Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Darcy zaprasza...

Recommended Posts

agawi, te lampiony na stole w jadalni to IKEA. Kupiłam do nich kamyczki i świece (też IKEA). A te na stoliku w salonie kupiłam w salonie Mościckich w Jankach.

Dzięki Darcy http://forum.barcis.pl/images/smiliesbf/kwiat2.gif

Nowa kanapa fajniutka, oj fajniutka, rozmiary też ma imponujące.

W pierwszej chwili przestraszyłam się, że coś Ci się porobiło i chcesz taki mocny, paskudny kolorek... :lol2:

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Anja, no i właśnie dlatego nie chcę na razie kupować żadnego dywanu. Poczekam na zasłony i nową kanapę, a potem zdecyduję. A poduszki na kanapie będą nowe. Te trafią do gabinetu lubego razem z kanapą z salonu.

agawi, no jeszcze na mózg nie upadłam, że sobie takie kolorystyczne paskudztwo fundować.

:D

Hej,

Namierzyłam chińskiego producenta tych konsoli i innych mebli, które ma w swojej ofercie Romantic Home czy inne decolory: http://www.hoolnn.com/BigClass.asp?TypeId=17&BigClassid=50. I wiecie ile sobie życzą np. za identyczną konsolę? - 150 USD. Inwestygowałam kiedyś koszty transportu, ceł ( w tym przypadku "0"), ubezpieczenia i VAT-u i wyszło, że należałoby do ceny oryginalnej (w porcie Ningbo) doliczyć ok 70-100%,

Ale, no właśnie ALE, minimalne zamówienie z fabryki to 1 kontener (20"), no i jeszcze jest kwestia tzw. chińskiej jakości....

Także skończy się na tym, że sobie ponarzekam i zapłacę innym kilkukrotną przebitkę...

" ale luby zrzędzi, że mu akustyka siada. Na razie kazałam mu czekać i mam nadzieję, że nie będzie na tyle wredny, by kupić dywan za moimi plecami..."

Wiem że faceci są ślepi na kolory , ale Ty chcesz żeby Twój luby również ogłuchł ? :)

Kanapa to Austn z mebelplastu? Jest diabelnie wygodna....normalnie człowiek się zapada i rozmiar słuszny , masz przecież spory salon, nada się.

Hej,

Namierzyłam chińskiego producenta tych konsoli i innych mebli, które ma w swojej ofercie Romantic Home czy inne decolory: http://www.hoolnn.com/BigClass.asp?TypeId=17&BigClassid=50. I wiecie ile sobie życzą np. za identyczną konsolę? - 150 USD. Inwestygowałam kiedyś koszty transportu, ceł ( w tym przypadku "0"), ubezpieczenia i VAT-u i wyszło, że należałoby do ceny oryginalnej (w porcie Ningbo) doliczyć ok 70-100%,

Ale, no właśnie ALE, minimalne zamówienie z fabryki to 1 kontener (20"), no i jeszcze jest kwestia tzw. chińskiej jakości....

Także skończy się na tym, że sobie ponarzekam i zapłacę innym kilkukrotną przebitkę...

Shannon, nie jest tak źle przynajmniej, jeśli chodzi o konsole. Minimalna ilość to 6 sztuk. Nie znalazłam na tej stronie cen, ale jeśli się nie mylisz i konsola kosztuje 150$ plus koszty transportu 150$ to i tak wychodzi bardzo przyzwoicie. 900 - 1000 zł to nie to samo, co prawie 2500 zł w RomanticHome (strasznie podnieśli ceny i myślę, że to Darcy wina;) - przegięła z zakupami i własciciele sklepu za dobrze się poczuli).

Hmm,,, A gdyby tak zebrać 6 osób chętnych na zakupy konsoli w Chinach.... Ja wzięłabym jedną na bank, Darcy pewnie też. No to jeszcze amatorów na 4 sztuki brak....

To jeszcze napiszę moje ulubione zdanie, które ostatnio powtarzam coraz częściej "Nie ma nic niemożliwego dla człowieka ze skośnymi oczami "

Święta racja:) Pracowałam w koreańskiej korporacji i na własne oczy widziałam, jak moi pracodawcy pety na parkingu zbierali przed przyjazdem managementu z Seulu. I trawa była malowana zieloną farbą w sprayu:)))

Czy trzeba zakupu 6 konsol, czy w ogóle róźnych mebli od nich w jakiejs wiekszej ilosci? Bo mam pare typow...

Shannon, nie jest tak źle przynajmniej, jeśli chodzi o konsole. Minimalna ilość to 6 sztuk. Nie znalazłam na tej stronie cen, ale jeśli się nie mylisz i konsola kosztuje 150$ plus koszty transportu 150$ to i tak wychodzi bardzo przyzwoicie. 900 - 1000 zł to nie to samo, co prawie 2500 zł w RomanticHome (strasznie podnieśli ceny i myślę, że to Darcy wina;) - przegięła z zakupami i własciciele sklepu za dobrze się poczuli).

Hmm,,, A gdyby tak zebrać 6 osób chętnych na zakupy konsoli w Chinach.... Ja wzięłabym jedną na bank, Darcy pewnie też. No to jeszcze amatorów na 4 sztuki brak....

Czy trzeba zakupu 6 konsol, czy w ogóle róźnych mebli od nich w jakiejs wiekszej ilosci? Bo mam pare typow...

Ja też mam parę typów, ale te minimum to dotyczy samych konsoli. Właziłam też na stoły, kredensy i fotele. I przy każdym z tych produktów było napisane, że ilość minimalna to 6 sztuk. BTW wysłałam maila do producenta z pytaniem o cenę obłędnego fotela - uszaka. Jak mnie nie oleją i odpiszą, to się podzielę informacją. Identyczny fotel w Romantichome kosztuje sobie około 3 tysięcy.

Nie chcę studzić ogólnoforumowego ruszenia na podbój Chin, ale doliczcie sobie do ceny podanej do producenta:

- koszt przelewów zagranicznych do Chin

- koszt transportu morskiego (20' to obecnie około 1200 USD)

- koszt odprawy celnej w Polsce (min. 150 zł netto + 23% VAT)

- cło (jeśli jest) i VAT 23% liczony of ceny towaru + wartości transportu

- koszty portowe, magazynowe w Polsce

- koszt transportu z portu do innych miejsc w Polsce

no i plus ryzyko zamówienia tak naprawdę nie -wiadomo-czego- w realu - nie-wiadomo-u-kogo, brak gwarancji i możliwości reklamacji......

Edytowane przez Anjazzielonego

Nie chcę studzić ogólnoforumowego ruszenia na podbój Chin, ale doliczcie sobie do ceny podanej do producenta:

- koszt przelewów zagranicznych do Chin

- koszt transportu morskiego (20' to obecnie około 1200 USD)

- koszt odprawy celnej w Polsce (min. 150 zł netto + 23% VAT)

- cło (jeśli jest) i VAT 23% liczony of ceny towaru + wartości transportu

- koszty portowe, magazynowe w Polsce

- koszt transportu z portu do innych miejsc w Polsce

no i plus ryzyko zamówienia tak naprawdę nie -wiadomo-czego- w realu - nie-wiadomo-u-kogo, brak gwarancji i możliwości reklamacji......

No to wychodzi na to, że 2450 zł za konsolę w RomanticHome to jak darmo:)

Anja, ten sklep nie sprowadza towaru w ilościach hurtowych, tylko pojedyncze sztuki pod zamówienie klienta. Kilka rzeczy u nich kupiłam i zawsze co najmniej 2 tygodnie musiałam czekać.

A podboju Chin nie będzie, głównie z powodu strachu przed nieznanym:(

Nie moge umre zaraz :lol2: czego jak czego ale chinszczyzny na swoim watku Darcy sie chyba nie spodziewala.

Darcy konsolka i nawet widzialam ja ostatnio na allegro teraz jej nie ma ale jak pewni napiszesz do sprzedawcy ze ja chcesz to Ci ja sprowadzi

http://www.impressionen.de/shop/produkt/Konsole/3757171

Edytowane przez kacha.crac

Ech, 150 dolców... To tak jak z moimi zakupami w Pottery Barn, do których w końcu nie doszło. Na stronie internetowej taniej niż w Polsce, ale kupić u nich mogłam tylko przez polskiego pośrednika, który świadczy w USA takie usługi. Pośrednik bierze prowizję od wartości towaru, potem dochodzą koszty przesyłki, ewentualne cło i cała impreza przestaje się opłacać.

A u mnie same rewolucje. :D

Z salonu wyleciały dwa pikowane fotele. Trafiły do sypialni. Jeden tam na pewno zostanie, a drugi może znajdzie się w łazience, jeśli ładnie zagra z zasłonami przy wannie. Duży fotel z Mebelplastu stanął między oknami tarasowymi, a kanapę (tymczasową) na razie odsunęłam bardziej do tyłu. Luby zachwycony, bo im dalej od głośników, tym lepszy mamy odsłuch.

Z sypialni z kolei wyrzuciłam tę dużą komodę, która stała niedaleko łóżka. Zagracała mi pokój, a w kontekście przyszłych zmian mogła optycznie pomniejszać pomieszczenie.

Komoda z sypialni powędrowała do pokoju gościnnego. Tam pasuje idealnie i weszła na miejsce Birkeland z Ikei. Nawet udał mi się ten manewr, bo do gościnnego wylecą też nocne stoliki z sypialni (ta sama Dllerowa seria). Przy łóżku potrzebuję większych, aby luby mógł upchnąć w nie wzmacniacz słuchawkowy i odtwarzacz.

Komoda Birkeland wylądowała natomiast u lubego. Zaczynamy żartować, że do jego pokoju trafiają wszystkie wnętrzarskie wtopy i spady z innych pomieszczeń. Kanapa z salonu, nietrafiony abażur, komoda z gościnnego... Ale wszystko idealnie tam pasuje, więc niech luby nie zrzędzi. Do komody schowałam wszystkie przedłużacze, kable, kabelki, twarde dyski, słuchawki i tonę innych rzeczy, które walały się po całym pokoju. Po obu stronach komody stoją regały Hemnes.

Coś jeszcze...? Migrują poduszki, ale to akurat mało istotne. Aha, wywaliłam te mniejsze kwiatki z komody ze sprzętem. Zostały skrzydłokwiaty i to coś egzotycznego pośrodku.

A w sobotę - ZAKUPY!!!

Jadę zamówić kanapę do salonu (syberia, to model Alonsa, ale nie ma jej na stronie internetowej Mebelplastu) i szafki nocne do sypialni. Kurierem powinny przyjść wszystkie lustra (nareszcie!), szafka do wiatrołapu i coś z UK, na co bardzo, bardzo niecierpliwie czekam. Dziś wysłali.

Kupiłabym też chętnie szafę do gościnnego (tę poniżej), ale aż tak bogata na razie nie jestem. Uzbieram.

img_d138i175b_sza&#10.jpg

:D

Nie moge umre zaraz :lol2: czego jak czego ale chinszczyzny na swoim watku Darcy sie chyba nie spodziewala.

Darcy konsolka i nawet widzialam ja ostatnio na allegro teraz jej nie ma ale jak pewni napiszesz do sprzedawcy ze ja chcesz to Ci ja sprowadzi

http://www.impressionen.de/shop/produkt/Konsole/3757171

Chińszczyzna czy nie, jeśli ładne, to witam z otwartymi ramionami. :D

kacha, link super, kiedyś tam nawet trafiłam. A teraz, gdy tak przeglądam ich ofertę, zaczynam się znów zastanawiać nad tą obudową kominka... Mam wolną ścianę w salonie, gapię się na nią codziennie i dumam, dumam... Na razie koncepcji jest kilka:

Konsola z romantic-home:

26111..jpg

Biała konsola. Na przykład taka:

F00BF39853174D1398E&.jpg

Albo powrót do pomysłu sprzed miesięcy...

Ja to poproszę w wersji obrazkowej ;), bo po 2 lampce wina tracę jasność umysłu i umiejętność czytania ze zrozumieniem ;)

A ja o suchym pysku siedzę, bo po przeprowadzce na wieś nikomu z nas nie chce się jeździć do Wa-wy po wina od Kondrata.

:bash:

Zdjęć nie ma i nie będzie. Ban na zdjęcia do zakończenia urządzenia. Powinnam się tego trzymać od początku, bo pokazuję rzeczy nieukończone, a potem wstydzę się różnych wtop.

Chociaż publikowanie zdjęć w trakcie ma też swoje dobre strony. Na blogu zostałam ostatnio maksymalnie zjechana - z częścią zarzutów się zgadzałam, z częścią nie. Ale wszystkie dały mi do myślenia. Olałam te o białych meblach, bo takie lubię i już. Ale o fotelach posłuchałam i wywaliłam je do sypialni. Salon zyskał za to oddech i nowe życie.

Darcy, bardzo przepraszam za prywatę - Doroto&Andrzeju, odezwij się do mnie proszę na maila w sprawie ew. zamówień z tamtego sklepu - [email protected]:-))

No to wychodzi na to, że 2450 zł za konsolę w RomanticHome to jak darmo:)

Anja, ten sklep nie sprowadza towaru w ilościach hurtowych, tylko pojedyncze sztuki pod zamówienie klienta. Kilka rzeczy u nich kupiłam i zawsze co najmniej 2 tygodnie musiałam czekać.

A podboju Chin nie będzie, głównie z powodu strachu przed nieznanym:(