joliska 12.03.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 A mnie się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 12.03.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 ale w czym problem moja droga? bo jeszcze nie złapałam? są w paski - tak jak planowałaś. żadnych firanek na zdjęciu nie widzę, więc nie ocenię... Rozumiem, że odszyte jak się patrzy:) Więc co? Nie podoba ci się? Nie czujesz ich? Na zdjęciach wyglądają całkiem całkiem, choć kolorowe pasy to nie moja bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 12.03.2011 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 No niefajne są i tyle. Podpiąć je trzeba opaskami, to może nabiorą kształtu. Testy z czerwonym sznurkiem zastępującym opaskę wyszły pomyślnie. A generalnie chodzi o to, że ręce mi już opadają od tych kompromisów. Ostatnio luby wymyślił sobie ustroje akustyczne na ścianie w salonie. Oczywiście się nie zgodzę, więc ostatecznie nikt z tego salonu nie jest zadowolony. Ja nie, bo nie mam układu dwóch równoległych kanap, bo nie mam wymarzonych tapet tylko kamień na ścianie, bo jest pusto (nie mogę niczego postawić w promieniu 2 metrów od głośników) i mam zasłony w paski. Luby z kolei nieszczęśliwy, bo nie ma ustrojów akustycznych, wykładziny, welurowych zasłon i kanciastej kanapy. Przy następnym domu każde z nas będzie miało swoje strefy. Luby niech sobie urządza garaż, gabinet i pokój odsłuchowy, a ja wezmę resztę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 12.03.2011 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 Moje ulubione pomieszczenia w domu to garderoba (wiadomo), spiżarnia (bo mieści cały bałagan), kuchnia (bo obłędnie wygodna), pokój gościnny (bo tapety) i od niedawna sypialnia. Zapowiadałam, że wprowadzę w niej zmianę i to zrobiłam. Oto sneak peak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 12.03.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 nie szczuj, tylko dawaj, dawaj:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 12.03.2011 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 Chyba za bardzo panikujesz z tymi zasłonami, czego do końca nie rozumiem bo chyba sama wybierałaś tkaninę i z tego co pamiętam zapłaciłaś jakąś niebotyczną kwotę ? Jak mój się na coś nie zgadza, to pokazuję przykłady aranżacji i go przekonuję. W końcu tam mieszkają dwie osoby, więc nie do końca wiem co to jest kompromis (chyba żeby tu wymienić kino domowe, ale też z ultimatum koloru białego...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 12.03.2011 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 No dobra, chyba przesadzam. Fakt, zasłony wybrałam sama, ale dlatego, że nakreślono mi obszar poszukiwań wykluczający to, co chciałam od początku (gładkie, szare). Jutro pojadę po coś do upięcia i może nie będzie tak źle. Ale na firany nadal nie mogę patrzeć. Dobrze wyglądają w sypialni i pokoju gościnnym, ale w salonie kompletnie zasłaniają mi ogród. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mme33 12.03.2011 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 A może by tak na kanapę i fotel rzucić parę jaśniejszych ,jednolitych poduch? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 12.03.2011 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 fantastycze wnetrza, az chciałoby sie usiasc i rozgoscic z kawa Darcy mozesz zdradzic co to za kolor na scianach, chyba przeoczyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 13.03.2011 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 (edytowane) Darcy,jest harmonijnie, stonowanie, elegancko, no ale zasłony nie dodały "pazura", raczej wtapiają się bezpiecznie w całość.Pokaż w ogóle więcej firan i zasłon, choć ja przyznam, że kombinacji: firana + zasłony generalnie nie lubię....Jeśli wolałaś gładką tkaninę w szarościach, to rozumiem ból tego kompromisu..... A jak roleta do kuchni, bo pamiętam, że też zamawiałaś? ej, ej, a w sypialni pojawiły się pasy??? Malowane, czy tapeta???Fajnie fotel się na nich prezentuje. Edytowane 13 Marca 2011 przez Anjazzielonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryblair 13.03.2011 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Kompromisy bolą i to cholernie, bo tak naprawdę nikt do końca nie jest zadowolony. Sama ostatnio tego nietsety doświadczam. A jesli chodzi o zasłony to moim skromnym zdaniem są piękne. Bardzo eleganckie, klasyczne i dopasowane do pomieszczenia. A jak to z pasiatymi zasłonami bywa - najlepiej wyglądają upięte. Zobaczysz po upięciu będę miały zupełnie inny look i nabiorą charakteru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mme33 13.03.2011 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Darcy przyznać muszę że zdjęć to nam poskąpiłaś Zrób proszę parę w świetle dziennym i więcej z sypialni!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 13.03.2011 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 I z firanami! Jestem ciekawa czy wygląda tak źle czy może nie tak bardzo. Ja firan nie uznaję w żadnej formie ale rozumiem, że pasja ma też swoje wymagania. Darcy a może pomyśl sobie tak: mam piękny dom, przestrzeń, blisko drzewa i przyrodę, ogród itd. itp., nie mam żółtych ani pomarańczowych ścian tylko greige. Znajdź więcej pozytywów! Ja zawsze myślę sobie tak....jest tak dużo nieszczęść, i jednocześnie tyle pozytywnych aspektów, że trzeba doceniać to co się ma. Jeśli od zasłon nie zależy życie moje ani moich bliskich, to może nie warto poświęcać im tyle energii i po prostu zaakceptować ? :) A tak poważnie....SĄ PIĘKNE i moim zdaniem przełamują trochę monotonię. Ew. skoro planujecie dywan to przekonaj lubego, że do dywanu ze wzorem paski nie pasują tylko muszą być jednolite O! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 13.03.2011 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Zasłony piękne, ale tych wzorzystych dywanów w ich sąsiedztwie nie mogę sobie wyobrazić. Przyłączam się do apelu o większą ilość zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 13.03.2011 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Moim zdaniem zasłony dobrze wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 13.03.2011 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Darcy yokasta ma rację....zasłony to tylko tkanina, którą zawsze możesz zmienić. Doceń to co masz a masz przepiękny dom o którym większość śmiertelników może tylko pomarzyć. Ciesz się swoim domem i szukaj pozytywów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 13.03.2011 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Darcy i gdzie te zdjecia? jednym z sypialni i salonu sie nie zadowolimy:no:. Wedlug mnie zaslony wygladaja ok choc ja jesli juz to wolalabym jednolita tkanine, u mnie nie planuje ani firanek ani zaslon, n moze cos zwiewnego, dekoracyjnego w sypialni. Czy w salonie planujecie jakis dywan? bo o ile pamietam te ktore pokazywalas nie mialy wyladowac w salonie... Glowa do gory, Macie piekny dom, ja chetnie bym w nim zamieszkala:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacobina 13.03.2011 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 A ja niestety muszę przyznać Darcy rację. Wobec swojego pięknego domu Darcy właśnie popełnia zbrodnię...nudy i przewidywalności. I nie chodzi tu o wynikająca z konsekwencji kolorystycznej harmonię o która bywała wcześniej oskarżona (to kocham w tym samym kolorystycznym wydaniu). Chodzi o to, że każde pomieszczenie zaczyna wyglądać tak samo. Salon - pasy, sypialnia gościnna - pasy, lazienka - pasy, sypialnia gospodarzy... czy ten sneak peak nie oznacza przypadkiem kolejnych pasów? Spójność nie musi oznaczać monotonii - każde pomieszczenie może i powinno czymś zaskakiwać, mieć tę samą tonację ale być jednak inne. Tu tego zaczyna brakować. Jak dla Mnie Darcy wpadłaś w pułapkę konsekwencji do bólu. Masz niesamowitą wyobraźnię i wyczucie smaku wiec może weź głęboki oddech i daj oczom chwilę odpocząć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tosiaczek 13.03.2011 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Przepraszam ale mi te pasy też nie pasują;/Na zdjęciu wyglądaja ok ale ... no wlaśnie jakoś nie potrafie ich połączyć z tą ścianą z kamienia która chyba jest w pobliżu.Moim zdaniem już ona przelamuje nude jak to nazywa twój luby dlatego zasłony powinny być zdecydowanie gładkie.Wybrał ściane to twoja kolej była na wybór zasłon! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agdula 13.03.2011 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Dorcy, masz super bibliotekę w korytarzu!! Ten regał na płyty jest też genialny!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts