Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Darcy zaprasza...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

O rany, ale miło. :wiggle:

skibusia, blaty mam zlicowane z frontami. Nie chciałam wystających.

grazi, kinkiety w łazienkach są firmy Astro, model Anton. Oto link do sklepu - http://www.luxlighting.pl/go/_info/index.php?id=13850&item=1

Niestety długo się czeka na realizację zamówienia, bo kinkiety sprowadzają na zamówienie z UK. W moim przypadku czas oczekiwania wynosił prawie dwa miesiące.

Beauty, po powrocie do domu spróbuję odgrzebać lub zrobić jakąś porządną fotkę stolika w salonie.

Dziękuję Ci bardzo!piękny kolor,na pewno będzie mi się śnił w nocy:)zamierzam przerobić kolor pewnego mebla ,tylko jeszcze nie wiem ,czy stolarz podoła temu zadaniu...aż boję się o tym myśleć...mogę to zdjęcie zamieścić u siebie ?co by później nie przekopywać się przez Twoje komenty

Darcy, pięknie, spójnie, z wyczuciem i symetrią. Fajnie byłoby zobaczyć kolejny dom zrobiony przez Ciebie ;)

Mam pomysły na co najmniej kolejne trzy domy. :D

Ten był pierwszy.

Beauty, wklejaj śmiało.

żona m, na szczęście wszyscy sprawni i zdrowi. :)

A teraz zakupowo. Byłam wczoraj w Innych Meblach i House & More (Riviera Maison). W pierwszym z tych sklepów kupiłam szare poduszki na kanapę w salonie. Nie do końca mi się podobają, bo wolałabym lniane, ale takich chyba nigdzie nie znajdę. Pozostaje uszyć na zamówienie albo przekonać się do tych nowych. Ewentualnie wrócić do czarnych. W IM spodobało mi się parę rzeczy:

- szara kanapa (niedaleko wejścia) - wygląda super, ale - co mogłam przewidzieć - jest straszliwie niewygodna

- fajne niklowane zegary

- metalowe lampki na biurko

- świeczniki i parę innych drobiazgów.

W RM nic mnie zachwyciło. :( No, może brązowy pikowany fotel, chociaż moim zdaniem ten kolor lepiej wyglądałby w pluszu niż w lnie. Podobały mi się oczywiście lampiony, ale cena 720 złotych za sztukę (a lampion malutki...) to zdecydowanie przesada. Podobnie jak ponad 4 stówy za szklany świecznik. Wyjątkowe są oczywiście poduszki, bo tak nadrukowanych nie ma nigdzie. Ale resztę można zamówić u stolarza czy tapicera za mniej niż połowę ceny z salonu. A matowe świeczniki na jedną świecę ładniejsze można znaleźć na allegro, bo te z RM wyglądały tandetnie - lekki metal, mat zamiast połysku, niechlujne wykonanie w stylu "made in China".

Sama nie wiem, czy moje negatywne wrażenia to efekt zmęczenia tym stylem czy może niefortunna aranżacja w sklepie, która nie eksponuje najładniejszych rzeczy z oferty RM.

Edytowane przez Darcy

Kuchnia z założoną roletą wyszła super. Białe doniczki na parapecie cudowny pomysł. Darcy zdradz mi gdzie kupiłas taki piękny czajnik- jest świetny. U mnie powoli też zaczyna się szaleństwo wykańczania i aktualnie jestem na etapie robienia łazienki i kuchni. Kuchnia zaprojektowana a do łazienki potrzeba tylko drzwi i lustra. Póki co ślędze Twój blog, który jest świetny. Pozdrawiam!!!:popcorn:

skibusia, chyba trochę przesadziłam z tym dokładnym licowaniem. Blat jednak wystaje minimalnie poza szafki. Poniżej stara fotka z mojego blogu. Widać połączenie dwóch płyt granitu, ale to jedyne łączenie, jakie mam. Na szczęście występuje w miejscu, gdzie zaczyna się witryna i przebiega pod szafką, więc właściwie go nie widać.

http://decoratorium.blox.pl/resource/galka_2011.jpg

agawi, jedyny Leroy w mojej okolicy znajduje się w Jankach. Jest mały i kiepsko zaopatrzony, więc żadnych fajnych poduszek tam nie spotkałam. Byłam dziś w Ikei po poszewki, które poleca pysiaczek, ale oczywiście szarych już nie było. Poczekam na dostawę.

Magnollia, dziękuję i cieszę się, że mogłam choć minimalnie pomóc. A czajnik kupiłam w zwykłym Media Markt. To Delonghi z serii Icona, występuje też w innych kolorach:

http://www.maximiles.co.uk/images/gifts_en/4445_big_Delonghi_Icona_Stainless_Steel_Kettle.jpg

W serii jest też ekspres do kawy i fajowy toster.

A teraz offtopic. Dostałam dziś potwierdzenie wpisania na listę potencjalnych dawców szpiku dla chorych na białaczkę i bardzo, bardzo się z tego cieszę. :)

Fundacja DKMS przysłała mi kartę z numerem identyfikacyjnym, co oznacza, że moja krew została przebadana i trafiła do centralnego banku dawców. Teraz pozostaje mi tylko czekać i mieć nadzieję, że któregoś dnia zadzwoni telefon i będę mogła komuś pomóc.

Gorąco zachęcam Was do rejestracji! To nic nie kosztuje, trwa blyskawicznie i nawet pobieranie krwi nie jest konieczne. Wystarczy próbka śliny. Między bajki można też włożyć opowieści o przeszczepie polegającym na pobraniu komórek z rdzenia kręgowego. Komórki dla chorego pobierane są od dawcy z krwi obwodowej (zabieg trwa 3-4 godz.) lub ewentualnie z kości biodrowej (zabieg pod narkozą), ale na ogól stosuje się tę pierwszą metodę.

Wszystkie informacje o działalności fundacji, tym, jak zostać dawcą i jak wyglądają medyczne procedury, znajdziecie tutaj - http://www.dkms.pl/choose.html

Mnie na widok igieł robi się słabo, ale gdy pomyślę, że w tak prosty, właściwie banalny sposób mogę komuś uratować życie, to wolę zemdleć przy zabiegu, niż odmówić komuś tej szansy. Jeszcze raz - zachęcam!

Edytowane przez Darcy

agawi, jedyny Leroy w mojej okolicy znajduje się w Jankach. Jest mały i kiepsko zaopatrzony, więc żadnych fajnych poduszek tam nie spotkałam. Byłam dziś w Ikei po poszewki, które poleca pysiaczek, ale oczywiście szarych już nie było. Poczekam na dostawę.

Ja ostatnio byłam w Leroy na Targówku- jest chyba większy, ale może rzeczywiście jak te z Ikea są ładne to czekaj na dostawę. Cena jest rewelacyjna:)

Bardzo podziwiam Cię Darcy za akcję dawców szpiku. Fajny pomysł- przemyślę.

Jedyny problem, że na widok igły też mi słabo :sick:

Darcy super pomysł z dawstwem szpiku:-)....zawsze chcialam tez w taki sposob pomoc lub chociaz oddawac krew bo mam rzadką grupe krwi,ale niestety choroba imunologiczna dyskwalifikuje mnie juz na starcie ,takie otrzymalam informacje:-(..zresztą logiczne to jest zwlaszcza przy przeszczepach....sorki,ze tak na Twoim watku sie o tym rozpisalam....DArcy czekam na wiadomosc na priva odnosnie zasłony:-)