kicikici 31.01.2011 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Darcy witam się w Twoim wątku:yes: Domek znam z bloga i z niego dowiedziałm się także, że podobnie jak ja pałasz miłością do Riviera Maison - meble już wybrałam, teraz na nie zbieramy:( Zainteresowały mnie Twoje drzwi wewnętrzne - bardzo przypominają K&K Ducta lub Profill - przymierzam się do nich, tylko wolałabym zamówić je u stolarza, żeby były drewniane. Możesz napisać coś o swoich, jakie koszty i jeśli masz to jakieś frontowe zdjęcie drzwi w wiatrołapie poproszę Aha u mnie również z konieczności sufit podwieszany w salonie i szukam oczek, a Twoje wyglądają całkiem całkiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 31.01.2011 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Cudnie... Ale czego innego można było się spodziewać Mam tylko jedna uwagę - czy kinkiet na ścianie obok łazienki w sypialni nie wisi zbyt wysoko? a może to tylko złudzenie optyczne... Cieszę się, że łączy moje maleństwo z Twoim domem obecność czarnego abażuru i białych drzwi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 31.01.2011 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 (edytowane) Joliska, kinkiet jest trochę za wysoko (sprytni inaczej elektrycy), ale pod nim będzie dość wysoka komoda, więc nie powinno być tragedii. Najwyżej zdejmę go i założę coś innego, jeśli będzie mnie bardzo drażnił. kicikici, moje drzwi robione były na wzór modelu Ducta, są z MDF-u. Koszt trochę niższy niż u Klimka i Klusia - o jakieś 15 proc. Frontowego zdjęcia drzwi w wiatrołapie nie mam, ale zrobię przy najbliższej okazji. Oprawy w salonie mam BPM 3000: http://www.2bm.pl/data/foto.php?tpr=NjAES&fn=MTQ2MTc4NjU0LzMwMDAuanBn&w=170 Edytowane 31 Stycznia 2011 przez Darcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 31.01.2011 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Nie masz podłogówki więc możesz mieć dywany ... nic o nich nie pisałaś to może nie planujesz. Obecnie w wypowiedziach na różnych forach króluje schiza na podziwianie drewnianej podłogi ... ja lubię dywany i mino dębowego olejowanego parkietu zamierzam kupić. ( ale jeszcze nie znalazam odpowiedniego..raz był jeden na carpetvista ale mi podkupili, yalameh , piękny był, ciężko dobrać orientalny dywan do dębowej podłogi ) Tak samo wkurza mnie modna ostatnio niechęć do zasłon , ciekawe co jest pięknego w łysych taflach okien np w nocy brrrr ( poza tym dźwięk chyba lepiej się rozchodzi ). Teraz o kryształach , te które dostałaś, łapią się*, choć są drobno cięte ale tak trochę geometrycznie i ogólnie fajne są (zazdoszczę) Mam od jakiegoś czasu chęć na kryształy .... ale nie znalazłam takich grubo ciętych . Wyputzowany dom wygląda olśniewająco ( coś tam bym jęknęła , ale się zamknę ) To nie będzie telewizora?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 31.01.2011 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Aha , masz grzejniki kanałowe z takimi drabinkami w podłodze? strasznie to fajne jest i mimo że narusza ciągłość podłogi to jednak elegancko wygląda , zrobisz zdjęcie ? Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 31.01.2011 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Darcy, ty masz jakąś MOC. Bo mi też się te kryształy podobają CO z tym światem się porobiło - chyba będę szukać kryształów;) Kinkiety faktycznie wysoko Ci zamontowali - muszę na to zwrócić uwagę u siebie, bo fachowiec to potrafi być "hopdoprzodu":rotfl: Ale ja chciałam w sprawie łupka się wypowiedzieć... Zaskakująco dobrze to wygląda, naprawdę Choć jak wspominasz o tym swoim audiofilu, to od razu wyobrażam sobie, że czekają cię jeszcze te okropne, wielkie kolumbryny (aj min - głośniki) w pseudodrewnianej obudowie??? Nie znoszę ich. Mam takie dziś w domu - do niczego to to nie pasuje. Na szczęście juz udało mi się z Moim ustalić, że będą małe głośniki w ścianach:) Dom już wygląda rewelacyjnie. Czekam na meble i dodatki... a te czarne abażury to strzał w dziesiątkę. Moja mama juz jakiś czas temu odkryła, że żadne inne nie dają tak pięknego światłą jak czarne właśnie. I sukcesywnie widzę je wymienia:D świetnie się komponują z tymi jasnymi, więc w ogóle się nie zastanawiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 31.01.2011 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Syberia, dywany oczywiście będą, zasłony również. Pod tym względem się nie różnimy. Wnętrza bez tych składników wydają mi się niekompletne. Już teraz nie mogę patrzeć na te łyse tafle szyb, szczególnie po zmroku. Wyglądają okrrrropnie. Na szczęście zasłony dobrze wpływają na akustykę wnętrza, więc luby nie będzie mi kazał na nich oszczędzać i czekać Bóg wie ile na ich powieszenie. Niestety dywan, który mi się podobał, kosztował prawie 6 tysięcy, więc ten wydatek na razie poczeka. Ale docelowo - koniecznie. A grzejniki mamy takie z drewnianymi drabinkami. Kupiliśmy surowe dębowe, a potem sama zaolejowałam je przez popołudnie. Wyglądają super. Postaram się wrzucić fotkę przy najbliższej okazji. MagdaZZZ, jeśli chodzi o kinkiety, to problem w tym, że sypialnię mam o wiele niższą od reszty domu. Wszędzie mam ok. 2,80, a tam tylko 2,60. Przyczyny tego leżą w konstrukcji domu - dwie części (garaż oraz sypialnia + mała łazienka + garderoba) mają dach niżej, a nie mają betonowego stropu. Nad tymi pomieszczeniami jest lekki strop na stelażu, od strychu ocieplony wełną mineralną. Elektrycy liczyli wysokość kabli na kinkiety od podłogi, a nie od sufitu, stąd ta rozbieżność i wrażenie, że kinkiet w sypialni jest za wysoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 31.01.2011 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Darcy- Twoje kryształy wyglądają rewelacyjnie! :yes:U moich rodziców też jest tego pół strychu. Ja po prostu nie lubię kryształów- były w każdym domu w latach 80-tych i może dlatego. Dzięki Tobie zaczynam się zastanawiać czy nie odkopać kilku i zaadoptować... Co do czarnych abażurków- 3 x TAK!http://forum.barcis.pl/images/smilies/brawo.gif Nawet miałam się Ciebie wcześniej zapytać, czy może zamiast białych dać czarne- wydają się być takie szlachetne... Sprawa rozwiązała się sama.Pięknie stroisz domek szatami- nie mogę się doczekać efektu finalnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 31.01.2011 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Darcy, z tymi dywanami to może i lepiej, że się wypstrykałaś z kasy, bo jeszcze byś w szale kupiła i położyła na podłodze. A pamiętaj, że trzeba odczekać z tym co najmniej 2 lata, aby podłoga równomiernie ściemniała (zaleca się też przesuwanie mebli - ale nie wiem czy ktoś praktykuje;)). Inaczej blade dożywotnie plamy gwarantowane:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 31.01.2011 23:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Dobrze prawisz. Po raz pierwszy moja bieda na coś się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 31.01.2011 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caretilla 01.02.2011 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Już czytam Twój blog od dłuższego czasu oraz to forum i może wypada powiedzieć " dzień dobry" a nie tak z ukrycia podglądać tylko.DZIEń DOBRY.p.s: Przyjemne masz wnętrze i bardzo spójne, lubię taki spokój w aranżacji (co nie oznacza nudy). Brawo że nie masz w salonie Afryki, w kuchni Meksyku a w łazience Mozambiku. Mugaty fajna płytka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 01.02.2011 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 caretilla, witam serdecznie w moich skromnych progach i dziękuję za tak miłe słowa! Ze smutnych newsów - nie ma niestety tych czarnych abażurów, które sobie wymyśliłam. Są takie: http://img1.mail10.tlen.pl/?cmd=getpart&link=ZOkdQtkZR02BxASGUQAkktSekcAoTAAsqAAl00GZHoWmxFTZkMTNZKnalDAA W sumie wyglądają nieźle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 01.02.2011 14:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 A te pierwotnie przeze mnie wybrane wyglądają jak poniżej. Zostały tylko dwie sztuki, ale nie wiem, czy jest czego żałować. Jakoś tak nieforemnie się prezentują... http://img1.mail10.tlen.pl/?cmd=getpart&link=BRbEw01kRr7xxBS71QAkkcZskaAlGAAsqAAlznYt7iefGGc2k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 01.02.2011 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 A te pierwotnie przeze mnie wybrane wyglądają jak poniżej. Zostały tylko dwie sztuki, ale nie wiem, czy jest czego żałować. Jakoś tak nieforemnie się prezentują... http://img1.mail10.tlen.pl/?cmd=getpart&link=BRbEw01kRr7xxBS71QAkkcZskaAlGAAsqAAlznYt7iefGGc2k coś zdjęć nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 01.02.2011 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 A rzeczywiście. To jeszcze raz. Te pierwsze to był mój wybór (ale są tylko dwie sztuki). Te drugie to propozycja sklepu (też są tylko dwie sztuki). Tych pierwszych już nie będzie, ale te drugie można domówić. http://lh4.ggpht.com/_UzeX9lbO2SY/TUgfI6L8w8I/AAAAAAAAANY/C6X8J9fCkjo/s576/abazur2.jpg http://lh3.ggpht.com/_UzeX9lbO2SY/TUgfIcQ57eI/AAAAAAAAANU/KFe4bKm4KrY/s576/abazur1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha73 01.02.2011 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Hejka Mi się podobają te drugie To znaczy lampa w całości mi się podoba z tymi drugimi ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 01.02.2011 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Mnie się też bardziej podobają te drugie. Proporcje są ok, więc wszystko gra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 01.02.2011 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Darcy, jak to mozliwe ze ja dopiero dzis zauwazylam ze masz galerie na FM !!! przeczytalam caly watek, w domku masz pieknie ! nie moge sie doczekac kolejnych zdjec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 01.02.2011 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 (edytowane) A mi się podobają oba modele:) Darcy,a co to za kinkiet w ogóle jest, na którym są umieszczone te abażury? To ten Surat za pięć stów? Edytowane 1 Lutego 2011 przez Anjazzielonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts