Darcy 20.01.2011 14:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 regał na CD mnie ROZWALIŁ. od dziś marzę o takim, choć ja 3000 cd nie uzbierałam. ale dążę do tego a co na tych cds macie??? jeśli wolno zapytać... Monah, na płytach jest sporo gatunków. Oboje z lubym jesteśmy audiofilami (ja tym lepiej słyszącym, ale mniej dogmatycznym) i oboje kochamy muzykę, choć większość płyt należy do małża. Razem słuchamy jazzu, bluesa i muzyki dawnej (od średniowiecza do baroku). Małżonek skręca potem w kierunku muzyki współczesnej (Lutosławski, Penderecki...), a ja w rejony rocka i country. Jakoś się dogadujemy, choć Pendera może słuchać tylko, jak nie ma mnie w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 20.01.2011 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 o ja cię nie mogę, ale zabudowa na płyty!!!!! Magiczna, bo ogromna, i biała:) No i w końcu wiemy (prawie) jak wyglądasz, ludzie, oto mityczna DARCY - na jednym zdjęciu zarys postaci - oceniam, żeś szczupła i wyjątkowo zgrabna dziewczyna!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 20.01.2011 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Witaj Darcy - dziś wątek założony- dziś znaleziony! Kolejny PIĘKNY domek się tworzy - bardzo klimatyczny, elegancki a zarazem taki przytulny... No i jesteśmy krajankami (chyba) bo my co prawda budowaliśmy w Wawie, a Ty pod, ale przecież to rzut beretem. A w której okolicy budujecie, jeżeli można spytać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 20.01.2011 14:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 (edytowane) No i jesteśmy krajankami (chyba) bo my co prawda budowaliśmy w Wawie, a Ty pod, ale przecież to rzut beretem. A w której okolicy budujecie, jeżeli można spytać? Okolice Nadarzyna. Katowicką na południe, czyli od Józefowa spory kawałek. Edytowane 20 Stycznia 2011 przez Darcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 20.01.2011 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Taka biblioteka to moje marzenie.. ale nie mamy na nią miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 20.01.2011 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Okolice Nadarzyna. Katowicką na południe, czyli od Józefowa spory kawałek. E... to całkiem niedaleko... Ale okolice tyż pikne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 20.01.2011 15:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Taka biblioteka to moje marzenie.. ale nie mamy na nią miejsca U mnie też nie było. Kazałam przesunąć w projekcie całą ścianę działową z wejściem do dwóch pokoi i łazienki. W ten sposób poszerzyłam korytarz i zmieściła się zabudowa. Mój dom to parterówka, czyli ciągów komunikacyjnych sporo, ale za to skosów brak. Aż żal nie wykorzystać tych hektarów ścian! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 20.01.2011 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 (edytowane) No własnie, mnie gubią te skosy . Tu skosy, tam okna, tam drzwi i wolnych ścian prawie wcale. Owszem, zrobiłam sobie mini biblioteczkę na ścianie między kuchnią a salonem, ale to był zły pomysł. Edytowane 20 Stycznia 2011 przez DarioAS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 20.01.2011 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Darcy, bardzo się cieszę, że załozyłaś dziennik I to chyba najszybciej rozwijający się z dzienników tutejszych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 20.01.2011 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Darcy nareszcie jest Twoja galeria:wave:, melduje ze Masz stalego podgladacza - bloga odwiedzalam ale nie regularnie ale teraz to sie mnie nie pozbedziesz:lol2:. Dom piekny -super komponuje sie z otoczeniem, wnetrza tez cudne:yes:, super jest ta sciana na cd, moj maz tez ma sporo wiec musze koniecznie pokazac mu Wasze rozwiazanie, my ciagle myslimy gdzie te plyty umiescimy i chyba dzisiaj wlasnie u Ciebie znalazlam rozwiazanie:lol2:. Z prysznica bez brodzika Bedziesz zadowolona - zobaczysz, ja mam takie rozwiazanie w nowym domu i w obecnym mieszkaniu, jak dla mnie bomba:yes:no to czekamy na kolejne zdjecia:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 20.01.2011 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Darcy pieknie!!! podczytuje twoj blog i ciesze sie na ta galerię tutaj bo mozna lepeiej pogadac i podpytac;-) Dziekuje w imieniu wszystkich za Twoje spostrzezenia na + i na -, warto skorzystac z doswiadczenia innych! A ja mam pytanko w takim razie jakiej firmy masz bruk (bo pisałas ze jestes zadowolona) i z jakiej taras? nie pokazywałas go chyba? A tak wogole biblioteka (ta w holu) piekna!!!! i drzwi i kuchnia i wogole wszystko!)) nie moge tylko dojrzec tych listw przysufitowych? jakos mi umknęły. A przypodłogowe grewniane? czy jakie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ragazza 20.01.2011 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Darcy, PRZEPIĘKNIE!!! Niewątpliwie będę regularną podglądaczką, chociaż do bloga też zaglądałam Biblioteka, moje marzenie - świetna, a i pomysł z regałem na CD super, tylko jeszcze mi trochę brakuje do 3000 Pozdrawiam gorąco! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 20.01.2011 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Darcy prosze pokaz hol. Po pierwsze bo drzwi sa obledne po drugie bo jestem bardzo ciekawa Twojej zabudowy we wiatrołapie (jesli takowa oczywiscie istnieje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 20.01.2011 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Tu ja , syberia , pozdrawiam . Możesz na mnie liczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 20.01.2011 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Cześć Syberia:)Znam Cię z bloga Darcy:)Witamy w szerszym gronie dekoratorskich wariatów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 20.01.2011 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 (edytowane) Joliska, witam u mnie i dziękuję! Anetko, Twoją galerię podglądam od dawna, dlatego bardzo mi miło, że wpadłaś do mnie. Mam nadzieję, że polubię ten swój prysznic, a moje opory wynikają jedynie z nieznajomości rzeczy. ragazza, dziękuję i witam u mnie. U Ciebie to ja jestem stałą podglądaczką. Biblioteka była także moim marzeniem i jestem wniebowzięta, że nareszcie udało mi się je spełnić! Marzyłam też o wyekspediowaniu płyt z salonu. Teraz znajdą miejsce w gabinecie małża. kacha.crac, mam bardzo fajną zabudowę wiatrołapu. Postaram się znaleźć jakieś zdjęcia, a jeśli mi się nie uda, to dodam next week - po sprzątaniu. Syberia, serdecznie witam! I niecierpliwie czekam na zawsze celne komentarze! psosin, bruk to kostka granitowa, ale nie wiem, skąd ją bierze firma, która robiła mi podjazd. Taras wykonała ta sama ekipa, tylko że na piaskowcu chłopaki nie znają się zupełnie, dlatego nie chcę podawać nazwy firmy. Zdjęcie wrzuciłam w skróconej kronice budowy na początku tematu, ale z bliższej perspektywy wygląda jak poniżej. Taras jest piękny, ale utrzymanie tego piaskowca w przyzwoitym stanie to jakiś dramat. Może piaskowanie i ponowna impregnacja pomogą. Edytowane 20 Stycznia 2011 przez Darcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 20.01.2011 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Cześć , anja, może i jestem dekoratorskim świrem ... mam dużo zamysłów ale gorzej z realizacją ...:/ dużo mam prowizorki w moim mieszkaniu. Nie chce mi się kończyć bo mam zamiar budować. Pytanie do Darcy , piszesz że brama ma 4m , ile jej brakuje żeby była ok? bo ja mam na moim wybranym ( jeszcze nie kupionym) projekcie 4,3 ...wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 20.01.2011 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Tak sobie pomyślałam... Gdybym podczas spotkań z ekipą od tarasu albo fachowcem od płytek wtrącała niezobowiązująco, że w wolnym czasie strzelam z kałasza i karabinów snajperskich, to może bardziej przykładaliby się do roboty... http://lh4.ggpht.com/_UzeX9lbO2SY/TTiBbQ56D3I/AAAAAAAAAIE/iDFBOh6eMmk/Kalasznikow%20%281%29.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 20.01.2011 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Darcy heheh dobre!!!)) strach sie bac! Hmm no własnie zastanawia mni eten piaskowiec, bo chcemy tez jasne płytki tarasowe... no i sie tak teraz zastanawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 20.01.2011 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Psosin, ja bym piaskowca drugi raz nie wybrała, bo nie chce mi się bawić w pielęgnację, impregnację... Dlatego jeśli się zdecydujesz, to wybierz firmę, która zna się na tym kamieniu. We Włoszech czy Francji co druga willa ma z tego taras, ale u nas a) warunki pogodowe gorsze, b) specjalistów brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts