Darcy 23.05.2011 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Nadejszła wiekopomna chwila. Wrzucam zdjęcia salonu z szarymi zasłonami. Rzadko to mówię, bo moja pewność siebie w kwestii wnętrz właściwie nie istnieje, ale tym razem muszę przyznać, że nowe zasłony wyglądają lepiej w realu niż na zdjęciach. Botaniczne rysunki też mi się podobają po oprawieniu. Ramy na zdjęciach wyglądają jak czarne, ale w rzeczywistości są ciemnobrązowe. Beauty, zapomniałam pomierzyć tego stolika... Przepraszam! Postaram się nie zapomnieć dziś wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 23.05.2011 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Witaj Darcy! Cieszę się,że są już zdjęcia. Salon w nowym ubranku wygląda rewelacyjnie !.Klasycznie i elegancko.Ale albo mój monitor przekłamuje kolory albo ten kolor jest.....brązowofiotetowoszary ? Jeśli to dla Ciebie nie problem napisz nazwę materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 23.05.2011 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Super te zasłony:yes: Salon w tym wydaniu dużo bardziej mi się podoba:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 23.05.2011 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Darcy, bardzo podobają mi się te zasłony. Prezentują się lepiej, niż poprzednie. Piszesz, że szare, a na zdjęciu wpadają w lekki fiolet? Niemniej jednak kolor bardzo fajny Pamiętasz, jak szukałaś dywanu? Pomysł porzucony? Bo przyznam, że choć osobiście wielką zwolenniczką dywanów nie jestem, teraz, kiedy pojawiły się zasłony, właśnie czegoś pod stolikiem kawowym mi u Ciebie brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 23.05.2011 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 No wiedziałam, że z kolorami będzie jazda. Po pierwsze, robię beznadziejne zdjęcia beznadziejnym aparatem. Po drugie, przepuszczam foty przez autokorektę w jakimś durnym programie, aby cokolwiek poprawić. Efekt jest taki, że kolory są żywsze, ale przekłamane. Może tu lepiej widać rzeczywisty kolor zasłon: W realu mają odcień ciepłej szarości. Żadnych fioletów! A o dywanie myślę, bo też mi go brakuje. Luby zresztą męczy mnie o ten ustrój akustyczny cały czas. Ale nie chciałam niczego kupować, dopóki nie pojawią się zasłony. Teraz zacznę się rozglądać, choć z braku kasy skończy się pewnie na Ikei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 23.05.2011 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Dla porównania jeszcze jedno zdjęcie, robione pod mocne wschodnie słońce. Wszystko wygląda jak zażółcone! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 23.05.2011 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 I jeszcze fotka moich roślinek w zbliżeniu. To inna ściana w salonie, wiszą na niej trzy ryciny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 23.05.2011 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Bardzo pięknie - nie miałam zresztą co do tego wątpliwości, bo całkowicie zgadzam sięz tym co napisałaś o pasach: świetnie wyglądają na roletach, kiepsko na zasłonach. Teraz zgodzę się jeszcze z Iloną Agatą - następny w kolejce do zakupu jest dywan. Amerykanie twierdzą, że dywan przy kanapie "kotwiczy ją" optycznie do podłogi i mają rację.Prawdę powiedziawszy - nie mam pojęcia, co by do Twojego salonu pasowało. Standardowe wzorzyste podróbki persów odpadają w przedbiegach. Widziałabym jakiś obszywany sizal , ale nie jestem obiektywna, bo bardzo mi się podobają na zdjęciach.Kupiłam sobie właśnie taki w Ikei i nie jestem zadowolona. Tzn: wygląda świetnie (tylko obszycia są zbyt cienkie i wąskie), ale plamy nie dają się sprać, więc po paru miesiącach wygląda niechujnie:(. A kupiłam między innymi dlatego, że włókna naturalne były polecane do podłóg intensywnie użytkowanych:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 23.05.2011 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Darcy zasłony świetne i ten kolor- mniam, czuje się jak bym magazyn wnętrzarski oglądała:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 23.05.2011 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Darcy, zasłony fajnie wyglądają. Całość jest tak uporządkowana, że aż zaczęło mnie to męczyć i wtedy...zobaczyłam ten pled/narzutę przerzuconą "niedbale" przez sofę. I wtedy to już pełnia szczęścia . Mi też brakuje czegoś pod stolikiem (sama się sobie dziwię, bo wszelkich dywanów nie lubię). Zasłony nie wpadają w fiolet, podobają mi się na równi z paskami . Czarne poduszki - ! Ryciny - ! Ach i bardzo zazdroszczę białych okien chociaż powoli się przyzwyczajam do brązowych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thnd 23.05.2011 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Darcy, zasłony są szyte na zamówienie czy kupione gotowe? Co to za materiał? Bardzo pięknie się prezentują i szczerze mówiąc podobają mi się zarówno w swojej szarej jak i fioletowej odsłonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 23.05.2011 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Dziewczyny, dziękuję. Tym bardziej, że byłam już kompletnie załamana tym cholernym salonem i nic mi się nie podobało. Teraz marzę jeszcze o chromowanych lampionach, takich wielkich jak z RM. Szkoda tylko, że kasy brak. Dywan hm... no sama nie wiem jaki. Na pewno odpadają wszelkie persy. Marzyłam o czarnym, ale teraz widzę, że czarne poduszki i ciemne ramy na ścianach to absolutny maks. Dywan musi być inny. A zasłony szyłam na zamówienie z tkaniny Ford firmy o obrzydliwie skomplikowanej nazwie - Boelaert-Moens. To blackout, więc sprawdza się też w sypialni. Kolorów jest sporo, ale mnie podobała się też faktura tkaniny. Zasłony są miękkie, ciężkie, milusie w dotyku. Fajnie się w nich załamuje światło, choć tkanina nie jest błyszcząca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 23.05.2011 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Pieknie, a fotki ci wychodza super, wlasnie mialam pytac czy jestes fotografem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 23.05.2011 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Piękne lampiony widziałam wczoraj w TKMaxx, właśnie takie wielkie, smukłe i wysokie. Leć szybko, bo tylko dwa stały:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 23.05.2011 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Pięęękne zasłony Darcy- salon stał się bardziej elegancki:D Co prawda u mnie też wpada lekko w fiolet, jak i niektóre ściany zresztą- ale nieistotne jest to co na zdjęciu. Ważne, że w realu są takie jak sobie wymarzyłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 23.05.2011 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Magda, dzięki za info! W TKMaxx nie byłam nigdy w życiu (nie po drodze), ale wybrać się muszę koniecznie. Ale może w czerwcu, bo teraz mam w kieszeni pustkę, a jeszcze ogrodzenie do opłacenia, zakładanie trawnika... agawi, dzięki! markoto, ja fotografem? Ale dziękuję za słowa uznania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 23.05.2011 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Super. Wydaje mi się niezwykle przytulnie. Zieleń za oknem, przytulna kanapa, na której aż człowiek ma ochotę się rozwalić i miła myśl, że w pobliżu jest biblioteka. Rośliny, ryciny... Zasłony wyszły pięknie. Ja bym chętnie wypiła kawę na tej kanapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 23.05.2011 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Darcy, jest super, jest super! Zasłony piękne i stonowane. Nie byłaś w TK MAXX??????? Mając sklep na miejscu??? Słuchaj Magdy, najlepsze kąski pojawiają się na krótko & szybko znikają! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fermina 23.05.2011 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Witaj Darcy, Oj wzdycham ja sobie zawsze jak do Ciebie zaglądam. Co tu dużo gadać. PIĘKNIE JEST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak masz zamontowane zasłony? Na kółeczkach na karniszu czy taśma marszcząca? Rzeczywiście wyglądają na ciężkie i grube - raczej nie wymagały podszycia drugą tkaniną? Dół - jak wygląda dół? podłożone bez przeszycia czy z widocznym przeszyciem? Jak Cię już pytaniami zasypuję to dorzucę o ryciny - to bedzie głupie:) - to sa ryciny ryciny czy zasuszone roślinki? Kolekcjonujesz jakies konkretne gatunki czy te co ładnie wyglądają? To tak z ciekawości Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 23.05.2011 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 A wracając do tematu dywanu, luby chciałby taki: http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/adum-dywan-krotko-ostrzyzony-biay__0131967_PE271284_S4.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts