skibusia 05.04.2011 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Darcy, oglądam Twój domek codziennie, tak mi się podoba:-) Gratulacje -jest bosko! Przy okazji, czy możesz mi napisać, gdzie kupowałaś poszczególne abażury do kinkietów i jakie są ich nazwy. Chciałabym zobaczyć czy pasują do moich. Bo z abażurami mam duży problem. Albo wydają mi się za małe albo za duże. Będę wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 05.04.2011 06:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 skibusia, abażury kupowałam w następujących miejscach: - czarne na kinkietach w jadalni i holu - Almi Decor- kremowe na lampkach stołowych i lampach podłogowych - Leroy Merlin - kremowe na kinkietach w gabinecie lubego - romantic-home.pl - szarawe na kinkietach w sypialni - Meble Vox (Salon Mościccy w Jankach). Pozostałe były w komplecie z oświetleniem (żyrandole i kinkiety Siena). Ale nazw zupełnie nie pamiętam. Zresztą chyba ich nawet nie było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 05.04.2011 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 (edytowane) A u mnie szykuje się rewolucja. Szkoda, że tak kosztowna... Będę wymieniać zasłony w jadalni i salonie. Wczoraj przywiozłam wreszcie zasłony na okna w pokoju gościnnym i sypialni. Powiesiłam i westchnęłam - po raz pierwszy od baaaaardzo dawna coś mi się w moim własnym domu spodobało. Gładka szara tkanina była pierwszą, którą przyniosłam i przymierzałam do okien - także w salonie - gdy zaczęłam szukać zasłon. To był mój pierwszy wybór, który podpowiadała mi intuicja. Ale na scenę wkroczył wówczas luby, który stwierdził, że będzie mdło, nudno i ogólnie do kitu. Zażądał kolorów, więc jako mniejsze zło wybrałam zasłony w pasy, a gładkie szarości ograniczyłam do sypialni i gościnnego. I nad tą pomyłką płaczę do dziś. Zmiana zasłon będzie kosztowna, ale i tak wyjdzie taniej niż paski. Metr tkaniny w Cezaro kosztuje 80 złotych, do tego taśma i uszycie, czyli w sumie jedna zasłona to koszt ok. 670 zł. I tu pojawia się pytanie. Czy kojarzycie miejsce (sklep, hurtownię) w Warszawie lub okolicach, gdzie tkaninę Boelaert & Moens można kupić taniej? Jeśli oddałabym zasłony do szycia znajomemu krawcowi mogłabym jeszcze zbić cenę. Choć i tak świadomość totalnie zmarnowanej kasy jest bolesna. EDIT: Aby nie być gołosłowną, pokazuję zasłonę w gościnnym. W pokoju straszny bałagan, ale mam nadzieję, że tak strasznie nie odbija się w szybie... Sorry za fatalną jakość zdjęcia, ale fotki muszę pstrykać szybko i w ukryciu. Luby twierdzi, że mam szmergla z tą fotograficzną dokumentacją. Edytowane 5 Kwietnia 2011 przez Darcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 05.04.2011 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Jestem pod wielkim wrażeniem, że udało ci się namówic do tego lubego;) Masz moc:lol2: Ale te zasłony naprawdę pięknie się prezentują Z tkaniną nie pomogę, bo na razie nie mam żadnego rozeznania w tym względzie. Trzymam kciuki za powodzenie akcji, i maxymalną minimalizację kosztów;) A ile okien masz do wymiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 05.04.2011 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Luby uznał, że jeśli jeszcze raz wymówię słowo na "z", dostanie pomieszania zmysłów. Zaproponował nawet, że zapłaci za wymianę zasłon z własnej kieszeni, jeśli to mnie uszczęśliwi. Okien do obszycia - 4. W sumie ok. 2,500 zł. Miałam te pieniądze, ale cóż... poszły na zasłony, których nienawidzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 05.04.2011 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 masz dar przekonywania :wiggle:a mnie te pasy i tak sie podobaly ale doskonale Cię rozumiem jak taki drobiazg zyc nie daje to nie ma co sie meczyć.Te które zaprezentowalas tez wygladaja ślicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 05.04.2011 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Darcy faktycznie rewolucja , pewnie Luby wraz z nadchodzaca wiosna zmiekl nieco;). super wygladaja te zaslony, Jestes pewna ze wszedzie chcesz miec takie same? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 05.04.2011 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Kasiu, dziękuję. Twoja opinia o moich paskach podtrzymywała mnie cały czas na duchu przez ostatnie dwa tygodnie, ale w końcu spasowałam. Jednak nie lubię tych wzorów w tkaninie... Nie wymieniam natomiast rolety rzymskiej w kuchni. Raz, że mnie nie stać, a dwa - pasy w wersji rozprostowanej wyglądają super. Na zwykłym karniszu układają się strasznie. Anetko, wszędzie chcę mieć takie, może w salonie i jadalni o ton jaśniejsze. Ta tkanina była pierwotnie przeznaczona właśnie do tych pomieszczeń. Dopiero wolta lubego skłoniła mnie do wykorzystania jej w sypialni i gościnnym. Uwielbiam jej miękkość, fakturę, sposób, w jaki się układa, cienie w załamaniach... To był mój pierwszy wybór, więc wracam teraz do korzeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 05.04.2011 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Najwazniejsze ze wiesz czego chcesz , to klucz do sukcesu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 05.04.2011 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 mi tez sie te pasy bardzo podobaly, no i zaslony z sypialni rowniez zawsze bedziesz miala na zmiane a jak nie to moze uszyj z nich np. poduszki do ogrodu czy co tam jeszcze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 05.04.2011 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Darcy,a jak nazywa się ta tkanina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 05.04.2011 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 joliska, nie jestem pewna. Na zamówieniu jest napisane "Fova" czy "Fora", nie mogę rozczytać... Muszę sprawdzić w sklepie, w którym ją kupiłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 05.04.2011 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Kojarzycie może, gdzie można tanio kupić białą ławeczkę? Taras mam od południowego wschodu i tam staną ogrodowe meble, ale od zachodu pod kuchennym oknem mam wybrukowany granitem całkiem spory płachetek. Obok całkiem pokaźny dąb, więc miejsce na ławeczkę idealne. Chodzi o takie śliczności: http://www.midwaypartyrental.com/images/products/bench_5ft_wood_white.jpg http://www.istockphoto.com/file_thumbview_approve/9044430/2/istockphoto_9044430-white-bench.jpg http://www.rustyhingesblog.com/wp-content/uploads/2009/07/wooden_storage_bench-300x300.jpg http://www.alienspouse.com/.a/6a00d8345216fc69e201156fcb0bec970c-450wi Może w Jysku takie mają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 05.04.2011 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Popieram wyrzucenie zasłon w pasy , nic o nich nie pisałam wcześniej, ale nie podobały mi się od początku. Jak tam w ogródku ? Robicie jakieś ruchy? Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 05.04.2011 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 normalnie telepatia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 05.04.2011 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 (edytowane) Kojarzycie może, gdzie można tanio kupić białą ławeczkę? Taras mam od południowego wschodu i tam staną ogrodowe meble, ale od zachodu pod kuchennym oknem mam wybrukowany granitem całkiem spory płachetek. Obok całkiem pokaźny dąb, więc miejsce na ławeczkę idealne. Może w Jysku takie mają? Hej Darcy- ja w kwestii ławeczki;) Parę dni temu kupiliśmy komplet ogrodowy w Jysk z jedyną ławeczką, jaka była dostępna. Nie jest ani biała, ani retro.Typował ławeczka z drewna egzotycznego. Zajrzyj do mnie jak chcesz, to zobaczysz:) Ale mam pomysł- forumowa Betib robi na zamówienie różne białe mebelki i widziałam u niej taką białą ławeczkę. Może zapytaj- na pewno zrobi Ci wg Twojego projektu http://img64.imageshack.us/img64/3418/dsc0499kl.jpg http://forum.muratordom.pl/showthread.php?109181-nasz-dom-w-szeregowcu-%29/page101 ps. Zamiana zasłonowa bardzo udana- paski lubiłam, ale wolę gładkie:) Edytowane 5 Kwietnia 2011 przez agawi74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 05.04.2011 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 To jest Konto Betib na Allegro i jest nawet jakaś ławeczka... http://allegro.pl/vintage-lawka-shabby-chic-laweczka-retro-i1545628914.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tosiaczek 05.04.2011 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 (edytowane) Edytowane 5 Kwietnia 2011 przez Tosiaczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CooleRek 05.04.2011 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Zerknij na stronę Tchibo, pojawiły się meble i akcesoria do ogrodu, w tym białe ławeczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 05.04.2011 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 (edytowane) Znalazłam w sklepie Tchibo bardzo fajną ławeczkę - http://www.tchibo.pl/Lawka-ogrodowa-p400007476.html Ta od Betib też jest śliczna, ale bardziej pasuje do przedpokoju. Dostałam też wycenę zasłon. Co o tym sądzicie? Dużo, mało, szukać taniej? Zasłony na taśmie szelkowej, tkanina BM Ford E2-XSalon: 2 zasłony ok. 150 x 237cm2 zasłony ok. 150 x 237 cm1 zasłony ok. 300 x 237 cmTkanina 16,2m x 80,- = 1296,-Uszycie 4 x 70,- = 280,-1 x 140,- = 140,-Taśma 9m x 20,- = 180,-Razem: 1896,- Jadalnia: 2 zasłony – 150 x 237cmTkanina 5,4m x 80,- = 432,-Uszycie 2 x 70,- = 140,-Taśma 3m x 20,- = 60,-Razem: 632,- W sumie jadalnia i salon - 2400 zł po rabatach. Chodzi o cztery okna. Edytowane 6 Kwietnia 2011 przez Darcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts