Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Darcy zaprasza...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A mnie się bardzo podobają Twoje pasy w salonie, bardzo fajnie podkreslaja monochromatyczna kolorystykę. Zreszta sama jestem fanką wszelkich pasów, kratek. I tez wyszukałam zaslony w paski ale o wiele drobniejsze :) Tkanina to ogromne wyzwanie, jak nie mialam problemu z aranżacja salonu tak spędzilam dlugie godziny z kilkunastoma wzornikami tkanin na zaslony, tylko mąż cierpliwie robil za wieszak :) bo kazalam ciągle je przykładać do okien :)

Kocham biel, szarości łamane beżem, czarne akcenty... Cenię konsekwencję, harmonię i spójność w całym Twoim domu.

Ale przyznam, że ostatnie zdjęcie trochę zaskoczyło mnie swoją przewidywalnością nieprzywidywalną w stosunku do moich oczekiwań.

Są paski w gościnnym, kotara w paski w łazience, pasiaste poduchy w salonie i zasłony w paski tamże. I była piękna sypialnia bez pasków. Czy ja się mylę, ale czy fotel na tle pasków, to fragment sypialni z tapetą ROMO w paski? Mam nadzieję, że się mylę. Bo jeśli nie i to jest ta niespodzianka z UK do sypialni, to czuję rozczarowanie niespodzianką, a w zasadzie tej niespodzianki brak:(

Darcy, nadal jestem Twoją wielką fanką i czekam z niecierpliwością na więcej fotek.

Można pisać, że monochromatycznie i pięknie albo do bani. Mi się podoba, chociaż paski też dałabym w jednym pomieszczeniu (gościnny wygląda oblędnie i tkaniny tyż) Ktoś tam wcześniej napisał o zbrodni. Dajcie spokój ludzie :) i wrzućcie na luz trochę ;) Ja od zawsze mam takie zdanie: każdy sobie urządza jak mu się podoba. Nie znam powodu (racjonalnego) dla którego ktoś miałby sobie robić sam krzywdę. Gdybym miała mieszkać w domu, który mam okazję sama urządzić i narzekać to po cholerę mi ten dom? Żeby mieć schronienie nad głową? Niby fajnie ale coś nie gra.

Darcy jak zwykle kochana zaczęłaś dyskusję i tyle Cię widzieli :) czekam niecierpliwie na więcej zdjęć.

Od zawsze wiadomo, że 99% facetów nie zna się na wnętrzarstwie choćby w podstawach. Ma być telewizor (albo jak u Darcy sprzęt dla audiofila), ma być gdzie posadzić tyłek i kolory żeby nie waliły po oczach + stolik pod piwo ;)

Mam wrażenie, że urządzanie własnych kątów traktuje...my trochę za poważnie. Może to jedna z niewielu rzeczy, którą trzeba się bawić!

Witam serdecznie gospodynię wątku i wszystkie uczestniczki. Do tej pory jedynie z uwagą śledziłam wątek, teraz jednak pragnę się wtrącić. Miła Darcy w poście z 16.02 umieściłaś zdjęcie z wzornika zasłon i na tym zdjęciu pasy ułożone są poziomo a w Twoich zasłonach pionowo. Czy to zamierzony efekt, czy może panie w salonie pomyliły się. Chciałabym też poprzeć Kasiorka, gdyż tak jak i ona, jestem ogromną fanką pasów i kratek. I choć dziś wyglądają odrobinę smętnie to na pewno znajdziesz sposób aby te zasłony pięknie zagrały w Twoim salonie.

oj tam, oj tam...nie siej defetyzmu ;)

jak dla mnie to Darcy ma oooooooooogromne szanse...i o jeszcze jedno "o" wieksze:rotfl:

Ja również chciałbym przyłączyć się do dopingu Darcy. KONIECZNIE musisz wystartować w tym konkursie na domplusdom.pl.

Ze wsparciem z forum wygraną masz w kieszeni, a pewnie będą chcieli opublikować prezentację z twojego wnętrza.

POWODZENIA.

Darcy ja mam taka propozycje: relax! przestan na chwile (miesiac, dwa a najlepiej 3) urzadzac, poszukiwac, rozmawiac z mezem o kompromisach, ogladac krytycznym okiem, kupowac, zamawiac. Odpusc na chwile i pomieszkaj tak jak jest. Masz ten dom na cale zycie a nie na chwile, daj sobie troche czasu i nie decyduj co chwile o czyms kolejnym. Ja nie mowie ze te decyzje sa zle... po prostu chyba troche za szybko i za duzo. widac ze Cie to juz wszystko meczy i wykancza....a ma cieszyc:) prawda?

Wielka Buzia

Darcy,

wdech - wydech, wdech-wydech!!!

Spokojnie. Spokojnie. Spokojnie.

Dom masz piękny, czarujący spokojem, stonowaniem, miłością ludzi, dla których jest sensem i radością życia.

No, to powiedziałam JA, miłośnik i admirator Twojej pięknej, klasycznej bazy.

Ale nie rób numerów, wracaj szybko i pokaż nam więcej!!

Darcy....

Trafiłam do Ciebie z Twojego bloga, podglądam od dawna, ale postanowiłam dzisiaj zabrać głos, po raz pierwszy zresztą publicznie.

Bluźnisz kobieto! Masz fenomenalny dom, z fantastyczną atmosferą. Udało się Tobie udomowić cztery ściany w zaledwie kilka tygodni od wprowadzenia się, a Ty jesteś wiecznie niezadowolona. Się pytam jak to mozliwe? Rozejrzyj się po tym cudzie, który masz , i który wypracowałaś " tymi ręcami ". Perfekcjonizm to bardzo groźna choroba.

Paski dla wielu dyskusyjne, jedna się wychyliła i skrytykowała, więc się przygotuj że poleci lawina. Ja pasy kocham, te u Ciebie zwłaszcza.

Do kompromisów radzę sie przyzwyczaić, one nie są wcale złe. I co z tego, że luby chce ustroje akustyczne, przeciez to też jego dom.

Darcy, wybacz jeśli uznasz, że przywitałam się zbyt ostro, ale zupełnie straciłaś dystans. Masz obłędny dom, ale nie oczekuj, że uda się Tobie wykończyć wszelkie wnętrza w najdrobniejszym szczególe po miesiącu mieszkania. Daj sobie czas.

Zazdroszczę Tobie strrrraszliwie. Jesteś Wielka, jasne?

Darcy....

Trafiłam do Ciebie z Twojego bloga, podglądam od dawna, ale postanowiłam dzisiaj zabrać głos, po raz pierwszy zresztą publicznie.

Bluźnisz kobieto! Masz fenomenalny dom, z fantastyczną atmosferą. Udało się Tobie udomowić cztery ściany w zaledwie kilka tygodni od wprowadzenia się, a Ty jesteś wiecznie niezadowolona. Się pytam jak to mozliwe? Rozejrzyj się po tym cudzie, który masz , i który wypracowałaś " tymi ręcami ". Perfekcjonizm to bardzo groźna choroba.

Paski dla wielu dyskusyjne, jedna się wychyliła i skrytykowała, więc się przygotuj że poleci lawina. Ja pasy kocham, te u Ciebie zwłaszcza.

Do kompromisów radzę sie przyzwyczaić, one nie są wcale złe. I co z tego, że luby chce ustroje akustyczne, przeciez to też jego dom.

Darcy, wybacz jeśli uznasz, że przywitałam się zbyt ostro, ale zupełnie straciłaś dystans. Masz obłędny dom, ale nie oczekuj, że uda się Tobie wykończyć wszelkie wnętrza w najdrobniejszym szczególe po miesiącu mieszkania. Daj sobie czas.

Zazdroszczę Tobie strrrraszliwie. Jesteś Wielka, jasne?

lubię to!:yes:

Ło Matko, to o mnie?! A z jakiego powodu?

Droga imienniczko (chyba?) i w tym i w poprzednich postach chwaliłam i zachwycałam się ile wlezie;) Nadal podziwiam wybory wnętrzarskie Darcy i uważam, że ma piękny dom. I też zazdroszczę, bo sama mieszkam od 10 m-cy w domu bez mebli i nawet bez drzwi wewnętrznych.

Napisałam tylko, co myślę - a myślę, że czasem pośpiech jest złym doradcą, i tyle w temacie pasków.

To nie o Tobie;-) Zresztą jakie ma to znaczenie? Komentowałam raczej tę sytuację jako zjawisko, jeden komentarz krytyki powoduje kolejne.

Myślę, że w tej sprawie ważniejsze od odnoszenia do siebie moich słów, jest uzmysłowić Darcy, że ma piękny dom, bo zdaję się chwilowo o tym zapomniała:o

To nie o Tobie;-) Zresztą jakie ma to znaczenie? Komentowałam raczej tę sytuację jako zjawisko, jeden komentarz krytyki powoduje kolejne.

Myślę, że w tej sprawie ważniejsze od odnoszenia do siebie moich słów, jest uzmysłowić Darcy, że ma piękny dom, bo zdaję się chwilowo o tym zapomniała:o

No to kamień z serca:0

Co do samej Darcy (BTW - Darcy - racz się odezwać, bo tęsknimy:) to ja myślę, że (zresztą pisałam to kilka razy i nie ja jedna)za bardzo się spieszy z tym urządzaniem i to wywołuje w niej samej frustrację. Powinna wrzucić na luz, parę miesięcy pocieszyć się tym, co jest i dopiero wtedy stopniowo i z rozwagą brać się za dodatki, pierdółki. Ja bym tak zrobiła.

Duuuużo bym dała, żeby mieszkać w domu już tak wykończonym. Zwłaszcza w takim domu.

Dziewczyny, nie powinnam tu w ogóle pisać, bo obiecałam mężowi nie zaglądać na forum i bloga przez minimum tydzień. Ale żeby utwierdzić Was w przekonaniu, że nie umarłam, wyjaśniam sytuację.

Dziękuję za słowa otuchy, ale jestem teraz w bardzo kiepskiej formie psychicznej i potrzebuję czasu dla siebie.

Z pozytywnych newsów - mam w kuchni roletę rzymską. Wygląda bardzo dobrze i gdyby nie moja wszechpotężna apatia, pewnie bym się ucieszyła.

Do usłyszenia za tydzień!

Edytowane przez Darcy