Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Darcy zaprasza...

Recommended Posts

Darcy widzę, że Ty masz dylemat czy biała kanapa nie byłaby zbyt trudna w "utrzymaniu" a ja przy 2 dzieci i Panu K. myslę że dam radę, chyba ze nie dam ,,,, i wtedy zmienię (z ikeowskim ektorpem sprawa dużo prostsza) teraz mam blady róż i daję radę bo ponoć im bezpieczniejszy i ciemniejszy kolor tym bardziej jest ubrudzona bo co niektórzy wycierają w nią ręce o i tak nie widać,,,,

ciągle mnie zastanawia ten Twój kolor zasłon, piszesz że szary a na zdjęciu ma jakiś inny kolor, mhh, masz może gdzieś link do strony z tym materiałem?

pozdrawiam i ciągle zazdroszczę polotu i wnętrz, dlaczego ja tak nie umiem?!!

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wandeczka, no szary, szary, ale specyficzny, bo nie każda szarość do niego pasuje. Np. poduszki w szarości o odcieniu zimnego srebra musiałam oddać. Ale w sobotę postawiłam w salonie lawendę i... lawendowe dodatki pasują! Może wpadnę jeszcze na coś w tym kolorze.

:)

PS. Niestety nie mam linka do odcienia. Strona producenta jest strasznie uboga.

Witaj Darcy,

Podczytuje Twój watek regularnie ale dopiero teraz odważę się odezwać a propos dywanu (jeśli ten temat nadal aktualny). Nie myślałaś o dywanie ratanowym? Na pewno pasowałby kolorystycznie do Twojego salonu. Natomiast nie wiem jak się on ma co do akustyki wnętrza no i nie można go nazwać miłym w dotyku. Choć nieprzyjemny tez nie jest;)

BTW masz świetny gust co do urządzania wnętrz.

anna-maria3, channel8, dziękuję. Ja też kocham swoją bibliotekę, chociaż powoli będę musiała szukać nowego miejsca na książki, bo półki prawie się skończyły.

Zdjęcia można "kraść" na dysk i w obrębie forum. :)

Panna Migotka, myślałam o takim dywanie, ale dla lubego to żaden ustrój akustyczny. Jest za cienki, więc nie tłumi wystarczająco dobrze.

Dlatego dywan mamy w końcu taki:

2011.08.02%252520002.jpg

2011.08.02%252520007.jpg

2011.08.02%252520005.jpg

A ostatnio zakochałam się w lawendzie. Dostałam trzy doniczki na ostatniej parapetówce (już chyba ósmej z kolei...), sprawiłam im metalowe osłonki z Ikei i nie wyobrażam sobie już, że mogłoby tych kwiatów u mnie nie być. Cudownie komponują się z beżami i szarością, od razu robi się trochę romantycznie, odrobinę w klimacie Prowansji, nostalgicznie.

Dwie postawiłam na oknie w jadalni, a jedną w holu:

2011.08.02%252520045.jpg

2011.08.02%252520052.jpg

Lawendę wysieję jesienią wzdłuż ścieżki do wejścia i prostopadle wzdłuż granitowej kostki od frontu. Siedząc na ławeczce przed domem i popijając winko, będę się napawać cudnymi zapachami.

:wiggle:

Za Waszą radą dosmaczam też inne pomieszczenia. Na przykład kącik gazetowy:

2011.08.02%252520082.jpg

Ponieważ sugestia usunięcia kwiatków z komody ze sprzętem spotkała się z groźbą rozwodu i emigracji wewnętrznej lubego, ten kąt pozostaje bez zmian.

:mad:

Ten wydan wygląda bardzo fajnie:D

Kąt gazetowy też super:yes:

Jeszcze tylko powinnaś się skusić na jakieś 2-3 patery/słoje/pojemniki (szkoło i niekiel:)). Lub np. piękną białą ozdobna misę na stół...Takie rzeczy robią niesamowity klimat:yes: I wcale tak nie zagracają, jak ci się zdaje;)

ALe powiem Ci, że kolorystykę tego domu to masz oszałamiającą:no: Co zobaczę twoje zdjęcia, to się intensywnie zastanawiam, czy jednak z szarości nie przejść na coś tam coś tam Chinos:lol2: I zasłon to sobie po prostu do tych ścian, do tych wnęttrz innych nie wyobrażam:no: To była chyba najlepsza decyzja, jaką mołaś podjąć i stracone pieniądze były tego warte:yes:

Madzia, misę sobie już nawet upatrzyłam. Przejdę się jeszcze do TKMaxx i jeśli tam nie znajdę lepszej, wezmę to, co mi wpadło w oko wcześniej.

Lampiony koniecznie szklano-niklowane. Szkoda tylko, że te najpiękniejsze są najdroższe...

A kolor... no wiem, mnie też się podoba. Na początku smęciłam, że smutny i może trochę za mono z całą resztą, ale teraz go uwielbiam. :cool:

ufff:) udało mi sie przebrnąć przez calutki wątek:)

szczęka mi opadła i nie mogę pozbierać jej z podłogi! jest zjawiskowo pięknie!http://emotikona.pl/emotikony/pic/oklaski.gif wszystko mi sie podoba! ta konsekwencja, harmonia... po prostu idealnie! w Twoim domu mogłabym zamieszkać bez większego zastanawiania sie:)

Na pewno Twoje wnętrza będą moją inspiracją ze jakiś czas, jak już będę urządzać swój domek:)

czapki z głów!

Cześć, z tym dywanem... nooo sama też chyba nie jesteś zachwycona , prawda ? Ale w końcu coś pochłania te fale dźwiękowe i jest spokój. Lawenda rzeczywiście pasuje , zadowolona jestem że masz chociaż cień*fioletu. :D Brakowało.

Znowu popatrzyłam na tę bibliotekę i szkoda mi się zrobiło że ona nie jest zwrócona w stronę salonu tylko w stronę korytarza :( , podoba mi się jak w salonie są książki . Nie musiałabyś mieć wtedy tej ściany z kamieni .. tylko czy biblioteka mogłaby robić za ten cały odbijacz fal ... ? ech , wszystko przez te dźwięki.

Nie korciło Cię żeby tę ścianę machnąć na czarno albo na biało ? :D