Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Darcy zaprasza...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tego akurat na stronie Almi Decor nie ma. :(

Sama się zdziwiłam, że znalazłam go w sklepie.

Na budowę nie jadę, bo po wizycie u lekarza utknęłam w takich korkach, że po prostu się nie opłacało. Pojadę jutro rano. A tymczasem luby rozwalił mnie kolejnym pomysłem. Według niego kanapy mają za krótkie siedziska i trzeba - uwaga - wywalić poduszki, które są w oparciu. A przynajmniej je rozpirzyć i wyjąć trochę gąbki.

Ręce mi opadają.

:bash:

Edytowane przez Darcy

On może mieć rację z tymi kanapami ... za wąskie siedzisko to wada spotykana w 90 proc mebli które są na rynku , druga wada to to że są za twarde , a trzecia to to, że większość jest brzydka i nie ma takich kolorów obić jakie bym chciała ( np brudnopastelowofioletowy )

Moje wybrzydzanie już czasem mnie samą męczy .

Rozpruwanie kanap... nooo nie wiem.. niezbyt dobry pomysł "Jak rozpruć chesterfieldy ?" horror

Rozwód będzie jak nic. Luby naprawdę chce rozpruć te kanapy. A ja ich jeszcze nawet nie widziałam! :cry:

Kanapa to Dolce z Livingroomu. Podobna do tej, tylko w innym kolorze i bez tego podnóżka:

http://www.livingroom.eu/pictures/fragment_1785.jpg

Wyczuwam nadchodzącą katastrofę, więc mam w zanadrzu plan B. Jeśli lubemu tak strasznie niewygodnie, wyjmę te poduchy zza pleców i zamówię kilka mniejszych poduszek w obiciu kanapy. Mebelplast chyba oferuje takie opcje. Wtedy byłoby bardziej jak tutaj:

http://www.livingroom.eu/pictures/fragment_2835.jpg

Boże, jeszcze tam nawet nie mieszkam, a już reklamacje od współmałżonka! :mad:

Aha .. dolce...myślałam że chesterfieldy... długo łaziłam koło mebli z livingroomu i w koncu nic nie wyłaziłam, bo widmo budowy odebrało mi chęć na kończenie tego co mam.

Ale te dolce wykluczylam już na wstępie za tą zbyt małą głębokość . No problem jest rzeczywiście jak ktoś lubi się, hm, że tak powiem, ułożyć wygodnie na kanapie...wystaw je na allegro i kup jakieś 110 głębokie...chyba trochę głupia rada. Albo dokup mężowi jakiś taki megarozłożysty fotel ma którym będzie mógł się rozpierać np longchair z Austin livingroom...no nie wiem , chyba też głupia rada. Może Twój mąż jest za duży ? Nie , ta rada też by byla głupia.

"wysiediz sobie dołek":rotfl: psosin ty to też potrafisz:lol2:

Ja się przyłączam do rady syberii. Ja dla Mojego od razu przewidziałam głęboki, szeroki (wysoki?) fotel z podnóżkiem, mimo, że kanapa będzie miała ponad metr głębokości i na pewno będzie wygodna (niech się lepiej nie zbliża;))

W szoku jestem tylko co się z chesterfield'ami stało??? Przecież to Twój pewniak był:)

Jezu, rady syberii mnie powalają. :D

Ale luby ma nie tyle swój fotel, co całą osobą kanapę we własnym gabinecie, który jest drugim po salonie największym pomieszczeniem w domu! :mad:

To znaczy, jeszcze jej nie ma, ale sobie kupi i ja w ten zakup nie będę ingerować w ogóle. Tyle że on chciałby mieć wszystko dopasowane do swoich 180 centymetrów wzrostu, a to że mi nogi dyndają w większości kanap dostępnych na rynku, to już się nie liczy.

:cry: