agawi74 03.03.2011 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 agawi, te lampiony na stole w jadalni to IKEA. Kupiłam do nich kamyczki i świece (też IKEA). A te na stoliku w salonie kupiłam w salonie Mościckich w Jankach. Dzięki Darcy http://forum.barcis.pl/images/smiliesbf/kwiat2.gif Nowa kanapa fajniutka, oj fajniutka, rozmiary też ma imponujące. W pierwszej chwili przestraszyłam się, że coś Ci się porobiło i chcesz taki mocny, paskudny kolorek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 03.03.2011 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Anja, no i właśnie dlatego nie chcę na razie kupować żadnego dywanu. Poczekam na zasłony i nową kanapę, a potem zdecyduję. A poduszki na kanapie będą nowe. Te trafią do gabinetu lubego razem z kanapą z salonu. agawi, no jeszcze na mózg nie upadłam, że sobie takie kolorystyczne paskudztwo fundować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shannon 03.03.2011 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Hej,Namierzyłam chińskiego producenta tych konsoli i innych mebli, które ma w swojej ofercie Romantic Home czy inne decolory: http://www.hoolnn.com/BigClass.asp?TypeId=17&BigClassid=50. I wiecie ile sobie życzą np. za identyczną konsolę? - 150 USD. Inwestygowałam kiedyś koszty transportu, ceł ( w tym przypadku "0"), ubezpieczenia i VAT-u i wyszło, że należałoby do ceny oryginalnej (w porcie Ningbo) doliczyć ok 70-100%, Ale, no właśnie ALE, minimalne zamówienie z fabryki to 1 kontener (20"), no i jeszcze jest kwestia tzw. chińskiej jakości....Także skończy się na tym, że sobie ponarzekam i zapłacę innym kilkukrotną przebitkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 03.03.2011 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 " ale luby zrzędzi, że mu akustyka siada. Na razie kazałam mu czekać i mam nadzieję, że nie będzie na tyle wredny, by kupić dywan za moimi plecami..." Wiem że faceci są ślepi na kolory , ale Ty chcesz żeby Twój luby również ogłuchł ? Kanapa to Austn z mebelplastu? Jest diabelnie wygodna....normalnie człowiek się zapada i rozmiar słuszny , masz przecież spory salon, nada się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota i Andrzej 03.03.2011 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Hej, Namierzyłam chińskiego producenta tych konsoli i innych mebli, które ma w swojej ofercie Romantic Home czy inne decolory: http://www.hoolnn.com/BigClass.asp?TypeId=17&BigClassid=50. I wiecie ile sobie życzą np. za identyczną konsolę? - 150 USD. Inwestygowałam kiedyś koszty transportu, ceł ( w tym przypadku "0"), ubezpieczenia i VAT-u i wyszło, że należałoby do ceny oryginalnej (w porcie Ningbo) doliczyć ok 70-100%, Ale, no właśnie ALE, minimalne zamówienie z fabryki to 1 kontener (20"), no i jeszcze jest kwestia tzw. chińskiej jakości.... Także skończy się na tym, że sobie ponarzekam i zapłacę innym kilkukrotną przebitkę... Shannon, nie jest tak źle przynajmniej, jeśli chodzi o konsole. Minimalna ilość to 6 sztuk. Nie znalazłam na tej stronie cen, ale jeśli się nie mylisz i konsola kosztuje 150$ plus koszty transportu 150$ to i tak wychodzi bardzo przyzwoicie. 900 - 1000 zł to nie to samo, co prawie 2500 zł w RomanticHome (strasznie podnieśli ceny i myślę, że to Darcy wina;) - przegięła z zakupami i własciciele sklepu za dobrze się poczuli). Hmm,,, A gdyby tak zebrać 6 osób chętnych na zakupy konsoli w Chinach.... Ja wzięłabym jedną na bank, Darcy pewnie też. No to jeszcze amatorów na 4 sztuki brak.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 03.03.2011 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 To jeszcze napiszę moje ulubione zdanie, które ostatnio powtarzam coraz częściej "Nie ma nic niemożliwego dla człowieka ze skośnymi oczami " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota i Andrzej 03.03.2011 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 To jeszcze napiszę moje ulubione zdanie, które ostatnio powtarzam coraz częściej "Nie ma nic niemożliwego dla człowieka ze skośnymi oczami " Święta racja:) Pracowałam w koreańskiej korporacji i na własne oczy widziałam, jak moi pracodawcy pety na parkingu zbierali przed przyjazdem managementu z Seulu. I trawa była malowana zieloną farbą w sprayu:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anouk2005 03.03.2011 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Czy trzeba zakupu 6 konsol, czy w ogóle róźnych mebli od nich w jakiejs wiekszej ilosci? Bo mam pare typow... Shannon, nie jest tak źle przynajmniej, jeśli chodzi o konsole. Minimalna ilość to 6 sztuk. Nie znalazłam na tej stronie cen, ale jeśli się nie mylisz i konsola kosztuje 150$ plus koszty transportu 150$ to i tak wychodzi bardzo przyzwoicie. 900 - 1000 zł to nie to samo, co prawie 2500 zł w RomanticHome (strasznie podnieśli ceny i myślę, że to Darcy wina;) - przegięła z zakupami i własciciele sklepu za dobrze się poczuli). Hmm,,, A gdyby tak zebrać 6 osób chętnych na zakupy konsoli w Chinach.... Ja wzięłabym jedną na bank, Darcy pewnie też. No to jeszcze amatorów na 4 sztuki brak.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota i Andrzej 03.03.2011 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Czy trzeba zakupu 6 konsol, czy w ogóle róźnych mebli od nich w jakiejs wiekszej ilosci? Bo mam pare typow... Ja też mam parę typów, ale te minimum to dotyczy samych konsoli. Właziłam też na stoły, kredensy i fotele. I przy każdym z tych produktów było napisane, że ilość minimalna to 6 sztuk. BTW wysłałam maila do producenta z pytaniem o cenę obłędnego fotela - uszaka. Jak mnie nie oleją i odpiszą, to się podzielę informacją. Identyczny fotel w Romantichome kosztuje sobie około 3 tysięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 03.03.2011 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 (edytowane) Nie chcę studzić ogólnoforumowego ruszenia na podbój Chin, ale doliczcie sobie do ceny podanej do producenta:- koszt przelewów zagranicznych do Chin- koszt transportu morskiego (20' to obecnie około 1200 USD)- koszt odprawy celnej w Polsce (min. 150 zł netto + 23% VAT)- cło (jeśli jest) i VAT 23% liczony of ceny towaru + wartości transportu- koszty portowe, magazynowe w Polsce- koszt transportu z portu do innych miejsc w Polsce no i plus ryzyko zamówienia tak naprawdę nie -wiadomo-czego- w realu - nie-wiadomo-u-kogo, brak gwarancji i możliwości reklamacji...... Edytowane 3 Marca 2011 przez Anjazzielonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota i Andrzej 03.03.2011 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Nie chcę studzić ogólnoforumowego ruszenia na podbój Chin, ale doliczcie sobie do ceny podanej do producenta: - koszt przelewów zagranicznych do Chin - koszt transportu morskiego (20' to obecnie około 1200 USD) - koszt odprawy celnej w Polsce (min. 150 zł netto + 23% VAT) - cło (jeśli jest) i VAT 23% liczony of ceny towaru + wartości transportu - koszty portowe, magazynowe w Polsce - koszt transportu z portu do innych miejsc w Polsce no i plus ryzyko zamówienia tak naprawdę nie -wiadomo-czego- w realu - nie-wiadomo-u-kogo, brak gwarancji i możliwości reklamacji...... No to wychodzi na to, że 2450 zł za konsolę w RomanticHome to jak darmo:) Anja, ten sklep nie sprowadza towaru w ilościach hurtowych, tylko pojedyncze sztuki pod zamówienie klienta. Kilka rzeczy u nich kupiłam i zawsze co najmniej 2 tygodnie musiałam czekać. A podboju Chin nie będzie, głównie z powodu strachu przed nieznanym:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 03.03.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 (edytowane) Nie moge umre zaraz czego jak czego ale chinszczyzny na swoim watku Darcy sie chyba nie spodziewala. Darcy konsolka i nawet widzialam ja ostatnio na allegro teraz jej nie ma ale jak pewni napiszesz do sprzedawcy ze ja chcesz to Ci ja sprowadzi http://www.impressionen.de/shop/produkt/Konsole/3757171 Edytowane 3 Marca 2011 przez kacha.crac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 03.03.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 I jeszcze jedno, wiem ze pare osob szalalo tu za swiecznikami Darcy z salonu zatem voila: http://www.meble.vox.pl/artykuly-dekoracyjne/swieczniki-i-lampiony/pw/lampion-valina,1534/ sorki Darcy ze zasmiecam Ci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 03.03.2011 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Ech, 150 dolców... To tak jak z moimi zakupami w Pottery Barn, do których w końcu nie doszło. Na stronie internetowej taniej niż w Polsce, ale kupić u nich mogłam tylko przez polskiego pośrednika, który świadczy w USA takie usługi. Pośrednik bierze prowizję od wartości towaru, potem dochodzą koszty przesyłki, ewentualne cło i cała impreza przestaje się opłacać. A u mnie same rewolucje. Z salonu wyleciały dwa pikowane fotele. Trafiły do sypialni. Jeden tam na pewno zostanie, a drugi może znajdzie się w łazience, jeśli ładnie zagra z zasłonami przy wannie. Duży fotel z Mebelplastu stanął między oknami tarasowymi, a kanapę (tymczasową) na razie odsunęłam bardziej do tyłu. Luby zachwycony, bo im dalej od głośników, tym lepszy mamy odsłuch. Z sypialni z kolei wyrzuciłam tę dużą komodę, która stała niedaleko łóżka. Zagracała mi pokój, a w kontekście przyszłych zmian mogła optycznie pomniejszać pomieszczenie. Komoda z sypialni powędrowała do pokoju gościnnego. Tam pasuje idealnie i weszła na miejsce Birkeland z Ikei. Nawet udał mi się ten manewr, bo do gościnnego wylecą też nocne stoliki z sypialni (ta sama Dllerowa seria). Przy łóżku potrzebuję większych, aby luby mógł upchnąć w nie wzmacniacz słuchawkowy i odtwarzacz. Komoda Birkeland wylądowała natomiast u lubego. Zaczynamy żartować, że do jego pokoju trafiają wszystkie wnętrzarskie wtopy i spady z innych pomieszczeń. Kanapa z salonu, nietrafiony abażur, komoda z gościnnego... Ale wszystko idealnie tam pasuje, więc niech luby nie zrzędzi. Do komody schowałam wszystkie przedłużacze, kable, kabelki, twarde dyski, słuchawki i tonę innych rzeczy, które walały się po całym pokoju. Po obu stronach komody stoją regały Hemnes. Coś jeszcze...? Migrują poduszki, ale to akurat mało istotne. Aha, wywaliłam te mniejsze kwiatki z komody ze sprzętem. Zostały skrzydłokwiaty i to coś egzotycznego pośrodku. A w sobotę - ZAKUPY!!! Jadę zamówić kanapę do salonu (syberia, to model Alonsa, ale nie ma jej na stronie internetowej Mebelplastu) i szafki nocne do sypialni. Kurierem powinny przyjść wszystkie lustra (nareszcie!), szafka do wiatrołapu i coś z UK, na co bardzo, bardzo niecierpliwie czekam. Dziś wysłali. Kupiłabym też chętnie szafę do gościnnego (tę poniżej), ale aż tak bogata na razie nie jestem. Uzbieram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 03.03.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Ja to poproszę w wersji obrazkowej , bo po 2 lampce wina tracę jasność umysłu i umiejętność czytania ze zrozumieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 03.03.2011 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Nie moge umre zaraz czego jak czego ale chinszczyzny na swoim watku Darcy sie chyba nie spodziewala. Darcy konsolka i nawet widzialam ja ostatnio na allegro teraz jej nie ma ale jak pewni napiszesz do sprzedawcy ze ja chcesz to Ci ja sprowadzi http://www.impressionen.de/shop/produkt/Konsole/3757171 Chińszczyzna czy nie, jeśli ładne, to witam z otwartymi ramionami. kacha, link super, kiedyś tam nawet trafiłam. A teraz, gdy tak przeglądam ich ofertę, zaczynam się znów zastanawiać nad tą obudową kominka... Mam wolną ścianę w salonie, gapię się na nią codziennie i dumam, dumam... Na razie koncepcji jest kilka: Konsola z romantic-home: Biała konsola. Na przykład taka: Albo powrót do pomysłu sprzed miesięcy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 03.03.2011 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Ja to poproszę w wersji obrazkowej , bo po 2 lampce wina tracę jasność umysłu i umiejętność czytania ze zrozumieniem A ja o suchym pysku siedzę, bo po przeprowadzce na wieś nikomu z nas nie chce się jeździć do Wa-wy po wina od Kondrata. Zdjęć nie ma i nie będzie. Ban na zdjęcia do zakończenia urządzenia. Powinnam się tego trzymać od początku, bo pokazuję rzeczy nieukończone, a potem wstydzę się różnych wtop. Chociaż publikowanie zdjęć w trakcie ma też swoje dobre strony. Na blogu zostałam ostatnio maksymalnie zjechana - z częścią zarzutów się zgadzałam, z częścią nie. Ale wszystkie dały mi do myślenia. Olałam te o białych meblach, bo takie lubię i już. Ale o fotelach posłuchałam i wywaliłam je do sypialni. Salon zyskał za to oddech i nowe życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anouk2005 03.03.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Darcy, bardzo przepraszam za prywatę - Doroto&Andrzeju, odezwij się do mnie proszę na maila w sprawie ew. zamówień z tamtego sklepu - [email protected]) No to wychodzi na to, że 2450 zł za konsolę w RomanticHome to jak darmo:) Anja, ten sklep nie sprowadza towaru w ilościach hurtowych, tylko pojedyncze sztuki pod zamówienie klienta. Kilka rzeczy u nich kupiłam i zawsze co najmniej 2 tygodnie musiałam czekać. A podboju Chin nie będzie, głównie z powodu strachu przed nieznanym:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 03.03.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 w sprawie białej zajrzyj tu (ta czwarta od góry jest całkiem całkiem):http://www.meblerustykalne.com/meble_rustykalne_bialystok,lang-pl,mes-,-30.html,konsolki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 03.03.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Kurcze Darcy a ja tak lubiłam Twój wątek m.in. za ilość zdjęć ... szkoda bo jak Jaksie odpadłam gdzieś po drugiej linijce ...ale to może być wina tego wina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts