Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Darcy zaprasza...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Darcy, jestem pod wrażeniem Twojego poczucia estetyki, wyboru kolorów, dopracowania szczegółów i konsekwencji. Jest bardzo ładnie i mam pewność, że z każdym kolejnym meblem i rzeczą, która tam się znajdzie będzie wyjątkowo. Mam nadzieję, że pomimo twojego perfekcjonizmu :-) już na tym etapie uda Ci się czerpać pozytywną energię i ogromoną radość z tego co stworzyłaś.

Gabs, witam ciepło u mnie i zapraszam na wirtualną herbatkę. :welcome:

Anja, strasznie mi miło, że Ci się podoba, ale ta presja mnie wykończy. ;)

Na razie czekam na przeprowadzkę, a potem będę kontemplować ściany, zastanawiając się, co by tu jeszcze.

Magda, no właśnie po to, aby uniknąć pierdzielnika w holu, postawiłam sobie tę komodę. Gdzieś w końcu trzeba wrzucić te klucze, torebkę, rękawiczki... Mam co prawda wiatrołap, ale wiadomo, że przy wejściu miejsca na przechowywanie nigdy dość.

dagunia, bardzo, bardzo mi miło. :)

Kasha, to naprawdę budujące usłyszeć takie słowa od profesjonalistki. Mnie ciągle brak pewności siebie, dlatego DZIĘKUJĘ! :)

A teraz lulu, bo padam na twarz ze zmęczenia. :sleep:

:goodnight:

byłam tu już godzinę temu, zaniemówiłam, poszłam sie wykąpać i powoli odzyskuję mowę,,,ELEGANCJA FRANCJA! KLASA!

ty coś kręcisz z pracą w korporacji, jesteś albo architektką albo plastyczką albo,,, nie wiem już co,,, ach żeby choć trochę mieć Twojego polotu i smaku,,, aż mi się chce zakląć z takim głośnym R ;)

Dziewczyny, dziękuję i jeszcze raz dziękuję. :hug:

Dziś rano miałam wizytę teściowej. Na zdjęciach dom jej się chyba nie podobał, ale przed chwilą zadzwoniła do mnie, że jest - cytuję - aaaaaaach. :) Ufff, akceptacja najważniejszej osoby w rodzinie zyskana. Mission accomplished. :cool:

Przy okazji teściowa uruchomiła alarm, który teraz włącza się co pięć minut, więc lecę na budowę, aby rozbroić to cholerstwo.

Magda, jeśli chodzi o kinkiety, to też byłam do nich nieprzekonana. Żałowałam, że nie wybrałam mniejszych, a teść określi je jako pochodnie. Ale gdy zyskały abażury i coś wokół nich zaczęło się dziać, przestały tak rzucać się w oczy i nabrały uroku. Teraz je uwielbiam. O reszcie lamp napiszę później. Niewykluczone, że będę miała ze dwie podłogowe do sprzedania. :D

Aha, kanapa z salonu najprawdopodobniej wyemigruje do gabinetu lubego. Do pracy - w ramach alternatywy dla biurka - woli taką twardawą, płytką i niezapadającą się. A to oznacza, że do salonu... kupimy nową!!! :lol2:

Żeby tylko kasa była...

Wandeczka, zapewniam Cię, że to jednak korporacja, szóste piętro w biurowcu szklanych drzwi, jak śpiewał Kazik. :D

Ale może kiedyś...

Myślałam, myślałam i wymyśliłam, w czym tkwi siła Twoich wnętrz! W Twojej pokorze i pełnej świadomości swoich chciejstw - przy planowaniu, przy podejmowaniu decyzji, wcielaniu ich w życie, prezentacji... A nawet szukaniu zastępników.

To powoduje, że "wchodząc" do Twojego domu, staję i milczę - i nie jest to milczenie "świątynno-muzealne", ale takie wywołane bezdechem z wrażenia :) Stoję, milczę i mam ochotę na więcej...

Co ja mam napisać skoro nie znoszę beżu?? :( Podobałoby mi się jak cholera . Ale to zawsze można zmienić, jak się znudzi , podobnie obicia kanap.

Jeszcze odnośnie mebli ..jakoś niezbyt lubię białe meble w salonie .... ogólnie biel kocham , kuchnia łazienka ...wszystkie pozostałe pomieszczenia , ale w salonie nie wiem dlaczego niezbyt mi pasują. Czekam na dodatki ..zasłony i inne rzeczy , rzeczywiście , bardzo są tu potrzebne.

Trzeba jednak powiedzieć że dom Darcy wyróżnia się na tle większości oglądanych przeze mnie domów ( w realu i w necie ) Gratulacje , naprawdę , wyszło Ci !

WOW !!! :):):)

Już tyle padło takich opinii ale i ja napiszę JEST FANTASTYCZNIE!!!! Meble są boskie! Faktycznie dodatki by się przydały ale to powoli, wszystko w sowim czasie!!! Chociaż z dodatkami jest tak (przynajmniej ja tak mam), że jak zacznie się ich szukać i dobierać to człowiek przepada, przekopuje mnóstwo sklepów i jak już coś wybierze, za dobędzie się, to nagle znajduje coś innego fajniejszego co by lepiej pasowało i tak w kółko :)

W każdym razie, konsola jest świetna, marzę o takiej do swojego przedpokoju, tylko szukam bardzo bardzo wąziutkiej bo mam mało miejsca, chyba będę musiała robić na zamówienie! Ale moją uwagę przykuł też stolik w salonie, jest fantastyczny, mam pytanko czy też robiłaś na zamówienie, czy może gotowy już kupiłaś???? Bo ja szukam czegoś dokładnie w tym stylu, jest świetny!!!!!

O rany, to naprawdę wspaniałe uczucie poczytać Wasze komentarze, gdy wracam zmachana z budowy, od rozpakowywania i przesuwania wszystkiego bolą mnie nawet paznokcie i generalnie tracę wiarę, że kiedykolwiek się przeprowadzimy.

Joliska, pokora? Chyba tak. Czasem przesadna, bo choć wiem, czego chcę, to ciągle mam wątpliwości, czy dobrze wybrałam.

Syberia, zdziwiłabyś się jak szaro wyglądają moje ściany w świetle kinkietów z czarnym abażurem. Szarość totalna, ani grama beżu. Światło przefiltrowane przez czerń jest sto razy zimniejsze niż to spod kremowych abażurów.

Caffemanka, może kiedyś zabiorę się profesjonalnie za coś, co kocham. Wówczas służę pomocą. :)

Analiena, Aneta, dziękuję!

monah, trochę za wysokie progi na moje nogi. Ale mam znajomą w Villi , tyle że tam chodzą wnętrza w zupełnie innym stylu. ;)

Agacior, dziękuję! A latanie za dodatkami nigdy mi się nie znudzi, chociaż będę musiała ukrywać paragony, bo według mojego męża dom jest już urządzony.

:rolleyes:

A dębowy stolik do salonu kupiłam w Decolorze, wieki temu. Stał spakowany od sierpnia i już zapomniałam jak wygląda.

Magda, moje lampy to:

- podłogowa - ARUNA

- stołowa - CHAPURA.

Obie niklowane, do obejrzenia i nabycia w Bed & Breakfast przy Burakowskiej. :)

Uwaga, jest jedna rzecz spośród mebli, która mi się nie podoba. Krzesła. I nie dlatego, że są brzydkie, ale dlatego, że przy moim stole widziałabym coś innego. Do tej pory udawało mi się w domu zestawiać rzeczy eleganckie, błyszczące, miejskie z rustykalnymi, chropowatymi i raczej wiejskimi. Dlatego kuchnia ma błyszczący granitowy blat, ale zaraz obok jest jadalnia z olejowanymi dechami na podłodze. Dlatego w salonie mam niklowane lampy i czarne abażury, ale raczej sielską kanapę, białe meble i kamień na ścianie.

A z krzesłami nie wyszło. Stół jest raczej zgrzebny, choć na toczonych nogach. Nie mam zdjęcia w realu, ale na stronie Dller wygląda tak:

http://www.dller.pl/data/docImg/img_d13i434b_P2241847_765_940_493.jpg

Do tego pasują krzesła tapicerowane, które złagodziłyby trochę surowość wielkiego blatu (u mnie ponad 2 metry długości...), które tej zgrzebności dodałyby elegancji. No a skromna plecionka w ogóle się nie sprawdza. Krzesła przy tym stole po prostu gasną.

Kiedyś widziałam w Fabryce Wnętrz przecenione krzesła tapicerowane. Były tylko dwie sztuki, więc nie wzięłam, ale do dziś żałuję. Miałabym choć dwa krzesła IDEALNE.

http://decoratorium.blox.pl/resource/fabrykawnetrz_2.jpg

Są cudowne, bo:

a) pikowane, a więc mocno salonowe, czyli doskonała równowaga dla wiejskiego stołu

b) mają lniane obicia, czyli pasują do kanap i foteli oraz generalnie klimatu tkanin u mnie

c) drewniane są tylko nóżki, a nie rama oparcia, dzięki czemu tkaniny jest duuuuużo, a drewno nie gryzłoby się ze stołem.

Tylko gdzie ja znajdę teraz takie krzesła i za co je kupię? :cry:

Plecionki Lloyd Loom wystawię pewnie na Allegro. Niestety u mnie nie zagrały.

Wyjściem awaryjnym jest sukienka:

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTQbigUpnSjZNes-ftfSx6JRcXMfeFXIfsGRNn6ZRuLSglLw0pA4A

Ale nadal to tylko półśrodek.

Edytowane przez Darcy

Jest przepiękny i pasuje jak ulał :) Może i mnie się uda gdzieś, kiedyś znaleźć podobny...... Co do dodatków i paragonów, hhmmmm wiem coś o tym, ja też chowam przed mężem :) Co jest nie tak z tymi "mężami"??? Jak trzeba wydać fortunę na jakiś sprzęt audio to nie ma problemu, jak tylko nowa lampa to od razu zdziwienie "po co nam kolejna lampa w salonie, przecież jedna już stoi?!, i czy musi być taka droga???" Już się nauczyłam, że jak krzyczy przy lampie za 270zł, to na te za 850 z Bed&Breakfest nawet nie będzie chciał patrzeć :(:(:(