nielot2 09.01.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 (edytowane) Dzisiaj je właśnie odkryliśmy. Całe mieszkanie będzie w odcieniach szarości, zieleni i fioletów więc zasadniczo kolekcja trafia kolorystycznie w dziesiątkę. Miał ktoś może styczność z tą serią na żywo? Albo w ogóle z płytkami Cersanitu ?Najbardziej mnie nurtuje to że na zdjęciach płytce Bianco znacznie bliżej do kremowego/szampańskiego niż do białego. Niestety nie możemy iść do sklepu bo nie mieszkamy w PL. Może ktoś poratować jakimiś podpowiedziami ? Zastanwiailiśmy się też nad połączeniem Synthii w odcieniu zieleni z Cersanit Ikaria bo tu z kolei właśnie pasuje nam Bianco i Grys. Ale faktura jest nieco inna. Czy takie połączenie miałoby sens czy wyjdzie to idiotycznie ? Skorzystać np z zielonych dekorów (tych w kółeczka) z Synthii a resztę czyli większe powierzchnie ułożyć z Ikarii.... Synthia Biancohttp://www.cersanit.com.pl/katalog.php?mod=prod&id=4388&dzial1=455&nr_dz_gl=5&lang=pl Synthia Verde Insertohttp://www.cersanit.com.pl/katalog.php?mod=prod&id=4399&dzial1=455&nr_dz_gl=5&lang=pl Ikaria Baincohttp://www.cersanit.com.pl/katalog.php?mod=prod&id=4569&dzial1=473&nr_dz_gl=5&lang=pl Edytowane 9 Stycznia 2011 przez nielot2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nielot2 10.01.2011 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 I jak ? Czyzby nikt nic nie mogl powiedziec ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nielot2 18.01.2011 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Wpadły nam w oko. Niestety nie możemy wpaść do sklepu i obejrzeć. W necie fiolet i zieleń wyglądają inaczej na prawie każdym zdjęciu. Ma może ktoś z Was te płytki i może coś powiedzieć? Bardzo prosimy bo jak będziemy musieli po raz 1568 przeglądać różne kafle w necie to osiwieję normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nielot2 19.01.2011 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Czyzby naprawde nikt nie mail stycznosci z tymi plytkami? Zalezy nam na podpowiedzi glownie odnosnie tych fioletow - czy to taki zywy kolor czy raczej nie. Czy bardzie fiolet czy bardziej wpada w roz? I jak to jest z tym blyszczeniem sie kafli? Przeszkadza to w czyms ? Czy to cos jak lakierowane fronty do mebli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casse 19.01.2011 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 A wiec ja mam te fiolety ale jako dodatek do szarych i tak dla mnie jest to fiolet dla męża troche własnie wpada w róż ale dalej mu sie podoba Ogólnie dla mnie jest bardzo ładny -tylko listwy sa ciut w innym odcieniu niz płytka Ladnie się błyszczą ale nie az tak bardzo -no mozna powiedziec ze wygladaja cos ja te płyty Mdf znajde fotke to wkleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nielot2 19.01.2011 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Oj, jak jest opcja foto to bardzo chetnie. My chcielismy wykorzystac glownie biale że struktura a dekory i listwy ulozyc we fiolecie. Wlasnie negocjuje z kilkoma sklepami jakies probki ale kafle sa dosc nowa oferta i ciezko znalezc sklep ktory ma jakies rozparcelowane paczki. A moze Wam przez przypadek zostal jakis kawalek kafla i moglibyscie nam przeslac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaal 19.01.2011 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Hejka, My mamy ten sam problem - Synthia nam sie na maxa podoba ale jeszcze jej na zywo nie widzielismy Obdzwonilem wszystkie sklepy w okolicy i nikt nie ma ich na stanie - tylko na zamowienie:( Zajrzyj do mojego watku - tam znajdziesz wizualizacje lazienki z Synthia:) Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nielot2 19.01.2011 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Sam nie widzialem ale już wiem że u nas Synthia dostala dyskwalifikacje poniewaz Bianco nie ma z bialym nic wspolnego. Niemniej jednak dzięki bardzo za jakis odzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaal 19.01.2011 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Czyli "bianco" jest jednak bardziej kremowe niz biale? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nielot2 19.01.2011 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Dokladnie tak. Nasz znajomy je ogladal w sklepie na nasza prosbe. On ma Euforie w lazience wiec ma porownanie kolorystyczne. Bianco z Synthii jest zdecydowanie kremowe. I to nie jest jedyny taki przypadek. Jaki sens nazywac plytki Bianco jesli maja z bialym wspolnego tyle co nic ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaal 19.01.2011 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 A nie masz pewnie "przypadkiem" zdjec plytek "na zywo"? Nigdzie nic o nich nie moge znalezc:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nielot2 19.01.2011 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Nie mam niestety. Wystarczy mi opinia znajomego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casse 19.01.2011 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Napewno został tylko ze ja nie buduje się gdzie mieszkam teraz choc byłoby to możliwe to napewno za jakis czas jak bede na budowieNa pw wysle fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nielot2 19.01.2011 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Dzieki za fotki. Jest juz blizej niz dalej ale zdaje sie ze i tak te zdjecia nie oddaja wygladu na zywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nielot2 20.01.2011 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 (edytowane) Może ktoś korzystał i układał te cienkie listwy ? Ni cholery nie mogę sobie z tym poradzić. Ułozyłem całą łazienkę i teraz chciałem poukładać listwy. Da się tak ? Czy trzeba jakoś inaczej kombinować ? A już na pewno nie wiem jak tą listwę zrobic w poziomie :( Na projekcie pokazuje się w pionie I drugie pytanko - czy da się obłozyć w tym programie wannę ? Próbowałem ale bez rezultatu niestety Edytowane 20 Stycznia 2011 przez nielot2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimmi 20.01.2011 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 (edytowane) Nie używam light decora, ale za to mam doświadczenia z net+, a one działają na tej samej zasadzie. Listwy układa się tak samo jak płytki, przeciągając je na daną powierzchnię (na całość lub pojedynczo). To czy znajdują się w pozycji poziomej czy pionowej zależy od tego w jakiej pozycji znajdują się płytki (na pasku menu po prawej stronie jest przycisk, który pozwala zmienić rozmieszczenie płytek - w jakiej pozycji mają być kafelki, możesz regulować grubość poszczególnych pasów, zmieniać kolor i grubość fugi. Nie próbowałam nakładać płytek na wannę, ale wątpię czy się da. Edytowane 20 Stycznia 2011 przez mimmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 20.01.2011 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Nielot, posprzątałam w Twoich wątkach, bo ich skandalicznie się namnożyło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nielot2 20.01.2011 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 (edytowane) Dzięki bardzo ale skandalu bym z tego nie robił.... Chyba że będzie prasa, TV i masa paparazzi mimmi - no właśnie nie bardzo tak to działa. Płytki ułożyłem na ścianach horyzontalnie. Biorę sobie listwę z shift'em , lokuję ją na ścianie i listwa ląduje wertykalnie Chciałem dodac listwy ozodobne na ścianie nad wanną pomiędzy rzędami białych kafli http://img33.imageshack.us/img33/2663/azienka1e.jpg Edytowane 20 Stycznia 2011 przez nielot2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 20.01.2011 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 te płytki też były moim faworytem, ale mąż się sprzeciwił kategorycznie i poszukaliśmy innych.Dla mnie Bianco są białe, wg mnie w żaden krem nie wpadają. Co do fioletu to taki biskupi fiolet, niebieski i zielony też z ciemniejszych odcieni.Mi się podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nielot2 20.01.2011 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 No my już mieliśmy chyba z 10 koncepcji łącznie z projektami z wykorzystaniem 3 różnych serii kafli. I jak na razie stanęło na tej serii Paradyża. Układ będzie w zasadzie taki jak na screenie z Light Decora. Dodatkowo na wannie będą oczywiście te same białe kafle ze strukturą przedzielone tym szklanym paskiem dekoracyjnym. Myślę że ten pasek położymy też na ścianie nad wanną w 2 rzędach ale to jeszcze zobaczymy. Co do fioletu - biskupi czyli w miarę żywy i intensywny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts