Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Darcy zaprasza...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Darc,

(lecę za Syberią, ale bardzo mi się ten Jej skrót Twojego nicka podoba) - chyba pojadę do Ikei po ramki, takiego mi narobiłaś smaka:)

Oczywiście nie muszę chyba dodawać, że Twoje lampiony, lampy, abażury - wszystko kocham.

Nie masz Ty czasem pokoju gościnnego do wynajęcia spragnionym ukojenia & pragnącym nacieszyć się tak pięknymi, szykownymi wnętrzami?:)

A wczoraj rozpoczęłam proces oprawiania zdjęć z albumu mojego ukochanego fotografa Abelardo Morella. Pójście po linii najmniejszego oporu i zamówienie oprawy w LM odpadło w przedbiegach. Oprawienie jednego zdjęcia wycenili mi na 180 złotych. A ja potrzebuję 14 ram, bo dopóki nie dorobię się porządnych obrazów, coś chciałam na ścianach powiesić. Dlatego kupiłam w Ikei gotowe ramy, w LM kremowy papier pod akwarele i wycięłam nożykiem zdjęcia z albumu, który wieki temu kupiłam na Amazonie. Następnie nakleiłam zdjęcia na papier, a papier podkleiłam po passe-partout ramy. I wyszło coś takiego:

heheh ja tez tak działam - "Ikea" na całe szczęście ze istnieje! W związku z tym że mieszkanie ma być" i moje i męża" to postawiliśmy na kompromisy wiec w salonie na ścianie z cegły zawisną sobie piłkarze! No i tu był problem nie dosyć, że same plakaty czarno białe czy zdjęcia kosztowały majątek to jeszcze oprawienie ich drugie tyle ! - Wiec działam w ten sam sposób co ty Darcy . Zdjęcie wycinam z albumów piłkarskich lub szukam jakis fajnych w necie a potem bach je w ramki :) Mam nadzieje ze jakos przyzwoicie

Darcy,

JEST BOSKO!!!! Zdjęcia zapierają dech w piersiach...... gdybym mogła zobaczyć na żywo pewnie bym padła..... i już nie wstała :) Tak IKEA momentami ratuje...... ramki, poduchy itp. cenowo przystępne i wyglądają naprawdę fajnie! Ja ostatnio miałam do oprawienia wielki plakat ukochanej kapeli, który zdobyłam na koncercie w Berlinie, plakat miał niestandardowe wymiary więc o kupnie gotowej ramki nie było mowy. I tak jeździłam od ramiarza do ramiarza, co jeden powalał mnie ceną..... na samym początku usłyszałam, że rama, passe-partout, szyba i oprawienie 2200zł, więc uśmiechnęłam się i odpowiedziałam Panu, że przemyślę i jak coś to wrócę.... oczywiście nie wróciłam. W Leroy&Merlin powiedzieli, że za duże i nie oprawią.... :(. Z pomocą przybyła moja siostra, która dała mi namiary na zakład ramiarski w Piasecznie i faktycznie świetne miejsce. Pani, która zajmuje się oprawianiem obrazów, plakatów i zdjęć wszelakich, świetnie doradza, i zapłaciłam tylko 370zł !!! Pakat już wisi i cieszy moje oko, miałam farta bo to też ulubiona kapela lubego, tak więc obyło się bez żadnych protestów, manifestacji i rozlewu krwi :):):):)

Ale to tak a propos ramek i oprawiania.......... ale ale chciałam jeszcze zapytać gdzie kupiłaś te boskie świeczniki na stolik w salonie, są CUDOWNE!!!!!!

Kochane, dziękuję za wsparcie. Nadal walczę. :)

Świeczniki kupiłam w Jankach, w sklepie Bydgoskie Meble czy jakoś tak... Mają tam kącik Vox, ale nie wiem, czy te właśnie świeczniki są tej firmy. W każdym razie wzięłam ostatnie dwa.

:D

thnd, to nie panele. Lite dębowe deski 2-centymetrowej grubości, klasa rustic, czyli dużo sęków i niedoskonałości. Zamawiałam je razem z montażem w VIP Parkiet. Producentem jest Lareco. Deska bez montażu i chemii kosztowała ok. 160 zł za metr.

Kasiorek, gdybym nie miała, jak mam, miałabym kalkę Twoich wnętrz. :) Szkoda, że tak rzadko wrzucasz na FM nowe zdjęcia, ale jeśli to robisz, oczu nie mogę oderwać.

Pozdrawiam właściwie sąsiadkę!

Ostatnie dwa hhhmmmmm, czyli właściwie nie ma po co jechać :( No cóż gratuluję i zazdroszczę (ale oczywiście tylko w pozytywnym znaczeniu tego słowa) :):):)

WOW, VIP PARKIET, no proszę ja też u nich kupowałam swoje dębowe dechy, z tym, że zdecydowaliśmy się na DESKA DĄB VILLANDRY AGED producent chyba PANMAR WOOD :) :) :)

Agacior, ja sadziłam się na Panmar przez miesiąc. Oglądałam je w Komforcie na wszystkie strony, ale były o stówę droższe niż moje, więc musiałam sobie darować. Nie żałuję jednak i kocham swoją podłogę miłością szczerą i czystą.

A na otwarcie Zara Home muszę iść koniecznie. Mam już parę must have, ale zobaczę, co będzie na miejscu.

Narzuty do pokoju gościnnego:

http://www.zarahome.com/images/p/2162/004/706/s/9.jpg

Śliczne, idealne i jakie drogie...

http://www.zarahome.com/images/p/0024/553/808/s/9.jpg

A na tej tacy chciałabym podawać filiżanki kawy:

http://www.zarahome.com/images/p/1408/040/808/s/9.jpg

Przy okazji wyprawy do Arkadii wpadnę do B&B. Przydałyby mi się maty pod talerze do jadalni, bo olejowany dąb szybko łapie ślady po jedzeniu. Sprawdzę też ceny futrzanych narzut. Może nie dostanę zawału...

Twoja podłoga wygląda świetnie :) :) :) Ja też byłam bliska zrezygnowania z Villandry, na rzecz Lareco, przede wszystkim ze względu na cenę, ale mój luby się uparł na dąb villandry, i powiedział, że przynajmniej w kwestii podłogi chce mieć coś więcej do powiedzenia ;) W rezultanie zrezygnowaliśmy z szerokości 190mm i wzieliśmy 100mm bo była tańsza o 100zł. W zasadzie ta szerokość nie wygląda źle, bo mój salon nie jest bardzo duży! Kiedyś wyczytałam, że na większej powierzchni prezentują się lepiej szerokie dechy, natomiast do powierzchni mniejszej lepiej wziąć węższe, nie wiem ile jest w tym prawdy, ale fakt, że wyglądają naprawdę ładnie :)

Też nie mogę się doczekać jutra!!!! :):):)

To o której planujecie wizytę w ZARA HOME?? Ciekawe jak dużo jest takich napalonych jak my i czy coś dla nas zostanie ;) Oby.

Darcy może nie powinnam Ci tego mówić skoro zdecydowałaś się zostawić krzesła ale Twoje ulubione z Almi Decor widziałam ostatnio w outlecie w Piasecznie. Na szczęście lub nie były tylko dwa.