MagdaZZZ 21.01.2011 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 No to i ja się przywitam:) Cześć wszyscy, jastem Magda, jestem nowa... Ostrzegam, to mój pierwszy wpis na forum muratora (i nie tylko, bo w ogóle na jakimkolwiek forum). Przyszłam tu oczywiście za Darcy:wave: U mnie sufit także ukrywa rurę, ale i tak go nienawidzę. Łączy się z jadalnią, gdzie mam sufit na normalnym poziomie i strasznie nie podoba mi się ten uskok. Listwy przysufitowe mam tylko w jadalni, bo w kuchni nie dam rady ich zrobić. Wygląda to jak poniżej. A dlaczego nie przedłużyłaś lini tego podwieszonego sufitu przez całą jadalnię aż do podciągów, które oddzielają ją od salonu i holu? To by chyba rozwiązało Twoje problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 21.01.2011 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Przeprzepiękna biblioteka. Biel + szkło = cudo. Ładne listwy no i nie ukrywam - bardzo odpowiada mi kolorystyka. Czekam na ciąg dalszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casamia 21.01.2011 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 No dobra , to ja też się przywitam Zarejestrowałam się przed chwilą na forum , też przyszłam tu za Darcy -Darcy.. widzisz spory masz ogon anonimowych czytelników bloga Bardzo podoba mi się Twój dom i z niecierpliwoscią czekam na kolejne zdjęcia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 21.01.2011 23:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Przyszłam tu oczywiście za Darcy:wave: Madga, to dla mnie zaszczyt. Mam nadzieję, że się odnajdziesz na forum. W galeriach wiele wnętrz jest tak pięknych, że na pewno zostaniesz na dłużej. A dlaczego nie przedłużyłaś lini tego podwieszonego sufitu przez całą jadalnię aż do podciągów, które oddzielają ją od salonu i holu? To by chyba rozwiązało Twoje problemy. Szczerze? Nie pomyślałam o tym. Byłam tak zafiksowana, aby sufitów podwieszanych tworzyć jak najmniej, że ograniczyłam się do kuchni, gdzie nie dało się tego uniknąć. Przedłużenie tego sufitu na jadalnię byłoby dość proste, choć nie na dziś, bo muszę trochę odsapnąć po wykończeniówce. Ale jest to na pewno łatwiejsze, niż kombinowanie ze zdjęciem sufitu z kuchni, tynkowaniem stropu, gładziami etc. Szkoda tylko tych kilku centymetrów w jadalni... Przemyślę sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 21.01.2011 23:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 No dobra , to ja też się przywitam Zarejestrowałam się przed chwilą na forum , też przyszłam tu za Darcy -Darcy.. widzisz spory masz ogon anonimowych czytelników bloga Bardzo podoba mi się Twój dom i z niecierpliwoscią czekam na kolejne zdjęcia . Casamia, po prostu nie wierzę! Witaj i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 22.01.2011 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Szczerze? Nie pomyślałam o tym. Byłam tak zafiksowana, aby sufitów podwieszanych tworzyć jak najmniej, że ograniczyłam się do kuchni, gdzie nie dało się tego uniknąć. Przedłużenie tego sufitu na jadalnię byłoby dość proste, choć nie na dziś, bo muszę trochę odsapnąć po wykończeniówce. Ale jest to na pewno łatwiejsze, niż kombinowanie ze zdjęciem sufitu z kuchni, tynkowaniem stropu, gładziami etc. Szkoda tylko tych kilku centymetrów w jadalni... Przemyślę sprawę. Naprawdę to przemyśl:) Jak odsapniesz i nabierzesz nowych sił, zobaczysz, że okarze się to jedynie kosmetycznym zabiegiem trwającym jeden dzień i kosztującym parę groszy. A wówczas nikt nawet nie zauważy tego obniżenia. Z tego co widzę na zdjęciu, jest to u Ciebie kwestia dosłownie paru centymenrów - nie żałuj ich:cool: Powiem Ci tylko, że moje mieszkanie będzie najniższym jakie chyba w życiuwidziałam (po obniżeniu sufitów będzie to jedynie 265m:(. Ale uparcie moja Pani arcitekt i maż i fachowcy, wszyscy uważają, że właśnie obniżenie sufitów na około pokoju (pozostawiając dziurę na środku wykończoną specjalnymi listwami) optycznie je podwyższy -co ma jakiś sens. Sprawdzę na sobie i Ci powiem, czy to prawda. Może właśnie wybrałabyś wtedy taką opcję z dziurą w środku (wtedy nie stracisz tych centymetrów). Jakbyś chciała lepiej zrozumieć o co chodzi - na maila wysłałam Ci kiedyś wizualizację mojego mieszkania. Spójrz na sufit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 22.01.2011 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Sprawdzę na sobie i Ci powiem, czy to prawda. Może właśnie wybrałabyś wtedy taką opcję z dziurą w środku (wtedy nie stracisz tych centymetrów). Jakbyś chciała lepiej zrozumieć o co chodzi - na maila wysłałam Ci kiedyś wizualizację mojego mieszkania. Spójrz na sufit. O, tak to mniej więcej wygląda: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 22.01.2011 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Przepraszam, że zaśmiecę wątek, ale jak już wspomnałam jestem nowa (Darcy mam nadzieję wybaczy:)):Jak się wstawia obrazy ze swojego dysku w treść postu??? Jak widać mi to nie wyszło:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 22.01.2011 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Darcy fajny ten Twoj nowy awatarek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 22.01.2011 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 (edytowane) MagdaZZZ,wyszło Ci - rewelacyjną masz wizualizację!!! Darcy,jakie masz ogrzewanie w salonie? Podłogówkę, czy grzejniki stalowe?Pytam, bo męczy mnie okrutnie kwestia pogodzenia przy oknie tarasowym grzejników z zasłonami, co jest wyzwaniem. Edytowane 22 Stycznia 2011 przez Anjazzielonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 22.01.2011 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 MagdaZZZ, wyszło Ci - rewelacyjną masz wizualizację!!! Dzięki:D Darcy, jakie masz ogrzewanie w salonie? Podłogówkę, czy grzejniki stalowe? Pytam, bo męczy mnie okrutnie kwestia pogodzenia przy oknie tarasowym grzejników z zasłonami, co jest wyzwaniem. Jeśli nie chcesz mieć grzejników na ścianie, pomyśl o ogrzewaniu kanałowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 22.01.2011 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Anja ja mialam ten sam dylemat dlatego u mnie kanalowe:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniutaJ 22.01.2011 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Darcy,Mozesz napisac jakiego koloru i firmy masz fugi na podlodze? Bo na scianach chyba biale, prawda?ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 22.01.2011 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Magda, Aneta: tak, myślę nad kanałowym, tylko że to koszt około 4 tysiące więcej niż przy grzejnikach płytowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 22.01.2011 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Anja tanio nie jest fakt ale praktycznie...u mnie nie bedzie zaslon ani firanek ale generalnie mnie grzejniki draznia, najchetniej wogole bym je wywalila ale jakos grzac musimy:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 22.01.2011 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Witaj Darcy I ja przyszłam za Tobą tutaj z powodu Twojego bloga. Chyba nigdy go nie komentowałam, ale od dawna czytam i służy mi za inspirację do urządzania mojego pierwszego mieszkania (dla jednej osoby - młodej studentki). Oczywiście mój metraż (42m2) jak i zasoby pieniężne nie pozwalają na coś takiego, co jest u Ciebie, ale Twój blog zdecydowanie pozwolił mi zwizualizować sobie to, co siedziało w moim umyśle od dawna. Twój dom podoba mi się bardzo i myślę, że zawsze wychodzą jakieś niedociągnięcia. Nie mogę się doczekać zaś efektu finalnego.... Masz wspaniałą bibliotekę, przepiękną. Uwielbiam też to, że pokazujesz rzeczy zarówno droższe, jak i tańsze. I podoba mi się, że masz taki prosty, klasyczny dom. I widać też, jak wiele zależy od ekipy... Ja również mam mugaty, zarówno w łazience jak i w kuchni i cuda na kiju były z nimi robione, bo w łazience trzeba było pokryć filar. Były więc cięte i składane ze sobą, ale pomimo tego, że są frezowane, więc teoretycznie powinno wypaść do fatalnie, to zrobili mi to naprawdę porządnie. Z drugiej strony ja nie jestem aż taką perfekcjonistką jak Ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KJB 22.01.2011 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 .... to i ja też się przywitam Od niedawna jestem (-śmy) zarejestrowana na FM. Wybraliśmy z mężem projekt naszego przyszłego domu. Obecnie przechodzimy burzliwy etap adaptacji oraz wielu zmian ) Niektórzy mówią, że trzeba było robić projekt indywidualny Bardzo podoba nam się Twój dom i wyczucie stylu! Brawo! Nie muszę już chyba pisać, że z niecierpliwością czekamy na kolejne wpisy i zdjęcia ) Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 22.01.2011 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Cały dzień mnie nie było, bo wisiałam z pędzlem na ścianie. A tu tylu gości. MagdaZZZ, przemyślę to rozwiązanie, ale na razie marzę tylko o tym, aby się wprowadzić. Jak znam siebie, po pół roku w nowym domu zacznie mnie nosić, aby coś zmienić. Mam już pewne plany, a sufit w jadalni dorzucam do tej listy. Dziękuję za inspirację! Anjazzielonego, w salonie mam system mieszany. Dwa grzejniki kanałowe nie poradziłyby sobie z ogrzaniem tak dużej przestrzeni (rzeczywiście grzeją raczej słabo), dlatego pod oknem mam zwyczajny, biały, stalowy grzejnik. Przyjęłam generalną zasadę - pod płytkami podłogówka, przy tarasie kanałowe, a w pozostałych pomieszczeniach z drewnianą podłogą tradycyjne grzejniki pod oknami. Grzejemy od października i jest naprawdę ciepło. Żałuję tylko, że dałam się hydraulikowi namówić na grzejnik drabinkowy w gościnnej łazience. Po jego włączeniu robi się sauna. Podłogówka świetnie daje sobie radę i to niespecjalnie ładne żelastwo na ścianie jest zupełnie zbędne. aniutaJ, na podłodze mam fugi Mapei, kolor chyba antracytowy. Nie chciałam idealnie czarnych, bo zaraz byłyby szare. A na ścianach fugi oczywiście białe, też Mapei. Maszenka, serdecznie witam! I choć cieszę się z mojego domu, zazdroszczę Ci chwilami tego metrażu. Gdy teraz sobie pomyślę, co mogłabym wyczarować w swojej studenckiej kawalerce... Lubię małe mieszkania za to, że można je błyskawicznie odmienić. A 42 metry to powierzchnia w sam raz. Jeśli zaś chodzi o mieszanie drogich i tanich przedmiotów... Ja po prostu lubię takie miksy. A poza tym na ogół nie stać mnie na to, co mi się najbardziej podoba, więc kombinuję. KJB, nas też przekonywano do projektu indywidualnego i - nie ukrywam - był moment, kiedy żałowałam, że się nie zdecydowaliśmy. Ostatecznie jednak jestem bardzo zadowolona z rozkładu wnętrz, choć nasze zmiany były dość znaczące. Zawsze można zrobić coś lepiej, ale może lepsze jest wrogiem dobrego...? Trzymam kciuki za Wasze budowlane plany! agawi74, dziękuję za wczorajsze linki dotyczące piaskowca! Przeczytam wszystko uważnie i chyba zaprzyjaźnię się z tym tarasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 22.01.2011 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 (edytowane) Dziś nareszcie udało mi się zrobić zdjęcie tapety w pokoju gościnnym: http://lh6.ggpht.com/_UzeX9lbO2SY/TTtADRr9ALI/AAAAAAAAAKQ/Qsbo1Gzzx3w/dar.jpg http://lh5.ggpht.com/_UzeX9lbO2SY/TTtADhmvFxI/AAAAAAAAAKU/8-jfQhgV2Yw/dar2.jpg Wzór i błyszczące fragmenty absorbują mocno wzrok, dlatego zrezygnowaliśmy z położenia tej tapety w sypialni. Dwie pięciometrowe ściany w pasy to trochę za dużo, aby się wyciszyć. Zamiast tego pomalowaliśmy ściany na kolor, który mamy wszędzie. Pierwszy raz miałam w ręku malarski pędzel! Luby malował szerokim wałkiem, a ja domalowywałam przestrzenie przy drzwiach, sufitach i podłodze. http://lh4.ggpht.com/_UzeX9lbO2SY/TTtADCu4TBI/AAAAAAAAAKI/8-qcF1Ix5ew/dar4.jpg Poszło nam nadzwyczaj dobrze! Gdybyśmy oboje wylądowali bez pracy, zakładamy firmę remontowo-wykończeniową. To efekt naszej harówki. W poniedziałek drugie malowanie i gotowe. http://lh3.ggpht.com/_UzeX9lbO2SY/TTtADWcWnlI/AAAAAAAAAKM/RPzibrDMPNY/dar5.jpg Edytowane 23 Stycznia 2011 przez Darcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 22.01.2011 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Haaaaaaa moze sie uda tym razem:). Czyli zostaje Ci 5 metrów tapety? tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts