Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Darcy zaprasza...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ehehe Darcy ale to na tym polega. Wrzucasz zdjęcia nawet jak coś nie skończone. Gdybyś tu nam pokazywała same gotowce, najlepiej jeszcze sprzątnięte bez pyłka kurzu to dla mnie trochę bez sensu :D nie będziemy mieć o czym dyskutować, bo dalej wszystko będzie idealnie ! :lol2:

Ja nic nie piłam i też nic już nie wiem....

Poproszę o fotorelację... :)

Kurcze Darcy a ja tak lubiłam Twój wątek m.in. za ilość zdjęć ... szkoda bo jak Jaksie odpadłam gdzieś po drugiej linijce ...ale to może być wina tego wina ;)

Dziewczyny, zdjęcia, które były wklejone, wciąż są ... Darcy zapowiedziała brak nowych... Czas szybko zleci, zobaczycie :)

Darcy - wypatrzyłam u Ciebie fajne karnisze - dyskretne i eleganckie - takie, jakich szukam. Możesz zdradzić co to za firma, no i jaka cena oczywiście?

Dorota

ps. kiedy zobaczymy naocznie rezultaty roszady w Twoim domu? Nie mogę się doczekać...

Zapomniałabym....

Miałam podzielić się informacją na temat odpowiedzi Chińczyka na zapytanie ceny uszaka.

Odpowiedział, ale ceny nie podał:(

Napisał natomiast, że, cytuję, "Our minimum order quantity is one 20ft container, mixed with any item of around 4 to 6pcs each". No więc hurt się z tego zrobił.....

Kominek widziałyście, ale post zdjęłam, bo stał się nieaktualny. Poprzestawialiśmy z lubym wczoraj parę mebli, a na ścianie w salonie, która spędza mi sen z powiek, nawet konsola nie wyglądała dobrze. To robota kolumn głośnikowych, które gwarantują estetyczny zgrzyt ze wszystkim, co stanie w promieniu co najmniej dwóch metrów od nich.

Generalnie mam już przesyt meblami i żadnego nowego (poza kanapą i szafkami do sypialni) już nie kupię. Teraz zacznę się bawić dodatkami, połażę wreszcie po galeriach, bo marzę o obrazach, grafikach, zdjęciach... Na pustej ścianie w salonie zrobię sobie własną domową galerię. Bez pośpiechu, z namysłem, długoterminowo.

Przyszedł też czas na to, by zadbać o fotki przodków. Może prapradziadek w mundurze austriackiej armii znajdzie godne miejsce.

;)

A salon po zmianach nareszcie jest znośny. Jest więcej przestrzeni, a całość bardziej poukładana.

No dobra, wrzucę wkrótce jakieś fotki. ;)

Anja, no i właśnie dlatego nie chcę na razie kupować żadnego dywanu. Poczekam na zasłony i nową kanapę, a potem zdecyduję. A poduszki na kanapie będą nowe. Te trafią do gabinetu lubego razem z kanapą z salonu.

agawi, no jeszcze na mózg nie upadłam, że sobie takie kolorystyczne paskudztwo fundować.

:D

Darcy, Agawi nie ma "paskudnych" kolorów, so tylko kolory nieodpowiednie dla naszej osobowści. Nie doceniacie pomarańczu - zarówno w buddyzmie jaki i w feng shui to jeden z najważniejszych kolorów, któremu przypisuje się bardzo dużą moc. Dalai Lama mógłby się obrazić :-).

O, to zwracam honor. :D

Kasha, wiem, wiem, każdy kolor jest super, pod warunkiem, że dopasuje się go osobowości i wnętrza. Ale na myśl o kanapie w takim obiciu ciarki mnie przechodzą. Meksykańskie klimaty w naszej polskiej zachmurzonej szarzyźnie to jednak nie moja bajka.

oj nie - coś mi umknęło??? Kominek był? I nie ma??? Ja się tak nie bawię!!!

Darcy,

super pomysł masz - faktycznie daj sobie trochę czasu na włóczęgi po małych i dużych sklepach, niespieszne poszukiwanie SWOICH klimatycznych dodatków, oprawianie zdjęć, tropienie małych bibelotów. No kto jak kto, ale Ty masz faktycznie dużo mebli:) - przerzuć się na mniejsze gabaryty, cieszące oko tak samo, a może i bardziej, bo budujące nastrój.

Tworzenie DOMU, nie budynku, murów, a miejsca, do którego wraca się z radością, trwa, wymaga czasu, poświęceń, popełnienia drobnych błędów, by w końcu wszystko stało się takie .... własne, jedyne na świecie.

A konsolka taka przyszła mi do głowy:

http://allegro.pl/prowansalska-konsola-ludwik-vintage-shabby-i1476887894.html

to od Betib, więc gwarancja jakości/ solidności, na życzenie inne kolory.

Edytowane przez Anjazzielonego

Darcy trochę mnie tu nie było ,ciężko to wszystko nadrobić ...jeżeli chodzi o dywany to może takie soc Ci się spodoba?Ja o takim marzę , ale zamówię o większej średnicy

http://www.eastofparis.pl/Dywan_NODUS_II-29.html

Natomiast w nawiązaniu do konslki od betib .. jej prototyp mam u siebie i jestem z niej bardzo zadowolona...robiłyśmy ja właśnie na wzór tej z romantic...

Dorota i Andrzej, karnisze kupowałam na Allegro u użytkownika Decorativa1. Moje nazywały się Ferrara. Możesz wybrać kolor i zakończenia. Za podwójny karnisz o długości 240 cm płaciłam 260 złotych.

Tylko jedna uwaga - jeśli u nich zamawiasz, koniecznie otwórz przesyłkę przy kurierze. Ja nie dostałam połowy drążków, co odkryłam dopiero dwa tygodnie od odebrania przesyłki, gdy karnisze chciałam montować. Gdy zadzwoniłam z problemem, trochę się opierali, wymyślając absurdalną teorię, że dokupiłam sobie uchwyty i teraz chcę wycyganić drążki. Moja odpowiedź była jednak dość stanowcza i w ciągu trzech dni dostałam brakujące drążki (6 sztuk). Czyli generalnie nie mam zastrzeżeń.

Beauty, na razie daję sobie spokój z konsolami, stolikami i innymi potencjalnymi meblami. I tak miałam wyjątkowego speeda, że wszystkie meble do domu mam w trzy tygodnie po przeprowadzce, więc teraz nie będę już szarżować. Tylko dodatki, więc strony z bibelotami odwiedzać będę namiętnie.

:D