jaksie 20.01.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Darcy, ale niespodzianka!!! Obiecuję, że będę zagladać i się zachwycać, choć ja z tych mało towarzyskich na forum jestem,więc w pogawędki nie będę się wdawać, ale twoje wnętrza podziwiam szczerze i nie odmówię sobie przyjemności odwiedzania twojej galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 20.01.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Dołączam do zachwytów Wszystkie wyrażone opinie potwierdzam :yes: I od razu z prośbą, czy mogłabyś pokazać zbliżenie listew przysufitowych i ich połączenie w narożnikach ? Może wiesz czym były klejone ? pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 20.01.2011 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 (edytowane) Amtla, nie mam zdjęć z tak dobrym zoomem na listwy przy suficie, ale gdy wytnę kawałek fotki, wyglądają tak: http://lh6.ggpht.com/_UzeX9lbO2SY/TTiaG4myHoI/AAAAAAAAAIc/nbktKE5jokg/listwa_sufit.jpg To listwy NMC Nomastyl, model B1. Klei się je na specjalnym kleju, który na pewno kupisz w zestawie z listwami (np. na melagu.pl). Wypełnia się nim też połączenia, szpachluje, wygładza, a potem maluje na dowolny kolor. psosin, listwy przypodłogowe też mam z NMC. Wyglądają tak: http://decoratorium.blox.pl/resource/listwa_2011.jpg Edytowane 20 Stycznia 2011 przez Darcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 20.01.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 dziękuję bardzo za odpowiedź Czy jest to listwa B1 ? Bardzo mi się podoba.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 20.01.2011 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Amtla, oto modele, które wybrałam: - listwy przysufitowe NMC, model B1- listwy przypodłogowe NMC, model FL1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 20.01.2011 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Dzięki, ma się to oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniutaJ 20.01.2011 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Witaj Darcy, Bardzo sie ciesze ze zdecydowalas sie na stworzenie swojej galerii na forum. Bede nadal ci kibicowac. I doskonale rozumiem twoje stresy wykonczenowe, bo ja tez jestem z tych "perfekcyjnych". Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KashaG 20.01.2011 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Darcy, ale super wątek. Aż mi się buzia uśmiecha jak oglądam twoje wnętrza. Fantastyczne - czekam na więcej , już widzę oczami wyobraźni wypełnioną bibliotekę i regał z płytami..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 21.01.2011 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Darcy, jeszcze słówko o prysznicu bez brodzika. Moze fachowiec coś spartaczył? U mnei woda spływa błyskawicznie, płytki też nie są zimne - no ale to chyba subiektywne Ja, po roku użytkowania, moge tylko zachwalać. Nigdy wiecej brodzika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 21.01.2011 07:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 (edytowane) Jaksie, okazało się, że chyba mam zapchany odpływ, bo sprytni fachowcy szlifując fugi (które wcześniej spartaczyli), nie zabezpieczyli kratki. I cały ten pył w postaci białego błotka osadził się w syfonie. W sobotę wpadnie hydraulik i może to przeczyści. Edytowane 21 Stycznia 2011 przez Darcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 21.01.2011 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Pytanie do Darcy , piszesz że brama ma 4m , ile jej brakuje żeby była ok? bo ja mam na moim wybranym ( jeszcze nie kupionym) projekcie 4,3 ...wystarczy? Syberia, powinno wystarczyć. Ja mam 4 metry, ale według mnie to absolutne minimum. A narzekam, bo teście mają bramę na 5 metrów, do tego piętnastometrowy podjazd i wielki garaż. Mam po prostu porównanie w wygodzie manewrowania samochodem. Jeśli jednak nie musisz tuż za bramą ostro skręcać, nie masz wielkiego SUV-a i jesteś w miarę dobrym kierowcą, to z 4,3 m będziesz zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 21.01.2011 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 DARCY, ale fajne zdjęcie, wow!!! Czadowa zmiana po Twoim klasycznym wizerunku z poprzedniego atavara:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 21.01.2011 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 A jakie masz wymiary okien? Interesuje mnie zwłaszcza wysokość okna w kuchni i w jadalni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 21.01.2011 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Anja, przekraczam kolejne granice i postanowiłam pokazać prawdziwą moi. Stąd ta fotka. Okna mam szerokie na 180 cm w całym domu, z wyjątkiem tych małych - w garażu, łazience i garderobie. Oryginalnie w projekcie były malutkie okienka na chyba 120 cm, ale od razu kazałam dorzucić ponad pól metra do każdego. Wysokości niestety nie pamiętam. Sprawdzę na budowie albo w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 21.01.2011 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Zdjęcie boskie:) A okna - ooo, to tak jak ja!! Też powiększyliśmy wszystkie do 180 cm szerokości! Co prawda jak patrzę na te wielkie puste dziurska, mam wątpliwości, czy nie będą za duże - ale widzę, że to dobry wymiar będzie:) Będę zobowiązana za info o wysokości - u nas będzie 150 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 21.01.2011 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Witam Ale tu ruch . Wcale się nie dziwię w TAKICH wnętrzach *TAKICH-czyt.-pięknych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 21.01.2011 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Anja, u mnie też chyba około półtora metra. A wkrótce czeka mnie wyprawa po mebelki do pokoju gościnnego. Ma być tanio i szybko, czyli IKEA. Mam już komodę Birkeland, która wyleci z gościnnej łazienki: http://decoratorium.blox.pl/resource/birkeland.JPG Do tego chcę dokupić dwa łóżka Hemnes: http://www.ikea.com/PIAimages/39319_PE131762_S4.jpg I teraz zagwozdka - potrzebuję szafy na ubrania gości. Może mama wpadnie do mnie raz na rok, może siostra z mężem przyleci z Italii. Nie potrzebuję wielkiego szafiszcza na tony ubrań, dlatego zastanawiam się nad tym: http://www.ikea.com/PIAimages/0107504_PE257186_S4.JPG Na ogół nie cierpię, gdy widać bebechy szaf, ale ta przez prawie cały rok będzie raczej pusta. Chciałabym zrobić do niej tak śliczne wieszaki, jak ma mycha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 21.01.2011 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Witaj Darcy Bardzo mi się u Ciebie podoba. Zostanę na dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 21.01.2011 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Darcy, pokój gościnny zapowiada się smakowicie - meble proste i z Ikei, ale u Ciebie będą miały takie otoczenie, że nabiorą szlachetności, że ho ho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 21.01.2011 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 To ja wpadam w gości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts