Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Darcy zaprasza...

Recommended Posts

Ty tu nóżkami przebierasz, a ja beztrosko paznokcie malowałam:oops:

W Miasteczku Wilanów jest taki sklep: http://www.sweetliving.pl/Sweet_Living/Welcome.html. Prześlij do nich zapytanie ofertowe ze zdjęciem tych puf co wkleiłam i określonym wstępnie rodzajem materiału. Robią meble tapicerowane na zamówienie, łózka, kanapy, więc co, takiej pufki nie zrobią?:lol2: Cenowo też jakoś znośnie, zawsze można się jeszcze potargować;)

Warto się też tam przejechać, żeby zobaczyć ich twórczość;) Prawie wszystkie meble są robione przez nich właśnie.

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć , jakoś żadna z tych puf mi się nie spodobała , a te z krzyżakiem jakieś takie marynistyczne ...nie wiem dlaczego ( Ty lubisz ten styl chyba ) Ale chyba u Ciebie nie pasują . Pufy może i fajnie wyglądają , wygodne są żeby nogi na nich położyć , ale goście chyba nie będą zadowoleni jeśli posadzi się ich na pufie . Żeby być uprzejmym gościa posadzisz na kanapie a sama wylądujesz na pufie i będziesz się męczyć*:/

A taki dywan ? http://www.carpetvista.pl/dywany/Rome/carpet_15629-Rome.html

w ogóle pisząc o orientalnych dywanach nie miałam na myśli tych w bogate i kolorowe wzory roślinne , myślałam raczej o takich w geometryczne wzory w spłowiałych kolorach . Czarna kanapa wygląda lepiej niż biała .

Bardzo mi się podobają te fotele z IKEA , kiedyś chciałam postawić taki sobie w łazience(ten w białym obiciu ) . Tak wkleiłam , może komuś się też spodobają . Ale w polskiej IKEA ich nie ma , w ogóle nie ma tej serii . Mam zasłony w te liście w sypialni (te spokojne , nie te żółozielone )

http://www.ikea.com/de/de/catalog/products/30103172#/00130902/

Ale świetne te fotele . Pierwszy raz je widze. Oj kupiłąbym sobie taki ale normalnie za mały dom mam ;-( jest tyle foteli i krzeseł (chyba mam jakieś zobeczenie na tym punkcie ;-) ) na które choruje . A może jakieś fajne komody , regały znacie ;-) a jak by były takie lata 60 to już bajer ;-) Nie mam pomysłu na gabinet a taki mi się marzy ;-)

Darcy...pierwszego dywanu nie widze wiec nic nie skomentuje drugi wydaje sie byc bezpiecznym wyborem...ale moze i dobrze. Tylko blagam zaszalej z fotelami albo z tymi pufami:) niech sie zadzieje cos dziwnego w tym salonie:)

Mysle ze mozesz spokojnie wybrac sobie dowolny rodzaj puf i kazdy nawet polinteligentny tapicer Ci to zrobi z palcem w nosie. Poszukaj moze jakiegos rzemieslnika a nie firmy z NIPem :) bedzie taniej.

Aaaa i strasznie mnie irytuje (sorry!!!!) jak ciagle najezdzacie na ten kamien w salonie. Facet tez tam mieszka i tez ma prawo do jakichkolwiek decyzji w tym domu....skoro wlasciwie chyba tylko ta sciane przeforsowal to naprawde mozna juz odpuscic Darcy ciagle walkowanie tematu "o boze masz kamien".

tak jakos postanowilam wystapic w obronie chlopa:)

Jeśli chodzi o kamień, to mnie wkurza. Ale nic z nim nie zrobię, bo... no cóż, to jedyna rzecz, którą sobie luby przeforsował (nie licząc zamknięcia salonu ścianą z jednej strony, ale to była akurat dobra decyzja). I nie pomogą komentarze "a może zakryj sobie ten kamień", bo zakryć się nie da.

Uświadomiłam sobie tylko, że trzeba było od początku uznać ten kamień za coś, czego nie wywalę, i wnętrze budować wokół niego. Czyli bardziej rustyk. Może wówczas nie miałabym takich dylematów jak dziś.

Aha, dywan wyleciał. Jest naprawdę bardzo, bardzo ładny i jeśli komuś podobają się szarości, niech leci po niego do Komfortu. Za taką kasę, to naprawdę dobry wybór.

Ale u mnie był za szary. Stolik się z nim po prostu zlał w jedną wielką, smutną, szarą plamę.

Jutro luby jedzie go oddać i kupi to, co chciał od samego początku. Zgodziłam się, bo wyda na to swoje pieniądze. Jak się nie spodoba, wyląduje w jego gabinecie. Zdjęcia w niedzielę. Powiem tylko jedno - IKEA.

:)

A taki dywan ? http://www.carpetvista.pl/dywany/Rome/carpet_15629-Rome.html

w ogóle pisząc o orientalnych dywanach nie miałam na myśli tych w bogate i kolorowe wzory roślinne , myślałam raczej o takich w geometryczne wzory w spłowiałych kolorach .

Piękny!!! Ja chyba z oferty skorzystam:D

Witam Darcy :)

Ślędziłam Twój pierwszy blog ale ostatnio widziałam, że już go nie ma :( uwielbiam styl w jakim wykańczasz domek i podziwiam wytrwałość w dopilnowaniu każdego szczegółu. Cieszę się, że udało mi się trafić na dane forum, które jest dla mnie prawdziwą skarbnicą wiedzy na temat wszelkich informacji dotyczących budowy i dekoracji domku - ja za moment się przeprowadzam :) ufff jakoś przeżyłam to wariactwo...

Mam gorącą prośbę o polecenie ekipy sprzątającej po budowie - pamiętam, iż pisałaś kiedys na blogu, że miałaś taką ekipę i chętnie bym z nich skorzystała :) z góry dziękuję

pozdrawiam ciepło,

anna

ankawu, dzięki za miłe słowa. :)

Jeśli chodzi o sprzątanie po budowie, nie miałam żadnej ekipy. Po głównych pracach budowlanych posprzątała po sobie ekipa budowlana. Ja im tylko zapewniłam kontener. Po wykończeniówce facet zostawił taki syf, że butelki po piwie i paczki po fajkach zbierałam w promieniu 100 metrów od domu. A wewnątrz sprzątały dwie panie z Ukrainy. Ale żadnej profesjonalnej ekipy sprzątającej nie wynajmowałam.

:) Darcy bardzo dziękuję za odpowiedz ja własnie szukam takim Pań - masz może kontakt lub mogłabyś zdradzić jaki to jest koszt i ile czasu trwa takie sprzątanie przed przeprowadzką? ja mam jedną cenę ale mało nie spadłam z krzesła i zaczynam myśleć, że sama będę musiała się uporać z tym wszyskim :(