisy aukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dagunia 29.01.2012 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 no nie wierzę ....łudzę się jeszcze że, to sie odbyło za zgodą Darcy ..choć wątpię.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 29.01.2012 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 a ja już zgłosiłam nadurzycie:mad:co za chamstwo:wtf: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 29.01.2012 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Może mi się wydaję, ale na tej aukcji jest też salon Reni1980:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 30.01.2012 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 (edytowane) Co za chamstwo! Oczywiście, że nie zgadzałam się na wykorzystanie mojego zdjęcia! I to jeszcze ta cholerna naklejka wmontowana nad łóżkiem... Nie mam problemu z tym, że ktoś wykorzysta moje zdjęcie na forum / blogu (podając źródło), ale zarabianie na niewłasnych zdjęciach cudzego domu??? W głowie mi się to nie mieści. Zgłaszam nadużycie i żądam natychmiastowego usunięcia zdjęcia z aukcji. Dzięki za zwrócenie uwagi! PS. Przyjrzałam się tym naklejkom i dochodzę do wniosku, że pan tanie-naklejki i tak nie potraktował mojego zdjęcia najgorzej. Na innych zdjęciach (też pewnie kradzionych) poumieszczał roznegliżowane panny wyginające się w miłosnych uniesieniach. Nie wiem, jak trzeba być chorym na umyśle, aby zafundować sobie na ścianie taki koszmar. Edytowane 30 Stycznia 2012 przez Darcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tosiaczek 30.01.2012 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 (edytowane) Darcy potrzebuje Twojej pomocy....U Ciebie na suficie w salonie jest nad listwą "kawałek" płyty KG,tak?Chodzi mi o miejsce w którym masz oświetlenie punktowe zamontowane.Powiedz mi czy on jest czymś wykończony od zewnątrz?Mam nadzieje,że wiesz o co mi chodzi bo włączyło mi się tak chaotyczne myślenie ze złości,że nawet nie wiem jak Ci wytłumaczyć:cry: Co za dupek ten sprzedający!!! Edytowane 30 Stycznia 2012 przez Tosiaczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 30.01.2012 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Tosiaczek, w salonie mam sufit akustyczny z Ecophonu. Jest obwiedziony wokół całego pomieszczenia ramą podwieszanego sufitu z KG, w którym zamontowano punktowe oświetlenie. Płyty KG wykończone są normalnie - zaprawą gipsową, potem malowane. Tak mi się przynajmniej wydaje, bo ten etap budowy powoli zamazuje się w mojej pamięci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tosiaczek 30.01.2012 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 No i Kochana dziękuje Ci Bardzo za odpowiedz Jak jeszcze raz usłysze "ćwierćwałek lub listewczke na wykończenie" to mnie szlak trafi!:bash: Szukam u Ciebie jakiegoś zdjęcia żeby pokazać i udowodnić,że się da bez tych cholernych ozdobników! Przepraszam ale dzisiaj to chyba jakiś nerwosol musze wziąść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 30.01.2012 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Ech... jak ja Cię rozumiem...Ja takie teksty słyszałam przy wykończeniu łazienek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabi.gg 30.01.2012 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 I niech ktoś powie, że ACTA są be... Co ma do tego ACTA? Darcy, zrzuty ekranu mam na wypadek, gdyby złodziej zmienił opisy aukcji [/Quote] Chyba właśnie o to chodzi, żeby je usunął... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 30.01.2012 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Może mi się wydaję, ale na tej aukcji jest też salon Reni1980:eek: jest:yes: kurcze, chyba trzeba na fotkach dodawać jakiś napis - może tak jak robi Anula - dopisuje na każdym zdjęciu"nie kopiować"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 31.01.2012 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Witam serdecznie. Piękny dom jest fajna inspiracją. Ja buduję nowy po 6 latach i....jestem w kompletnej kropce odnosnie stylu. Przy pierwszym nie mialam cienia watpliwości, a teraz maskara. Wracając do ogrodu, popatrz na rosarium.pl pan Chodun jest genialnym hodowcą róż, zamawiałam i polecam. Mnóstwo róż wytrzymuje mrozy i są mało wymagające. Absolutny top, to New Downe, Alchemist, rosa rugosa jak ktoś lubi konfitury. Na stronie jest dokładny opis. Plus clematis botaniczny i gotowy piekny kąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 15.02.2012 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Witam o swoim zachwycie nad Twoim domem już napisałam na blogu... Natomiast pędzona ciekawością weszłam poczytać dziennik i nie mogę przeboleć, że nie wyświetlają się tu zdjęcia np z budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 24.02.2012 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 tutli_putli, budowa za mną, więc folder ze zdjęciami wyleciał z serwera. Causa finita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 01.03.2012 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Darcy jak dobrze, że znalazłam Ciebie i ten wątek. Liczę na wsparcie Mam dwa pytanka. Jestem już po etapie budowy w pewnym sensie. Założenie stylu - tylko klasyka i fascynacja Ludwiczkami. Salon mam połączony razem z jadalnią i częściowo z holem. W holu stoi komoda niska Ludwik z lustrem nad. Jak się wchodzi z holu to pierwsza jadalnia, gdzie jest tylko stół z ośmioma krzesłami. Krzesła i stół w stylu Ludwik. Krzesła obite w tkaninę w pasy brązowo - waniliowe. Na komody nie ma miejsca, bo nie ma ścian. W salonie przy kominku (kominek z cegły XIX wiecznej) stoi ława, rzeźbiona również Ludwik i do tego kupiona sofa z dwoma fotelami, oczywiście w stylu Ludwiczka. No i ten komplet wypoczynkowy do całkowitej renowacji - również zmiana tapicerki. I tu pada pierwsze pytanie - jaka tapicerka (wzór, kolor)?????????? Ogólnie salon ma jasno waniliowe ściany, ciemne, orzechowe okna. Meble drewniane w kolorze orzech, raczej ciemny. Firany zwykłe białe. Potrzebna byłaby komoda pod telewizor (duża) - ściana ma 5 metrów i witryna narożna. No i pytanie - jaka komoda i jaka witryna. Czy nóżki też Ludwikowe, czy można dodać meble takie płaskie do dołu. http://allegro.pl/kanapa-2-fotele-ludwik-wspaniala-rzezbiona-i2122646078.html Taki podobny komplet - tylko nie te kwiaty Za pomoc z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KJB 02.03.2012 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Witaj Darcy, oprócz zgłoszenia nadużycia, proponuję wysłać fakturę na stosowną kwotę, za wykorzystanie zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OFFelia 17.03.2012 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 Witajcie wszyscy - jeśli tu ktoś jeszcze jest Darcy - powtórzę za większością - masz piękny, jasny, przestronny i bardzo harmonijny dom. Taki, do którego jak się wejdzie to zapewne nie chce się z niego wychodzić. Ja - mając 23 lata - kupiłam swoje pierwsze mieszkanie - oczywiście, jak na studentkę przystało - nie mam worka pieniędzy, żeby wykończyć 75m2, ale szukam, szperam, oglądam, przeglądam i staram się wybrać to co mi się podoba i na co mnie ewentualnie stać. Doszłam też do wniosku, że wolę żeby mi żarówka z sufitu zwisała niż miałabym kupić lampę, która mi się nie podoba, bo prowizorki zostają na amen. Niestety mam problem z farbami (jak chyba większość) - te wszystkie taupe i greige to dla mnie kompletna abstrakcja a kocham wszelkie odcienie beżu, szarości i brudnej szmaty po myciu podłogi Nie mam pojęcia jak się zabrać za wybór farby - czy te Twoje PARA są z mieszalnika? Gdzie tego szukać? Jeśli chciałabym coś z mieszalnika to jak zidentyfikować kolor? Są jakieś numery? Gdzie to się miesza? Mam całe mnóstwo takich pytań a la blondynka. Będę wdzięczna jeśli mi to wyjaśnicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 17.03.2012 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 odpowiem za Darcy (mam nadzieję że się nie pogniewa) oFFelia większość informacji znajdziesz tutaj http://www.decoratorium.pl/moj-dom/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts