joliska 09.02.2011 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Darcy, przypadkiem wpadłam na taką lampę - gdyby nie szkło, to byłaby Sieną http://direct.tesco.com/pi/Enlarge/3/AW10208-2973TPS776397.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 09.02.2011 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 (edytowane) Tosiaczek, na podłodze są Vives Alaska Octagono. I kwadraciki Taco Negro. Też Vives, czyli ten sam producent co Mugaty. Juszczakówka, pewnie padniemy na twarz ze zmęczenia z prawie pełnymi kieliszkami w dłoniach. Ale tak, to będzie w sobotę. syberia, szambiarz się pofatygował, ale my tam jeszcze nie mieszkamy, więc luby musiał do niego dojechać. Edytowane 9 Lutego 2011 przez Darcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 09.02.2011 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Darcy, przypadkiem wpadłam na taką lampę - gdyby nie szkło, to byłaby Sieną O rany, rany, ale gdzie ją można kupić? Fajna jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 09.02.2011 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Tesco w Anglii: http://direct.tesco.com/q/R.208-2973.aspx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ragazza 09.02.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 A może kup po prostu tę Sienę czarną i wymień klosiki na białe Wiem, ze to dodatkowe koszty, ale jak Ci się bardzo podoba..... Chyba, że czarne też już sa niedostępne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 09.02.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 No właśnie, Darcy - udało się coś ustalić w sprawie czarnych Sien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszaki 09.02.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Darcy, Byłam na Twoim blogu i jestem zachwycona! Nam daleko jeszcze do wykańczania, ale Twoje zdjęcia mnie niesamowicie podbudowały Cudowna kuchnia, piękne łazienki. Wszystko w moim guście, nawet okna mamy podobne Czy możesz podać co to za kolor ścian masz w łazienkach? Pozdrowienia i udanej przeprowadzki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 09.02.2011 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Po czarne Sieny mam dzwonić jutro. Może sprowadzą. W jednym sklepie powiedzieli, że nie ma opcji, a w drugim, że owszem, ale czas oczekiwania to 2-3 tygodnie. Jutro skorzystam z kontaktu od Anjizzielonego. Miszaki, spakowałam już wszystkie segregatory budowlane, dlatego nie jestem w stanie sprawdzić teraz numeru tego koloru. To odcień o jeden ciemniejszy od Comfortable Chinos z Para Paints. Joliska, nie wiedziałam, że Tesco robi lampy. Jeśli nie wyjdzie ze Sieną, poważnie zainteresuję się tym żyrandolem. A teraz idę leczyć kręgosłup, bo po spakowaniu kilkudziesięciu kartonów książek, płyt i dobra wszelakiego nie czuję rąk i nóg. Wyjmę porzeczkową naleweczkę i włączę sobie Pride & Prejudice z Colinem, albo Jane Eyre z Tobym, albo North & South z boskim Richardem... Zawsze poprawiają humor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 09.02.2011 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Darcy, ja jeszcze tylko słówko w sprawie krzeseł (sorry;)) Chciałam ci przypomnieć Twoją piękną inspirację z bloga. Trafiłam na nią dziś szukając wzoru nóg do mojej wyspy, i od razu przypomniało mi się jak rozpisywałaś się o tym przepięknym stole i wydaje mi się, że zachwycałaś się tym kontrastem, który tworzy w zestawieniu z czarnymi krzesłami. Może ten obrazek przekona cię, że jak mówiłam, że mi się ciemniejsze krzesła u ciebie podobają, to nie znaczy, że kłamałam, albo że mi odbiło, albo że się nie znam;). Takie zestawienie naprawdę może pięknie wyglądać, i tak jak mówiłam takie krzesła dodają jasnemu wnętrzu charakteru i wyrazu. http://images38.fotosik.pl/606/6e63d71f5a0483dc.jpg Przy okazji stalowych nerwów i krzepy życzę Przyda ci się w najbliższych dniach:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 10.02.2011 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 (edytowane) Darcy, grunt, że mogą sprowadzić - w PL nie ma ich nigdzie, przysyłają na zamówienie z magazynu w Szwecji; pewnie nieco na wyrost podali te 2-3 tygodnie, być może dostarczą wcześniej, tak jak mi. Miszaki, no muszę to napisać - ależ macie piękne okna!! PW wystosowałam, bardzo bardzo bardzo proszę o odpowiedź Edytowane 10 Lutego 2011 przez Anjazzielonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tszecia 10.02.2011 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Dwie strony temu… Nie, najpierw się przywitam. Dzień dobry wszystkim, a szczególnie gospodyni. Jestem przypadkiem stałego czytelnika - zarówno FM (od więcej niż pół roku) jak i bloga Darcy - aczkolwiek rzadko udzielającego się Bez własnego wątku i bloga, aczkolwiek kończącego właśnie budowę. Klasik, jak przypuszczam. Do rzeczy - dwie strony temu, Darcy, wspomniałaś o konsoli z RM ze zdjęciem. Też się na taką szykują, no może nie na taką taką, bo te ceny z RM mnie po prostu osłabiają. Ale znalazłam podobnawą tu http://allegro.pl/konsola-antik-look-vintage-prowansja-i1447753344.html O ile się nie mylę to wystawcą jest stała Forumka Aneta S, tak? Jeśli się nie mylę, a Aneta przeczyta te słowa, to ja już zamawiam jedną taką. Tylko muszę się jeszcze przez chwilę ogarnąć. Wiem, że to nie dokładnie to samo (choć też z drewna, a nie mdfu czy innej płyty), ale cena o ileż milsza dla oka Druga sprawa, którą chciałam się podzielić to biały abażur. I kinkiet też. Przepraszam, nie umiem wklejać zdjęć, więc posłużę się linkiem. http://dl.dropbox.com/u/3348235/IMG_0938.JPG Abażur niestety nie jest lniany, jest z leciutko świecącego materiału z matową białą opaseczką na górze i na dole. I kosztuje o dziwo 60 zł. O dziwo, bo reszta rzeczy w tym sklepie, choć piękna piękna piękna, jest w raczej powalających cenach. Nazwy sklepu nie pamiętam, ale jak Ci się spodoba i będziesz potrzebować, to sprawdzę. pozdrawiam wszystkich (bo wątki większości tu obecnych też mam obcykane i właściwie trochę się z Wami koleguję, choć jednostronnie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 10.02.2011 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 tu http://allegro.pl/konsola-antik-look-vintage-prowansja-i1447753344.html O ile się nie mylę to wystawcą jest stała Forumka Aneta S, tak? Jeśli się nie mylę, a Aneta przeczyta te słowa, to ja już zamawiam jedną taką. Aneta chyba nie ma nic wspólnego z tym sprzedawcą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tszecia 10.02.2011 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Acha, to musiałam coś źle zrozumieć. Przepraszam w takim razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 10.02.2011 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 ...ale jeżeli Aneta jest zakamuflowanym dealerem Impressionen, to niech się ujawni i zniżkę da!!! ...no chyba, że o innej Anecie mówimy sprzedawca sprawdzony, ja u niego kupowałam kilka razy, więc teoretycznie bez obaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 10.02.2011 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Dziewczynki kochane przykro mi, ze Was rozczaruje ale ja nic wspolnego z tymi cudami nie mam wiec znizek nie bedzie:P:lol2: ale tez u nich kupowalam i sa ok:yes:Monah taz ja super szpiegiem jestem :lol2:ale tam wtykow nie mam buuuu:sick:a Darcy pewnie walczy z kartonami:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 10.02.2011 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Moje Drogie, Nie ogarniam już tego bałaganu, ale jakoś idziemy do przodu. O smakowitych zakupach nie ma na razie mowy, bo jak na razie drenuję kieszeń na plastikowe pojemniki z IKEA, odkurzacz, kołdry, poduszki i inne równie atrakcyjne przedmioty. Nie widać ich w ogóle, o walorach estetycznych mojego nowego Elektroluksa nawet się nie wypowiadam, więc i radość z urządzania znikoma. Po kryjomu przed lubym kupiłam dziś najdroższy czajnik w całym sklepie. Stałam rozdarta między porcelanowym Haen a Iconą DeLonghi. Haen są śliczne, ale malutkie, więc padło na Iconę. Bielutką jak ta: http://www.agd.delonghi.pl/image/display/image/1253626438/type/jpg/width/250/height/270/container/product/itemid/133 Lubemu oczywiście powie się, że czajnik nie kosztował więcej niż dwie stówy, bo inaczej kazałby mi go oddać albo przez godzinę słuchałabym o swojej absurdalnej rozrzutności. Z nowych nabytków przyszedł dziś stojak na papierowe ręczniki do kuchni: Kupiony na freshhome.pl wczoraj, dostarczony dziś. Tempo mają obłędne, a stojak wygląda świetnie. Jest porcelanowy, bardzo ciężki i nie przesuwa się po blacie przy odrywaniu kawałków papieru. A ptaszka zainstalowałam sobie białego. Może na wiosnę zmienię na kanarkowego. http://freshhome.pl/product_thumb.php?img=images/hause_doctor/stojak_reczniki-2.jpg&w=266&h=400 Ale absolutny dramat to pościel. Jej producenci wygrywają u mnie w rankingu wieś tańczy i śpiewa. Te wszystkie wzorki, kwiatki, kratki, kółka, pejzaże malowane na bawełnie to jakiś koszmarny festiwal obrzydliwości. Jedyna ładna, którą znalazłam w sklepie Kolorowy Dom przy Al. Krakowskiej (najgorsza obsługa ever!!!), kosztowała ponad tysiąc złotych. Z kolei innej akceptowalnej nie było w rozmiarze 220x200. Zamówiłam w osiedlowym sklepie adamaszkową - w białe lekko błyszczące i matowe pasy. Ale na razie dostępna jest tylko morelowa (błe!), więc poczekam pewnie ze dwa tygodnie na białą. Od dziś przeczesuję internet, bo w normalnych sklepach nic nie znajdę. Magda, pamiętam tę kuchnię, bo na niej wzorowałam się, zamawiając fronty do swojej. Tszecia, witam w moich skromnych progach. Dziękuję za link do konsoli! Kiedyś już ją widziałam na Allegro, ale zupełnie wyleciała mi z głowy. Cena bardzo apetyczna, ale poczekam do czasu wstawienia nowej kanapy. Kupujemy większą, więc może się okazać, że miejsca na konsolę zabraknie. Biały abażur jest cudny, ale to nie z białymi mam problem. To czarnych nie mogę znaleźć. Po tym, jak wykupiłam cały zapas w Almi Decor w Arkadii, muszę chyba obskoczyć wszystkie sklepy tej sieci, aby uzupełnić braki. Na razie straszą kikuty z żarówkami. Anja, dziś pewnie zamówię te Sieny. Już nie mam siły dalej szukać, a żarówka zwisająca smętnie nad głową przyprawia mnie o nerwicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 10.02.2011 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Darcy, oooo, jaki masz piękny czajnik - taki sam jak ja:hug:- tyle, że mój czarniutki.Rozdarta byłam długo, czy czarną, czy białą serię zamówić.W każdym razie, bardzo udany zakup:) Stojak śliczny, biała ptaszyna bardzo pasuje. Z pościelą wiem, że ogólny dramat i w oceanie okropności trudno cokolwiek ładnego upolować.....Widziałam ładną, prostą i tanią w BRW - w realu też, jest śliczna - i teraz jest akurat w promocji: http://sklep-dodatki.brw.com.pl/index.php?main_page=product_info&products_id=545277 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 10.02.2011 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 pościel hotelowa http://allegro.pl/posciel-hotelowa-3cz-160x200-dla-hoteli-producent-i1438301608.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 10.02.2011 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Na razie zamówiłam dwa komplety białej, adamaszkowej pościeli. Jeden u mnie na dzielnicy a drugi w internetowym sklepie calvado.pl. Szukam też pledu futrzanego. Widziałam takie w Bed&Breakfast, ale znając ten sklep mogę się domyślać, że nie kosztują mniej niż tysiąc. Są śliczne, milutkie w dotyku i bardzo ciepłe: http://www.bedandbreakfast.net.pl/images2.php?maxw=980&maxh=500&img=/userimages/agnieszka-013.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 10.02.2011 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 pościel hotelowa http://allegro.pl/posciel-hotelowa-3cz-160x200-dla-hoteli-producent-i1438301608.html Dokładnie taką zamówiłam w osiedlowym sklepie. Tyle że ta moja powyżej dwóch stów, więc może inny materiał i producent... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts