Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Darcy zaprasza...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

thnd, komody do salonu, sypialni i holu oraz stół do jadalni kupowałam w Dller. Mają salon w Jankach pod Wa-wą.

Zrobili mi jeden mebel na zamówienie według mojego projektu, a w kilku meblach dopasowali blaty do moich oczekiwań - w bielonym dębie. Jakość pierwszorzędna. No i ten zapach, ta faktura, ten ciężar litego drewna...

:D

Droga Darcy już dawno podziwiam i jestem wierną fanką Twojego bloga. Propozycje urządzenia wnętrza przepiękne i wyjątkowe. Wcześniej miałyśmy okazje troszkę popisać przez e-mail, ale wkońcu ośmieliłam się napisać na forum. Cały czas śledzę forum założone przez Ciebie i bardzo się cieszę, że się zdecydowałaś założyć ten wątek

:D Niedługo sama będę urządzać swoje mieszkanie i z całą pewnością Twoje rady i zdjęcia wpłyną na moje decyzje., a także inspiracje w poszukiwaniu wyjątkowych mebli, ozdób itp.

Darcy dom piękny i trzymam kciuki za dalsze urządzanie wnętrza.

Jeżeli chodzi o związek krzeseł ze stołem- mi jak najbardziej się podoba. Raczej zdecydowałabym się tylko na pikowane poduchy wiązane z tyłu w jasnym kolorze. Przede wszystkim abażury są w ciemnym kolorze i według mnie współgrają z krzesłami również w ciemnym kolorze i jasnym stołem. Sądzę, że szkoda zakrywać tych krzeseł sukienką. Natomiast pikowane krzesła są chyba za masywne i takie ,,ciężkie". Osobiście jestem zwolennikiem drewnianych krzeseł, ale te które wybrałaś naprawdę są ładne. Trzymam kciuki. :D na pewno wszystko wyjdzie pięknie. Pozdrawiam!!!

Dobry wieczór!

Zgłaszam się jako podglądaczka i bloga i twojego domu, pięknego domu:D

Jeśli mogę, to też stawiam na "sukienki" na krzesła:) pomimo, że mam do nich awersję;) za czasów studenckich pracowałam na wakacjach w firmie organizującej wesela i codziennie po 8h musiałam prasować te cuda! :bash: od tej pory mam wstręt do prasowania i do tych sukienek:) ale prawie zawsze ładnie wyglądają u kogoś:)

Witam:) podziwiam Twoje wnętrze domu na blogu i na forum murator! PIĘKNY DOMEK !

Ja dopiero szukam inspiracji i pomysłów do nowego domu który będzie dopiero budowany. Mam pytanie związane ze stołem do jadalni,mogła bym się dowiedzieć jaka jest cena takiego stołu ? Bo tutaj w NL(Holandii). kosztuje ponad 1000€!!!!!

Pozdrawiam:)

ropuha1, dziękuję. :)

Niestety w PL stół kosztował mnie tyle samo. Prosiłam, by go powiększyć w stosunku do tego z katalogu, dołożyć blat dębowy zamiast sosnowego i dodać dwie dostawki, aby stół rozkładał się do prawie 3,5 metra. Stąd ta cena. Normalnie sprzedają go chyba za ok. 2,700 PLN. Ceny znajdziesz na stronie internetowej Dller.

Specjalnie dla Was obfotografowałam stół i te nieszczęsne krzesła ze wszystkich stron. I podjęłam parę decyzji. Po pierwsze, nic z tymi krzesłami na razie nie robię. Nie szyję sukienek, nie kładę żadnych poduszek, nie próbuję ich zmieniać. Są, jakie są i kropka. Kiedy wreszcie powieszę tkaniny w oknach, będą wyglądać lepiej. Po drugie, będę szukać krzeseł idealnych. Wystarczy mi sześć. Plecionki sobie zostawiam na wypadek większych imprez. W sumie będę miała 14 krzeseł.

Stół rozkłada się do długości 3,5 metra, więc jest gdzie tych ludzi posadzić. A ja towarzyska jestem i jeśli tylko ktoś mnie na tej wsi odwiedzi, to podejmę jak na królewskim dworze. :)

Uwaga, zdjęcia robione przy sztucznym świetle, badziewnym aparatem, więc wszystko wychodzi bardziej beżowe, niż jest w rzeczywistości. Uprzedzam, żeby nie było reklamacji od osób, którym na widok beżu robi się niedobrze.

darcy%20zaprasza.jpg

darcy%20zaprasza%20%281%29.jpg

darcy%20zaprasza%20%283%29.jpg

Taką mam fajną szufladkę. :D

darcy%20zaprasza%20%282%29.jpg

darcy%20zaprasza%20%285%29.jpg

darcy%20zaprasza%20%284%29.jpg

darcy%20zaprasza%20%286%29.jpg

Magda, tak tak, wiem, odsunę stół od tej ścianki, jak tylko się ogarnę z innymi rzeczami. :)

Anja, pytałaś o świeczniki. Ten niklowany kupiłam w sieci, a ten szklany to DIY.

darcy%20zaprasza%20%287%29.jpg

I jeszcze jeden w łazience:

darcy%20zaprasza%20%2811%29.jpg

Pozostając w temacie łazienek, dorobiłam się lusterka, o którym zawsze marzyłam!

darcy%20zaprasza%20%288%29.jpg

I w szerszym kadrze:

darcy%20zaprasza%20%289%29.jpg

Dozownik jest z Leroya. Tani, ale pojemny i na razie nowego nie będzie. Doszłam do wniosku, że te wszystkie francuskie durnostojki i wieszaczki shabby chic to nie ja. Chic to może jeszcze (jak się umaluję ;)), ale shabby zupełnie nie. Nie leżały mi jakoś te dekoracje LeBain i Bath, więc pozostałam przy chromie.

Łóżka pokażę kawałek, bo reszta to pusty stelaż. Po materac jedziemy dopiero jutro.

darcy%20zaprasza%20%2810%29.jpg

I to byłoby na tyle. :D

Edytowane przez Darcy

Witam!!! To ja też się przyznaję, że podglądam tą galerię i galerie większości Forumowiczek, które tu zaglądają. Mogę się nazwać fanką, a raczej psychofanką :p, bo rano tuż po śniadaniu odpalam kompa i jeszcze z gorącą kawką sprawdzam, co się u Was zmieniło i wieczorem, tuż po uśpieniu dzieci co robię? Oczywiście śledzę Wasze postępy. Dziewczyny mam propozycję załóżcie wspólny wątek, bo lista w mich ulubionych jest baaardzo długa i ciągle w niej przybywa... A swoją drogą to domki macie przepiękne:) Zmagania Darcy zapoczątkowałam od śledzenia bloga i bardzo się cieszę, że pojawiłaś się tutaj, bo te dyskusje z dziewczynami są bardzo pouczające. Mam tylko nadzieję, że jak u mnie zaczną się tematy wnętrzarskie ( dopiero zakup projektu i jego adaptacja ) to też będę miała taką grupę wsparcia:yes: Pozdrawiam!!!

Darcy jestem z Ciebie dumna! W koncu pokazalas cos z czym nie jestes do konca zaprzyjazniona i pogodzona. I bardzo dobrze zrobilas, chodzilo mi o to zebys zrobila przede wszytskim zdjecie i spojrzala na nie. Spogladasz? Dalej uwazasz ze to wszystko ze soba wyglada źle?

Jesli tak to znaczy ze czas na prozac bo juz nic innego Ci nie pomoze:hug: