Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nielot2

Recommended Posts

Dzisiaj je właśnie odkryliśmy. Całe mieszkanie będzie w odcieniach szarości, zieleni i fioletów więc zasadniczo kolekcja trafia kolorystycznie w dziesiątkę.

Miał ktoś może styczność z tą serią na żywo? Albo w ogóle z płytkami Cersanitu ?

Najbardziej mnie nurtuje to że na zdjęciach płytce Bianco znacznie bliżej do kremowego/szampańskiego niż do białego. Niestety nie możemy iść do sklepu bo nie mieszkamy w PL. Może ktoś poratować jakimiś podpowiedziami ?

Zastanwiailiśmy się też nad połączeniem Synthii w odcieniu zieleni z Cersanit Ikaria bo tu z kolei właśnie pasuje nam Bianco i Grys. Ale faktura jest nieco inna. Czy takie połączenie miałoby sens czy wyjdzie to idiotycznie ? Skorzystać np z zielonych dekorów (tych w kółeczka) z Synthii a resztę czyli większe powierzchnie ułożyć z Ikarii....

Synthia Bianco

http://www.cersanit.com.pl/katalog.php?mod=prod&id=4388&dzial1=455&nr_dz_gl=5&lang=pl

Synthia Verde Inserto

http://www.cersanit.com.pl/katalog.php?mod=prod&id=4399&dzial1=455&nr_dz_gl=5&lang=pl

Ikaria Bainco

http://www.cersanit.com.pl/katalog.php?mod=prod&id=4569&dzial1=473&nr_dz_gl=5&lang=pl

Edytowane przez nielot2

• 2 weeks później...
Wpadły nam w oko. Niestety nie możemy wpaść do sklepu i obejrzeć. W necie fiolet i zieleń wyglądają inaczej na prawie każdym zdjęciu. Ma może ktoś z Was te płytki i może coś powiedzieć? Bardzo prosimy bo jak będziemy musieli po raz 1568 przeglądać różne kafle w necie to osiwieję normalnie.

Czyzby naprawde nikt nie mail stycznosci z tymi plytkami? Zalezy nam na podpowiedzi glownie odnosnie tych fioletow - czy to taki zywy kolor czy raczej nie. Czy bardzie fiolet czy bardziej wpada w roz? I jak to jest z tym blyszczeniem sie kafli? Przeszkadza to w czyms ? Czy to cos jak lakierowane fronty do mebli?

A wiec ja mam te fiolety ale jako dodatek do szarych i tak

dla mnie jest to fiolet dla męża troche własnie wpada w róż ale dalej mu sie podoba

Ogólnie dla mnie jest bardzo ładny :D -tylko listwy sa ciut w innym odcieniu niz płytka

Ladnie się błyszczą ale nie az tak bardzo -no mozna powiedziec ze wygladaja cos ja te płyty Mdf

znajde fotke to wkleje

Oj, jak jest opcja foto to bardzo chetnie. My chcielismy wykorzystac glownie biale że struktura a dekory i listwy ulozyc we fiolecie. Wlasnie negocjuje z kilkoma sklepami jakies probki ale kafle sa dosc nowa oferta i ciezko znalezc sklep ktory ma jakies rozparcelowane paczki.

A moze Wam przez przypadek zostal jakis kawalek kafla i moglibyscie nam przeslac?

Może ktoś korzystał i układał te cienkie listwy ? Ni cholery nie mogę sobie z tym poradzić. Ułozyłem całą łazienkę i teraz chciałem poukładać listwy. Da się tak ? Czy trzeba jakoś inaczej kombinować ? A już na pewno nie wiem jak tą listwę zrobic w poziomie :( :( Na projekcie pokazuje się w pionie

I drugie pytanko - czy da się obłozyć w tym programie wannę ? Próbowałem ale bez rezultatu niestety :(

Edytowane przez nielot2

Nie używam light decora, ale za to mam doświadczenia z net+, a one działają na tej samej zasadzie. Listwy układa się tak samo jak płytki, przeciągając je na daną powierzchnię (na całość lub pojedynczo). To czy znajdują się w pozycji poziomej czy pionowej zależy od tego w jakiej pozycji znajdują się płytki (na pasku menu po prawej stronie jest przycisk, który pozwala zmienić rozmieszczenie płytek - w jakiej pozycji mają być kafelki, możesz regulować grubość poszczególnych pasów, zmieniać kolor i grubość fugi. Nie próbowałam nakładać płytek na wannę, ale wątpię czy się da. Edytowane przez mimmi

Dzięki bardzo ale skandalu bym z tego nie robił.... Chyba że będzie prasa, TV i masa paparazzi :)

mimmi - no właśnie nie bardzo tak to działa. Płytki ułożyłem na ścianach horyzontalnie. Biorę sobie listwę z shift'em , lokuję ją na ścianie i listwa ląduje wertykalnie :(

Chciałem dodac listwy ozodobne na ścianie nad wanną pomiędzy rzędami białych kafli

http://img33.imageshack.us/img33/2663/azienka1e.jpg

Edytowane przez nielot2

No my już mieliśmy chyba z 10 koncepcji łącznie z projektami z wykorzystaniem 3 różnych serii kafli. I jak na razie stanęło na tej serii Paradyża. Układ będzie w zasadzie taki jak na screenie z Light Decora. Dodatkowo na wannie będą oczywiście te same białe kafle ze strukturą przedzielone tym szklanym paskiem dekoracyjnym. Myślę że ten pasek położymy też na ścianie nad wanną w 2 rzędach ale to jeszcze zobaczymy.

Co do fioletu - biskupi czyli w miarę żywy i intensywny ?