Nelli Sza 14.03.2011 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 15.03.2011 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 E una buona idea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 15.03.2011 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Dzięki Darcy , właśnie mnie zmusiłaś do kontaktu z szkołą językową u nas w Łazach, do centrum nie dam rady dojedzać a na wloski to ja mam ochote od dawna. Niech żyje wiosna i nowe postanowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caretilla 15.03.2011 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Darcy, doskonale Cię rozumiem, ja po przeprowadzce zamiast się cieszyć to też nie mogłam jakoś dojść do siebie. No i w dodatku mój syn nie ułatwiał mi zadania bo bardzo tęsknił za starym mieszkaniem (co z tego że w wieżowcu). Z czasem Ci przejdzie. Trzymam Kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiatholandii 16.03.2011 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Darcy, może powinnaś dodać trochę szarości. Na B&B mają świetne realizacje. Myślę, że coś Cię tam zainspiruje. Polecam stronę Anny Koszeli. Może to nie do końca Twój styl, ale kobietka umie łączyć klasyczne kolory bieli, szarości i beżu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KashaG 17.03.2011 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Darcy, mogłabyś już wrócić.................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 17.03.2011 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Niech dziewczyna sobie odpocznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ragazza 18.03.2011 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Darcy, może powinnaś dodać trochę szarości. Na B&B mają świetne realizacje. Myślę, że coś Cię tam zainspiruje. Polecam stronę Anny Koszeli. Może to nie do końca Twój styl, ale kobietka umie łączyć klasyczne kolory bieli, szarości i beżu. Po co ja tam zagjadałam Darcy, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 18.03.2011 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Po co ja tam zagjadałam Darcy, pozdrawiam Ja też tam zaglądnęłam, i bardzo się cieszę, bo to bardzo Moje Klimaty:yes: kwiatholandi dzięki:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ragazza 18.03.2011 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Ja też tam zaglądnęłam, i bardzo się cieszę, bo to bardzo Moje Klimaty:yes: kwiatholandi dzięki:D moje też, tylko możliwość realizacji niewielka, a właściwie granicząca z zerową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiatholandii 18.03.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Dziewczyny, ja też myślałam, że szanse marne, bo przy koncu kasy brak:), ale znalazłam "odpowiedniki":) i idę w dobrym kierunku.... Jak pozbieram się z maleństwem i budową w pojedynkę to wejdę w WASZE SZEREGI i wreszcie zacznę dziennik. Tak bardzo nieraz potrzebuję porady, pomocy w bojach z moją budową i jak narazię żyję Waszymi wnętrzami... Darcy, nie poddawaj się!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 20.03.2011 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Ja też uważam, że da się stworzyć taki klimat mniejszymi nakładami finasowymi:yes: Choć nie obejdzie się bez paru większych inwestycji. Bo z wnętzami jak z modą. Najlepszy styl to wyjątkowo szlachetne elementy połączone z tymi tańszymi (sieciowymi;)). U mnie sprawdza się to na codzień w wyglądzie osobistym, więc wierzę, że i w domu się sprawdzi. Dlatego mam zamiar zainwestować w pojedyncze lepsze meble czy dodatki, ale większość rzeczy naprawdę można zdobyć za grosze:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 20.03.2011 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Ja też tam zaglądnęłam, i bardzo się cieszę, bo to bardzo Moje Klimaty:yes: kwiatholandi dzięki:D Kurczę, poszłam i ja... I jestem rozczarowana - fakt, ładne wnętrza, ale jakieś wszystkie do siebie podobne: loft od apartamentu, kawalerki i wnętrza vintage niemal się nie różnią... Otwierając kolejną prezentację, wie się, czego mniej więcej się spodziewać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tosiaczek 20.03.2011 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Darcy,wracaj!Jak żyrandole,lustra....powieszone już?Poprosimy o kolejną sesje zdjęciową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 21.03.2011 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Kurczę, poszłam i ja... I jestem rozczarowana - fakt, ładne wnętrza, ale jakieś wszystkie do siebie podobne: loft od apartamentu, kawalerki i wnętrza vintage niemal się nie różnią... Otwierając kolejną prezentację, wie się, czego mniej więcej się spodziewać joliska to wrażenie potęguje fakt, że nie przegląda się zdjęć a wizualizacje. Wizualizacje mają to do siebie, że wyglądają do siebie podobnie. To dlatego, że graficy używają ograniczonej palety barw i obiektów. Jak przeglądam wizualki mojej pani architekt, też mam takie wrażenie, choć każde mieszkanie inne w stylu. Ale popatrzeć jest juz na co:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 21.03.2011 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Darcy's back. Ogarniam się powoli, a właściwie to bardzo powoli. Uznaliśmy z lubym, że jeśli się nie oswoję, to dom w końcu sprzedamy. Na pewno nie teraz, ale za rok, pięć lat, kto wie. Prawie umarłam ze śmiechu, kiedy w środku swojej depresji dostałam do przemyślenia propozycję awansu, który wiązałby się z przeprowadzką do biura koncernu w baaaardzo fajnym mieście na zachodzie Europy. Jakaż łatwa byłaby to ucieczka. Ale podziękowałam, odmówiłam i zostaję z tym piwem, którego sama sobie nawarzyłam. Czarne Sieny zawisły, są rewelacyjne. Ale żeby nie było zbyt pięknie, dodam, że jakoś ubogo wyglądają przy nich meble w jadalni, więc cieszyć się nie ma z czego. Aha, zepsuła się nam też mikrofala w nowym piekarniku (Siemens, dla jasności), a zlew (marki Schock) powinnam zareklamować, bo takiego badziewia nie widziałam, jak żyję. Zdjęcia wrzucę tu i na bloga, dla ostrzeżenia wszystkich potencjalnych nabywców. I jeszcze dwa słowa w kwestii strony Anny Koszeli. Bardzo mi się podoba, bardzo! Tak sobie teraz myślę, że gdybym jeszcze raz miała się urządzać, wynajęłabym specjalistę. Kogoś, kto robiłby za mnie research w sklepach, kupił za mnie, co trzeba, doradził i zweryfikował moje pomysły. Ale wybierałabym spośród zaledwie kilku projektantów, którzy czują mój styl, których zawsze podziwiam. Uważam jednak, że wrzucanie renderów na stronę, to trochę oszustwo. Jasne, że stworzenie ich wymaga sporych umiejętności technicznych, ale moim zdaniem nie można na podstawie rysunków oceniać umiejętności projektanta. Dopiero zrealizowany projekt uważam za wiarygodny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 21.03.2011 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 (edytowane) Hej Darcy, dobrze, że jesteś O matko, ale rewelacje - rewolucje. Mam na myśli ew. plany sprzedaży domu i pomysł wyjazdu. Jak widzisz, w życiu można się wszystkiego spodziewać, tylko nie przewidywalności..... Darcy, ale z czym się nie możesz oswoić? Z metrażem, dojazdami, czy "nie czujesz" domu? aha, NAPRAWDĘ zleciłabyś urządzenie SWOJEGO domu obcej osobie?? Odmówiłabyś sobie wędrówek, poszukiwań, dreszczyku emocji, wybierania? No nie wierzę!!! Edytowane 21 Marca 2011 przez Anjazzielonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 21.03.2011 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 (edytowane) Anja, rzeczy, z którymi nie mogę się oswoić: a. Metraż. Leszek Talko napisał ostatnio rewelacyjny felieton w Twoim Stylu pt. Dom. Opisuje, jak po latach spania na rozkładanej kanapie marzyli z żoną o wielkiej sypialni. No i kupili sobie mieszkanie z wielką sypialnią. Tyle że czuli się w niej obco, a powierzchnia wydawała mi się strasznie zimna i nieprzytulna. (Ja przeżyłam dokładnie to samo). Potem wybudowali dom na wsi. Miało być sielsko, anielsko i swojsko. A dzieci wsi nie lubią, do szkoły mają daleko, nie ma nawet sklepu, a pokój gościnny nie przydał się, bo nikt ich na wsi nie chce odwiedzać. (U mnie to samo, tylko bez dzieci w kadrze. ) b. Odległość. Dojeżdżam godzinę do pracy, czasem dłużej (dziś 1:20). Jeśli zapomnę laptopa i będę musiała po niego wrócić, to w robocie pojawię się w południe. Mam też wrażenie, że jestem na końcu świata, że karetka nie dojedzie, że życie toczy się lata świetlne od nas. A do kosztów wakacji musimy dorzucać pięć stów za taksówkę na lotnisko i z powrotem. c. Ogród. Niby fajny, bo duży i zalesiony, ale o roślinach wiem tyle, że na ogół są zielone. Przeraża mnie ta powierzchnia. Wolałabym taras w apartamentowcu albo ogródek jak chustka do nosa w szeregowcu. d. Błoto. Drogę mamy utwardzoną, ale gruzem, a nie asfaltem. Zamiast ogrodu też mamy błoto, więc widok z okna - po prostu obłęd. W Warszawie na spacery do parku szłam w balerinach, a teraz nie mogę się ruszyć bez kaloszy. Więc się nie ruszam. Wsiadam rano do samochodu, który stoi w garażu, a wysiadam w garażu podziemnym firmy. Na zewnątrz nie wychodzę. I to by było na tyle w kwestii uroków natury na wsi. e. Koszty. Pierwsza faktura za gaz - 5,5 tys. (za 3 miesiące), druga faktura ponad 2 tysiące (za 1,5 miesiąca). I tak dalej... Nie chce mi się nawet myśleć, co mogłabym kupić i gdzie pojechać za pieniądze, które puszczam z dymem w postaci ogrzewania tych cholernych metrów sześciennych. Do tego kredyt, którego wcześniej nie miałam, i świadomość setek tysięcy utopionych w murach i wyposażaniu domu. Tyle przychodzi mi do głowy. Ale przezwyciężyłam już lęki (xanax rządzi!), że jestem niewolnikiem tego domu. Jeśli nadal go nie będę akceptować, po prostu sprzedamy wszystko w cholerę. Trudno, człowiek uczy się na błędach. Edytowane 21 Marca 2011 przez Darcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 21.03.2011 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Darcy, to są stwierdzenia, do których trudno się odnieść... Najważniejsze, że oboje z mężem uzgodniliście wyjście awaryjne. Teraz nic na siłę, pozwól życiu się toczyć, a na pewno wyjdzie to Wam wszystkim na dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 21.03.2011 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 No właśnie.... Czasem, cholera jasna, chyba trzeba zrealizować marzenia, by zobaczyć, że wcale marzeniami nie były, bo jakoś nam dziwnie źle, a to znaczy, że lepiej byłoby o niektórych rzeczach śnić, a nie wprowadzać je w życie, sama nie wiem.... A może to jakaś depresja poprzeprowadzkowo - przedwiosenna Cię złapała, za parę dni/ tygodni wszystko będzie wyglądało inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts