Rudamaruda 22.03.2011 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 mój wymarzony typ z płaskim daszkiem! Oczywiście o mniejszym metrażu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PRIMA-VERA 22.03.2011 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Ha ha. Darcy to odjazd w totalnie inną stronę! Poprzednie mieszkanie miałam zaaranżowane w stylu minimalistycznym i po pewnym czasie zaczęło mi brakować... pierdół, które mogłabym postawić na komodzie, bluszczu na parapecie kuchennym i takich tam. Styl minimalistyczny jest zawsze dobry, niestety bardzo ogranicza i zobowiązuje. Dlatego teraz moje wnętrza będą dla odmiany w stylu... około Riviera Maison. Czytałam kiedyś artykuł o mieszkaniu Dawida Wolińskiego. Jego wcześniejsze mieszkanie było minimalistyczne, a kolejne wprost przeciwnie, zwrot o 180 stopni http://polki.pl/dom_wnetrza_galeria.html?galg_id=10003397&ph_center_01_page_no=6 Ideałem byłoby mieć chyba dwa domy w dwóch różnych stylach i zamieszkiwać w nich w zależności od nastroju A co do wykonawców - nie można godzić się na bylejakość! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 22.03.2011 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Już dawno pisałam, że piwnicę urządzę w stylu shabby Dwa mieszkania pozwoliłyby mi się wyżyć i pogodzić elementy nie do pogodzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 22.03.2011 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 podczytuje Twoj wątek codziennie,fajnie,ze wrocilas:-).....wspolczuje Ci tych lękow Darcy,znam niestety to uczucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 22.03.2011 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 PRIMA-VERA, no widzisz, ja od dwóch lat wzdycham do RM, a teraz poszłabym w minimalizm. aha26, dziękuję. Rudamaruda, na swojej działce i tak nie mogłam go wybudować. Miejscowy plan nakazuje dach ze skosem. joliska, a ja się do shabby nie przekonam, choćby nie wiem co. Mam parę rzeczy minimalnie shabby (gazetnik, fotele w sypialni), ale jako total look mi kompletnie nie leży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 22.03.2011 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 (edytowane) Wracam powoli do żywych. Wybrałam się dziś do Mebelplastu w Jankach, aby zapłacić resztę kwoty za kanapę. Jutro przyjeżdża! A przy okazji wpadłam do Fabryki Wnętrz. Mam nadzieję, że racji różnej garderoby, w którą jestem przyodziana podczas tych wizyt, sprzedawcy nie kojarzą mnie jako natrętnej oglądaczki, która nęka ich kilka razy w tygodniu i za każdym razem wychodzi z pustymi rękami. Ale tym razem coś kupiłam. Zawisło w holu zamiast zdjęć w czarnych ramach: Na blogu pisałam o botanicznych rycinach. To będzie mój motyw. Kupiłam też na Allegro tablice z 1882 roku przedstawiające na rysunkach florę Niemiec, ale nabytek w Fabryce był o tyle miły, że z przeceny i od razu w oprawie. Widoczek z bliska: Podobają mi się, bo wyglądają dużo lżej niż poprzednie ciężkie, szerokie ramy. Ktoś to trafnie zauważył w komentarzach na blogu, więc przemyślałam i zmieniłam. Moim zdaniem jest teraz dużo lepiej. Aha, grafiki zawisły niżej niż wcześniej wisiały zdjęcia. Teraz górna krawędź ram jest równo z linią drzwi. I git. No i nareszcie obiecane fotki czarnej Sieny! Dla spostrzegawczych - lustro, które wcześniej oparte było o ścianę, nareszcie zawisło. Na konsoli postawię zdjęcia przodków oprawione w srebrne ramki. Wybieram się po nie (ramki naturalnie, a nie zdjęcia przodków) do Zara Home od miesiąca. Sienę mam jeszcze w jadalni. Poniżej kiepska fotka, bo robiona pod ostre światło. Pomiędzy kinkietami chciałabym powiesić zegar, ale nie wiem, czy za dużo grzybów będzie pływać w tym wnętrzarskim barszczu. W Fabryce Wnętrz widziałam dziś coś bardzo ładnego - okrągły zegar w czarnej oprawie, kremową tarczą, czarnymi cyframi i napisem Westminster pośrodku. Wolę w sumie angielskie niż francuskie konotacje... Może pozwolą mi go oddać, jeśli po przymiarce nie będzie pasował. Pisałam kiedyś o tym, że zrobiłam przenosiny każdej niemal komody. Ta z sypialni wyleciała do gościnnego i wygląda tak: To prosta, klasyczna bieliźniarka. Pasuje chyba do czarnych, metalowych łóżek. Na bogato jest tapeta. Edytowane 22 Marca 2011 przez Darcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 22.03.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Ach..Darcy,ślicznie....wiem,ze w takich wnętrzach osiągnęłabym wewnętrzny spokoj:-).....czy tą tapete to z UK sprowadzalas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 22.03.2011 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 aha26, tak, tę tapetę sprowadzałam z UK. Niestety na zdjęciach kolory są mocno przekłamane, bo mój aparat bardzo podbija odcienie żółci. Przez to tapety wyglądają jak żółto-brązowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 22.03.2011 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Jest pięknie: Sieny cudowne, ryciny oryginalne i klimatyczne, lustro fajnie "srebrzy" we wnętrzu, tylko.........dużo masz w ogóle oświetlenia:) Zegar jakiś klimatyczny ja u Ciebie widzę, klasyk angielski lub francuski, prosty, nie wiem co prawda gdzie konkretnie, ale co to za dom bez zegara. Pasowałby:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 22.03.2011 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Anja, oświetlenia mam tyle, że jeśli włączyłabym to wszystko, wywaliłoby korki w całej wsi. Ale wszystkie lampy i żyrandole włączam tylko do zdjęć, bo mój aparat nie radzi sobie w kiepskim świetle. Na ogół wygląda to normalnie - kinkiety dają nastrojowe światło, więc zwykle tylko one świecą. Żyrandol nad stołem wyłącznie do czytania gazet przy kolacji i sprzątania. I tak dalej. Żałuję tylko zrobienia górnego oświetlenia w sypialni. Powinnam była zaklajstrować ten kabel w cholerę, zamiast szukać żyrandola-zapchajdziury. Teraz wisi sobie kryształowy nieduży Marklojd, ale przez tydzień nie świecił, bo zapomnieliśmy wkręcić żarówki. To chyba najlepiej świadczy o tym, jak to oświetlenie jest nam potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 22.03.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 nice, nice:yes: Dobrze, że te obrazki powiesiłaś niżej:) Żyrandole pięknie się prezentują... A sypialnia? Kiedy nam ją przedstawisz w nowym wydaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 22.03.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 stwierdzam nadużywanie określenia "klimatyczny" (słowo jest nijakie i według mnie nic nie znaczy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 22.03.2011 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 syberia, wygrywasz, jak zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 22.03.2011 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Darcy to i ja się ujawniam bo podglądam od dawna o czym zresztą wiesz bo podpytywałam Cię o Sieny Teraz zawisły więc nie mogę się już nie wypowiedzieć - są piękne i bardzo żałuję, że za późno dowiedziałam się o tym, że już nie będą produkowane. U Ciebie zagrały idealnie. Wszystko mi się podoba Z niecierpliwością czekam na fotki kanapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 22.03.2011 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Darcy to ja również dołączę do grona ujawniających się. Witam się ślicznie. Podglądam, podpatruję i zachwycam się Twoimi wnętrzami. Siena wygląda boooosko. Z oświetleniem górnym w sypialni masz 100% racji - u mnie też się nie sprawdza. Mam pytanko (pewnie już wcześniej o tym pisałaś, ale jakoś mi umknęło) - jak nazywają się Twoje stojące lampy, np. ta na białej komodzie w pokoju gościnnym? Zauroczyły mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 22.03.2011 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Darcy mnie sie podoba - bardzo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 22.03.2011 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 lubię botaniczne klimaty ...będę czekać na zakup z allegro ...no i na sławną kanapę też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 23.03.2011 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Syberia,odczep się od klimatyczności:).My sekciarze z FM wiemy, że to: nastrojowy, domowy. A u Darcy tak jest, PRAWDA??? Darcy,co to za żyrandol kryształowy, co? MY nic jeszcze o nim nie wiemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 23.03.2011 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Mam pytanko (pewnie już wcześniej o tym pisałaś, ale jakoś mi umknęło) - jak nazywają się Twoje stojące lampy, np. ta na białej komodzie w pokoju gościnnym? Zauroczyły mnie. Nemi, witam w mojej skromnej galerii. Lampki to niklowane Chapura, kupione w romantic-home.pl. Abażury z Leroy Merlin. Z bliska wyglądają jak poniżej. Na marginesie, mam dwie do sprzedania, bo wyleciały z sypialni. Jeśli jesteś zainteresowana, daj znać na priv. Anja, w sypialni mam taki żyrandol: http://www.rojswiatel.pl/files/1683751598/19_1.JPG_200_small Wygląda na dość okazały, ale jest niewielkich rozmiarów i w sumie przezroczysty, więc nie rzuca się w oczy. Prawie go nie używam. pysiaczek, dziękuję. Sieny rzeczywiście wyglądają świetnie. Stosunek jakości do ceny wypada obłędnie. Szkoda, że przestali je produkować. Anetko, dziękuję. lasche, kanapa nie będzie się dramatycznie różnić od tej obecnej. Obicie identyczne, bo mam już taki fotel. Chociaż ostatnio zobaczyłam w Mebelplaście przepiękną tkaninę obiciową, kremową o wyraźnym splocie, ale bardziej szlachetną niż ta moja... Ech, lepsze jest wrogiem dobrego, więc wyrzucam ją z pamięci, aby się nie dołować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PRIMA-VERA 23.03.2011 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Hmmm... Darcy ładny ten żyrandol z sypialni. Jest niewielki? A na zdjęciu wydaje się jakby był całkiem spory. Skąd go wytrzasnęłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts