Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Darcy zaprasza...

Recommended Posts

Witaj Darcy,

pięknie u Ciebie, coraz piękniej :) będę dalej podglądać z zapartym tchem ;)

Czytałam to co pisałaś m.in. o swoich oknach, ale chyba umknęło mi co to są za okna - jakiej firmy, jaki profil, czy szprosy są między szybami czy od strony wewnętrznej .... Okna prezentują się ładnie :) czy mogłabyś coś więcej o nich napisać? tutaj lub na priv. Z góry dziękuję.

.... tak mi się podobają, że zrezygnowałam z mojej pierwotnej koncepcji - okien drewnianych w ciemnym kolorze na rzecz okien ... białych :).... białych już nie chciałam bo całe życie mam białe :) ale jednak białe dają większe możliwości...

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Darcy!

Gratuluję spontanicznego zakuypu żyrandola-wygląda naprawdę super-i jeszcze ta cena :o.

Wogóle podoba mi się konsekwetna zabudowa przedpokoju.

Mam do Ciebie jeszcze prośbę dotyczącą farby z PARY :)Byłam w sklepie Pary i jest problem z odnalezieniem farby po nazwie-facet powidział,że może to odnależć tylko po numerze farby.Szukałam trochę sama po tej nazwie,ale po 15 minutach zrezygnowałam :(.Więc jeśli to dla Ciebie nie problem podaj mi numer tej farby :)

Mam do Ciebie jeszcze prośbę dotyczącą farby z PARY :)Byłam w sklepie Pary i jest problem z odnalezieniem farby po nazwie-facet powidział,że może to odnależć tylko po numerze farby.Szukałam trochę sama po tej nazwie,ale po 15 minutach zrezygnowałam :(.Więc jeśli to dla Ciebie nie problem podaj mi numer tej farby :)

Witam,

nie wiem gdzie szukałaś, w którym sklepie PARA-y. Ja polecam sklep na Bartyckiej-super obsługa ,pracuje tam dwójka młodych ludzi i na 100% pomogą Ci dobrać każdy kolor nawet po nazwie.Mnie obsługiwała dziewczyna,wykazała się przede wszystkim dużym wyczucie,cierpliwością iprofesjonalizmem.Bardzo jestem jej wdzięczna ,bo dzięki jej doradztwu mam już pomalowane ściany i jestem b.zadowolona.

Darcy zabudowa wiatrołapu oczywiscie piekna, to sie o jej zdjecia tak ostatnio goraczkowo upominalam:). Info dla wszystkich poszukujacych bialej sieny, Pani z zatrzyjaznionego salonu lamp napisala w moim imieniu zapytanie az do Szwecji:) w tej sprawie, wycofali z produkcji, nie przewiduja wznowienia w najblizszym czasie nie maja juz zadnych pozostalosci magazynowych. Pozostalo zadowolic sie czarna siena:)

Niestety potwierdzam doniesienia Kachy.

Biała Siena wycofana z produkcji, ale, co równie niefajne, mają tylko pozostałości czarnych żyrandoli, i to nie w Polsce, a w Szwecji - cały towar zamawiany jest przez sklepy internetowe PO otrzymaniu zamówienia od klienta, nie mają nic na stanie, a w opisie towaru jest przecież zwykle "dostępny" - tyle, że w realu jest dostępny, gdy producent ma go w swoim magazynie....

Zamówiłam dziś jeden żyrandol z czarnymi abażurami, po tym, jak sprzedawca dostał potwierdzenie z magazynu producenta, że jest - ale, póki nie dotrze, nie cieszę się, na wszelki wypadek....

Edytowane przez Anjazzielonego

A mnie czarny do niczego nie pasuje. :(

Znalazłam takie coś, ale najfajniej byłoby, gdyby te kryształki można było odpiąć. Do Sieny mogłoby jeszcze pasować to.

A skoro o świetle mowa, kupiłam dziś w Almi Decor abażury do wielkich kinkietów w jadalni i holu. Są piękne i niedrogie, ale za małe. Przydadzą się do lamp, które postawię na komody, ale kinkiety nadal mam łyse. Poszukuję więc nadal abażurów, tym razem wydłużonych stożków o średnicy do 25-27 cm. Kolor biały lub złamana biel.

Edytowane przez Darcy

Joliska, wszystkie są super, ale potrzebuję czegoś wyższego. Takie abażury wyglądają na moich kinkietach jak przykrótka sukienka. Próbowałam już z tymi z Almi Decor. :(

Dla ścisłości - mam takie same kinkiety i poszukuję takich samach abażurów:

http://decoratorium.blox.pl/resource/kinkiety4.jpg

Witam Cię Darcy, a także wszystkie forumowiczki :-) Liczę na cieple przyjęcie .. jest to moje pierwsze `wejście ` ( fajnie jest w tym wieku robić coś po raz pierwszy ) i z pelną premedytacją witam się z Wami u Ciebie Darcy :-)

Trafilam tutaj poprzez Twoje decoratorium, a wpadłam na nie googlując Rivierę :-)

Twoja koncepcja domu/inspiracje , lekkość pióra ( a raczej powinnam powiedzieć `lekkość myszki ` :-) hmmm... - zostanę przy piórze ) sprawiły , że trafiłam za Tobą tutaj :-)

Czytałam wszystkie komentarze moje drogie ( mam nadzieję, że wybaczycie mi tą poufałosć , ale po poczytaniu troszkę w ukryciu - czuję jakbym niektóre z Was znala od dawna :-) i zgadzam się z Wami - DARCY dom jest przecudowny !!!

Czekam z niecierpliwością na kolejne poszukiwania, zdjęcia i inspiracje :-)

Ja mieszkam nad naszym pieknym morzem, w wysokiej wieży zachcialo mi się napisać , ale tak naprawdę to w cudownie przestrzennym ( prawie 3,5 m wysokim) mieszkaniu ( 96m2) z cudownym widokiem na Trójmiejski Park Krajobrazowy.. książkę mogłabym napisać nt moich przygod z pseudo-developerem, ale jeszcze nie teraz :-) mam nadzieję , że wybaczysz mi Darcy tą prywatę .. ale jak się gdzieś wchodzi to wypada się przedstawić co by nie być gburem ( gburką ;-) ) !!

Pozdrawiam Was wszysttkie serdecznie, Ciebie Darcy wyjątkowo mocno !

odnośnie kinkietów - może takie Wam się spodobają - czarne ale i inne kolory też pewnie możliwe

http://www.formadecor.pl/index.php?parent_id=12&menu_id=1

ja jestem nimi zauroczona ...

oj dopiero zauważyłam, że to anjazzielonego szukala czarnych ..

już mi się wszystko w głowie kręci od natłoku tych cudowności :-)

Dobrze, że chociaż kinkiety kupiłam parę miesięcy temu, kiedy nasza sytuacja finansowa nie wyglądała jeszcze tak tragicznie. Dziś elektrycy rozpoczęli montaż gniazdek, włączników i oświetlenia. Małe Delhi w gabinecie lubego prezentują się tak:

http://lh6.ggpht.com/_UzeX9lbO2SY/TT2dNpM60sI/AAAAAAAAAKs/OUA4RzUDs8s/kinkiet_delhi.jpg

Darcy, a mogę spytać, gdzie kupiłaś te kinkiety? Bo znam kinkiety Dehli ze strony romantichome.pl, ale one wyglądają tak:

http://romantic-home.pl/product_info.php?cPath=42&products_id=431

Z tego co pamiętam, ty też w tym sklepie robiłaś zakupy (tak tam trafiłam:)). Czaję się na te kinkiety, ale są całkiem inne niż te, które ty masz. Może zamawia się co innego a przysyłają co innego;) Szczerze mówiąc bardziej podobają mi się te na zdjęciu sklepu internetowego. Są takie jakby... hmm, masywniejsze.

Witam,

nie wiem gdzie szukałaś, w którym sklepie PARA-y. Ja polecam sklep na Bartyckiej-super obsługa ,pracuje tam dwójka młodych ludzi i na 100% pomogą Ci dobrać każdy kolor nawet po nazwie.Mnie obsługiwała dziewczyna,wykazała się przede wszystkim dużym wyczucie,cierpliwością iprofesjonalizmem.Bardzo jestem jej wdzięczna ,bo dzięki jej doradztwu mam już pomalowane ściany i jestem b.zadowolona.

Niestety jestem z Lublina,do Wawy mam jakieś 180 km :(.A u Nas tylko jeden sklep Pary :(

Więc muszę molestować Darcy o ten numerek......

Darcy, a mogę spytać, gdzie kupiłaś te kinkiety? Bo znam kinkiety Dehli ze strony romantichome.pl, ale one wyglądają tak:

Z tego co pamiętam, ty też w tym sklepie robiłaś zakupy (tak tam trafiłam:)). Czaję się na te kinkiety, ale są całkiem inne niż te, które ty masz. Może zamawia się co innego a przysyłają co innego;) Szczerze mówiąc bardziej podobają mi się te na zdjęciu sklepu internetowego. Są takie jakby... hmm, masywniejsze.

MagdaZZZ, moja wina, moja wina. :oops:

Przepraszam za wprowadzenie w błąd! Moje kinkiety to Petra. Pomyliłam się, bo początkowo zamówiłam Delhi, ale okazało się, że nie można ich sprowadzić, dlatego jako alternatywę wybrałam te ze zdjęcia. Ale nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. Petra podobają mi się nawet bardziej.

KJB, okna są z PCV, bo nie było mnie stać na drewno. Co prawda ciągle słyszę, że współczesne drewniane okna z drewnem nie mają wiele wspólnego, bo więcej w nich chemii niż drewna, ale gdybym miała te kilkadziesiąt tysięcy więcej, nie wahałabym się. W moich szprosy są wewnątrz okna. Produkcję i montaż zleciłam firmie z Milanówka.

Jeśli zaś chodzi o kolor okien - świadomie zdecydowałam się na biały. Dębowe lub orzechowe wybrałabym, gdybym budowała dom bardzo nowoczesny (dużo szkła, kamienia, betonu) albo rustykalny (w stylu wiejskiej chaty lub dworku). Do podmiejskiej parterówki pośród brzóz biel pasowała mi najbardziej.

blueeye, witam cieplutko! I zazdroszczę mieszkania nad morzem, a do tego z taaaakim widokiem! Mam nadzieję, że znajdziesz na forum wiele inspiracji. :)

lady in red, tak jak napisała goga13 - Comfortable Chinos to P5223-34. Ale jeśli będziesz w sklepie, sprawdź też P5243-24 (Over Exposed) i ciemniejszy - P2718-04 (Baie Fine) Są śliczne. Gdybym mogła malować ściany jeszcze raz, wybrałam bardziej szary kolor. Niestety luby bał się przygnębiającego efektu i uległam, wybierając coś bliżej beżu niż czystej szarości.

Zresztą może powinnam w całości przemyśleć kolorystykę swoich wnętrz? :confused:

W komentarzach na blogu znalazłam druzgocącą krytykę, że jest mdło, nudno i ogólnie zanosi się na wielką klapę.

Dla odmiany - żeby nie było zbyt fatalistycznie - fachowiec, który od jutra będzie poprawiał fuszerkę po glazurniku, zapytał dziś, kto projektował mi wnętrza. :) Nie wiem, czy pan złota rączka jest wiarygodnym recenzentem moich dekoratorskich poczynań, ale zawsze to jakiś promyk nadziei.