skibusia 11.04.2011 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Darcy, czy u Ciebie wystają blaty poza obręb szafek czy są zlicowane? Zastanawiam się, jak u siebie zrobić. Będę wdzięczna za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 11.04.2011 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Darcy, bardzo, bardzo podoba mi się. Pewnie już było, ale napisz, proszę, jeszcze raz nazwę kinkietów z łazienki Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 11.04.2011 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 O rany, ale miło. skibusia, blaty mam zlicowane z frontami. Nie chciałam wystających. grazi, kinkiety w łazienkach są firmy Astro, model Anton. Oto link do sklepu - http://www.luxlighting.pl/go/_info/index.php?id=13850&item=1 Niestety długo się czeka na realizację zamówienia, bo kinkiety sprowadzają na zamówienie z UK. W moim przypadku czas oczekiwania wynosił prawie dwa miesiące. Beauty, po powrocie do domu spróbuję odgrzebać lub zrobić jakąś porządną fotkę stolika w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PRIMA-VERA 11.04.2011 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Darcy, nie wiem co powiedzieć... Wzór! Kawał dobrej roboty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 11.04.2011 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 PRIMA-VERA, dziękuję. Wiadomość dla aha26: Pewnie przeglądasz zdjęcia zasłon, więc odpisuję na PW tutaj. Asiu, masz przepełnioną skrzynkę i nie mogę Ci wysłać wiadomości. Kontakt z mojej strony możliwy dopiero, gdy wyczyścisz trochę skrzynkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 11.04.2011 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Beauty, specjalnie dla Ciebie zbliżenie na stolik w salonie. To bielony i postarzany dąb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 11.04.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Darcy oj dzięki ,ze mi o tej skrzynce powiedzialaś...lece wyczyścic:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KashaG 11.04.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Darcy, pięknie, spójnie, z wyczuciem i symetrią. Fajnie byłoby zobaczyć kolejny dom zrobiony przez Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 11.04.2011 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Dziękuję Ci bardzo!piękny kolor,na pewno będzie mi się śnił w nocy:)zamierzam przerobić kolor pewnego mebla ,tylko jeszcze nie wiem ,czy stolarz podoła temu zadaniu...aż boję się o tym myśleć...mogę to zdjęcie zamieścić u siebie ?co by później nie przekopywać się przez Twoje komenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 11.04.2011 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Wszystko już zostało napisane, jest pięknie, cudownie i bezpretensjonalnie. Gdybym miała protezę rozbiłaby się na podłodze..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 12.04.2011 06:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 (edytowane) Darcy, pięknie, spójnie, z wyczuciem i symetrią. Fajnie byłoby zobaczyć kolejny dom zrobiony przez Ciebie Mam pomysły na co najmniej kolejne trzy domy. Ten był pierwszy. Beauty, wklejaj śmiało. żona m, na szczęście wszyscy sprawni i zdrowi. A teraz zakupowo. Byłam wczoraj w Innych Meblach i House & More (Riviera Maison). W pierwszym z tych sklepów kupiłam szare poduszki na kanapę w salonie. Nie do końca mi się podobają, bo wolałabym lniane, ale takich chyba nigdzie nie znajdę. Pozostaje uszyć na zamówienie albo przekonać się do tych nowych. Ewentualnie wrócić do czarnych. W IM spodobało mi się parę rzeczy: - szara kanapa (niedaleko wejścia) - wygląda super, ale - co mogłam przewidzieć - jest straszliwie niewygodna - fajne niklowane zegary - metalowe lampki na biurko - świeczniki i parę innych drobiazgów. W RM nic mnie zachwyciło. No, może brązowy pikowany fotel, chociaż moim zdaniem ten kolor lepiej wyglądałby w pluszu niż w lnie. Podobały mi się oczywiście lampiony, ale cena 720 złotych za sztukę (a lampion malutki...) to zdecydowanie przesada. Podobnie jak ponad 4 stówy za szklany świecznik. Wyjątkowe są oczywiście poduszki, bo tak nadrukowanych nie ma nigdzie. Ale resztę można zamówić u stolarza czy tapicera za mniej niż połowę ceny z salonu. A matowe świeczniki na jedną świecę ładniejsze można znaleźć na allegro, bo te z RM wyglądały tandetnie - lekki metal, mat zamiast połysku, niechlujne wykonanie w stylu "made in China". Sama nie wiem, czy moje negatywne wrażenia to efekt zmęczenia tym stylem czy może niefortunna aranżacja w sklepie, która nie eksponuje najładniejszych rzeczy z oferty RM. Edytowane 12 Kwietnia 2011 przez Darcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 12.04.2011 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Darcy a takie szare poduszki z Ikei nie pasowałyby Ci kolorystycznie? http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10160012 Pewnie wolisz ciemniejsze, ale te mają 55% lnu dlatego podsyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 12.04.2011 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 pysiaczek, aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Dzięki! No właśnie takich szukam. Czyli z czystym sumieniem mogę oddać te z Innych Mebli (80 zł sztuka) i kupić poszewki w Ikei za 19,90. Życie bywa piękne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 12.04.2011 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Dzięki Darcy za odpowiedź. Mam prośbę, czy mogłabyś zrobić zdjęcie blatom na krawędzi z bliska w połączeniu z szafkami i uzasadnić dlaczego wolałaś mieć zlicowane a nie wystające? Dziękuski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 12.04.2011 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Mam pomysły na co najmniej kolejne trzy domy. Ten był pierwszy. Strasznie jestem ciekawa następnych... Co do poduszek, to bardzo pokaźną kolekcję widziałam ostatnio w Leroy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnollia 12.04.2011 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Kuchnia z założoną roletą wyszła super. Białe doniczki na parapecie cudowny pomysł. Darcy zdradz mi gdzie kupiłas taki piękny czajnik- jest świetny. U mnie powoli też zaczyna się szaleństwo wykańczania i aktualnie jestem na etapie robienia łazienki i kuchni. Kuchnia zaprojektowana a do łazienki potrzeba tylko drzwi i lustra. Póki co ślędze Twój blog, który jest świetny. Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 12.04.2011 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 (edytowane) skibusia, chyba trochę przesadziłam z tym dokładnym licowaniem. Blat jednak wystaje minimalnie poza szafki. Poniżej stara fotka z mojego blogu. Widać połączenie dwóch płyt granitu, ale to jedyne łączenie, jakie mam. Na szczęście występuje w miejscu, gdzie zaczyna się witryna i przebiega pod szafką, więc właściwie go nie widać. http://decoratorium.blox.pl/resource/galka_2011.jpg agawi, jedyny Leroy w mojej okolicy znajduje się w Jankach. Jest mały i kiepsko zaopatrzony, więc żadnych fajnych poduszek tam nie spotkałam. Byłam dziś w Ikei po poszewki, które poleca pysiaczek, ale oczywiście szarych już nie było. Poczekam na dostawę. Magnollia, dziękuję i cieszę się, że mogłam choć minimalnie pomóc. A czajnik kupiłam w zwykłym Media Markt. To Delonghi z serii Icona, występuje też w innych kolorach: http://www.maximiles.co.uk/images/gifts_en/4445_big_Delonghi_Icona_Stainless_Steel_Kettle.jpg W serii jest też ekspres do kawy i fajowy toster. A teraz offtopic. Dostałam dziś potwierdzenie wpisania na listę potencjalnych dawców szpiku dla chorych na białaczkę i bardzo, bardzo się z tego cieszę. Fundacja DKMS przysłała mi kartę z numerem identyfikacyjnym, co oznacza, że moja krew została przebadana i trafiła do centralnego banku dawców. Teraz pozostaje mi tylko czekać i mieć nadzieję, że któregoś dnia zadzwoni telefon i będę mogła komuś pomóc. Gorąco zachęcam Was do rejestracji! To nic nie kosztuje, trwa blyskawicznie i nawet pobieranie krwi nie jest konieczne. Wystarczy próbka śliny. Między bajki można też włożyć opowieści o przeszczepie polegającym na pobraniu komórek z rdzenia kręgowego. Komórki dla chorego pobierane są od dawcy z krwi obwodowej (zabieg trwa 3-4 godz.) lub ewentualnie z kości biodrowej (zabieg pod narkozą), ale na ogól stosuje się tę pierwszą metodę. Wszystkie informacje o działalności fundacji, tym, jak zostać dawcą i jak wyglądają medyczne procedury, znajdziecie tutaj - http://www.dkms.pl/choose.html Mnie na widok igieł robi się słabo, ale gdy pomyślę, że w tak prosty, właściwie banalny sposób mogę komuś uratować życie, to wolę zemdleć przy zabiegu, niż odmówić komuś tej szansy. Jeszcze raz - zachęcam! Edytowane 13 Kwietnia 2011 przez Darcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 12.04.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Darcy popieram ta idee:), my od kilku lat jestesmy w rejestrze;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 12.04.2011 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 agawi, jedyny Leroy w mojej okolicy znajduje się w Jankach. Jest mały i kiepsko zaopatrzony, więc żadnych fajnych poduszek tam nie spotkałam. Byłam dziś w Ikei po poszewki, które poleca pysiaczek, ale oczywiście szarych już nie było. Poczekam na dostawę. Ja ostatnio byłam w Leroy na Targówku- jest chyba większy, ale może rzeczywiście jak te z Ikea są ładne to czekaj na dostawę. Cena jest rewelacyjna:) Bardzo podziwiam Cię Darcy za akcję dawców szpiku. Fajny pomysł- przemyślę. Jedyny problem, że na widok igły też mi słabo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 13.04.2011 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Darcy super pomysł z dawstwem szpiku:-)....zawsze chcialam tez w taki sposob pomoc lub chociaz oddawac krew bo mam rzadką grupe krwi,ale niestety choroba imunologiczna dyskwalifikuje mnie juz na starcie ,takie otrzymalam informacje:-(..zresztą logiczne to jest zwlaszcza przy przeszczepach....sorki,ze tak na Twoim watku sie o tym rozpisalam....DArcy czekam na wiadomosc na priva odnosnie zasłony:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts