Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Darcy zaprasza...

Recommended Posts

Darcy,

a co z roletą w kuchni - nie chcesz je pokazać?

Działka ze zdjęcia piękna, cudownie wtulona w las, fajnie, że droga też taka "obustronnie" leśna......

Edit:

właśnie, dobrze, że przypomniałaś - kiedy się Twoje szaraki pojawią?

Szare zasłony miały być do sypialni, prawda?

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Darcy jest ślicznie! :)

Wszystko takie zgrane i spójne - ja tu żadnej nudy nie widzę tylko harmonię, dzięki której dobrze bym się czuła w takim wnętrzu :D

Tapeta w sypialni wygląda świetnie. Moim zdaniem też już nic więcej nad łóżkiem nie trzeba, bo tapeta sama w sobie jest dużą ozdobą :yes:

O rany, ile miłych słów...

Może zacznę w nie wierzyć i puszczę w niepamięć zdanie o niewybaczalnym błędzie, który popełniłam, czyli błędzie nudy.

;)

kwiatholandii, kanapa nazywa się Alonsa. Jej wymiary to ok. 2,5 x 1,1 m. Ale tego modelu - nie wiedzieć czemu - nie ma w internecie na stronie producenta. Jest baaardzo wygodna. Moja się nie rozkłada, ale jest tak długa i szeroka, że może posłużyć za awaryjne miejsce do spania dla jednej osoby.

A ścianę nad łóżkiem na razie zostawiam. Zobaczę, co się wydarzy, gdy dodam zasłony.

A poprzedni model jaki miałaś, tez z szrokim siedziskiem? Siedziałam na sofach Mebelplastu i przyznam, że miałam mieszane uczucia co do głebokości siedziska. Jestem raczej niską osoba (160 cm) i mam obawy, czy na dłuższą metę te kanapy będa wygodne. Jakie macie doświadczenia w tym zakresie?

Ja jeszcze w kwestii zdjec slubnych...jak dla mnie sypialnia to bardzo dobre miejsce dla nich, no niekoniecznie nad lozkiem...sama bede chciala miec cos sporych rozmiarow, najchetniej sepia albo czarno biale i koniecznie na aluminium.

Darcy a czy z tej kanapy Twojej sciaga sie caly pokrowiec, lacznie z bokami? u mniew salonie beda skorzane bo tak praktyczniej ale do bawialni chcialabym cos w materiale...

W takim razie wyjaśnienia w kwestii kanapy. Wielkość zależy o modelu i opcji w obrębie modelu. Np. kanapy i fotele Alonsa występują w wersji z głębokim siedziskiem (111 cm) lub wąskim (97 cm). Moja poprzednia kanapa (Dolce) miała tylko jedną opcję głębokości (97 cm), ale za to mogłam wybrać wersję z twardszym lub miękkim siedziskiem.

Choć obie kanapy są podobne, to - poza rozmiarem - różni je także stopień wypchania poduch. W Dolce poduszki są potwornie nabite. Kanapa może odkształca się przez to mniej, ale i siedzisko jest wówczas mniejsze. W Alonsie poduszki są dużo bardziej miękkie, bardziej gnieciuchowate.

O wygodzie się nie wypowiadam, bo to sprawa bardzo indywidualna. Na Dolce dobrze się siedziało, ale tylko z nogami opuszczonymi na podłogę, wyprostowanym i opartym o poduszkę. Ja wolę się na kanapie wylegiwać, z nogami podkurczonymi lub wyciągniętymi wzdłuż kanapy. Dolce była na to za mała i za płytka. A Alonsa jest idealna - miękka, głęboka, długa.

Uff, chyba tyle w kwestii kanap. Prawda jest taka, że na każdej trzeba usiąść, potem położyć się, poskakać, pomęczyć mebel przed zakupem.

;)

Czyli najlepiej dwie kanapy zróżnicowane jedna z głębokim, druga z płytki siedziskiem i w zależności od nastroju albo się kładziemy albo siedzimy; gorzej juz jakie wypełnienie. Z drugiej strony przy częstym podejmowaniu gości te nogi podkurczone i pozycja półleżąca to nie bardzo

A co z gołymi babami? :D

Przepraszam, że drążę ten temat, ale odkąd o tym wspomniałaś kuszą mnie te gołe baby i w mojej łazience. Łazienka byłaby taką oazą elegancji we wnętrzu jednak przetykanym folkowymi klimatami.

Najbardziej te:

https://picasaweb.google.com/ziemlanika/AlfredCheneyJohnston?authkey=Gv1sRgCNC95peGzbWqjwE#

Edytowane przez Maszenka

Witaj:)

Jak zawsze u Ciebie -bajka.

Ale... pewnie mnie zaraz zlinczujecie ,jakoś nie bardzo pasuje mi obraz w jadalni.Sam w sobie jest cudny,tylko nie widzi mi się rama i miejsce w którym jest powieszony.Widziałabym tam jeden większy od obecnego i w pionowej ramie lub cztery mniejsze też pionowe....zamotałam zbytnio?