Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Darcy zaprasza...

Recommended Posts

Nadejszła wiekopomna chwila. Wrzucam zdjęcia salonu z szarymi zasłonami. Rzadko to mówię, bo moja pewność siebie w kwestii wnętrz właściwie nie istnieje, ale tym razem muszę przyznać, że nowe zasłony wyglądają lepiej w realu niż na zdjęciach.

Botaniczne rysunki też mi się podobają po oprawieniu. Ramy na zdjęciach wyglądają jak czarne, ale w rzeczywistości są ciemnobrązowe.

Beauty, zapomniałam pomierzyć tego stolika... Przepraszam! Postaram się nie zapomnieć dziś wieczorem.

salon%20%283%29.jpg

salon%20%284%29.jpg

salon%20%285%29.jpg

salon%20%286%29.jpg

salon%20%287%29.jpg

salon%20%281%29.jpg

salon%20%282%29.jpg

salon.jpg

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj Darcy!

Cieszę się,że są już zdjęcia.

Salon w nowym ubranku wygląda rewelacyjnie !.Klasycznie i elegancko.Ale albo mój monitor przekłamuje kolory albo ten kolor jest.....brązowofiotetowoszary :o?

Jeśli to dla Ciebie nie problem napisz nazwę materiału.

Darcy, bardzo podobają mi się te zasłony. Prezentują się lepiej, niż poprzednie. Piszesz, że szare, a na zdjęciu wpadają w lekki fiolet? Niemniej jednak kolor bardzo fajny :yes:

Pamiętasz, jak szukałaś dywanu? Pomysł porzucony? Bo przyznam, że choć osobiście wielką zwolenniczką dywanów nie jestem, teraz, kiedy pojawiły się zasłony, właśnie czegoś pod stolikiem kawowym mi u Ciebie brakuje :yes:

No wiedziałam, że z kolorami będzie jazda. :bash:

Po pierwsze, robię beznadziejne zdjęcia beznadziejnym aparatem. Po drugie, przepuszczam foty przez autokorektę w jakimś durnym programie, aby cokolwiek poprawić. Efekt jest taki, że kolory są żywsze, ale przekłamane.

Może tu lepiej widać rzeczywisty kolor zasłon:

2011.05.22%20167.jpg

W realu mają odcień ciepłej szarości. Żadnych fioletów!

A o dywanie myślę, bo też mi go brakuje. Luby zresztą męczy mnie o ten ustrój akustyczny cały czas. Ale nie chciałam niczego kupować, dopóki nie pojawią się zasłony. Teraz zacznę się rozglądać, choć z braku kasy skończy się pewnie na Ikei.

Bardzo pięknie - nie miałam zresztą co do tego wątpliwości, bo całkowicie zgadzam sięz tym co napisałaś o pasach: świetnie wyglądają na roletach, kiepsko na zasłonach.

Teraz zgodzę się jeszcze z Iloną Agatą - następny w kolejce do zakupu jest dywan. Amerykanie twierdzą, że dywan przy kanapie "kotwiczy ją" optycznie do podłogi i mają rację.

Prawdę powiedziawszy - nie mam pojęcia, co by do Twojego salonu pasowało. Standardowe wzorzyste podróbki persów odpadają w przedbiegach. Widziałabym jakiś obszywany sizal , ale nie jestem obiektywna, bo bardzo mi się podobają na zdjęciach.

Kupiłam sobie właśnie taki w Ikei i nie jestem zadowolona. Tzn: wygląda świetnie (tylko obszycia są zbyt cienkie i wąskie), ale plamy nie dają się sprać, więc po paru miesiącach wygląda niechujnie:(. A kupiłam między innymi dlatego, że włókna naturalne były polecane do podłóg intensywnie użytkowanych:(

Darcy, zasłony fajnie wyglądają. Całość jest tak uporządkowana, że aż zaczęło mnie to męczyć i wtedy...zobaczyłam ten pled/narzutę przerzuconą "niedbale" przez sofę. I wtedy to już pełnia szczęścia :D. Mi też brakuje czegoś pod stolikiem :o (sama się sobie dziwię, bo wszelkich dywanów nie lubię). Zasłony nie wpadają w fiolet, podobają mi się na równi z paskami :).

Czarne poduszki - :yes:! Ryciny - :yes:!

Ach i bardzo zazdroszczę białych okien ;) chociaż powoli się przyzwyczajam do brązowych :).

Dziewczyny, dziękuję. Tym bardziej, że byłam już kompletnie załamana tym cholernym salonem i nic mi się nie podobało. Teraz marzę jeszcze o chromowanych lampionach, takich wielkich jak z RM.

Szkoda tylko, że kasy brak. :(

Dywan hm... no sama nie wiem jaki. Na pewno odpadają wszelkie persy. Marzyłam o czarnym, ale teraz widzę, że czarne poduszki i ciemne ramy na ścianach to absolutny maks. Dywan musi być inny.

A zasłony szyłam na zamówienie z tkaniny Ford firmy o obrzydliwie skomplikowanej nazwie - Boelaert-Moens.

To blackout, więc sprawdza się też w sypialni. Kolorów jest sporo, ale mnie podobała się też faktura tkaniny. Zasłony są miękkie, ciężkie, milusie w dotyku. Fajnie się w nich załamuje światło, choć tkanina nie jest błyszcząca.

Magda, dzięki za info! W TKMaxx nie byłam nigdy w życiu (nie po drodze), ale wybrać się muszę koniecznie. Ale może w czerwcu, bo teraz mam w kieszeni pustkę, a jeszcze ogrodzenie do opłacenia, zakładanie trawnika...

:(

agawi, dzięki!

markoto, ja fotografem? :rotfl:

Ale dziękuję za słowa uznania. :)

Witaj Darcy,

Oj wzdycham ja sobie zawsze jak do Ciebie zaglądam. Co tu dużo gadać. PIĘKNIE JEST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jak masz zamontowane zasłony? Na kółeczkach na karniszu czy taśma marszcząca? Rzeczywiście wyglądają na ciężkie i grube - raczej nie wymagały podszycia drugą tkaniną? Dół - jak wygląda dół? podłożone bez przeszycia czy z widocznym przeszyciem? Jak Cię już pytaniami zasypuję to dorzucę o ryciny - to bedzie głupie:) - to sa ryciny ryciny czy zasuszone roślinki? Kolekcjonujesz jakies konkretne gatunki czy te co ładnie wyglądają? To tak z ciekawości :)

Pozdrawiam cieplutko

:)