kacha.crac 03.02.2011 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Hahaha umarlam płyty kartonowo gipsowe. Leze i kwicze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 03.02.2011 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Darcy, pierwszy raz u Ciebie . Bardzo mi się podoba . Ja też (już) z tych co wolą stonowane wnętrza, w jednej kolorystyce. U mnie jest biało, drewniano i trochę szaro. Zazdroszczę tych wszystkich punktów świetlnych. Ja cały czas się waham. W myśl jednak zasady aby się nie spieszyć, dumam, czytam, oglądam. Jestem rozdarta między dwa style - mam beton na podłodze, będzie kiedyś krata pomostowa nad częścią salonu ale i lustro w srebrnej ramie i będę miała białe listwy przypodłogowe. Odwiedzam, więc różne wnętrza. U Ciebie zachwyciła mnie kolorystyka i te różne kinkiety - boskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 04.02.2011 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Caffemanka, Analiena, witam Was ciepło wirtualną herbatką z kardamonem! Z placu boju: Wczoraj kupiłam w Almi Decor abażury. Czarne, wyższe niż te poprzednie, w przyzwoitej cenie. Najpierw wybrałam się do Bed & Breakfast, ale 190 złotych za abażur skutecznie mnie odstraszyło. Uwielbiam B&B, kocham ich propozycje, ale wariacji cenowej nie jestem w stanie pojąć. Rozumiem, że to duży lokal, że Burakowska, więc i czynsz pewnie spory, ale ludzie mają przecież internet i widzą, że te same rzeczy tych samych producentów można kupić dwa razy taniej! A ta ich wyprzedaż do 40 proc. to ściema. W obniżonej cenie jest maleńki kącik duperelek, wśród których dominują kolorowe świeczki. Na próbę kupiłam też kremowy abażur w Leroy Merlin za 1/3 ceny tych z Almi. Przymierzę oba i może te jasne trafią do sypialni. Tam nie bardzo chcę pchać czerń. A teraz najważniejsze - przed godziną przyjechały meble. Komody do holu, salonu i sypialni oraz stół do jadalni. No i niestety zadzwonił mój kochany luby-daltonista z komunikatem, że coś jest nie tak z blatami. Oczywiście prawie padłam na zawał, wyobrażając sobie najgorsze. Że pomylili się i użyli wenge, że przyszły połamane, że są czymś zapaćkane. Po kilku próbach wydobycia z lubego przyczyny problemu dowiedziałam się, że blaty wyglądają jak przysypane jakimś proszkiem. Odetchnęłam z ulgą, że wszystko w normie. Blaty są z bielonego dębu, czyli takie, jakie miały być! Według lubego to niedobrze, bo odcinają się od podłogi. Nawet przyjmując, że jego mózg (rozróżniający jakieś 8 kolorów) się nie myli i blaty rzeczywiście są wyraźnie jaśniejsze od podłogi, ja nie mam z tym problemu. Gdyby były identyczne jak dechy pod stopami, miałabym wrażenie, że okleiłam sobie blat parkietem. Ze smutnych newsów - zgubiliśmy aparat fotograficzny. Nie był to żaden śmigacz, ale na nowy nas nie stać. Może się znajdzie w czasie przeprowadzki, ale do tego czasu naprawdę nie wiem, jak mogę Wam coś pokazać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Caffemanka 04.02.2011 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 No to teraz już w ogóle nie mogę się doczekać efektu finalnego. Trzymam kciuki za znalezienie aparatu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 04.02.2011 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 W takiej chwili Ty gubisz aparat....no nie. Darcy na stos!!! Darcy gdzies na forum znalazlam Twoj wpis o poszukiwaniu szyn, w Ikei widzialam dosc fajne i takie subtelne nie rzucajace sie w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 04.02.2011 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 ech, załatwiłaś i mnie na cacy, bo się uzależniłam od "Darcy",,,, szukaj aparatu!!!! albo pożycz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacior 04.02.2011 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 o kurcze, to trzymam kciuki za znalezienie aparatu.... bo i ja fotek doczekać się nie mogę....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 04.02.2011 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Kurka wodna, wiem, że timing mam fatalny, ale przyrzekam, że przetrząsnę cały dom, aby znaleźć ten aparat. Ewentualnie pożyczę lustrzankę od teścia. A tymczasem wrzucam beznadziejnej jakości zdjęcie z komórki, które dostałam przed chwilą od lubego. Oczywiście pomylił komody, bo ta ma stać w salonie, a nie w holu. Do holu kupiłam mniejszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 04.02.2011 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 mniam, mniam smaczku nam narobilas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 04.02.2011 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 baaaaardzo fajna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malenka 04.02.2011 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Przyszlam i ja za Toba Darcy Bloga odwiedzalam minimum raz dziennie z nadzieja na nowe wpisy. Poprostu przedpadalam. Podoba mi sie wszystko, absolutnie wszystko. a teraz pytanie o podloge ? Co to jest ? Kto jest producentem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 04.02.2011 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 malenka, witam w moich skromnych progach! Na blog postaram się coś wrzucić, choć nie ukrywam, że żyję teraz raczej swoimi paroma ścianami. A podłoga to lita deska dębowa z Lareco. Jest super, bo gdy jest brudna - nie widać, jest porysowana - nie widać, ma wgniecenia - nie widać. To klasa rustic, więc i sęki są widoczne i pewne naturalne niedoskonałości drewna się pojawiają. Dla mnie takie drewno to ideał. Oczywiście kocham też parkiety w jodełkę na wysoki połysk, ale wiem, że na wsi to się nie sprawdza. Ten śliczny lakier już teraz wyglądałby u mnie strasznie. A po roku miałabym cyklinowanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 04.02.2011 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 (edytowane) więcej komórkowych zdjęć komoda bombowa..... i te uchwytyyyyyy Edytowane 4 Lutego 2011 przez Juszczakówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 04.02.2011 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Darcy,no wiesz, Twój wątek to jak poranna kawa, konieczne i niezbędne czytadło, by żyć! A ja prawie padłam czytając, że aparatu nie masz i że zdjęć nie będzie!!!No ja Cię przepraszam, ale to mi wygląda jak motyw z Hitchcocka - najpierw trzęsienie ziemi, a potem tylko mocniej..... Pożycz od kogoś, ukradnij komuś (to cytat z Misia był, he he: miśku, to ja ci ukradli to ty też komuś ukradnij), ale ZDJĘCIA MUSZĄ BYĆ!!!!!! PS.Komoda piękna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 04.02.2011 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Wczoraj spadł mi nóż na podłogę w kuchni...wbił się czubkiem ...tak stał na sztorc i się kiwał ...fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 04.02.2011 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 syberia, ale to a propos podłogi, czy takie ogólne rozważania o życiu? Juszczakówka, te uchwyty koniecznie chciałam takie. W sypialni mam inne, ale tam i komody w nieco innym wydaniu. Anja, idę kraść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 04.02.2011 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Abo ja wiem co to było ...? chciałam też opowiedzieć o dziurze w parkiecie po spadniętym z deski żelazku stożkiem parowym w dół .... obiecuję więcej nie zaśmiecać forum swoim ględzeniem, zdjęcia z komórki są dobre , dawaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 04.02.2011 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 hmm, piszesz i nie wiesz co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 04.02.2011 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Syberia ma specyficzny styl, ale ja go lubię. Wydaje mi się, że spomiędzy literek i bardzo odległych aluzji udaje mi się czasem złapać sedno. A pół godziny temu przywieźli kanapę i fotel! Bałam się, że wybrałam za ciemną, ale luby powiedział, że biedni będziemy, bo jest za jasna i nadaje się do ciągłego czyszczenia. Na szczęście dzieci brak, zwierząt na razie nie ma, a obicie jest zdejmowane, więc dwa razy w roku oddam je po prostu do pralni. Miałam na budowę ("dom" powiem, gdy zamieszkam) pojechać dopiero jutro, ale pewnie nie wytrzymam i pognam dziś wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 04.02.2011 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 To kiedy zbiorowa parapetówa na topiku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts