Anjazzielonego 28.03.2011 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Darcy,a co z roletą w kuchni - nie chcesz je pokazać? Działka ze zdjęcia piękna, cudownie wtulona w las, fajnie, że droga też taka "obustronnie" leśna...... Edit:właśnie, dobrze, że przypomniałaś - kiedy się Twoje szaraki pojawią?Szare zasłony miały być do sypialni, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 28.03.2011 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Darcy jest ślicznie! Wszystko takie zgrane i spójne - ja tu żadnej nudy nie widzę tylko harmonię, dzięki której dobrze bym się czuła w takim wnętrzu Tapeta w sypialni wygląda świetnie. Moim zdaniem też już nic więcej nad łóżkiem nie trzeba, bo tapeta sama w sobie jest dużą ozdobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 28.03.2011 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 O rany, ile miłych słów... Może zacznę w nie wierzyć i puszczę w niepamięć zdanie o niewybaczalnym błędzie, który popełniłam, czyli błędzie nudy. kwiatholandii, kanapa nazywa się Alonsa. Jej wymiary to ok. 2,5 x 1,1 m. Ale tego modelu - nie wiedzieć czemu - nie ma w internecie na stronie producenta. Jest baaardzo wygodna. Moja się nie rozkłada, ale jest tak długa i szeroka, że może posłużyć za awaryjne miejsce do spania dla jednej osoby. A ścianę nad łóżkiem na razie zostawiam. Zobaczę, co się wydarzy, gdy dodam zasłony. A poprzedni model jaki miałaś, tez z szrokim siedziskiem? Siedziałam na sofach Mebelplastu i przyznam, że miałam mieszane uczucia co do głebokości siedziska. Jestem raczej niską osoba (160 cm) i mam obawy, czy na dłuższą metę te kanapy będa wygodne. Jakie macie doświadczenia w tym zakresie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 28.03.2011 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Mam sofę - nie Mebelplastu - o głębokości 100 cm - siedzi się na niej bardzo wygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 28.03.2011 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 rozumiem, że jakąś część siedziska zajmuja poduszki ( w Mebelplaście były dwa rzędy poduszek), gdyby był jeden to nogi by mi "dyndały" gdybym sie oparła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 28.03.2011 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Ja jeszcze w kwestii zdjec slubnych...jak dla mnie sypialnia to bardzo dobre miejsce dla nich, no niekoniecznie nad lozkiem...sama bede chciala miec cos sporych rozmiarow, najchetniej sepia albo czarno biale i koniecznie na aluminium.Darcy a czy z tej kanapy Twojej sciaga sie caly pokrowiec, lacznie z bokami? u mniew salonie beda skorzane bo tak praktyczniej ale do bawialni chcialabym cos w materiale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 28.03.2011 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 W takim razie wyjaśnienia w kwestii kanapy. Wielkość zależy o modelu i opcji w obrębie modelu. Np. kanapy i fotele Alonsa występują w wersji z głębokim siedziskiem (111 cm) lub wąskim (97 cm). Moja poprzednia kanapa (Dolce) miała tylko jedną opcję głębokości (97 cm), ale za to mogłam wybrać wersję z twardszym lub miękkim siedziskiem. Choć obie kanapy są podobne, to - poza rozmiarem - różni je także stopień wypchania poduch. W Dolce poduszki są potwornie nabite. Kanapa może odkształca się przez to mniej, ale i siedzisko jest wówczas mniejsze. W Alonsie poduszki są dużo bardziej miękkie, bardziej gnieciuchowate. O wygodzie się nie wypowiadam, bo to sprawa bardzo indywidualna. Na Dolce dobrze się siedziało, ale tylko z nogami opuszczonymi na podłogę, wyprostowanym i opartym o poduszkę. Ja wolę się na kanapie wylegiwać, z nogami podkurczonymi lub wyciągniętymi wzdłuż kanapy. Dolce była na to za mała i za płytka. A Alonsa jest idealna - miękka, głęboka, długa. Uff, chyba tyle w kwestii kanap. Prawda jest taka, że na każdej trzeba usiąść, potem położyć się, poskakać, pomęczyć mebel przed zakupem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 28.03.2011 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Każdy ma też inny system siedzenia na kanapie. Ja się zawsze rozwalam i spędzam czas na kanapie w pozycji półleżącej właśnie. Siedzieć normalnie to mogę na krześle przy stole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniutaJ 28.03.2011 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Witaj Darcy,Podraze jeszcze temat kanapy, jesli mozna. Czy ten model Alonsa i Dolce (poza twardoscia poduch) wygladaja podobnie? Tkanina z ktorej zrobione sa kanapy jest koloru bezowego, czy bardziej wpada w szary (moze pamietasz nr lub nazwe tkaniny)? pozdr.ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 28.03.2011 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Czyli najlepiej dwie kanapy zróżnicowane jedna z głębokim, druga z płytki siedziskiem i w zależności od nastroju albo się kładziemy albo siedzimy; gorzej juz jakie wypełnienie. Z drugiej strony przy częstym podejmowaniu gości te nogi podkurczone i pozycja półleżąca to nie bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 28.03.2011 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Darcy, znasz Srebrzystą Aleję? W kwietniowym numerze Dobrego Wnętrza jest fotoreportaż o tej inicjatywie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonaw 28.03.2011 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Darcy, obejrzawszy zdjęcia z Twojego domu tylko jedno słowo ciśnie mi się na usta - jest pięknie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 28.03.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Mam mega dola i mialam zamiar sie nigdzie nie odzywac przez najblizszy tydzien ............... ale nie wytrzymalam bo pokazalas swoje wnetrze i musze sie odezwac.... moge u Ciebie zamieszkac??? Plis tak przyjemnie u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkacd 29.03.2011 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Super urządzone mieszkanko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 29.03.2011 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 moge u Ciebie zamieszkac??? Plis tak przyjemnie u Ciebie Kacha, w Ciebie też będzie, więc nie jęcz! I nie daj się dołom. Olej dom, olej kafelki-duperelki, idź z dzieckiem na spacer. Dom w końcu jest do mieszkania, a nie podziwiania. Agnieszka, dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 29.03.2011 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Darcy, , to ja, jestem, bywam, zadaję pytania:) Jak roleta w kuchni??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 29.03.2011 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Aaaaa, przepraszam. Wpadam między jednym spotkaniem a drugim. Roleta super, tylko brakuje mi ciągle drewnianej osłony, którą zamówiłam u stolarza. Jak się pojawi, pokażę okno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 29.03.2011 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 (edytowane) A co z gołymi babami? Przepraszam, że drążę ten temat, ale odkąd o tym wspomniałaś kuszą mnie te gołe baby i w mojej łazience. Łazienka byłaby taką oazą elegancji we wnętrzu jednak przetykanym folkowymi klimatami. Najbardziej te: https://picasaweb.google.com/ziemlanika/AlfredCheneyJohnston?authkey=Gv1sRgCNC95peGzbWqjwE# Edytowane 29 Marca 2011 przez Maszenka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mme33 29.03.2011 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Witaj:)Jak zawsze u Ciebie -bajka.Ale... pewnie mnie zaraz zlinczujecie ,jakoś nie bardzo pasuje mi obraz w jadalni.Sam w sobie jest cudny,tylko nie widzi mi się rama i miejsce w którym jest powieszony.Widziałabym tam jeden większy od obecnego i w pionowej ramie lub cztery mniejsze też pionowe....zamotałam zbytnio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słońce 2 29.03.2011 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 no masz rację zamotałaś ale Tobie nie musi pasować przecież Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts