Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Darcy zaprasza...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A ja już bym tak BARDZO chciala nie myśleć o urządzaniu i kombinowaniu co do czego i z czym tylko wejść do domu po pracy,usiąść i powiedzieć "Jest dobrze!"Niestety jeszcze długaaaaa.....droga przed mną:(

Ładna ta błękitna tapeta!W jakieś ofercie znalazłaś?

Nie bylas jeszcze na blogu Rokoko? Nie wierze! Uwielbiam jej porady "zrob to sam", choc najczesciej jest to awykonalne dla takiego lewusa jak ja, wszystkie moje proby koncza sie jakas tragedia (lampa z rurek:) choc rzeczywiscie zdjecia i jej opisy sugeruja ze to bułka z masłem.

Jesli chcesz zobaczyc jak doradza ludziom to zajrzyj na watek ane3ka1 jej swego czasu duzo pomagala w wyprowadzeniu wnetrza.

syberia, ja też się widzę w takim domu. :yes:

Ale widzę się też w starej kamienicy, z sufitami na wysokości prawie czterech metrów, widzę się w odrestaurowanej stodole na Mazurach, widzę się w minimalistycznym apartamentowcu ze stumetrowym tarasem...

Magda, prywatę wybaczam, bo też mam ochotę zobaczyć tę podłogę. I tak mi się coś zdaje, że powzdychałybyśmy do wnętrz, która ma / miała / będzie miała PRIMA-VERA, więc nie odpuszczajmy dziewczynie.

;)

kacha, większego beztalencia do DIY niż ja nie ma nigdzie na świecie, więc na pewno wymiatasz. A bloga Rokoko wcześniej nie widziałam i aż uwierzyć nie mogę, że nie trafiłam na niego wcześniej. Mój własny na Decoratorium.pl (kupiłam domenę!) planuję przebudować w podobnym stylu, ale bez części poradniczej. Ja się do tego nie nadaję, a i tak biegła w robieniu wizualek nie jestem.

Tosiaczek, poczekaj, poczekaj. Usiądziesz na kanapie w urządzonym domu i będziesz w myślach budować kolejne. ;)

W domu było gęsto od tapet, tkanin, żakardów, ciemnego drewna, kryształowych żyrandoli... Tylko łazienki byłyby dość minimalistyczne. Proste szafki, na ścianach i podłodze marmur.

Wiesz Darcy, moja kolezanka ma wlasnie taki dom, a wlasciwie rezydencje i .... nastepny bedzie inny. Pozdr :)

Darcy świetny dom. tylko jakoś tak mi się wydaje.... że .... bardzo podobny do obecnego?...:)

Ja widzę tylko jedną - z mojego punktu widzenia - wadę: niewygodne przejście z wiatrołapu do kuchni. wiem, że jest przejście z garażu, ale takiego mam hopla:)

A co do wymyślania nowego domu - ja robię dokładnie to samo! Puszczam przed zaśnięciem wodze fantazji i planuję, planuję, planuję. Nie dlatego że moj dom już urządzony, tylko wręcz przeciwnie. W "prawdziwym" domu mam jestem jednak ograniczona różnymi okolicznościami, a w fantazji nie. No i wymyślanie to najprzyjemniejszy etap budowania. Potem zaczyna się walka z materią (głównie fachowcami:)) i już nie jest tak fajnie.

Darcy zainspirowałam się Twoim TRESEM :) Kupiłam wczoraj TRESA do kuchni, ale bardziej minimalistyczną wersję. Jeszcze nie widziałam tej baterii na żywo. Już nie mogę się doczekać kiedy przyjdzie kurier. Ta biała wajcha - rewelka! ;) Jak Ci się twoja bateria sprawuje? To ta seria: http://www.artlazienki.pl/public/images/produkty/duze/2874-6864.jpg

Darcy dzięki Twojemu blogowi codziennie poznaję nowe blogi nowych dziewczyn. Ile tego jest! Wczoraj odkryłam ROKOKO. Tylko skąd mieć czas żeby to czytać??? :/ Twój blog jest jedynym, który podczytuję od początku,a inne ewentualnie oglądam.

Na pewno decoratorium.pl ? Bo na tej stronie są zasłony, firany....

Yokasta, to linki reklamowe :)

Darcy, coś jest nie tak - domena decoratorium.pl jest na sprzedaż... Zupełnie inaczej wygląda to na stronie dekoratorium.pl ...

Hm... czyżby mój emocjonalny dół spowodowany był tym, że nie mam już czego urządzać? Może nie chodziło o to, aby urządzać, by mieszkać, tylko by urządzać dla samego urządzania?

:confused:

No i ja własnie o tym Ci mówiłam, marząc o domu marzymy o etapach urządzania, ogladaniu, wybieraniu kupowaniu , ustawianiu, przestawianiu . Jak już wszystko stoi na swoim miejscu to pojawia się pustka. Można ja szybko zapełnic nowym marzeniem.

Ja już swoje mam - Zdecydowałam ze jak tylko skończę to swoje mieszkanko, którego też już za bardzo nie lubie , bedę sie rozglądac za działeczką nad jeziorkiem i postawię mały domek nad samym brzegiem z morskim klimatem

Darcy a ty przeciez masz jeszcze bloga na którym wirtualnie mozesz sie wyżyć wnętrzasrsko

a dom twój ciagle piekniejszy :)

Ja mam serdecznie dość mojego remontu. Jak się skończy, umrę ze szczęścia i rozwalę się na kanapie z książką i herbatkę. Zacznę robić pyszne przetwory, gotować i w ogóle. A następny remont... Wrrrrrr. Mogę remontować, jeżeli będę miała niezliczoną ilość gotówki plus możliwość publicznego biczowania czy stawiania pod pręgierzem fachowców. Inaczej niestety jest to dla mnie zbyt emocjonalne wykańczające.

Darcy zainspirowałam się Twoim TRESEM :) Kupiłam wczoraj TRESA do kuchni, ale bardziej minimalistyczną wersję. Jeszcze nie widziałam tej baterii na żywo. Już nie mogę się doczekać kiedy przyjdzie kurier. Ta biała wajcha - rewelka! ;) Jak Ci się twoja bateria sprawuje? To ta seria: http://www.artlazienki.pl/public/images/produkty/duze/2874-6864.jpg

Mam tę baterię , jest rewelacyjna!!Tylko na początku miała falstart ,musieliśmy głowicę wymieniać ,ale firma szybko przysłała i zmieniliśmy ją sami

Prima-Vera, moja bateria też jest super (choć bardziej retro), a wajcha bardzo wygodna. Jedyny minus, że trzeba ją mocno "domknąć", bo inaczej kapie. Ale to chyba wina fachowców od montażu. Zlew podłączyli mi tak, że zalało mi szafkę pod spodem.

:mad:

joliska, wiem, że to tak wygląda i byłam strasznie przerażona, że straciłam domenę. Napisałam do dropped.pl (bo przez nich przejmowałam), no i okazało się, że jednak jestem właścicielem. Po prostu wyświetlają się tak jakieś dziwne treści, bo nic z tą stroną nie robię. Przy okazji wykupiłam prawa na kilka kolejnych lat. Mam kody i inne pierdoły, tylko nie potrafię takich stron stawiać. Muszę poprosić kolegę informatyka.

Darcy mam do ciebie pytanko

pamiętam, ze mówiłaś ze twój żyrandol z holu kupowałaś w LM . Ja ostatnio oglądałm coś podobnego , poweidz prosze jak on oświetla pomieszczenie ??

zastanawiam sie nad kupieniem czegos takiego do przedpokju na górze ( jest zaciemniony, nie ma okna - chyba, że drzwi od pokoi sa otwatre ) i czy takie światło wystarczy ???

dagunia, pewnie chodzi Ci o żyrandol w wiatrołapie. Taki pseudokryształowy? Kupiłam go w Praktikerze. Myślę, że do ciągów komunikacyjnych takie oświetlenie zdecydowanie wystarcza. Do pomieszczenia, w którym coś robisz (gotujesz, czytasz etc.) jest za słabe (1 żarówka) i dodatkowo rozproszone (przez kryształki).

Darcy a ja bardziej w prywatnej sprawie...nie mam pomysłu co zrobić u nastolatka na ścianie.Pokoj ma dość duży 4,5 m na 3.5 m.Na tej dłuższej ścianie stoi łóżko( sam sobie wybrał )z Ikei Hemnes czarne a na ściane nie możemy znaleść pomysłu.

Najchętniej bym mu położyła jakąś tapete ale nie moge ponieważ przeciwległa ściana jest z cegieł i stoi ścianka z Vox-u na której wisi telewizor.

http://www.meble.vox.pl/kolekcje-mebli/--kokeshi--/pokoj-mlodziezowy/pw/regal-rtv,1423/

Jakby ci coś wpadło do głowy to byłabym wdzięczna za pomoc