Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Darcy zaprasza...

Recommended Posts

Znalazłam w sklepie Tchibo bardzo fajną ławeczkę - http://www.tchibo.pl/Lawka-ogrodowa-p400007476.html

Ta od Betib też jest śliczna, ale bardziej pasuje do przedpokoju.

Dlatego pisałam, żeby Betib zrobiła wg Twojego projektu;)

Ta z Tchibo jest śliczna, więc masz problem z głowy:cool:

Co do zasłon to mam wrażenie, że szycie jest w normalnej cenie.

Cena materiału, to kwestia wyboru, ale niech się wypowiedzą dziewczyny, które już szyły.

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zerknij na stronę Tchibo, pojawiły się meble i akcesoria do ogrodu, w tym białe ławeczki.

No Darcy, chyba CooleR'kowi "dziękuję" się należy;) Bo ławeczka faktycznie świetna. A i ja bym przegapiła taką gratkę w tchibo (bosze, chcę wszystko:lol2:) Dlatego ja - dziękuję;)

skibusia, abażury kupowałam w następujących miejscach:

- czarne na kinkietach w jadalni i holu - Almi Decor

- kremowe na lampkach stołowych i lampach podłogowych - Leroy Merlin

- kremowe na kinkietach w gabinecie lubego - romantic-home.pl

- szarawe na kinkietach w sypialni - Meble Vox (Salon Mościccy w Jankach).

Pozostałe były w komplecie z oświetleniem (żyrandole i kinkiety Siena).

Ale nazw zupełnie nie pamiętam. Zresztą chyba ich nawet nie było...

Dzięki, będę próbowała. Najbardziej mi się podobają te czarne - wiedziałam, że pewnie tanie nie będą.

Beauty, normalka - trawa u sąsiada jest zawsze bardziej zielona. :D

A z zasłonami kolejny numer. Poszłam dziś do salonu, spisałam zamówienie, zapłaciłam zaliczkę i już mam wychodzić, gdy sprzedawczyni mówi- Klienci rzadko wybierają tę tkaninę. Chyba dlatego, że to blackout. . No i dowiedziałam się, że w salonie i gościnnym mam zasłonę całkowicie zaciemniającą, nieprzepuszczającą światła. Nie zauważyłam tego wczoraj, bo gdy je wieszałam, już było ciemno na zewnątrz.

Zamówienie wstrzymałam i zastanawiam się, co dalej. Luby ucieszony, bo lubi ciemnicę. A ja się waham. Blackout w sypialni to zrządzenie losu, bo oszczędzi mi kosztów rolety blokującej 100 proc. światła, którą miałam sobie instalować. I nareszcie mogę schować do szuflady czarną maskę na oczy, w której spałam od przeprowadzki! Ale do salonu zaciemnienie...? Wojna żadna się nie zbliża, więc nie wiem, po co mi to...

Edytowane przez Darcy

hi hi , dopiero teraz spojrzałam na moj post, sorki za składnię, miałam bardzo krótką noc z cięzkim dniem :) ja juz wyluzowałam z tkaninami, teraz wybór padł na tkaninę z Ikea i mam za 240 zł zasłony w jadalni :) Edytowane przez Kasiorek

Darcy, 80 pln za metr tkaniny, która Ci się podoba, więc na pewno jest bardzo ładna - to niedużo, za uszycie też nie. Z zaciemnianiem musisz sobie odpowiedzieć na pytanie, czy będziesz zasłaniać zasłony w ciągu dnia i jeśli tak to jak często? Jeśli często to faktycznie może Ci to trochę przeszkadzać po będzie tworzył się półmrok, co w niektórych sytuacjach może mieć same plusy :-)

Kasha, zasłaniać okna będę bardzo rzadko. Luby czasem to robi, aby mu się dźwięk od szyb nie odbijał. Ale kiedy on słucha mszy h-moll Bacha na cały regulator, ja zasuwam w korporacji, więc nie wchodzimy sobie w drogę.

skibusia, jutro wszystko policzę i prześlę Ci PW.

Kasiorek, ja też robię downgrade. Po drogich jak cholera tkaninach S&V nie mam już na nic kasy. A jeszcze ogrodzenie frontowe, trawnik, dywan... Szalałam, szalałam, a teraz bieda...

Z dobrych newsów - dziś wyleczyłam się z miłości do chesterfieldów z Mebelplastu. Mam ich salon po drodze do domu, więc wpadam od czasu do czasu. Tym razem by przetestować chesterfieldy, z których zrezygnowałam. No cóż, tak niewygodnej kanapy nie widziałam, jak żyję. Siedzenie na niej przez 30 sekund było męczarnią. Chesterfieldy tej firmy prawie nie mają oparcia. Jest ono tak niskie, że niemal przeleciałam na drugą stronę kanapy, a przez cały czas czułam się jak na niewygodnym krześle. Porażka.

Darcy widocznie siadałaś w życiu tylko na wygodnych kanapach :lol2: wierz mi, sa duuuuużo mniej wygodne.

Tyle tu informacji, że nie wiem od czego zacząć.

Zasłony - jesli tylko Cię na to stać to uważam ze zamiana jest słuszna, a gdy zapewnia Ci to spokój ducha...to chyba żadna cena nie jest zbyt duża ;) ale to tylko teoretycznie :)

Pokoju gościnnego Ci zazdroszczę. Mamy taki sam metraż ( u nas niewielki skos na wysokości 140cm ) ale kurdesz nad kurdeszarmi Twój wygląda cudnie, choć uchyliłaś jeno rąbka tajemnicy (Chryste cóż za archaizmy mi wyjszły :lol2:).

Wiesz, malowałam dzisiaj kuchnię. I krawędź przy suficie nie wyszła idealnie równo. Mogłabym się denerwować, tupać i krzyczeć. Ale...po co ? :) Po prostu poprawię, to tak jak z Twoimi zasłonami :D

A jeśli dalej urządzam swój drugi, tym razem wyimaginowany dom, to na podłodze mam taki parkiet:

http://www.ekodar.pl/files/casette-Albert-(81-x-81-cm).jpg

W salonie chciałabym dwa takie chesterfieldy:

http://www.nestemporium.com.au/images/products/large/HORGANS%20LINEN%20CHESTERFIELD%20LOUNGE%20%20FRONT.jpg

Darcy juz myślałam, ze to ja coś pomyliłam. Ale jest proszę. ;) jak malowany.