Balbina200 23.01.2011 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Ależ tu ruch! I ja się zasubskrybowałam:-) I bacznie będę podglądać. A listwami podsufitowymi już się zaraziłam...A tapeta cuuudna! Gdzie ona została kupiona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 23.01.2011 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 A tapeta cuuudna! Gdzie ona została kupiona? Balbina, serdecznie witam! Tapetę kupiłam w angielskim sklepie internetowym. W Warszawie sprzedaje je też Finezja Studio przy Puławskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AJA123 23.01.2011 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 generalnie mnie grzejniki draznia, najchetniej wogole bym je wywalila ale jakos grzac musimy:D mnie też drażnią ale my u siebie planujemy ogrzewanie nadmuchowe (tylko kiedy to będzie :mad: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agulowy domek 23.01.2011 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Darcy pięknie-dom marzenie. Ja swojego również audiofila eksmitowałam do piwnicy. Tam ma swój "pokój odsłuchowy":) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 24.01.2011 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 (edytowane) Witaj Darcy! Piękna tapeta,ładne,biale drzwi-idealnie się komponują z kolorem ściany i listwami.Co to farba i kolor?Coś chyba wpadajęcego w popiel?Takiego właśnie koloru poszukuję.Wypróbowałam kilka odcieni i w każdym coś mi nie "leży". Czekamy na więcej zdjęć Pozdrawiam! Edytowane 24 Stycznia 2011 przez lady in red Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 24.01.2011 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 agawi74, dziękuję za wczorajsze linki dotyczące piaskowca! Przeczytam wszystko uważnie i chyba zaprzyjaźnię się z tym tarasem. Nie ma za co Darcy - zapomniałam Ci jeszcze napisać, że podobno najlepszy obecnie na rynku impregnat do piaskowca to BF-2. Spotkałam się już z ta opinią wiele razy. Sama mam kominek z piaskowca, który kamieniarze impregnowali BF-1 (trochę lżejszy) od BF-2, ale to ta sama rodzina. Pozdrawiam:) http://www.e-piaskowiec.pl/jak_zaimpregnowac_piaskowiec.xhtml http://www.e-piaskowiec.pl/impregnaty.xhtml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 24.01.2011 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 (edytowane) agulowy domek, ja swojego audiofila nigdzie nie zsyłam, bo sama wykazuję objawy audiofilskiego uzależnienia. Ale nie wyliczam w centymetrach odległości głośników od ścian i nie badam jakości prądu w instalacji! lady in red, to farby Para Paints, kolor Comfortable Chinos. Zmienia odcień w zależności od oświetlenia - od szarości, przez beż z szarością, po beż lub nawet oliwkowy beż. agawi74, dziękuję jeszcze raz! Jak tylko położą mi taras na nowo i oczyszczą płyty, położę ten impregnat. A tymczasem zaliczyliśmy pierwszą wpadkę jako typowe mieszczuchy eksmitowane na wieś. W niedzielę podczas wizyty na budowie odkryliśmy, że w domu jest dość zimno. Chciałam sterownikiem podnieść temperaturę, a tu alarm - uszkodzenie kotła. Oblał nas zimny pot, bo wiadomo - niedziela, środek zimy, świeżo położona podłoga, która potrzebuje stale ciepłego powietrza, a poza tym kotłownię instalowaliśmy zaledwie 4 miesiące wcześniej, więc kocioł jest nowy. Po czterech godzinach bezskutecznych prób połączenia się z serwisantem daliśmy sobie spokój. Nie pozostało nam nic innego, jak czekanie do poniedziałku i telefon do infolinii producenta. Wieczorem serwisant jednak oddzwonił i poradził... sprawdzić, czy w ogóle mamy gaz. Oburzyliśmy się, bo jak to, przecież napełniliśmy butlę w październiku, a instalacja jest szczelna (sprawdzona jeszcze raz tydzień temu), więc nie ma mowy o wycieku. No i zachowaliśmy się jak przysłowiowa blondynka, która oddała samochód do warsztatu po to, by dowiedzieć się, że nie ma benzyny. Bo gaz się rzeczywiście skończył. Przez prawie 4 miesiące suszyliśmy wylewki, więc ogrzewanie działało na maksa, utrzymując stałą temperaturę nawet do 26-27 stopni. Mury świeże, wilgotne, pierwszy sezon grzewczy, więc poszło 2300 litrów. Dostaniemy rachunek na dobrych parę tysięcy, co oznacza, że mogę zapomnieć o zasłonach, obrazach, serwisie obiadowym, nowych sztućcach, lampach, dywanach, pościeli... i tak dalej. Dobrze, że chociaż kinkiety kupiłam parę miesięcy temu, kiedy nasza sytuacja finansowa nie wyglądała jeszcze tak tragicznie. Dziś elektrycy rozpoczęli montaż gniazdek, włączników i oświetlenia. Małe Delhi w gabinecie lubego prezentują się tak: http://lh6.ggpht.com/_UzeX9lbO2SY/TT2dNpM60sI/AAAAAAAAAKs/OUA4RzUDs8s/kinkiet_delhi.jpg Edytowane 24 Stycznia 2011 przez Darcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 24.01.2011 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Noooo, nie zazdraszczam Ci Darcy nerwów w oczekiwaniu na rachunek za gaz... Dobrze, że problem okazał się prozaiczny (czytaj: TYPOWY ) i że kocioł działa.Na pewno nakupiłaś już tak dużo pięknych dodatków, że dom nie będzie straszył pustką!No i fajnie zobaczyć ten kinkiet już na ścianie, z abażurem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 24.01.2011 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 (edytowane) Przyszłam się przywitać ...wzdycham nad biblioteką ...zresztą nad jednolitą bazą też...obecnie wynajmujemy dom z listwami podsufitowymi i przypodłogowymi ...stwarzają niesamowity klimat w każdym wnętrzu Edytowane 24 Stycznia 2011 przez lasche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inez5 24.01.2011 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Oooch, jak tu pieeeęęknie i elegancko! Witaj, Darcy Dawno temu odwiedzałam twego bloga, a teraz moge wreszcie zobaczyć na czym skończyłaś poszukiwania wnętrzarskie. Wszystko od poczatku budzi mój niekłamany zachwyt. Aaaa, wanienka, również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialena-lublin 25.01.2011 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 O matko! Nieźle Was podliczyli! Szczerze współczuję - takie "niespodzianki" są najgorsze. Ja niedawno podawałam w gazowni stan licznika i ciekawa jestem co mi przyślą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 25.01.2011 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 madzialena-lublin, na razie mamy propan i czekamy niecierpliwie na podłączenie ziemnego. Może uda się w tym roku. Do tego czasu rachunki za ogrzewanie na gigantyczne kwoty będą normą. inez5, lasche, witam serdecznie! anjazzielonego, mam tylko meble i parę świeczników. Aha, i gazetnik. Czyli na razie będzie pusto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 25.01.2011 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Cześć Dars, dzięki za rady w sprawie bramy garażowej. Ten regał na płyty bardzo jest piękny....ale taki mało gabinetowy. Nie bedzie się gryzł z biurkiem...? Przypomniał mi się pewien dom z filmu ..."Wojna państwa Rose " bardzo mi się tam podobało u nich ( może ciut za bogato ) ale tam było takie .piękne przejście z holu chyba do jadalni....tak na biało szeroko obramowane...tak tylko mi się przypomniało . Pozdrowienia. Ta wpadka z gazem :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 25.01.2011 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Witaj Darcy! Dziękuję za namiar farby Przygody z gazownią współczuję P.S Piękny kinkiet. A ja i tak wiem,że pięknie u Ciebie będzie i będziemy wzdychać z zachwytu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 25.01.2011 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Syberia, w gabinecie lubego i tak pięknie nie będzie. Po dwóch tygodniach od przeprowadzki wszędzie będą się walać kable, ubrania z całego tygodnia, skrypty do tłumaczenia, dziesięć pustych kubków po kawie, a jeśli luby uzna, że brakuje mu komódki, zrobi ją sobie z dwóch desek i skrzynki po owocach. Na ścianie walnie sobie białą tablicę do pisania markerami, a przybije ją na najbrzydszych hakach, jakie znajdzie w Leroyu. Muszę zrobić zdjęcia, zanim nastąpi ten kataklizm, bo potem pozostanie mi tylko zamknąć to pomieszczenie na klucz i udawać, że go nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 25.01.2011 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialena-lublin 25.01.2011 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 :ROFTL: Skąd ja to znam... Gdybym urządzanie domu zostawiła mojemu mężowi albo słuchała jego ględzenia pt. "po co to nam?" to nasz dom wyglądałby jak z filmu o końcu ludzkości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inez5 25.01.2011 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Usmiałam się z wizji "pokoju lubego", bo mam to za każdym razem , gdy sie przeprowadzamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panczurka 25.01.2011 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Witaj Darcy! Jestem oczarowana spójnością i harmonią, jaka panuje w Twoim domu. Jest idealnie! Najbardziej urzekła mnie biblioteczka i oczywiście mugatowe łazienki. Jeśli chodzi o gaz, to miałam podobną historię - nerwy, telefony do serwisanta, że brak płomienia na piecu, a tu niespodzianka - zakręcony kurek z gazem przed domem... Również czekam na koniec sezonu grzewczego. Póki co, mój dom także świeci pustkami, bo wszystko idzie na rachunki, długi, kredyty etc. Nawet mebli nie mamy No cóż, najważniejsze to jednak mieszkać u siebie, a nie np. u teściów. Pozdrawiam, kibicuję i na pewno będę zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 25.01.2011 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 To w sumie w porządku że mężczyźni mają w nosie wystrój wnętrz. Tak powinno być . Oczywiście są wyjątki . Tak szczerze to ja też jestem trochę abnegatka w tym temacie ...chociaż znam się na tym ... ale to wynika raczej z depresyjnej natury..... brakuje mi sił żeby zamówić głupią pufę do przedpokoju, nie mam pojęcia jak uda mi się zrobić dom :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts