Wandeczka 26.07.2011 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Darcy widzę, że Ty masz dylemat czy biała kanapa nie byłaby zbyt trudna w "utrzymaniu" a ja przy 2 dzieci i Panu K. myslę że dam radę, chyba ze nie dam ,,,, i wtedy zmienię (z ikeowskim ektorpem sprawa dużo prostsza) teraz mam blady róż i daję radę bo ponoć im bezpieczniejszy i ciemniejszy kolor tym bardziej jest ubrudzona bo co niektórzy wycierają w nią ręce o i tak nie widać,,,, ciągle mnie zastanawia ten Twój kolor zasłon, piszesz że szary a na zdjęciu ma jakiś inny kolor, mhh, masz może gdzieś link do strony z tym materiałem?pozdrawiam i ciągle zazdroszczę polotu i wnętrz, dlaczego ja tak nie umiem?!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 01.08.2011 15:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Wandeczka, no szary, szary, ale specyficzny, bo nie każda szarość do niego pasuje. Np. poduszki w szarości o odcieniu zimnego srebra musiałam oddać. Ale w sobotę postawiłam w salonie lawendę i... lawendowe dodatki pasują! Może wpadnę jeszcze na coś w tym kolorze. PS. Niestety nie mam linka do odcienia. Strona producenta jest strasznie uboga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 01.08.2011 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Przywiedziona informacjami od lasche na temat biblioteczki informuję, że szczęka mi opadła Planuję biblioteczkę u siebie, ale o czymś takim to chyba tylko marzyć mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Panna Migotka 01.08.2011 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Witaj Darcy,Podczytuje Twój watek regularnie ale dopiero teraz odważę się odezwać a propos dywanu (jeśli ten temat nadal aktualny). Nie myślałaś o dywanie ratanowym? Na pewno pasowałby kolorystycznie do Twojego salonu. Natomiast nie wiem jak się on ma co do akustyki wnętrza no i nie można go nazwać miłym w dotyku. Choć nieprzyjemny tez nie jest;) BTW masz świetny gust co do urządzania wnętrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 01.08.2011 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Podczytuję od baaardzo dawna. Masz wspaniałe wnętrza, które są dla mnie inspiracją. Czy mogę ukraść Twoje zdjęcie z zabudowy wiatrołapu - jako inspiracji dla przedpokoju? I....biblioteczki? Jeszcze raz gratuluję naprawdę świetnego gustu i ogromu wykonanej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 03.08.2011 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 anna-maria3, channel8, dziękuję. Ja też kocham swoją bibliotekę, chociaż powoli będę musiała szukać nowego miejsca na książki, bo półki prawie się skończyły. Zdjęcia można "kraść" na dysk i w obrębie forum. Panna Migotka, myślałam o takim dywanie, ale dla lubego to żaden ustrój akustyczny. Jest za cienki, więc nie tłumi wystarczająco dobrze. Dlatego dywan mamy w końcu taki: A ostatnio zakochałam się w lawendzie. Dostałam trzy doniczki na ostatniej parapetówce (już chyba ósmej z kolei...), sprawiłam im metalowe osłonki z Ikei i nie wyobrażam sobie już, że mogłoby tych kwiatów u mnie nie być. Cudownie komponują się z beżami i szarością, od razu robi się trochę romantycznie, odrobinę w klimacie Prowansji, nostalgicznie. Dwie postawiłam na oknie w jadalni, a jedną w holu: Lawendę wysieję jesienią wzdłuż ścieżki do wejścia i prostopadle wzdłuż granitowej kostki od frontu. Siedząc na ławeczce przed domem i popijając winko, będę się napawać cudnymi zapachami. Za Waszą radą dosmaczam też inne pomieszczenia. Na przykład kącik gazetowy: Ponieważ sugestia usunięcia kwiatków z komody ze sprzętem spotkała się z groźbą rozwodu i emigracji wewnętrznej lubego, ten kąt pozostaje bez zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 03.08.2011 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 przepieknie!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 03.08.2011 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Super, Darcy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 03.08.2011 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Ten wydan wygląda bardzo fajnie:D Kąt gazetowy też super:yes: Jeszcze tylko powinnaś się skusić na jakieś 2-3 patery/słoje/pojemniki (szkoło i niekiel:)). Lub np. piękną białą ozdobna misę na stół...Takie rzeczy robią niesamowity klimat:yes: I wcale tak nie zagracają, jak ci się zdaje;) ALe powiem Ci, że kolorystykę tego domu to masz oszałamiającą Co zobaczę twoje zdjęcia, to się intensywnie zastanawiam, czy jednak z szarości nie przejść na coś tam coś tam Chinos I zasłon to sobie po prostu do tych ścian, do tych wnęttrz innych nie wyobrażam:no: To była chyba najlepsza decyzja, jaką mołaś podjąć i stracone pieniądze były tego warte:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 03.08.2011 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Madzia, misę sobie już nawet upatrzyłam. Przejdę się jeszcze do TKMaxx i jeśli tam nie znajdę lepszej, wezmę to, co mi wpadło w oko wcześniej. Lampiony koniecznie szklano-niklowane. Szkoda tylko, że te najpiękniejsze są najdroższe... A kolor... no wiem, mnie też się podoba. Na początku smęciłam, że smutny i może trochę za mono z całą resztą, ale teraz go uwielbiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
savannah 03.08.2011 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Dzień Dobry od dawna podglądam i się inspiruję ... czekam na nowe wpisy na decoratorium bo jakoś ostatnio nie ma ... gdzie kupowałaś zasłonki szare salonowe? a gdzie karnisze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzikma 03.08.2011 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Uff,Darcy pięknie,po prostu.Też mam(chyba)podobny kolor ścian,ale dokładnie nie wiem,bez mebli,drzwi trudno stwierdzić.Może bardziej w szarość wpada.Mój M.troche kręci nosem,że za smutny...Już się nawet nad tym zastanawiałam,ale widać nie ja jedna miewam takie odczucia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzikma 03.08.2011 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Ja tez sie przyłaczam do pytani o zasłony-gdzie zamawiałaś i czy można kupic próbki tkanin,żeby przymierzyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 03.08.2011 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 wpadłam prosto z wybrzeża i słone pozdrowienia zostawiam:) p.s i dla mnie Twoja biblioteka jest inspiracją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Panna Migotka 03.08.2011 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Pottery Barn ma swietne lampiony, np. te: http://img4.imageshack.us/img4/3268/img34m.jpg Uploaded with ImageShack.us Niestety, chyba pisalas wczesniej, nie sa dostepne w PL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Panna Migotka 03.08.2011 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 A te sa teraz na przecenie, taniutkie . http://img718.imageshack.us/img718/3171/img85m.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasiaDominik 03.08.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 ufff:) udało mi sie przebrnąć przez calutki wątek:) szczęka mi opadła i nie mogę pozbierać jej z podłogi! jest zjawiskowo pięknie!http://emotikona.pl/emotikony/pic/oklaski.gif wszystko mi sie podoba! ta konsekwencja, harmonia... po prostu idealnie! w Twoim domu mogłabym zamieszkać bez większego zastanawiania sie:)Na pewno Twoje wnętrza będą moją inspiracją ze jakiś czas, jak już będę urządzać swój domek:)czapki z głów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 04.08.2011 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Cześć, z tym dywanem... nooo sama też chyba nie jesteś zachwycona , prawda ? Ale w końcu coś pochłania te fale dźwiękowe i jest spokój. Lawenda rzeczywiście pasuje , zadowolona jestem że masz chociaż cień*fioletu. Brakowało. Znowu popatrzyłam na tę bibliotekę i szkoda mi się zrobiło że ona nie jest zwrócona w stronę salonu tylko w stronę korytarza , podoba mi się jak w salonie są książki . Nie musiałabyś mieć wtedy tej ściany z kamieni .. tylko czy biblioteka mogłaby robić za ten cały odbijacz fal ... ? ech , wszystko przez te dźwięki. Nie korciło Cię żeby tę ścianę machnąć na czarno albo na biało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 04.08.2011 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 odrabiam zaleglosci swietne polaczenie kolorow ! konsolka biala przepiekna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 04.08.2011 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Witaj Darcy! Pięknie komponuje się u Ciebie ta lawenda w blaszanej osłonce.Tak sielsko,prowansalsko się zrobiło...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts