lady in red 23.05.2011 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Darcy! Chciałabym mieć podobne zasłony do Twoich (wnętrza też,ale to nierealne ) więc może przynajmniej zasłony. Byłam przed chwilą na decorii (domyslam się co pewnie myślisz o takich sieciowych sklepach ) ale cóż w tej chwili nie stać mnie na nic innego,a mnam w salonie 4 okna do których potrzebuję zasłony. Znalzłam tam tkaninę blackout chyba w podobnym kolorze? http://www.dekoria.pl/offer/product/18/516/Zaslona-na-tasmie-marszczacej Co myślisz o niej?Jest kolorystycznie podobna do Twoich zasłon? A jeszcze słwko odemnie apropo dywanu:) Jestem za gładkim jednobarwnym.Całkiem niezła propozycja lubego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 23.05.2011 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Maszenka, dziękuję. Kanapa zaiste wygodna i chyba tymczasowo porzucę myśl o wymianie obicia. Anja, obiecywałam sobie finansowy rygor, ale może rzeczywiście wpadnę dziś do Blue City... Bo to tam jest wyposażenie domu? Fermina, zasłony są ciężkie (ale bez przesady) i nie wymagały podszycia. Tkanina to blackout (całkowite zaciemnienie), dlatego jest bardzo gęsta i lejąca. U góry wszyta jest taśma szelkowa - cudowne rozwiązanie, bo wystarczy nawlec szelki na karnisz i gotowe! O przeszyciach wiele Ci nie powiem, bo na sztuce krawieckiej się nie znam. Ale na dole moich zasłon jest zakładka na ok. 7 cm. Jest przyszyta, ale od frontu tego przeszycia nie widać. Ryciny kupiłam na allegro. Właściwie była to książka - album z florą Niemiec wydany w XIX wieku. Kilka rysunków zostało delikatnie wyciętych w zakładzie ramiarskim i oprawionych w podwójne kremowe passe-partout. Podoba mi się efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 23.05.2011 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 (edytowane) (domyslam się co pewnie myślisz o takich sieciowych sklepach ) A myślę bardzo ciepło. Sama chciałam tam kupić sukienki na krzesła. Moja zasłona jest bardziej szara niż ta z Decorii. Taka szara szara. Ta z linka jest bardziej brązowa, bliska taupe. O fakturze niewiele jestem w stanie powiedzieć, patrząc tylko na zdjęcie. Ale wygląda ciekawie. Edytowane 23 Maja 2011 przez Darcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tosiaczek 23.05.2011 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Nie no,Darcy dla mnie jesteś poprostu NUMEREM 1 na całym tym forum murator!!!Pięknie Ci to wszystko wyszło!!BAJKOWO!!! Gratuluje!!! Jak ja pomysle o pokoiku młodszego syna to mnie szlak trafia ale to w końcu jego królestwo a mama może tylko wpaść posprzątać Powiedz mi kompletnemu laikowi co to są za listwy przysufitowe w salonie z wmontowanym oświetleniem punktowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fermina 23.05.2011 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 taśma szelkowa - nie miałam pojęcia, że coś takiego jest!!! Rozumiem, że zasłony nie są tylko ozdobą okien ale są używane, tzn zasłaniasz nimi okna i te piękne fałdy układasz pieczołowicie po każdym rozsunięciu zasłon? Czy może ta tajemnicza dla mnie taśma szelkowa sama generuje równe fałdy? Tak czy siak efekt jest cudowny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 23.05.2011 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Darcy-czarodziejko! Dziękuję Ci bardzo za szybciutką odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fermina 23.05.2011 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Darcy! Chciałabym mieć podobne zasłony do Twoich (wnętrza też,ale to nierealne ) więc może przynajmniej zasłony. Byłam przed chwilą na decorii (domyslam się co pewnie myślisz o takich sieciowych sklepach ) ale cóż w tej chwili nie stać mnie na nic innego,a mnam w salonie 4 okna do których potrzebuję zasłony. Znalzłam tam tkaninę blackout chyba w podobnym kolorze? http://www.dekoria.pl/offer/product/18/516/Zaslona-na-tasmie-marszczacej Co myślisz o niej?Jest kolorystycznie podobna do Twoich zasłon? A jeszcze słwko odemnie apropo dywanu:) Jestem za gładkim jednobarwnym.Całkiem niezła propozycja lubego lady in red, miałam w ręku próbkę tego materiału - kolor tak jak Darcy napisała - taupe bliżej brązu, bardzo ładny. Materiał gęsty, miły w dotyku - podobał mi się bardzo niestety dla mnie był "za brązowy". Zamów bezpłatną próbkę i oceń sama. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 23.05.2011 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 taśma szelkowa - nie miałam pojęcia, że coś takiego jest!!! Rozumiem, że zasłony nie są tylko ozdobą okien ale są używane, tzn zasłaniasz nimi okna i te piękne fałdy układasz pieczołowicie po każdym rozsunięciu zasłon? Czy może ta tajemnicza dla mnie taśma szelkowa sama generuje równe fałdy? Tak czy siak efekt jest cudowny Fermina, zasłony są używane, szczególnie w sypialni, gdzie mam identyczne. (Tak, wiem, że nudno, bla bla, że się powtarzam, bla bla, że poszłam po linii najmniejszego oporu, bla bla). I - wierz lub nie - te fałdki układają się same. To jest właśnie super w taśmie szelkowej. Można co najwyżej wyrównać odstępy między fałdkami, aby były identyczne co do milimetra. Jednak ogólnie rzecz biorąc zasłona układa się SAMA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 23.05.2011 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Tosiaczek, dziękuję. Bardzo, bardzo mi miło... Powiedz mi kompletnemu laikowi co to są za listwy przysufitowe w salonie z wmontowanym oświetleniem punktowym? Hm... tutaj sprawa jest dość skomplikowana. Luby-audiofil zażyczył sobie w salonie sufit akustyczny. Buduje się go z płyt 60x60 cm przytwierdzonych na specjalnym stelażu. Nie zgodziłam się na zrobienie go na całej powierzchni, dlatego wokół całego salonu mam coś w rodzaju obwódki z karton-gipsu. W niej zamontowano oświetlenie punktowe, którego zresztą bardzo rzadko używamy (tylko do podświetlenia ściany z kamienia). Na styku ze ścianą jest już najzwyklejsza w świecie listwa przysufitowa z NMC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 23.05.2011 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Darcy, salon z nowymi zasłonami jest zachwycający ale niedbałość kocyka jest wystudiowana, przyznaj się [just jokin' ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 23.05.2011 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 A wracając do tematu dywanu, luby chciałby taki: http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/adum-dywan-krotko-ostrzyzony-biay__0131967_PE271284_S4.JPG Od biedy mógłby być, ale wydaje mi się że tak naprawdę za jasny, faktura zbyt puszysta no i - powiedzmy sobie szczerze - zbyt pospolity do Twojego salonu:). Wrzucę linki do dywanów na które ostatnio choruję, choć oczywiście, olbrzymia większość do Ciebie się nie nadaje. Ale może ktoś się zainspiruje http://www.designspongeonline.com/2008/05/rug-roundup-part-two-patterned-rugs-part-1-of2.html http://www.designspongeonline.com/2008/05/rug-roundup-part-two-patterned-rugs-part-2.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 23.05.2011 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 ale niedbałość kocyka jest wystudiowana, przyznaj się [just jokin' ] Hehe, podobnie jak kabel od odkurzacza na ostatnim zdjęciu z serii. Właśnie go zauważyłam. nihiru, no wiem, wiem... I boję, że ulegnę presji lubego, który dywan chce mieć już natychmiast. Nawet ten plastikowy z Ikei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 23.05.2011 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Hehe, podobnie jak kabel od odkurzacza na ostatnim zdjęciu z serii. Właśnie go zauważyłam. To teraz będziemy wypatrywać na zdjęciach takich perełek Całość super więc już się nie będę rozpisywać. Dywan jasny przećwiczyłam w mieszkaniu, zdaje się że z wiskozy lub jedwabiu, piękny, kremowy, bardzo delikatny, wiedziałam że będzie niepraktyczny ale tak mi się podobał że i tak kupiłam. Po kilku miesiącach wyglądał jak brudna ścierka. Prać go wodą nie można bo się zniszczy. Pranie chemiczne nic nie dało. Wylądował w piwnicy bo nadal szkoda mi go po prostu wyrzucić. Więc nigdy więcej jasnych dywanów których nie można wyprać "chamską" szczotką i mydłem, tylko szkoda że one tak świetnie wyglądają jak są nowe i nieużywane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tosiaczek 23.05.2011 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Dziękuje za odpowiedż Pytam ponieważ mam dość wąski korytarz na gorze i nie da się tam powiesić żadnej lampy tak więc trzeba znaleść jakieś inne rozwiązanie. Darcy uwierz mi wolalabym żeby moj mój kochał muzyke aniżeli te cholerne choppery:( U Ciebie zbiór płyt lubego wygląda pieknie a wiesz co ja miałam przez zime na korytarzu jako"dekoracje"...?No właśnie:( Wyprowadził sobie z salonu jesienią "motorek" a,że sie nie zmieścił już do garażu to musiał przezimować w domu bo.. w cieple i stała taka 400 kg krowa!!!Ciekawie,co?;)Nie wspomne już o ciuchach na które wydaje majątek!! Faceci na starość dziecinnieją przynajmniej mój a jest dopiero po 30-stce:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 23.05.2011 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Darcy, z jasnym dywanem zrobiłoby się chyba trochę mdło. Jeśli nie czarny to może grafit? Albo z jakimś tłoczonym klasycznym wzorem? Ja widzę w tym miejscu kolor zgaszonej wikliny, ale wzrok mogę mieć nie najlepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 23.05.2011 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 yokasta, mnie ten beżyk z Ikei też wydaje się za mdły. Zleje się z kanapą. Wolałabym coś w ciemnej szarości, choć grafit wydaje mi się odrobinę za ciemny. Chciałabym też ochłodzić podłogę, zamiast podbijać ciepłe tony dębu. Z tą zgaszoną wikliną możesz mieć rację. Będę szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 23.05.2011 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Szukaj, tylko się nie spiesz żeby nie żałować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 23.05.2011 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Spoko, kupię tylko z opcją zwrotu. Przymierzę, podumam i zobaczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 23.05.2011 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Darcy muszę Ci napisać, że miałam bardzo podobny dywanik w starym mieszkaniu. Był wełniany i dość gruby, wysoko strzyżony. Miał wiele zalet, kolor nadawał wnętrzu lekkość, ale właśnie ten kolor to porażka. Pomimo braku psa i dzieci brudził się niemiłosiernie:( Kupiłam go w sklepie na "I";) i właśnie sprawdziłam, że w sprzedaży są nadal podobne, tylko trochę staniały (ja płaciłam ok 1000 zł) i jest większy wybór kolorystyczny. Także reasumując polecam tego typu dywany, ale stanowczo w ciemniejszym kolorze. http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20190198 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 23.05.2011 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Darcy...piękny salon...niezwykle przytulny:) No i ten kocyk...przepięknie:) Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts