Anjazzielonego 30.01.2011 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Darcy, dojechałaś szczęśliwie z tymi łupami??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 30.01.2011 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Uff, dotarłam. Zdjęć lustra nie mam, bo zabezpieczyliśmy taflę styropianem i kartonami, ale pozostałe kryształy prezentują się następująco: http://lh5.ggpht.com/_UzeX9lbO2SY/TUXbVWs6vBI/AAAAAAAAAMU/HBLh6xqg9rg/s512/krysztaly.jpg Zestaw obejmuje kieliszki do wina, koniakówki, dwa rodzaje szklanek, wazon, dzban na wodę, cukiernicę, karafkę i parę innych elementów. Na zdjęciu pokazałam tylko kilka, które i tak wymagają solidnego czyszczenia po latach wygnania na strychu. Wiem, że kryształowe naczynia są mocno oldschoolowe, ale te odziedziczyłam po babci - mojej imienniczce, dlatego dla mnie są najcenniejsze. Cały bagażnik nowości to nie jedyna przyjemna niespodzianka tego weekendu. Otóż wchodząc dziś wieczorem do nowego domu przeżyłam szok - wszystko było idealnie wysprzątane! Podłogi wypucowane, blaty błyszczące, łazienki pachnące czystością. Tylko wstawiać meble. Nie przypuszczałam, że dwie osoby uporają się z całym pobudowlanym syfem w jeden dzień, ale okazało się, że dla profesjonalistek nie ma rzeczy niemożliwych. Jutro wrzucę może parę zdjęć pustych ścian, które powoli, bardzo powoli będą się zapełniać. W przyszłym tygodniu zaczynam zwozić meble. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KashaG 30.01.2011 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Uff, dotarłam. Zdjęć lustra nie mam, bo zabezpieczyliśmy taflę styropianem i kartonami, ale pozostałe kryształy prezentują się następująco: http://lh5.ggpht.com/_UzeX9lbO2SY/TUXbVWs6vBI/AAAAAAAAAMU/HBLh6xqg9rg/s512/krysztaly.jpg Zestaw obejmuje kieliszki do wina, koniakówki, dwa rodzaje szklanek, wazon, dzban na wodę, cukiernicę, karafkę i parę innych elementów. Na zdjęciu pokazałam tylko kilka, które i tak wymagają solidnego czyszczenia po latach wygnania na strychu. Wiem, że kryształowe naczynia są mocno oldschoolowe, ale te odziedziczyłam po babci - mojej imienniczce, dlatego dla mnie są najcenniejsze. Cały bagażnik nowości to nie jedyna przyjemna niespodzianka tego weekendu. Otóż wchodząc dziś wieczorem do nowego domu przeżyłam szok - wszystko było idealnie wysprzątane! Podłogi wypucowane, blaty błyszczące, łazienki pachnące czystością. Tylko wstawiać meble. Nie przypuszczałam, że dwie osoby uporają się z całym pobudowlanym syfem w jeden dzień, ale okazało się, że dla profesjonalistek nie ma rzeczy niemożliwych. Jutro wrzucę może parę zdjęć pustych ścian, które powoli, bardzo powoli będą się zapełniać. W przyszłym tygodniu zaczynam zwozić meble. Nie mogę , muszę to napisać - cudowne kryształy, jak dobrze, że są ludzie tacy jak ty Darcy , dzieki temu świat jest ładniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 31.01.2011 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Ktoś musiał przygarnąć te biedactwa. Mogę się tylko cieszyć, to mnie przypadł w udziale ten zaszczyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 31.01.2011 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Darcy, idziesz jak burza! Czyli do przeprowadzki jeden krok?Oj, czekam niecierpliwie ogromnie w takim razie na zdjęcia wnętrz udamawianych meblami & dodatkami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 31.01.2011 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 (edytowane) Przeprowadzamy się 12-13 lutego. A przy okazji - chyba rozwiązałam problem abażurów na kinkiety. W niezawodnym romantic-home.pl znalazłam takie: http://romantic-home.pl/product_thumb.php?img=images/C_E/Abazury/CE-4LAK05Z(5).JPG&w=112&h=150 Są smukłe, prawie dwa razy wyższe od tych z Almi Decor, ale jednocześnie niezbyt szerokie u podstawy. Tyle że są czarne. I tu mam zagwozdkę, bo planowałam białe. Ale z drugiej strony, jeśli pod nimi stanie biała komódka (bo w salonie pewnie się nie zmieści), to będzie nieznośnie nudno. Poza tym widziałam czarny abażur w salonie u mycha73 i wpadłam po uszy. Chyba się zdecyduję. Edytowane 31 Stycznia 2011 przez Darcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 31.01.2011 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 (edytowane) Fajna mieszanka black&white- nie będzie nudno. Czarne boskie abażury ma faktycznie Mycha, ale i Karola -obłędne połączenie! Ja też mam 4 lampy z czarnymi i kolejną zamówioną Edytowane 31 Stycznia 2011 przez Anjazzielonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 31.01.2011 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 generalnie nie lubie kryształów bo napatrzyłam sie na nie wystarczająco, ale mysle ze w Twoim wnetrzu nabiorą one nowego życia! A sklep z lampami swietny! nie znałam go! jakie cudne lampy i w przyzwoitej cenie! No to czekamy na fotki z przeprowadzki;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 31.01.2011 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 psosin, w romantic-home robiłam duże zamówienie na lampy stojące, lampy stołowe, kinkiety, konsolę, nawet wycieraczkę tam kupiłam. Jeśli chodzi o oświetlenie, mają jakieś 70 proc. tego co Bed&Breakfest, ale za 40-50 proc. ceny, którą widziałam przy Burakowskiej. Zamówienia prowadzi bardzo miła pani Zuzanna. A kryształów sama nigdy bym nie kupiłam. Nigdy też nie przepadałam za tego typu naczyniami. Ale człowiek dojrzewa do wielu rzeczy. Także do pamiątek po babci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 31.01.2011 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Parę fotek z wczoraj, w tym zaczątki salonu. Najpierw wyjaśnienia, żeby nie było nieporozumień. Salon będzie w naszym domu jednocześnie pokojem odsłuchowym. Oboje z mężem jesteśmy audiofilami, chociaż ja zdecydowanie mniej dogmatycznym i żadne wypasione ustroje akustyczne nie są mi potrzebne. A lubemu owszem. Dlatego salon jest dla nas obojga wielkim kompromisem. Musiałam się zgodzić na ścianę z kamienia i specjalny sufit akustyczny, przez który z kolei musiała powstać wokół całego pomieszczenia karton-gipsowa rama z punktowym oświetleniem. O żyrandolach w salonie mogłam oczywiście zapomnieć. Starałam się złagodzić ten wymuszony look, dodając listwy przysufitowe. Kupiłam też dużo bocznego oświetlenia (lampy podłogowe i stołowe), aby to górne prawie nigdy nie było włączone. Wystarczą te trzy halogenki oświetlające kamienną ścianę - te zrobiłam na osobnym obwodzie, aby móc wyłączyć całą resztę. A ukończona ściana wygląda tak: http://lh6.ggpht.com/_UzeX9lbO2SY/TUaJAiyBrcI/AAAAAAAAAMk/hrk5CG37faQ/2011.01.30%20085.jpg I z perspektywy jadalni: http://lh6.ggpht.com/_UzeX9lbO2SY/TUaJCPOLmnI/AAAAAAAAAM0/149okzXyev0/2011.01.30%20208.jpg Ktoś pytał mnie wcześniej o drugi ciąg zabudowy w kuchni. Niestety trudno zrobić dobre zdjęcie w tak małym pomieszczeniu, ale może tu coś widać: http://lh6.ggpht.com/_UzeX9lbO2SY/TUaJBieJ3yI/AAAAAAAAAMs/OSTyMBLW2cg/2011.01.30%20104.jpg W sypialni nie zdecydowałam się w końcu na tapetę. Ściana z wejściem do łazienki i garderoby wygląda tak: http://lh4.ggpht.com/_UzeX9lbO2SY/TUaJB_xCS6I/AAAAAAAAAMw/T5zseuk2NJE/2011.01.30%20122.jpg I jeszcze mały budowlany f**k up. Elektrycy zainstalowali nam wypasiony wideofon, na którym można oglądać filmy z życia naszej ulicy. Ale niestety zabawka nie działa, bo ekipa od podjazdów przecięła kabel idący do furtki. Na wiosnę czeka nas zdejmowanie granitowej kostki i kopanie w poszukiwaniu awarii. Na razie wideofon wisi sobie smętnie na ścianie i straszy pustym ekranem. http://lh5.ggpht.com/_UzeX9lbO2SY/TUaJAwvzcSI/AAAAAAAAAMo/D1qhiUfBvZ8/2011.01.30%20095.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 31.01.2011 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 pieknie!sciana super i to podswietlenie jest super;-)A co masz na podłodze?eh cudne klimaty!! i te lampki! no super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 31.01.2011 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Na podłodze w całym domu dębowe lite dechy. Olejowane fabrycznie. Terakota to Vives Alaska Octagono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 31.01.2011 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Darcy,,, jak popatrzyłam na Twoje kryształy poczułam się stara,,, bo zaczęły mi się podobać, a kiedyś mówiłam mamie, że to obciach i ma pochować jak pojadę do Szczecinka i zacznę grzebać po schowkach mama nie uwierzy czego szukam,,, Bardzo mi sie u Ciebie podoba, bardzo, nawet bez mebli,,,,, możesz mi napisać jaką masz szeroka łazienkę przy sypialni i szerokość na jaką zrobiliście prysznic? no cóż czekam na więcej - tylko nie wiem czy dam radę nie być zazdrosna o taki DOM;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha73 31.01.2011 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Darcy - .... bardzo miło być dla kogoś inspiracją :oops: Czarny abażur - pięęęęękny ! Klasyczny i taki rasowy zarazem No ale wiesz, że mi taka kropla czerni w jasnym pokoju odpowiada Fajnie masz, że wszystko wysprzątane bez Twojego udziału Dom wygląda obłędnie ... Czyli co ? - ostatnia prosta ... Trzymam kciuki i czekam oczywiście na więcej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 31.01.2011 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Ale czyściutko Patrząc teraz na zdjęcia, to wcale nie ma się wrażenia, że tam jest za biało, jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 31.01.2011 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Wandeczka, miałam podobne odczucia. Uznałam, że to już CZAS. Czas na to, aby zainteresować się strychem i pamiątkami po przodkach. Mycha, ano ostatnia prosta. Dzwonię dziś po meble. A Twój salon natchnął mnie też w kwestii zasłon, więc zasług masz mnóstwo. DarioAS, masz chyba rację. Są miejsca, gdzie jest biało (biblioteka, łazienki), ale i to zmieni się z czasem. Ale generalnie wnętrza nabrały po sprzątaniu kolorów. Anjazzielonego, jeśli także Ty dałaś się skusić na czarne abażury, to nie mam już wątpliwości. U mnie będą czarne. Przynajmniej niektóre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AJA123 31.01.2011 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 ależ piękna ta ceglana ściana, a kuchnia cudna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 31.01.2011 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Ściana jest z łupka (nie pamiętam nazwy...), ale na małych rozmiarów zdjęciu chyba nie do końca to widać. Każdy kamień był ręcznie obrabiany, aby pasował do pozostałych w układance. Przygotowanie całości zajęło kamieniarzowi prawie dwa tygodnie. Benedyktyńska robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 31.01.2011 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Darcy to nie masz podłogówki? bo piekna ta twoja podłoga!! piekna! no i ciekawe jakie meble?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 31.01.2011 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 (edytowane) Psosin, podłogówkę mam tylko tam, gdzie terakota (kuchnia, łazienki, wiatrołap). W pozostałych pomieszczeniach normalne grzejniki pod oknami, a w salonie dodatkowo grzejniki kanałowe pod oknami tarasowymi. Edytowane 31 Stycznia 2011 przez Darcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts