Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Darcy zaprasza...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj Darcy!

Jestem na Forum od...dziś i powoli się tu rozglądam. Trafiłam już na kilka inspirujących galerii ale gdy "weszłam do Twojego domu" dech mi zaparło! Nie napisze nic nowego, nie będę oryginalna - U Ciebie jest PRZEPIĘKNIE!!!!!!! W innych wnętrzach podobają mi się niektóre rzeczy, inne mniej a jeszcze inne zupełnie. U CIEBIE PODOBA MI SIĘ WSZYSTKO! Zakochałam się w Twojej ....szafie w wiatrołapie, kinkietach i o co bym siebie zupełnie nie posądzała pasach - na ścianie, roletach, zasłonach! Jestem zachwycona! Gratuluję pięknego domu!

Pozdrawiam :)

Fermina, witaj na forum! I bardzo, bardzo dziękuję za tak miłe słowa. :)

Anja, żyję, żyję. Święta były, potem długi weekend na południu Polski...

Na zasłony nadal czekam. Chociaż już się oswoiłam z tymi paskami... Dziś pewnie nie zamawiałabym nowych, ale skoro wtedy mi się podobały... :D

Aby wątek nie umarł, parę fotek. Najpierw obiecane zdjęcia mebli ogrodowych.

2011.04.25%20150.jpg

2011.04.25%20152.jpg

2011.04.25%20156.jpg

Zdjęcie powyżej zrobiłam w czasie Wielkanocy, gdy drzewa dopiero rozkwitały. Teraz mam wokół domu dżunglę i chyba pora kupić kosiarkę...

Meble na taras chciałam koniecznie szare, aby pasowały do antracytowej dachówki. Kupiłam je w Leroy Merlin z dużym rabatem (bo z ekspozycji).

Aha, obiecałam też fotki kryształów. Zadebiutowały w święta:

2011.04.25%20174.jpg

2011.04.25%20169.jpg

Dla ciekawych:

- serwis obiadowy na 12 osób - no name kupiony na Podkarpaciu

- sztućce - Ikea (zbieram grosz do grosza na srebra)

- obrączki na serwety - Zara Home

- serwety - Witek Centrum (Janki)

- bieżnik - szyty na zamówienie

- świecznik - Allegro

- stół - Dller

- krzesła - Inne Meble.

I na koniec parę fotek holu i wiatrołapu. Do tej pory wrzucałam zawsze fotki tych pomieszczeń robione przy sztucznym świetle. A teraz dla odmiany sesja robiona w świetle naturalnym. Popołudniowe słońce podbija ciepły beż.

2011.04.25%20042.jpg

2011.04.25%20043.jpg

2011.04.25%20056.jpg

2011.04.25%20058.jpg

2011.04.25%20127.jpg

Edytowane przez Darcy

Fajnie to wszystko wygląda:yes: Super, że wrzuciłaś zdjęcia holu i wiatrołapu za dnia - zyskały dla mnie "3-ci wymiar";) Bardzo mi się podoba.

Przepięknie nakryty stół. Sama nie mogę się doczekać, kiedy będę mogła tak przyjąć gości.

A taras, mimo przebojów z piaskowcem, dla mnie wygąda przepięknie. Nie wiem, czy szary granit będzie tak ładnie się komponował. Kolor i wzór tego piaskowca mnie zachwyca:)

Maszenka, zieleń fajna, ale za siatką, bo nie trzeba o nią dbać. Własny las i dziki trawnik będę musiała obrobić tymi ręcyma. ;)

markoto, a dziękuję. :)

agawi, aż sprawdzę, co to za roślinka.

Magda, piaskowiec super, ale i tak za dwa lata do zdjęcia. Jakoś nie wierzę w trwałość tego kamienia.

kacha, komódka wizualnie super, ale materiał to prawie dykta. Drewno cienkie na parę milimetrów, lekkie i na pewno nie do przekazania kolejnym pokoleniom. W szufladach trzymam buty, ogrodowe rękawice i parę drobiazgów, więc nie narzekam, ale do salonu bym jej nie wstawiła.

damarel, to Para Paints, odcień Comfortable Chinos.

joliska, już sama nie wiem, czy mogę Cię zaskoczyć. :)

oj dzieki za info bo wlasnie mialam taki pomysl zeby umeblowac sobie pokoj nimi...choc sa dla mnie ciut za retro. Darcy moze moglabys podrzucic pare miejsc w ktorych mozna znalezc biale drewniane meble. Dller ma oczywiscie boskie ale nie moja polka cenowa...szukam dalej usilnie, ale boje sie ze sie skonczy na Ikei. Strasznie ciezko znalesc cos bialego nie bardzo retro i tez nie lakierowanego na wysoki polysk ultranowoczesnego. Edytowane przez kacha.crac

Darcy,

Rattan na tarasie... Cudo. Ja marzę też o rattanie ale w salonie, w postaci tego fotela:

bigmama.jpg

chciałabym go tylko z białymi poduszkami, choć te też pasują.

co do sztućców, srebrne kupię raczej na starociach (jak uzbieram) a tymczasowe kupiłam od Gerlacha. Przyznam, że je uwielbiam :)

sztucce-gerlach-retro-21a.jpg

daleko mi jeszcze do urządzania, ale wszystko mam już w głowie! Pozdrowienia!

Edytowane przez Miszaki