Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Darcy zaprasza...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Lubemu już przeszło. Gorzej, jeśli po wstawieniu reszty mebli wszystkie kwietniki pójdą na out. Ciężko będzie je sprzedać, więc nasłucham się o pieniądzach wyrzuconych w błoto, oj nasłucham się...

A w kwestiach obiadowych, to na żadne mięso luby nie może liczyć. Po pierwsze, gotuję tylko w weekendy. A po drugie, jestem wegetarianką, jajka kupuję tylko z ekologicznych ferm, darowizny oddaję zawsze na zwierzątka, więc takie słowa jak stek, karkówka, szynka, czy kiełbasa w naszym domu nie mają racji bytu. Zwierzątka nie są do jedzenia i już. :no:

psosin, mam jakąś badziewną fotkę, więc może pomogę:

2011.01.30%20222..jpg

Jeśli chodzi o wysokość, to nie jest źle. Mam całe 162 centymetry, ale do drążka jakoś sięgam. :D

Drążek jest jeden, ale przechodzi przez dwie części szafy - na dłuższe płaszcze i krótsze kurtki. Te wysuwane szuflady w szafie są na buty. Szuflady z frontami przeznaczę na czapki, szaliki, rękawiczki etc. Na samej górze - czego chyba nie widać - jest wysoka półka. Pewnie na walizki, kaski rowerowe...

2011.01.30%20222..jpg

Witam Darcy, miło patrzeć jak realizujesz swoje marzenia...

MAm pytanie odnośnie kinkietów Sieny, czy abażury są na stałe przymocowane do trzonu/korpusu kinkietu, czy kinkiet i abażur to dwie części, które staja się całości w momencie wkręcenia żarówki? Mam nadzieje, ze wiesz o co mi chodzi?, w końcu jesteś specjalistką od kinkietów ;-)

Pozdrawiam

aniaitomek, kinkiety już mi bokiem wychodzą, bo zgranie abażurów z podstawą to jakiś horror. Ale Siena to kaszka z mleczkiem. :)

Abażury są oddzielnie, nie są na stałe przymocowane do lampy. Nie są też montowane do gwintu kinkietu. Mają takie specjalne druciki, którymi obejmuje się żarówkę. Nie lubię tego rozwiązania, ale w gościnnym ujdzie.

Dokładnie, anja ma rację...

Wczoraj już zdążyłam pokazać kwietnik Mojemu (badam grunt;)). Pytam "ładny?". On na to: "To na taras? Bardzo ładny!' - "Nie, do mieszkania" - "A to troszkę zbyt rustic jak do nas. Ale bardzo fajny":hug:

Więc idąc tym tropem, faktycznie mogą świtnie sprawdzić się na tarasie. A jak myślisz, że byle skrzynia drewniana na kwieciwie kosztuje mniej, to się grubo myslisz:no:

A teraz gupie :) pytanie do mistrzyni kuchni Darcy . Pisałaś że kupiłaś ceramiczną patelnię , jak to firma ? Ja się cieszę że te rozbijacze fal dźwiękowych wylecą z Twojego salonu :) Wywal je gdzieś na trawnik tam sobie spokojnie zgniją. I co się wtedy zrobi ?? protokół zniszczenia. Mąż rulezz :)

Syberia, na Twoje świeże spojrzenie zawsze można liczyć. :)

Patelnie już zawiozłam na nowe włości, więc nie mogę sprawdzić nazwy. Jakieś niemieckie chyba, ale sprawdzę jutro. Podobno lepsze niż teflon, który ostatnio nie ma dobrej prasy (właściwości rakotwórcze?).

Joliska, no właśnie, ponad dwa tysiące na śmietnik, bo się mężowi odwidziało?

Darcy, próbuj je sprzedać, nawet jeśli trochę na tym stracisz, to i tak warto. A tymczasem postaw te kwietniki, gdzie planowałaś - może zanim znajdzie się kupiec, mężowi się znów odwidzi i nie będzie wyobrażał sobie salonu bez nich?

Witaj Darcy!

Po obserwacji bloga, który stanowi dla mnie inspirację zaczęłam śledzić twoje wpisy tu na FM:)

Zresztą można powiedzieć, że za Tobą tu przyszłam:) Zatem Dzień Dobry!

Nie mogę się doczekać jak pokażesz już kompletnie urządzone wnętrze:) Póki co wszystko mi odpowiada i te kwietniki też:))) I ja również przyznam,że białe meble pomagają utrzymać czystość wizualnie, a szare ściany wcale nie są smutne-chociaż od teściowej i znajomego usłyszałam,że "za ciemne" i "tak czarno-biało u was"..A ja uważam, że ten nasz pokój jest właśnie dzięki takiemu zestawieniu kolorów-jasny i świeży.

Zresztą nie jesteśmy fanami żółci i pomarańczy w zestawieniu z meblami wenge. Właśnie owych kolorów próbujemy się pozbyć:)

Patelnie już zawiozłam na nowe włości, więc nie mogę sprawdzić nazwy. Jakieś niemieckie chyba, ale sprawdzę jutro. Podobno lepsze niż teflon, który ostatnio nie ma dobrej prasy (właściwości rakotwórcze?)

Wtrącę się odnośnie patelni- jeżeli szukacie nie na indukcję- to polecam rewelacyjną niemiecką firmę SKK i patelnie tytanowe. Są sporo droższe od teflonowych, ale gwarancja dożywotnia i kompletnie nic się z nimi nie robi. Miałam taką kilka lat i niestety ze względu na zmianę płyty na indukcyjną musiałam oddać znajomym :(

Darcy- jak się mają Twoje abażurki- znalazłaś czy nadal szukasz?

a ja wracajac do scian w kolorze ''greige'', czy bezowo-szarym to musze opowiedziec jak jednym zdaniem kuzynka mojego meza mnie dobila. A wiec przyjechali zobaczyc jak sie wykanczamy i widzac kolor na scianach sie mnie zapytala kiedy pomalujemy te plyty kartonowo-gipsowe ! nic dodac, nic ujac, wielka chwila samotnosci :)

Szare ściany są super, wyglądają naprawdę bardzo estetycznie i zgadzam się również że, szary wcale nie jest smutny! A w zestawieniu z białym wygląda naprawdę świetnie, takie pomieszczenia są jasne i świeże! Ja właśnie jutro będę jeszcze raz malować swoje, bo Panowie jak wnosili meble to tu i ówdzie je poobijali :(